Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(dianute @ 2011 05 21, 17:52)
valgom nemažai košių (maniškis „užkišamas“ košėm, mėsos nedaug reikalauja  bigsmile.gif ), makaronų, duoną (juodą) perku tik kaimišką, mažose parduotuvėlėse, vyrui batonas bet koks tinka, bet valgo per savaitę po kelis (aš visiškai batono nevalgau). Man pusryčiams jogurtas, sausainiai (avižiniai, ruginukai ar panašūs), arbata.
Tiesa, mano vyras laaaabai valgus, todėl suvartojamo maisto kiekiai milžiniški  blink.gif

Dievulėliau, kaip gerai , kad vyras su košėm nėra susipykęs unsure.gif Maniškis nė į burną schmoll.gif Sako, kas aš tau, gaidys, kad kruopas lesčiau lotuliukas.gif Vaikams dažnai išverdu, nes patys paprašo, tai tada jau atskirai MB turiu gaminti blush2.gif Pajamos nesiekia 3000 (4 asm.), yra ir kreditų, ir paskolėlė nedidelė, bet išsiverčiam ir dar pasitaupom kelionėms. Daržoves darže auginam, duonelę kepam, mėsytės turim ir pienelio savo...
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2011 05 21, 13:09)
Daug ar mažai?  blush2.gif

Labai daug. As su dviem panom i 600 telpu, i "maisto" islaidas bendrai "Maxima prekes" rasausi: ir skalbimo milteliai, ir visa kita buitine chemija, ir iklotai, na, viskas kas priekybos centre perkama eina kaip "maistas", ir tai visa savo tema gaudavau velniu kad labai daug.

QUOTE(dianute @ 2011 05 21, 16:52)
Ačiū už komentarą  4u.gif
Tai kad maistą ir gaminam pagal sąrašiukus ir planus...  blush2.gif Tiesa, perkam tik kokybišką (ir brangų  blush2.gif ) maistą: normalią grietinę, sviestą, o ne riebalų mišinius, daug daržovių, vaisių, mėsos max. porą kartų per savaitę, valgom nemažai košių (maniškis „užkišamas“ košėm, mėsos nedaug reikalauja  bigsmile.gif ), makaronų, duoną (juodą) perku tik kaimišką, mažose parduotuvėlėse, vyrui batonas bet koks tinka, bet valgo per savaitę po kelis (aš visiškai batono nevalgau). Man pusryčiams jogurtas, sausainiai (avižiniai, ruginukai ar panašūs), arbata.

Viesvien nemazai, ypac jei mesos nevalgot. As kosiu daug naudoju, bet perku kudikiu koseles, apie 10lt pakas, kokiem 5-6 kartam, tai vien kosem per men apie 100 isleidziu. Sviesto pora pakeliu per sav min blush2.gif Labai megstu, vien tradiciniam naktiniam uzkandziui: 4-5 rekeles batono, ant sviesto apkeptu, jau koks ketvirtadalis pakelio sviesto iseina. Manau, darzovems ir vaisiams daug iseina, tik, "perkam daug" gan neapibreztas kiekis, kiek tas daug? Visvien namie normaliau karta perdiena valgot, tai net ir dubuo salotu kasdien ir koks kilogramas ivairiu vaisiu, na, gal ir iseina 300 kokie g.gif Bet susitaupo ant mesos... Bet as tikrai nemanau kad maistas- tinkama vieta taupyt. kazkur 400lt/ zmogui- man atrodo thumbup.gif Jei gali sau leisti daugiau- na, saunu, tik pavydet galima.
Papildyta:
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 21, 22:26)
pienelio savo...

o!!! Man pienui 5lt/ dienai iseina, su siaubu galvoju kad po savaites ir mazoji prades piena gert. Bankrotas doh.gif 2,5- 3 litrus per diena net atsitempt sunku, ne tik finansiskai doh.gif Vis ta bezdziuone is filmuko prisimenu kuri cisterna "pienas" atsivare rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 21 gegužės 2011 - 22:38
QUOTE(pagyvenus @ 2011 05 21, 15:05)
Taip, maniškė Vėtrungės lanko. Dabar ji reorganizuota, prieš kelis metus gavo leidimą ugdyti pagal netradicinio ugdymo programą ir rinkti vaikus ne pagal rajoną. Kažkaip neatkreipiau dėmesio, kad klausė mokyklos pavadinimo  blush2.gif

biggrin.gif as jau tada ne rajonine buvau ax.gif
siandien turejau nemenku islaidu del geros sirdies... ryta atikelus po langu radom kokiu poros men katiniuka,tai vezem pas veterinara sumokejom 80 vien uz apziura,dar maistas,bliudelis ir deze su kraigu tai dar 50 prisidejo,bet jis mazas ir kiek abejoju ar toks mazas isgyvens? niekad kaciu neturejus,tai nezinau...bet kazkaip paleist i gatve ir nesinorejo...
Atsakyti
O kodel turi neisgyvent? 2 men nemazai katukui. Esu isauginus ir dar valgyt nemokanti, 4 sav.
Atsakyti
Oho, pasirodo, būsiu maistui išleidžiamų pinigų sumos rekordą sumušusi blush2.gif rolleyes.gif

Nuo vakar pradėjau skirstyt maistą pagal kategorijas (pieno produktai, duonos gaminiai, daržovės ir t.t.), žiūrėsiu, kiek užteks kantrybės po čekius knaisiotis, nes ir iki šiol, kol visus vienos dienos čekius „iškaulinėdavau“, nemažai laiko prarydavo.

Šiaip, prieš rašydami išlaidas su vyru svarstėm, kiek kam išleidžiam, manėm, kad „pravalgom“ daugiau...
Vyras kiekvieną dieną pusryčiam valgo bananus (vasaros sezonu rolleyes.gif ), taip pat ir aš po bananą įsidedu kaip užkandį į darbą, nusiperku kivių, obuolių, spaudžiu apelsinų sultis (sultims perku tik didelius, poros stiklinei užtenka). Daržovės: morkos, svogūnai, visokie žalėsiai (bazilikai, šalavijai ir t.t.), kopūstai, bulvės (kai pabaigiam gautas iš kaimo), špinatai, baklažanai, cukinijos, paprikos, brokoliai, kalafijorai, salotos, pomidorai, agurkai... Dar, tiesa, perkam alyvuogių, džiovintų pomidorų aliejuje, artišokų, bet čia jau gal ne prie daržovių g.gif

Turiu didelę silpnybę - arbatas bigsmile.gif Jų geriu daug ir įvairių, greit išbaigiu ir negaliu atsilaikyt, kai pamatau kokią naują nematytą, ypač natūralesnę blush2.gif Bet vakar, nors ilgai parduotuvėje ilgai stovėjau prie vienos arbatos, atsilaikiau: nenusipirkau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dianute @ 2011 05 22, 09:28)

Turiu didelę silpnybę - arbatas  bigsmile.gif Jų geriu daug ir įvairių, greit išbaigiu ir negaliu atsilaikyt, kai pamatau kokią naują nematytą, ypač natūralesnę  blush2.gif Bet vakar, nors ilgai parduotuvėje ilgai stovėjau prie vienos arbatos, atsilaikiau: nenusipirkau  biggrin.gif

Siūlau augintis pačiai. Pas mane darže visada visokios rūtos-mėtos, melisos auga. Tik capt capt šviežių į puodelį nuejus. Taip pat susirenku prie tujų augančias dilgėles (labai skanu). Jei nėra kur augintis, gali paprašyt ko nors, o vėliau susidžiovinti. Na, jei jau ir taip neišeina,tai gali pas save balkone ar ant palangės auginti čiobrelius, mėtas. Ir grožis koks wub.gif Arba kaip mano mama daro.. susirado švarias laukines pieveles ir pririnko mišinį (reik per jonines daryt), zemuogiu lapai, čiobreliai, liepu žiedai ir dar kažkas.. Žodžiu, sudžiovino, susmulkino ir turim visai žiemai super mišinuką. Plikom spec arbatinuke, kad nieks neplaukiotų. Tiesa pasakius, žiemą beveik nesirgom cool.gif Jei mėgstat natūralias-bus pats pas. 4u.gif
Ir su priekoniais tas pats. Geriausia augintis, nes parduotuvėse baisiai brangu.
Pažiūrėkit.. manau, nemažai maisto išmetat. Jei taip, vienu metu perkat per daug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 22 gegužės 2011 - 09:25
QUOTE(Mergiona @ 2011 05 21, 23:36)
o!!! Man pienui 5lt/ dienai iseina, su siaubu galvoju kad po savaites ir mazoji prades piena gert. Bankrotas  doh.gif 2,5- 3 litrus per diena net atsitempt sunku, ne tik finansiskai  doh.gif Vis ta bezdziuone is filmuko prisimenu kuri cisterna "pienas" atsivare  rolleyes.gif

lotuliukas.gif Ir pas mus tokia situacija buvo, visi namie "pieniniai", tai ir priėmėm sprendimą namo "fabrikėlį" parsivest lotuliukas.gif 3 l ožkutė duoda- mums pats tas thumbup.gif Ir sveika (o ypač vaikams) ir visada šviežia, ir 6 Lt per dieną sutaupyti thumbup.gif Kas liečia importinius vaisius, vartojam labai retai (citrusiniai visai namie nepopuliarūs, bananai prastovi nepaliesti kol supūna ), Bet saldumynams, tai doh.gif Pati nemėgstu su miltais terliotis, o sausainiukų, pyragėlių ir šokolado visada namie yra doh.gif Bandžiau riboti, tai vos skūron neužsidirbau blink.gif Čia gal todėl, kad šiaip cukraus nevartojam ir cukrinės namie tokios kaip nė neturim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 05 22, 10:24)
Ir su priekoniais tas pats. Geriausia augintis, nes parduotuvėse baisiai brangu.

Ir priedo su gliukomatu ir visais kitais skonio ir spalvos stiprikliais, už kuriuos ir sumokam schmoll.gif
Atsakyti
paciai augintis? nepritariu kad taip jau pigu. vazonai normalus, zeme normali. miteja ar kas cia skaiciavo...
pigiausia tai man. nueinu pas kokia mociute, centre ar prie turgeliu kur pardavineja, ir jos pridziovintas zoleles, maisiukuose nusiperku. 1lt tik. blink.gif o uztenka sociai. tai visokiu zoleliu SENIAI taip turiu, ir jau i tas kofeinines-taninines arbatas negaliu ziuret is tolo.
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2011 05 22, 12:11)
paciai augintis? nepritariu kad taip jau pigu. vazonai normalus, zeme normali. miteja ar kas cia skaiciavo...
pigiausia tai man. nueinu pas kokia mociute, centre ar prie turgeliu kur pardavineja, ir jos pridziovintas zoleles, maisiukuose nusiperku. 1lt tik.  blink.gif o uztenka sociai. tai visokiu zoleliu SENIAI taip turiu, ir jau i tas kofeinines-taninines arbatas negaliu ziuret is tolo.

drinks_cheers.gif Irgi geras var. nenorinčioms vazonuose kapstytis ax.gif Galima ir žalius dar krapukus, petražoles ir t.t. pas babūnes nupirkt ir susidžiovint ar susišaldyt... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 22, 13:18)
drinks_cheers.gif Irgi geras var. nenorinčioms vazonuose kapstytis ax.gif Galima ir žalius dar krapukus, petražoles ir t.t. pas babūnes nupirkt ir susidžiovint ar susišaldyt... ax.gif

labai geras variantas drinks_cheers.gif ypac jei ta babune patresia savo krapiukus pigiausia kokia tik galima trasa bigsmile.gif askarides ar spalines garantuotos thumbup.gif
o kad tai daznas dalykas beveik neabejoju doh.gif
Atsakyti
3000 nesiekia 4 zmonems , yra paskolele ir sugebat pasitaupyt??? bigsmile.gif dievuleliau, kaip su 4 zmonem aplamai normaliai i 3000 sutilpt. as niekaip, va mergiona tryse i 3000 netelpa doh.gif
Atsakyti