Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

Aš praeitą rudenį į vazoną... namie... pasodinau 5 tulpių svogūnėlius... po naujų metų išlindo daigeliai... tai džiaugiausi wub.gif o paskui pradėjo rodytis žiedai... ir ką... jie buvo sudžiuvę, nors lapai buvo sultingi, žali.. manau drėgmės tikrai netrūko... kažin ką padariau ne taip g.gif

Tarp kitko su krokais vazonouse ... lygiai tas pats...
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2007 02 26, 12:57)
Aš praeitą rudenį į vazoną... namie... pasodinau 5 tulpių svogūnėlius... po naujų metų išlindo daigeliai... tai džiaugiausi  wub.gif o paskui pradėjo rodytis žiedai... ir ką... jie buvo sudžiuvę, nors lapai buvo sultingi, žali.. manau drėgmės tikrai netrūko... kažin ką padariau ne taip  g.gif

Tikriausiai nepasaldei, todel nesusiformavo ziedai. Augalas kuris turi ziemoti lauke, butinai turi gauti salcio, kitaip "isproteja" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2007 02 26, 16:21)
Tikriausiai nepasaldei, todel nesusiformavo ziedai. Augalas kuris turi ziemoti lauke, butinai turi gauti salcio, kitaip "isproteja" 4u.gif

schmoll.gif nešaldžiau.. nes nežinojau, kad reikia šaldyti blush2.gif
Kitais metais žinosiu... Gaila, kad tuos svogūnėlius supykusi išmečiau... unsure.gif
Atsakyti
Maniškės jau visos peržydėjo. Galvojau, kad vazone ilgai žydės, bet labai greitai peržydėjo. Na čia tik pirmą nufotkinau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(palme @ 2007 02 26, 12:57)
Aš praeitą rudenį į vazoną... namie... pasodinau 5 tulpių svogūnėlius... po naujų metų išlindo daigeliai... tai džiaugiausi  wub.gif o paskui pradėjo rodytis žiedai... ir ką... jie buvo sudžiuvę, nors lapai buvo sultingi, žali.. manau drėgmės tikrai netrūko... kažin ką padariau ne taip  g.gif

taip, taip, reikia rudeni pasodinus į vazonus, laikyti pvž. balkone, o koki sausy įnešti į kambari ir tada neužilgo pradės leisti lapus. Bet man nelabai patiko auginti tulpes kambary, nes labai jau greitai nužydi schmoll.gif , geriau jau džiaugtis jomis darže biggrin.gif
Atsakyti
Mano tulpės išdygo kažkokiais varganasi lapais, kai kurios net nevisais sveikais - kaip nugraužtais, ar ten liga, ar skurdas, ar parazitai kartais puola. ką daryti gal kas patars?
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2007 04 23, 07:06)
Mano tulpės išdygo kažkokiais varganasi lapais, kai kurios net nevisais sveikais - kaip nugraužtais, ar ten liga, ar skurdas, ar parazitai kartais puola. ką daryti gal kas patars?

Tikriausiai jos isdygo gruodzio menesi, o paskui nusalo lapu galiukai, bet zydejimui tas jokios itakos netures. Nors jei lapai labai susiraite, neauga ir banguojasi gali rauti tai liga.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2007 04 23, 07:06)

Ar jos pas tave darže auga? Ar praeitais metais persodinai?
Maniškės kurios nepersodintos, irgi išlenda truputuka negražiais lapeliais, galvoju, kad čia aš pati ravėdama rudenį žolės, jas pažeidžiu. O tos tulpės, kurios buvo vasara iškastos ir rudenį susodintos, tai visos, kaip viena, sveikos ir gražios biggrin.gif
Atsakyti
Aš jas naujai pirktas rudenį į žemę sukišau, pamulčiavau durpėm.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2007 04 23, 14:04)
Aš jas naujai pirktas rudenį į žemę sukišau, pamulčiavau durpėm.

Ar jie pas tave tik kaip apgraužti ar dar gal , kaip miltai apibarstyti? O gal koks puvinys isimetė, pažiūrėk, ar nėra parudavęs stėbas prie pat žemės? Jei tai liga, tai reiktu pagedusius iškasti ir sudeginti.
Šiaip rudeni prieš sodinimą butinai palaikau pusvalandį kalio permanganato tirpale, o praeitais metai nusipirkau specialu skysti, dabar nepamenu kokį( turiu jį sode), specialiai svogūniniams augalams dezinfekuoti. Šiap kiek pirkai iš parduotuvių, tai nei karto ne buvo pasitaikė, kad sirgtu unsure.gif
Atsakyti
Mirkiau permanganate visus svogūnus - ir tulpes, ir krokus, ir lelijas, krokai labai puikūs užaugo, gražiai žydėjo, o vat su tulpėm tai keistai, gal dar palaukt sustiprės, nes saulės ne visą dieną gauna. puvinio nesimato ir miltų ne.
Atsakyti
QUOTE(Kaktusine @ 2007 04 23, 19:43)
Mirkiau permanganate visus svogūnus - ir tulpes, ir krokus, ir lelijas, krokai labai puikūs užaugo, gražiai žydėjo, o vat su tulpėm tai keistai, gal dar palaukt sustiprės, nes saulės ne visą dieną gauna. puvinio nesimato ir miltų ne.

Tai tada palauk, gal čia ištikruju šaltuko reikalai, jug anksti sudygo šeis metais tulpės, o paskui šaltis. Kai vasarą iškasi, tai tada ir apžiūrėsi svogūniukus , iškart matosi, kurie nesveiki.

apžiūrėjau tavo kaktusiukus biggrin.gif , norėjau paklaus dėl lithopsu, ar kada nors jie pas tave žydėjo? Labai jie jau man įdomus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Andza: 24 balandžio 2007 - 14:21