Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijos

O aš galvoju gal imt ir apskabyt paskutinės eilės lapelius g.gif Arba duot kokią trąšų bombą....
Atsakyti
nuo trašų tai man tik lapai suvešėdavo, nebent kokių žydėt raginančių.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2011 08 04, 14:48)
nuo trašų tai man tik lapai suvešėdavo, nebent kokių žydėt raginančių.. g.gif

Tai kas be ko.... Darbe tyrinėdama trąšas mačiau vieną, skirtą būtent pražydinimui, bet neatsimenu proporcijų - ryt pažiūrėsiu ir parašysiu 4u.gif
Atsakyti
Kad labai karštu vandeniu tręšiant per lapus - tai taip (nenudega, nes mažais lašiukais pravėsta), bet i vazoną, tai nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(Dagilis @ 2011 08 04, 14:32)
Nežinau ir aš, bet ten daugiau paskaičius atsiliepimų, panašu, kad kartais pasiseka kartais ne.

Kad apskabyti pora eilių lapų - tai čia močiučių patarimas, taip tikrai darydavo - atjaunindavo augalą. Kiek tas konkrečiai padėdavo pražydinimui - nežinau, bet augalas nenumirs, tik gal ne per daug gražiai atrodys.

O dėl karšto vandens - 70 nerizikuočiau, bet 40-50 - greičiausiai nieko blogo neatsitiks, esu mėginusi su kitais augalais. Tokiu būdu tikrai skatina kai kurių augalų pražydinima, stimuliuoja žiedynkočio augimą, jeigu per trumpas būna, parazitus šaknų zonoje naikina.
Atsakyti
Tai dėl apskabymo ir ten rašo, antra vertus, kai atnaujini augalą gi iš principo kažkas panašaus gaunas, skirtumas turbūt na gal lapelių kieky ir kad neliestos šaknys. Kažkaip tas apskabymas nebuvo naujiena, nustebino versija su vandeniu.

Dar iš ten perskaičiau, kad kai kurioms gėlytėms nepatinka dažnas jų vietos kaitaliojimas. na maniškė lyg ir nebuvo labai kilnojama. Bet ta nežydėtoja pas mane tokia...nė nemoku pasakyt, nuotraukoje nieko ypatingo nepamatysi, bet patys lapeliai kažkokie kitokie. Kad vešlūs tai taip, bet jie kažkokie vandeningesni, labiau "vaškiniai". Bet aš dar turiu atkaklumo. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dagilis: 05 rugpjūčio 2011 - 09:14
Mano vienas sanpaulijos vaikutis irgi prarado spalvą, na lyg užsikoncervavo, neauga, papilkėjo. Aš paskaičiau straipsnį, kad reikia reanimuoti, tai padariau taip - gausiai paliejau ir apdengiau visą politeleniniu maišeliu ir palikau per naktį - čia šiąnakt taip dariau. Ai, galvoju, kas bus, tas, vis tiek jau vilčių į jį nedėjau, jau senokai tokioj stadijoj buvo. Tai va - pasižiūriu ryte - tikrai lapai žalumą įgavo, dabar nė nepasakysi, kad jis kažkoks ne toks, atrodo daug geriau. Mąstau, ar vėl kišt šiai nakčiai, ar jau užtenka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alyvuogė+ @ 2011 07 31, 12:23)
Ta paslaptinga infekcija gal bakteriozė  g.gif tema apie ją

Jauciu mane aplanke sis neprasytas svecias verysad.gif
user posted image
Atsakyti
Nebūtinai. Nes prie bakteriozės tas lapo nunykimas šlapias.
Atsakyti
Tai kad pas mane panasiai ir yra,mazai kada randu sausai nuvytusi lapeli.Su laistymu manau tikrai nepersistengiu-zeme net nuo vazonelio krasto atsokus,sausa.
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2011 08 05, 05:58)
Kad apskabyti pora eilių lapų - tai čia močiučių patarimas, taip tikrai darydavo - atjaunindavo augalą. Kiek tas konkrečiai padėdavo pražydinimui - nežinau, bet augalas nenumirs, tik gal ne per daug gražiai atrodys.

O dėl karšto vandens - 70 nerizikuočiau, bet 40-50 - greičiausiai nieko blogo neatsitiks, esu mėginusi su kitais augalais. Tokiu būdu tikrai skatina kai kurių augalų pražydinima, stimuliuoja žiedynkočio augimą, jeigu per trumpas būna, parazitus šaknų zonoje naikina.

Žinau šiuos karšto vandens triukus. Tikrai veikia. Tiesa, esu išbandžius praktiškai su visomis savo gėlėmis, bet ne sanpaulijomis - tiesiog nebuvo poreikio. Su 40-50 laipsnių temp. to efekto, apie kurį kalbama, tikrai neišgausite, 100 proc. be jokios abejonės - tai ir aprašyta, ir išbandyta. Vandens temp termometru nematuoju, bet turėtų būti berods apie 62-65 laipsnius, t. y. pakišus po kranu ranką, vanduo turėtų būti beveik tiek karštas, kiek ranka realiai galėtų kęsti tokį karštį, jos neatitraukus nuo srovės. Kadangi sanpaulijų lapai nėra vaškuoti (jei nebijot liet lapų galų), spėju, vandens temp galima būtų numest keletą laipsnių, o tokia srove jas galima būtų praliet labai trumpai - neilgiau nei kokią 1 min., gal netgi dar trumpiau, manau, ne daugiau 2 kartus per savaitę, kol pasimatys efektas. Manau, kad tas pats turtėtų galioti ir sanpaulijų laistymui, jei bijote perliet ir susargdint lapus - gėles, su kuriomis bandžiau šitą būdą, perliedavau nuo lapų iki šaknų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 05 rugpjūčio 2011 - 23:00
Aš nežydinčias verčiau peršaknydinčiau. Su viena tokia bandžiau - padėjo. Gal tam tikrą stresą gauna, o gal naujų šaknų auginimas stimuliuoja ir kitas augalo "funkcijas" - nežinau
Atsakyti