Zinau visa ta teorija. Turiu net grafikus. Svarstau is vieno fondo permesti i kita. Ir jei inesineti, tada i kita fonda, kuris dabar "dugne". Bet aisku, kad per mazai dar domiuosi. Neturiu laiko, ir ypatingo noro. Tai kol kas kol i minusa neinu, sedziu ramiai.
Papildyta:
Kaip jums? mano maximali alga mazesne uz Suomijos minimalia... Verkti norisi...
http://verslas.delfi...t.d?id=45712193
QUOTE(Muse @ 2011 05 20, 10:53)
Na aš galiu suvokti, kaip suomiai pasiekė tokį lygį ir tokias algas. Taip pat galiu suprasti, kodėl mes jų vis dar nepasiekėm.
Bet kiek begalvoju, niekaip nesuprantu, ką gero sau ir kitiems gauna žurnalistai mėtydami tokią informaciją į eterį.

Atidaviau darba, islaikiau paskutini egza, tai gal porai dienu iki gynimo i PLG nuvaziuosiu

Del mokslu tai taip, kalti pas mus labai iprasta

QUOTE(Muse @ 2011 05 20, 10:53)
O man verkti visai nesinori, nes pažiūrėkite kiek Suomijoje kainuoja dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie tokių pajamų.
QUOTE(mamutas @ 2011 05 20, 12:52)
O man verkti visai nesinori, nes pažiūrėkite kiek Suomijoje kainuoja dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie tokių pajamų.
Vat vat

QUOTE(mamutas @ 2011 05 20, 12:52)
O jūs pažiūrėkite, kiek Lietuvoje kainuoja geresnė dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie mūsų pajamų

Vis tiek neabejoju, kad Suomijoje ĮMANOMA plius minus oriai išgyventi su minimalia alga.
Pas mus su minimalia alga išgyventi NEĮMANOMA, jei gyveni mieste daugiabutyje.
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 13:56)
ypač vandenį, elektrą, po vieną mašinose nevažinėja (neekonomiška).
vanduo nemokamas, niekas jo netaupo

O kavai isigyjam Statoil puodeli uz 99 kr ir visus metus geriam, geriam, geriam - arbata, kava, sokolada, cafe latte ir tt.
taip kad gerai, kur jusu nera

QUOTE(KibirVibir @ 2011 05 20, 18:09)
Nesiginčysiu

klausimas,ar keistumet privataus sveikatos draudimo kompanija,jei jusu netekintu ju paslaugos? na mes uz ji nemokam,moka vyro darbas
situacija tokia kad planuojam seimos pagausejima ir dabartinis draudimas nedengia naturalaus gimdymo,uz ji tektu susimoketi patiems,o cezario as nenoriu,tada dabar svarstom ar keisti,ar susimoketi ir toliau tiketis kad nesirgsime? nes ten daug visokiu fintusu uz ka reiktu susimoketi....jei keistume tai tik man,nes vyras ir vaikas netaip daznai serga,tai kaip ir nebutu prasmes,man kainuotu per men 500realu...
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 13:56)
QUOTE(KibirVibir @ 2011 05 20, 17:09)
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 18:05)
nedviprasmiska

Sveikos, merginos,
senokai seku jūsų temą (gal neišmesit
): aktualūs ir man jūsų rūpesčiai...
Vis kaupiaus ką nors parašyt, bet kaip nėr laiko, taip nėr. Vis dėlto, susidomėjusi diskusija apie mokyklines žinias, nusprendžiau ir aš įkišti savo trigrašį.
Taip pat kaip ir Stripulis esu vertėja. Bet nemanau, kad mūsų profesijai nereikia mokyklinių žinių (ar bent jau jos yra ne tokios reikšmingos): jos yra iš bendrojo išsilavinimo, todėl verčiant labai praverčia. Tos pačios valstybių sostinės, valiutos ir panašūs dalykai, jei juos žinai, labai praverčia verčiant, ypač ŽODŽIU, kai neturi jokios galimybės staiga įlįsti į internetą ar atsiversti knygą.
Taip pat mokyklinės žinios labai praverčia neįpareigojančio tipo (small talk) pokalbiuose. VIP'ai (svarbūs politikai, diplomatai ir pan.) neatleidžia tokių žinių spragų.
Bet pritariu dėl savarankiškumo, suvokimo ir išradingumo ugdymo. Beje, pati niekada nemokėjau kalti. Todėl tragedija buvo vienas egzaminas, kai dėstytojas vertė žodis žodin pakartoti jo padiktuotus sakinius, vos išlaikiau
Grįžtant prie taupymo: man padeda išlaidų lentelės pildymas. Šiek tiek verčia pasitempti
Taip pat visų maisto spintelių likučių panaudojimas (ugdau savo išradingumą
). Įmetu balandžio išlaidų suvestinę (kadangi prie jūsų prisijungiau tik dabar, tai tik dabar ir rašau), gal ji pagyvins diskusijas taupymo tema
Transportas: 116.5 (perku talonėlius, keletą kartų teko važiuot mikriukais ar net taksi)
Maistas: 1067.41 (įeina vyro pietūs darbe, aš nešuosi ką nors iš namų)
Telefonas: 80
Automobilis: 887.91 (kuras, naujos padangos, remontas
)
Tabakas: 20
(vyro bėda)
Buitinės: 114.15 (skalbimo milteliai, valikliai, smulkūs namų tvarkymo dalykiukai, wc popierius ir pan.)
Kosmetika, higiena: 162.12 (šampūnai, kremai, įklotai ir pan.)
Vaistai, sveikata: 436.35 (turėjau rimtų bėdų, dar ir dabar turiu, bet tikiuosi, kad susitvarkys)
Komunaliniai: 664.02 (už 2 mėnesius)
Drabužiai: 19.16
Kitos: 307.52 (visokios dovanos (buvo progų), knygos, žurnalai ir pan.)
Perdaug už telefoną, seku šio mėnesio išlaidas, reikės spręst, ką daryt.
Beje, į šias išlaidas įtraukta ir kovo pabaiga (nuo 28 d.), todėl už komunalines 2 mėnesiai
Esam dviese su vyru.
senokai seku jūsų temą (gal neišmesit

Vis kaupiaus ką nors parašyt, bet kaip nėr laiko, taip nėr. Vis dėlto, susidomėjusi diskusija apie mokyklines žinias, nusprendžiau ir aš įkišti savo trigrašį.
Taip pat kaip ir Stripulis esu vertėja. Bet nemanau, kad mūsų profesijai nereikia mokyklinių žinių (ar bent jau jos yra ne tokios reikšmingos): jos yra iš bendrojo išsilavinimo, todėl verčiant labai praverčia. Tos pačios valstybių sostinės, valiutos ir panašūs dalykai, jei juos žinai, labai praverčia verčiant, ypač ŽODŽIU, kai neturi jokios galimybės staiga įlįsti į internetą ar atsiversti knygą.
Taip pat mokyklinės žinios labai praverčia neįpareigojančio tipo (small talk) pokalbiuose. VIP'ai (svarbūs politikai, diplomatai ir pan.) neatleidžia tokių žinių spragų.
Bet pritariu dėl savarankiškumo, suvokimo ir išradingumo ugdymo. Beje, pati niekada nemokėjau kalti. Todėl tragedija buvo vienas egzaminas, kai dėstytojas vertė žodis žodin pakartoti jo padiktuotus sakinius, vos išlaikiau

Grįžtant prie taupymo: man padeda išlaidų lentelės pildymas. Šiek tiek verčia pasitempti

Transportas: 116.5 (perku talonėlius, keletą kartų teko važiuot mikriukais ar net taksi)
Maistas: 1067.41 (įeina vyro pietūs darbe, aš nešuosi ką nors iš namų)
Telefonas: 80
Automobilis: 887.91 (kuras, naujos padangos, remontas

Tabakas: 20

Buitinės: 114.15 (skalbimo milteliai, valikliai, smulkūs namų tvarkymo dalykiukai, wc popierius ir pan.)
Kosmetika, higiena: 162.12 (šampūnai, kremai, įklotai ir pan.)
Vaistai, sveikata: 436.35 (turėjau rimtų bėdų, dar ir dabar turiu, bet tikiuosi, kad susitvarkys)
Komunaliniai: 664.02 (už 2 mėnesius)
Drabužiai: 19.16
Kitos: 307.52 (visokios dovanos (buvo progų), knygos, žurnalai ir pan.)
Perdaug už telefoną, seku šio mėnesio išlaidas, reikės spręst, ką daryt.
Beje, į šias išlaidas įtraukta ir kovo pabaiga (nuo 28 d.), todėl už komunalines 2 mėnesiai

Esam dviese su vyru.