Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo ko pradėt?

Nežinau nežinau...
Negalėčiau gyventi nuomojamam bute ar name. Jis vistiek ne mano. Negaliu pirktis baldų kokių noriu, negaliu daryti remonto kokio noriu (na gerai, nusiperku, pasidarau, bet jeigu vieną gražią dieną šeimininkai nebenori man nuomoti buto? ) Susirenku baldus, ieškau kito buto, kur juos galėčiau pritaikyti? Vėl viskas nuo pradžių... Jokio saugumo jausmo. Moki už nuomą tarsi už orą. Ne už savo. Kai moki bankui, tai moki bent jau už savo butą ar namą. Aš nekalbu apie pusė milijonines paskolas. Bet kai bankui įmoka siekia iki tūkstančio, nuomotis manau tikrai verta.
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 04 26, 12:45)
Nežinau nežinau...
Negalėčiau gyventi nuomojamam bute ar name. Jis vistiek ne mano. Negaliu pirktis baldų kokių noriu, negaliu daryti remonto kokio noriu (na gerai, nusiperku, pasidarau, bet jeigu vieną gražią dieną šeimininkai nebenori man nuomoti buto? ) Susirenku baldus, ieškau kito buto, kur juos galėčiau pritaikyti? Vėl viskas nuo pradžių... Jokio saugumo jausmo. Moki už nuomą tarsi už orą. Ne už savo. Kai moki bankui, tai moki bent jau už savo butą ar namą. Aš nekalbu apie pusė milijonines paskolas. Bet kai bankui įmoka siekia iki tūkstančio, nuomotis manau tikrai verta.

Jauna šeima čia prašo patarimo, ar verta imti paskolą savam būstui, ar geriau jau nuomotis, jei išsikraustytų iš tėvų, t.y. nuo ko pradėti. Manau, reikia atsižvelgti visų pirma į finansinę pusę - apsimoka ar ne -, o ne "galėčiau, negalėčiau...".
Jiems 20 metų, nesusituokę net (kaip supratau), tik vaikas gims. Kaip galima tokioje situacijoje apsispręsti, kur norėsi gyventi VISĄ likusį gyvenimą (atsipžvelgiant į tai, kad su dab. perspektyvomis paskolą, jei ją gautų, išsimokėtų per min. 30 m.)?
Atsakyti
Siūlyčiau atsižvelgti į dar vieną aspektą - infliaciją. Kai mano draugė ėmė studentišką paskolą ir pirkosi butą 2002 metais, už butą mokėjo 38 tūkst. Lt, o su procentais 15 m. - 52 tūkst. Atrodė tada didžiuliai pinigai. Dabar paskola išmokėta anksčiau laiko, butas jos, ką nori tą daro.
Čia ne šiam atvejui, tik pasvarstymui: geriau pirkti su paskola ar nuomotis.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 04 26, 07:24)
Bankui-bent jau man kaip tik nesaugu. schmoll.gif Paskolos imamos 30-40 metu, mokant po 1000lt per menesi(dalinis grazinimas+palukanos).

Mano argumentas tokiu atveju: nefig sokt auksciau bambos. Jei reikia paskolos 40metu, tai nepirk naujos statybos 4 kambariu, kambariuka barake, pradziai, paskui butuka barake, taip po zingsni, po zingsni...

Del nuomos darbingam zmogui grazu kalbet, o pensijoj? Kai vos duonai sukrapstai, ir lengvatas patarnavimams gauni, o jei nuoma? Uz viska pilna kaina plius nuoma, o valgyt ka?
Papildyta:
QUOTE(šviesi lapė @ 2011 04 26, 12:11)
Jiems 20 metų, nesusituokę net (kaip supratau), tik vaikas gims.

o... neperskaiciau sito. Tada gal nuo vestuviu pradet? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 26 balandžio 2011 - 12:55
QUOTE(Mergiona @ 2011 04 26, 13:54)
Mano argumentas tokiu atveju: nefig sokt auksciau bambos. Jei reikia paskolos 40metu, tai nepirk naujos statybos 4 kambariu, kambariuka barake, pradziai, paskui butuka barake, taip po zingsni, po zingsni...

o... neperskaiciau sito. Tada gal nuo vestuviu pradet?  g.gif

Griežtai bet teisingai drinks_cheers.gif Nesuprantu ir aš, kodėl kalbate tik apie paskolas visam gyvenimui g.gif O ne keliems metams g.gif Dar nė nežinant kaip poros santykiai klostytis toliau, nes nei santuokos, nei vaikų dar, ir jaunas amžius labai, tikrai kambarėlio nuomoto per akis (nes ne ilgai gali tekti nuomotis) , arba kampelio prie tėvų (nuomai skirtus pinigėlius galėsite skirti savo reikmėms)g.gif Kas dėl nuoma arba paskola, tai ilgalaikė nuoma- pinigai į balą, o paskola- pinigai į banko kišenę doh.gif Imant didelę būsto paskolą 30-40 m. palūkanų primokėsite tiek, kad už juos dabar kambariuką ar dalį lūšnelės kokios ar kol. sodą (su pievute vaikeliui) nusipirkti galima. Aš esu kategoriškai prieš įsipareigojimus bankams schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Mūsų valstybėj bankų sistema nepastovi, nesąmoninga ir nukreipta į žmogaus iščiulpimą, o ne į pagalbą jam schmoll.gif
Atsakyti
taip ramiai kalbat apie paskolas bustui kaip apie pasiskolinima 100 litu doh.gif jei zmogus uzdirba vidutiniskai, is ko mokes paskola bankui? gerai jei pinigu turit daug, tada valio, super galit imt paskola, ja grazint be problemu..... pvz mes susituoke jau beveik 9 metai, abu dirbam, bet tikrai neuzdirbam tiek kad atiduoti bankui galetume i men po 1000 lt plius susimoketi mokescius ir t.t. mes nuomojames buta, moka 100 lt nuoma, kadangi esam saziningi nuomininkai musu nieks lauk nekrapsto o tik dziaugiasi kad turi tokius nuomininkus. pries tai nuomavom 1 kambario buta, kuriame gyvenom net 8 metus 4u.gif jei buciau galejus pasiimt paskola kai butai kainavo po 30 ar 40 tukst, tada valio, buciau senai grazinus.... bet tada bankai nedalino paskolu lengvai, o dabar palukanos nezmoniskai dideles doh.gif doh.gif nedrisciau listi i kisene bankui kai lietuvoj tokia ekonomine padetis, kai viena diena turi darba o kita jau bedarbis
Atsakyti
QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2011 04 26, 13:45)
Nežinau nežinau...

paprasciau butu nuomuotis buta tokio interjero kokio nori(pasirinkimo manau yra) o ne pirkt baldus,daryt remontus ax.gif sakote mokate uz nuoma tarsi uz ora..bet palukanos bankui irgi bus i ora...ir tik maza dalis jusu sumoketu pinigu nueis i jusu (tiksliau banko,kol neisimokesit) busta..del saugumo..as daug geriau jauciausi nuomuodamasi,negi pasiimdana paskola 30m ir zinodama kad kiekviena menesi turesiu moketi imoka bankui,kad ir kas atsitiktu,nebutu man gyvenime ramybes per ta paskola..aisku jei neturesiu pinigu nuomai irgi ismes i gatve,bet bent jau neliksiu su skola tuo atveju jei ismestu is paskolinio buto...
Atsakyti
Juokingai kalbate. Ar zinote bent viena atveji, kada nesumokejus eilines imokos bankui, kita ryta seima su vaikais buvo gatveje? Taip niekada nebuna, mitai ir baimes valdo jus.

Kas geriau-nuomotis ar imti paskola? Abu variantai geri, kai vadovaujamasi protu ir paskaiciavimais. Juk cia ta pati situacija. Mano poziuriu, isipareigojimu (bet kokiu) reikia tureti tiek, kad vienam netekus darbo butu imanoma, kad ir kukliau, isgyventi is kito atlygio. Jei tokio varianto nera -tada reikia arba daugiau uzdirbti (tik nepradekit rekti, kad LT neimanoma -reikia tik dirbti), arba mazinti norus.

Del temos autores klausimo -siai dienai as nematau jokios kitos iseities, tik gyventi su tevais. Visu pirma, jie nesusituoke, autore laukiasi -ne metas daryti kokius tai skubotus sprendimus. Jei labai nori -tegul pradziai pabando issinuomoti kazka -labiausiai jiems reikia ismokti gyventi kartu, seimoje (ypac po vaikelio gimimo) ir valdyti seimos finansus.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 27, 14:56)
Juokingai kalbate. Ar zinote bent viena atveji, kada nesumokejus eilines imokos bankui, kita ryta seima su vaikais buvo gatveje? Taip niekada nebuna, mitai ir baimes valdo jus.

Kas geriau-nuomotis ar imti paskola? Abu variantai geri, kai vadovaujamasi protu ir paskaiciavimais. Juk cia ta pati situacija. Mano poziuriu, isipareigojimu (bet kokiu) reikia tureti tiek, kad vienam netekus darbo butu imanoma, kad ir kukliau, isgyventi is kito atlygio. Jei tokio varianto nera -tada reikia arba daugiau uzdirbti (tik nepradekit rekti, kad LT neimanoma -reikia tik dirbti), arba mazinti norus.

Del temos autores klausimo -siai dienai as nematau jokios kitos iseities, tik gyventi su tevais. Visu pirma, jie nesusituoke, autore laukiasi -ne metas daryti kokius tai skubotus sprendimus. Jei labai nori -tegul pradziai pabando issinuomoti kazka -labiausiai jiems reikia ismokti gyventi kartu, seimoje (ypac po vaikelio gimimo) ir valdyti seimos finansus.

kiek pastebejau , tai visos rasancios galvojete , kad as nesusituokus...
mes susituokem iskart kai suzinojom kad busim tevai , tuo labiau kad ne vienus metus esame kartu. tai kaip ir ivygdyti keli laipteliai kaip mokslai ( tai suderintas dalykas nestumas nekliutis) kaip vestuves ( kad ir neilga laika vede bet manau to uztenka ) meile irgi yra. ir is tos meiles gims musu leliukas. tai kas kad reikia pasiplanuoti nestuma... planavom tai gavosi visai kitaip... kaip ir vienam komentare radau mes planuojam dievas juokesi , mums sitie zodziai labai tinka , bet yra kaip yra toks gyvenimas nieko per daug nepriplanuosi...
dabar del buto nuomos ne visi zmones kurie nuomuoja butus nori prijimti su mazu vaiku... sita tikrai zinau , nes yra pvz is draugu kurie susilauke leliuko ir turejo issikraustyti... g.gif
Atsakyti
RamintaN, atsiprasau, uzmaciau kazkoki komentara, kad nesusituoke. Puiku, kad kuri laika kartu gyvenate, tada turetu buti lengviau. Jus is Vilniaus? Nemanau, akd butu sunku rasti buta, kur su vaiku priimtu. Turbut sunkiau gauti paskola.

Jusu vietoje as:
1. Paklausineciau banku apie galimybes gauti paskola -tas nieko nekainuoja. Paziurekit, ka jums siulo;
2. Pasizvalgyciau po nuomojamus butus
3. Ivertinciau, kieki kainuos vaikelis -kainuos tikrai nemazai, patikekit, ypac bus daug nenumatytu, neplanuotu pirkiniu jam gimus -amzinai kokio mazmozio prisireikia kasdiena.
4. Bandykit -pradziai pagyventi nuomojame bute -pamatysit, kaip reikalai su finansais.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 27, 15:22)
RamintaN, atsiprasau, uzmaciau kazkoki komentara, kad nesusituoke. Puiku, kad kuri laika kartu gyvenate, tada turetu buti lengviau. Jus is Vilniaus? Nemanau, akd butu sunku rasti buta, kur su vaiku priimtu. Turbut sunkiau gauti paskola.

Jusu vietoje as:
1. Paklausineciau banku apie galimybes gauti paskola -tas nieko nekainuoja. Paziurekit, ka jums siulo;
2. Pasizvalgyciau po nuomojamus butus
3. Ivertinciau, kieki kainuos vaikelis -kainuos tikrai nemazai, patikekit, ypac bus daug nenumatytu, neplanuotu pirkiniu jam gimus -amzinai kokio mazmozio prisireikia kasdiena.
4. Bandykit -pradziai pagyventi nuomojame bute -pamatysit, kaip reikalai su finansais.

aciu labai uz patarimus tikrai pasinaudosim smile.gif smile.gif
na as is kauno esu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 04 27, 14:56)

Ar tikrai? g.gif Idomumo delei ilindau i pirma pasitaikiusi banka, i parduodama nekilnojama turta ir... doh.gif Nuo kada bankai tapo nekilnojamo turto pardavejais bei kur dingo tu butu seimininkai? cool.gif
http://www.danskeban...e?r=plmenu#sec4
Atkreipkite demesi i butu/namu statybos metus bei kaina(ji panasi i ta, kokia paskolos dalis neismoketa).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 27 balandžio 2011 - 16:23