Įkraunama...
Įkraunama...

kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

Zinau visa ta teorija. Turiu net grafikus. Svarstau is vieno fondo permesti i kita. Ir jei inesineti, tada i kita fonda, kuris dabar "dugne". Bet aisku, kad per mazai dar domiuosi. Neturiu laiko, ir ypatingo noro. Tai kol kas kol i minusa neinu, sedziu ramiai.
Papildyta:
Kaip jums? mano maximali alga mazesne uz Suomijos minimalia... Verkti norisi...

http://verslas.delfi...t.d?id=45712193
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 05 20, 10:53)

Na aš galiu suvokti, kaip suomiai pasiekė tokį lygį ir tokias algas. Taip pat galiu suprasti, kodėl mes jų vis dar nepasiekėm.

Bet kiek begalvoju, niekaip nesuprantu, ką gero sau ir kitiems gauna žurnalistai mėtydami tokią informaciją į eterį.
Atsakyti
Va va... Sugadina diena ir tiek smile.gif.

As tik negaliu suprast, kodel kainas tokias tai jau pasiekem? smile.gif.

Varysiu namo tuoj, siandien man kaip ir pusinis mamadienis. vakare i vaiku koncertuka, o tada roziu sodinti smile.gif
Atsakyti
smile.gif wow, priraset blink.gif

Atidaviau darba, islaikiau paskutini egza, tai gal porai dienu iki gynimo i PLG nuvaziuosiu blush2.gif Nes galvoje visai tuscia doh.gif Kiek pinigineje bijau skaiciuot, kai prisimenu, kiek isleidau rubams doh.gif Na, bet dar nebadaujam biggrin.gif

Del mokslu tai taip, kalti pas mus labai iprasta verysad.gif Mano kazkada buvo labai gera atmintis, tai buvo egzaminas, kuriam kaliau apie 40val doh.gif Isejus is egzo patalpos, jau po keliu val nesugebejau prisimint net koki klausima buvau istraukus, nekalbant pie dalyko turini doh.gif Dar buvo (to paties destytojo) vienas egzas kur is siaubo beveik 300psl teksto ismokau vos ne mintinai. Ir kas? buvau apkaltina nusirasynejimu, turejau pries visa kursa traukt kita bileta, pasakot is atminties, o jis ziurejo i knyga ar tikrai galiu tiek mintinai iskalt. doh.gif Na, galiu, isitikino. Bet vel gi, galvoje neliko nieko. verysad.gif O vat tie dalykai, is kuriu kursinius, referatus ir kitokius rasto darbus rasiau galvoje ilgiems metams liko thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 20 gegužės 2011 - 11:49
QUOTE(Muse @ 2011 05 20, 10:53)

O man verkti visai nesinori, nes pažiūrėkite kiek Suomijoje kainuoja dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie tokių pajamų.
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 05 20, 12:52)
O man verkti visai nesinori, nes pažiūrėkite kiek Suomijoje kainuoja dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie tokių pajamų.

Vat vat drinks_cheers.gif Kai keliavom po skandinavus su savo auto, tai kavutę termosiukyje vežiojomės, nes neįpirkom lotuliukas.gif Ubagystė blush2.gif Ale užtat šalis pamatėm thumbup.gif Iš nelabai kvalifikuotų darbų ir ten vietiniai sunkiai verčiasi. Ir taupo jie juodai, ypač vandenį, elektrą, po vieną mašinose nevažinėja (neekonomiška). Visur gerai- kur mūsų nėra g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2011 05 20, 12:52)

O jūs pažiūrėkite, kiek Lietuvoje kainuoja geresnė dešra ir visa kita, kokios išlaidos prie mūsų pajamų bigsmile.gif
Vis tiek neabejoju, kad Suomijoje ĮMANOMA plius minus oriai išgyventi su minimalia alga.
Pas mus su minimalia alga išgyventi NEĮMANOMA, jei gyveni mieste daugiabutyje.
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 13:56)
ypač vandenį, elektrą, po vieną mašinose nevažinėja (neekonomiška).

vanduo nemokamas, niekas jo netaupo tongue.gif Masinomis vazineja po viena ir i darba po 100km normalu vykti, nes dazniausiai apmoka darbdavys ir dar po mokesciu deklaraciju grazina valstybe tongue.gif
O kavai isigyjam Statoil puodeli uz 99 kr ir visus metus geriam, geriam, geriam - arbata, kava, sokolada, cafe latte ir tt.

taip kad gerai, kur jusu nera lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2011 05 20, 18:09)
taip kad gerai, kur jusu nera  lotuliukas.gif

Nesiginčysiu rolleyes.gif Bet replika tai dviprasmiška g.gif
Atsakyti
biggrin.gif tai kad net Brazilijoj uz minimalia alga galima pragyventi smile.gif cia minimumas panasiai 884 realai,kas litais butu apie 1200,sunkiau tiems kas gyvena daugiabuciuose mieste,bet tokiam kaip musu kaime drasiai ir zinau ne viena kuris uz tiek paragyvena ir rubu nusiperka ir mesyte valgo,bent karta per savaite smile.gif na jei paskolos kokios smaugia tada jau nea...siaip mes ir patys turejom toki laika kai uz 1200 gyvenom,ir dar kampa i svetaine ir lova i vaiko kambari sugebejom be jokiu kreditu nusipirkti smile.gif visa laime kad visa tai tesesi vos pora men,tad vyras gavo kita darba o ir as po kokio pusmecio pradejau savoms islaidoms uzsidirbineti,dabar as jau dirbu normaliai su normalia alga biggrin.gif
klausimas,ar keistumet privataus sveikatos draudimo kompanija,jei jusu netekintu ju paslaugos? na mes uz ji nemokam,moka vyro darbas
situacija tokia kad planuojam seimos pagausejima ir dabartinis draudimas nedengia naturalaus gimdymo,uz ji tektu susimoketi patiems,o cezario as nenoriu,tada dabar svarstom ar keisti,ar susimoketi ir toliau tiketis kad nesirgsime? nes ten daug visokiu fintusu uz ka reiktu susimoketi....jei keistume tai tik man,nes vyras ir vaikas netaip daznai serga,tai kaip ir nebutu prasmes,man kainuotu per men 500realu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _eu_: 20 gegužės 2011 - 20:05
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 13:56)
Visur gerai- kur mūsų nėra g.gif

QUOTE(KibirVibir @ 2011 05 20, 17:09)
gerai, kur jusu nera  lotuliukas.gif

QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 05 20, 18:05)
Bet replika tai dviprasmiška g.gif

nedviprasmiska smile.gif Jusu nera - mes esam. Ir ten gerai mirksiukas.gif Skandinavijoje GERA gyventi mirksiukas.gif cool.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos,

senokai seku jūsų temą (gal neišmesit mirksiukas.gif ): aktualūs ir man jūsų rūpesčiai...
Vis kaupiaus ką nors parašyt, bet kaip nėr laiko, taip nėr. Vis dėlto, susidomėjusi diskusija apie mokyklines žinias, nusprendžiau ir aš įkišti savo trigrašį.
Taip pat kaip ir Stripulis esu vertėja. Bet nemanau, kad mūsų profesijai nereikia mokyklinių žinių (ar bent jau jos yra ne tokios reikšmingos): jos yra iš bendrojo išsilavinimo, todėl verčiant labai praverčia. Tos pačios valstybių sostinės, valiutos ir panašūs dalykai, jei juos žinai, labai praverčia verčiant, ypač ŽODŽIU, kai neturi jokios galimybės staiga įlįsti į internetą ar atsiversti knygą.
Taip pat mokyklinės žinios labai praverčia neįpareigojančio tipo („small talk“) pokalbiuose. VIP'ai (svarbūs politikai, diplomatai ir pan.) neatleidžia tokių žinių spragų.
Bet pritariu dėl savarankiškumo, suvokimo ir išradingumo ugdymo. Beje, pati niekada nemokėjau „kalti“. Todėl tragedija buvo vienas egzaminas, kai dėstytojas vertė žodis žodin pakartoti jo padiktuotus sakinius, vos išlaikiau fear.gif

Grįžtant prie taupymo: man padeda išlaidų lentelės pildymas. Šiek tiek verčia „pasitempti“ rolleyes.gif Taip pat visų maisto spintelių likučių panaudojimas (ugdau savo išradingumą lotuliukas.gif ). „Įmetu“ balandžio išlaidų suvestinę (kadangi prie jūsų prisijungiau tik dabar, tai tik dabar ir rašau), gal ji pagyvins diskusijas taupymo tema mirksiukas.gif

Transportas: 116.5 (perku talonėlius, keletą kartų teko važiuot mikriukais ar net taksi)
Maistas: 1067.41 (įeina vyro pietūs darbe, aš nešuosi ką nors iš namų)
Telefonas: 80
Automobilis: 887.91 (kuras, naujos padangos, remontas blink.gif )
Tabakas: 20 g.gif (vyro bėda)
Buitinės: 114.15 (skalbimo milteliai, valikliai, smulkūs namų tvarkymo dalykiukai, wc popierius ir pan.)
Kosmetika, higiena: 162.12 (šampūnai, kremai, įklotai ir pan.)
Vaistai, sveikata: 436.35 (turėjau rimtų bėdų, dar ir dabar turiu, bet tikiuosi, kad susitvarkys)
Komunaliniai: 664.02 (už 2 mėnesius)
Drabužiai: 19.16
Kitos: 307.52 (visokios dovanos (buvo progų), knygos, žurnalai ir pan.)

Perdaug už telefoną, seku šio mėnesio išlaidas, reikės spręst, ką daryt.
Beje, į šias išlaidas įtraukta ir kovo pabaiga (nuo 28 d.), todėl už komunalines 2 mėnesiai smile.gif

Esam dviese su vyru.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dianute: 20 gegužės 2011 - 20:30