Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas, 75 tema

Juržole, su gimtadieniu 4u.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 04 29, 15:15)
Papildyta:
P.p.s. Vakar paskaitinėjau Mano išgalvota šalis ir galiu pasakyti, kad tai pirma ir paskutinė šios autorės knyga, atsidūrusi mano rankose. Kažkada dar norėjau skaityt Inesę, bet noras prapuolė amžiams...  lotuliukas.gif

Ir mane šita I. Allende knyga nuvylė. Lyg ir norėta per savo asmeninę istoriją papasakoti Čilės istoriją, aprašyti šalies papročius ir pan., bet gavosi nei šis nei tas - kažkoks labai paviršutiniškas kratinys. doh.gif
Visai kitokį įspūdį paliko anksčiau skaitytos jos atsiminimų knygos
Paula
http://www.knyguklub...mp;anid=cdb4055

Visos mūsų dienos
http://www.knyguklub...mp;anid=cdb2405

Jas perskaičiau su didžiausiu malonumu. thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolitlė: 29 balandžio 2011 - 18:36
Šiandien dar viena smagi proga sveikinimams. Baigėsi Kauno apskrities viešosios bibliotekos organizuotas knygų skirtukų konkursas.
Sveikinimai knygėms pažįstamai Esprit, laimėjusiai kelionę į nuotykių parką Druskininkuose bei Shushai, apdovanotai Baltų lankų knygų rinkiniu.user posted image
Atsakyti
Jurzole, smagaus, jaukaus, knyginio tortadienio

user posted image
Papildyta:
QUOTE(klopedija @ 2011 04 29, 14:15)
P.p.s. Vakar paskaitinėjau Mano išgalvota šalis

QUOTE(Dolitlė @ 2011 04 29, 18:34)
Ir mane šita I. Allende knyga nuvylė. Lyg ir  norėta per savo asmeninę istoriją papasakoti  Čilės istoriją, aprašyti šalies papročius ir pan., bet gavosi nei šis nei tas - kažkoks labai paviršutiniškas kratinys. doh.gif

veee, kaip neidomu schmoll.gif as sia knyga pasidovanojau sau tortadienio proga rolleyes.gif
Atsakyti
Anne B. Ragde. Berlyno tuopos - nustebino mane ši knyga. Praėjus pirmųjų puslapių skepticizmui , įklimpau į tą keistų žmonių pasaulį. Ir kiaulių. rolleyes.gif
Visų paslapčių paslaptis, tikrai gerokai netikėta ir originali.
Labai lauksiu kitų šios trilogijos knygų, vildamasi, kad lietuviai nepasišiukšlins cool.gif
Atsakyti
QUOTE(caralaite @ 2011 04 29, 10:45)
Dabar man aišku kodėl bendri skaitymai tokie reti - ogi organizavimosi procedūra užtrunka 3 mėnesius biggrin.gif...

tai kad ir seniau taip būdavo - diskusijos apie tai, kokią knygą rinktis bendram skaitymui, būdavo ilgesnės ir aktyvesnės, nei diskusijos apie išsirinktą knygą ją jau perskaičius rolleyes.gif

Jurzole, su gimtadieniu 4u.gif
user posted image
Atsakyti
Jūržole, su Gimtadieniu!

user posted image
Atsakyti
Jūržole, siunčiu tau knygų lentynėlę gimtadienio proga tongue.gif

user posted image
Atsakyti
wow blink.gif galima ir man tokią? biggrin.gif

Juržole, su gimimodiena smile.gif
Atsakyti
Valdas Papievis "Eiti". Poetiška proza. Pavadinta romanu, bet tai nėra tradicinis romanas. Vyrauja ne siužetas, o nuotaika. Melancholija.
Veiksmo vieta - Provansas, maži kaimeliai, laukai ir kalnai. Karštos vasaros dienos. Bevardis veikėjas (lietuvis, gyvenantis Paryžiuje - kaip ir autorius) vis eina ir eina, nepaisydamas karščio ir nuovargio. Bijo, kad sustojus jį prisivys mintys, nuo kurių jis bando pabėgti (tiksliau - nueiti).
"Eiti" išrinkta kūrybiškiausia 2010m. knyga (Lietuvos literatūros ir tautosakos instituto premija). Manau, gan tinkamas šios poetiškos knygos įvertinimas.
Knygos stilius man pasirodė prancūziškas. Manau, jei "Eiti" būtų išverstas į prancūzų kalbą, rastų savo skaitytoją. Gan tipiškas sakinys: "Abejingumas, terasos žolę iki rudumo nušiurinęs, figmedžio lapus nusvarinęs, visame šios dar neprasidėjusios, bet jau pavargusios dienos sąstingy tvyrantis, toks alpus, kad nustebti tiesiog negali, kūnas instinktyviai jėgas taupo." Gan turtinga kalba - pvz., baldai apibūdinami kaip "stinglūs, nebylūs".
Pasakojimo laikas kinta: tai būtasis, tai būsimasis, tai esamasis. Retkarčiais rašytojas 'kalbasi' su savo veikėju, kreipdamasis į jį 'tu.'
Tiesa, man truputį užkliuvo, kad veiksmas vyksta lyg ir rugpjūtį (vienoje vietoje apie tai užsimenama), o Provanse veikėjas mato violetinius levandų laukus - deja, tokiu metų laiku tų 'atvirukinių' Provanso levandų jau nelabai pamatysi (mes pernai ten atostogavom liepos antroje pusėje, tai levandų derlius jau ką tik nuimtas buvo, palikti tik keli violetinių levandų laukeliai turistams smile.gif ).
Knygos iliustracijos (Pranas Gailius) - einančių žmonių siluetai, primenantys hieroglifus.
Kūrinio epigrafas - "In the mood for love" ("Meilės laukimas"), Wong Kar-Wai filmo pavadinimas. Knygoje keletą kartų užsimenama apie šio filmo muziką. Rekomenduoju prieš skaitant (ar tiesiog skaitant) pasiklausyti šios muzikos, taikliai atspindinčios knygos nuotaiką.
Atsakyti
QUOTE(Gemma @ 2011 04 29, 21:29)
veee, kaip neidomu  schmoll.gif as sia knyga pasidovanojau sau tortadienio proga  rolleyes.gif
O Tu neklausyk mūsų mirksiukas.gif ir perskaityk. Žinai gi, kad aš - menka "patarėja". hihihi.gif

Langana, ką nors A. Valentinovo skaitei/klausei? Aš dabar užkaifavus nuo Андрей Валентинов, Ола. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Helianta @ 2011 04 30, 11:56)
Rekomenduoju prieš skaitant (ar tiesiog skaitant) pasiklausyti šios muzikos, taikliai atspindinčios knygos nuotaiką.
Muzika labai, labai... wub.gif Filmą turiu parsisiuntus, bet vis pritrūksta laiko pažiūrėti.
Jei jau taip išgyrei Papievį, gal reiks paskaityt? g.gif Gi negalima visiškai ignoruoti lietuvių literatūrą. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Helianta @ 2011 04 30, 11:56)
Valdas Papievis "Eiti".
Kūrinio epigrafas - "In the mood for love" ("Meilės laukimas"), Wong Kar-Wai filmo pavadinimas. Knygoje keletą kartų užsimenama apie šio filmo muziką.

QUOTE(klopedija @ 2011 04 30, 12:26)
Muzika labai, labai...  wub.gif  Filmą turiu parsisiuntus, bet vis pritrūksta laiko pažiūrėti.
Jei jau taip išgyrei Papievį, gal reiks paskaityt?  g.gif  Gi negalima visiškai ignoruoti lietuvių literatūrą.  biggrin.gif

Nu nežinau, nežinau. Labi gražus atsiliepimas apie Papievio knygą. Bet rinktis epigrafu tikrą šedevrą man atrodo drąsu. Paskaičius nenorom puolu lyginti ar verta buvo tokius didelius kūrinius minėt smile.gif. Vis tiek paskaitysiu kokią Papaievio knygą.
Klopedija, man tas filmas yra stebuklas smile.gif.

Atėjau paburbuliuoti. Šiandien "Vagoj" radau Tyto išleistą Gregory David Roberts "Šantaramą" už ... 75.90 Lt! Taigi čia tik pramoginis romanas, grožinė literatūra, joks ne albumas su išskirtine spauda ar išskirtine verte puslapiuose. Gal aš kvaila, gal nesuprantu leidyklų politikos ar visai nenumanau knygų savikainos, bet man tai atrodo absurdiška kaina ir aš už tokią kainą knygų tikrai nežadu pirkt schmoll.gif .
Gal kas nori prisidėt prie paburbuliavimo arba paprieštaraut kad viskas čia su kainom gerai? biggrin.gif
Atsakyti