Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(jolita23 @ 2011 05 03, 19:06)
Butas 1000 LT

oi, perskaiciau "batai 1000lt" lotuliukas.gif galvoju "nieko sau taupo biggrin.gif "

Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2011 05 03, 21:06)

Butas 1000 LT (nuoma + komunaliniai)
Saldumynai 40 LT
Maistas 600
Viso: 2800

sakyciau kad labai mazai isleidziat maistui,o kiek uz nuoma tik mokate ir kokios jusu pajamos menesiui? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 05 03, 07:53)
kazkaip " laimingi vaikai- issukis tevams" tai skaitai ir mintys priesingos....

Šitą dabar ir studijuoju. Su mano įsisenėjusiais žalingais įpročiais, gerokai atbukusiu gebėjimu įvaldyti naujus elgesio būdus ir vaikų augimo greičiais, tai man šitos užteks. O tai paskui visai pasimesiu auklėjimo niuansuose ir reiks kaip Shoko pereiti ant "psicho knygų" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 03, 21:10)
Šitą dabar ir studijuoju. Su mano įsisenėjusiais žalingais įpročiais, gerokai atbukusiu gebėjimu įvaldyti naujus elgesio būdus ir vaikų augimo greičiais, tai man šitos užteks. O tai paskui visai pasimesiu auklėjimo niuansuose ir reiks kaip Shoko pereiti ant "psicho knygų" biggrin.gif

as "laimingus vaikus" apie 30ta psl ismeciau lauk. O vat "Kaip kalbetis su vaikas" man nerealiai patinka. Is pirmo karto (pabandzius ka nors taikyt) akivaizdus poveikis. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 03, 22:12)
as "laimingus vaikus" apie 30ta psl ismeciau lauk. O vat "Kaip kalbetis su vaikas" man nerealiai patinka. Is pirmo karto (pabandzius ka nors taikyt) akivaizdus poveikis.  blink.gif

Man auklėjimo niuansai labai jau neįdomi sritis. Skaitau iš bėdos - per laiką dėl nežinojimo ir nesigilinimo tokių visokių smulkių problemėlių prisikaupė, kurios jau akis bado (nu ne man, aplinkiniams, o šie tada jau man gyventi neduoda blush2.gif ). Gal todėl man ir tiko "laimingi vaikai". Pagrindiniai patarimai "stupid simple" - nesikišk, netrukdyk, nesinervink. Ko gero atitiko mano "pasaulėžiūrą" auklėjimo klausimais lotuliukas.gif

Beja, stalius padarė darbus. Padarė gražiai, net daugiau, nei buvom sutarę. Vyras sumokėjo, plius pridėjo magaryčių ir tikrai nuoširdžiais supykęs išvažiavo su kolega pasivažinėti dviračiais. Grįš išsikrovęs nes su tokia nuotaika tai ne mažiau 50 km padarys. Aš jam "dovanai" surašiau namo užbaigimo darbų "likučius". Gavosi tokie nesmulkūs 35 "darbeliai", kaip pavyzdžiui "balkono turėklai", "trinkelių danga įvažiavimui ir takučiams" ir t.t. Kiek visam tam reikia pinigų kažkaip visai netraukia skaičiuoti. Na bet teks susėdus aptarti, sudėlioti prioritetus ir tada primesti šių metų biudžetą bei pajamų/išlaidų srautus. Kažkaip visai nėra entuziasmo šitam darbui doh.gif
Va čia tai "aukso kasyklos" taupymui - nusispjauni, važinėji sau toliau žvyru ir turi xxx sutaupytų pinigų, laiko ir nervų, iš kurių kokią 10 proc. gali kad ir vaikų auklėjimui skirti (čia kad sąžinė negrauštų).

Na va, grįžo. 75 km viso. Nusikalęs ir vėl ramus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 03 gegužės 2011 - 22:11
Labas rytas smile.gif
Mes kazkaip sia savaite neisleidziam nieko beveik, nera kada i parde. Savaitgali atsigriebsim turbut.
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 05 03, 20:56)
sakyciau kad labai mazai isleidziat maistui,o kiek uz nuoma tik mokate ir kokios jusu pajamos menesiui? g.gif

na maisto dar gaunu iš tėvų sodo - daržovių, šiek tiek mėsos. Tai labai pasijaučia. Tiesa važiavimas iki jų 500 km į abu galus doh.gif

Nuoma buto kainuoja 700Lt.

Mano pajamos 2700Lt ir dabar jau būsim vienas suaugęs ir vienas vaikas, kurie gyvens iš šitos sumos.
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 03, 23:07)
Aš jam "dovanai" surašiau namo užbaigimo darbų "likučius". Gavosi tokie nesmulkūs 35 "darbeliai", kaip pavyzdžiui "balkono turėklai", "trinkelių danga įvažiavimui ir takučiams" ir t.t. Kiek visam tam reikia pinigų kažkaip visai netraukia skaičiuoti. Na bet teks susėdus aptarti, sudėlioti prioritetus ir tada primesti šių metų biudžetą bei pajamų/išlaidų srautus.

Oj, pažįstami darbai-darbeliai. mirksiukas.gif Ir mes tą patį darom. Namo aplinkos darbai virte verda. O pinigų vis maža tam. Nes viskas brungu brungu. Šiais metais norim viską "pribaigti". Na, tokia mano svajonė. Gal kuri vasara bus rami.. pagaliau..
Be to, vakar per TV girdėjau, kad pabrango maistas 20 proc. šiais metais. blink.gif
Papildyta:
QUOTE(jolita23 @ 2011 05 04, 09:27)
Mano pajamos 2700Lt ir dabar jau būsim vienas suaugęs ir vienas vaikas, kurie gyvens iš šitos sumos.

Tai 100 lt neįtelpat?
Atsakyti
Shoko, nebus ramiu vasaru prie namo. Mes jau 5 vasara bus kaip gyvenam, o galo nesimato. Jau is naujo reikia fasada, tvora dazyt smile.gif.
Uzjauciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 05 04, 09:25)
Tai 100 lt neįtelpat?

na balandį daugiau išlaidautojų buvom ir pajamos šiek tiek didesnės buvo. Tiesą sakant apie 200 lt kažkur pasimetė blush2.gif

Mano misija neįmanoma atsidėti po 500lt nuo tų 2700. Manau turėtų būti įmanoma g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita23 @ 2011 05 04, 10:27)
na maisto dar gaunu iš tėvų sodo - daržovių, šiek tiek mėsos. Tai labai pasijaučia. Tiesa važiavimas iki jų 500 km į abu galus  doh.gif

Nuoma buto kainuoja 700Lt.

sakyciau labai brangi nuoma,jei cia be mokesciu..o cia tik dviese gyvensite,nes skiriates su vyru unsure.gif ?
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 05 04, 10:32)
sakyciau labai brangi nuoma,jei cia be mokesciu..o cia tik dviese gyvensite,nes skiriates su vyru  unsure.gif ?

Brangoka, bet maži komunaliniai, nauja statyba. Kiek žvalgausi po nuomuojamus butus, tai už 500 visiškos senienos, šildymas ir ne 50 lt kainuotų, tai manau, kad čia optimalus variantas.

Taip, skiriuos tik su draugu, o ne su vyru, tai bent oficialiai šiek tiek paprasčiau.
Atsakyti