Įkraunama...
Įkraunama...

Knygos, knygos, knygos...*58 namučiai

QUOTE(laTulipe @ 2011 05 08, 11:11)
sveikos  4u.gif
Labas vakaras,

Vis paskaitau, ką rašot, bet pati mažai ką brūkšteliu. Tik suknyga.lt žymiuosi, ką perskaičiau.


Tad patariu sulaukti nors antrosios dalies ir tuomet skaityti šią trilogiją. Nes dabar labai labai noriu tęsinio, bet teks kentėti.


Aš kaip tik iš bibliotekos ją turiu parsinešusi, tad kad ir kaip norėtųsi visą trilogiją iš karto skaityti, teks skaityti dabar. biggrin.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 05 08, 19:16)
Daite, mačiau, kad jau perskaitei "Gudrioji nuodų virėja". Kaip tau ji?


Taip, perskaičiau, gera knygutė. 4u.gif Tik vis neparašau jau jokio atsiliepimo, ryt eisiu "Kaukiantį malūnininką" iš bibliotekos pasiimti, tikiuosi duos, nes jau atėjo pranešimas, kad gavo mano užrezervuotą.

Šis savaitgalis labai darbingas doh.gif, tai atsipalaidavimui tik žurnalą paskaičiau. O Maximoj įsigijau Balzako "Šagrenės odą". mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daite: 08 gegužės 2011 - 18:35
Aš dar Amerikos psichopato 50 psl perskaičiau. Tai kol kas labai nuobodu, o dar kiek garsių drabužių, avalynės ir pan. firmų prirašyta doh.gif Suprantu, kad norima parodyti, jog tiems turtingesniems tik etiketės įdomios, na, bet man jau per daug to vardijimo. Tikiuosi, kad vėliau bus įdomiau (tuo labiau, kad psichopatas dar neatskleidė savo ,,naktinio" veido). ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 08, 17:44)
Aš dar Amerikos psichopato 50 psl perskaičiau. Tai kol kas labai nuobodu, o dar kiek garsių drabužių, avalynės ir pan. firmų prirašyta doh.gif Suprantu, kad norima parodyti, jog tiems turtingesniems tik etiketės įdomios, na, bet man jau per daug to vardijimo. Tikiuosi, kad vėliau bus įdomiau (tuo labiau, kad psichopatas dar neatskleidė savo ,,naktinio" veido).  ax.gif

Na šiais aprašymais mano manymu tiesiog vaizduojama, kad žmonės yra persisotinę ir net patys nebežino ko dar norėtų ir kaip dar išradingiau išleist tuos visai niekam nereikalingus pinigus.
Čia tik pradžia skaityk toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatimaallaa: 08 gegužės 2011 - 19:04
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 08, 18:44)
Aš dar Amerikos psichopato 50 psl perskaičiau. Tai kol kas labai nuobodu, o dar kiek garsių drabužių, avalynės ir pan. firmų prirašyta doh.gif Suprantu, kad norima parodyti, jog tiems turtingesniems tik etiketės įdomios, na, bet man jau per daug to vardijimo. Tikiuosi, kad vėliau bus įdomiau (tuo labiau, kad psichopatas dar neatskleidė savo ,,naktinio" veido).  ax.gif


Tai vat ir palauk, kol tą tikrąjį veidą jis atskleis , iš pirmųjų psl. tikrai nereiktų daryti išvadų mirksiukas.gif Nieko šlykštesnio nesu skaičiusi (tikiuosi, ir nebeperskaitysiu doh.gif ). Po antros žmogžudystės su detaliais aprašymais norėjosi mesti tą knygą ir nebeskaityt cool.gif Tačiau padariau skaitymo pauzę, kiek pailsėjau nuo šlykščių scenų, dar perskaičiau knygos vertėjos pamąstymus apie šią knygą (bandyk susirasti tą straipsnį per google, tikrai įdomus ir duoda peno pamąstymui) ir skaičiau toliau (dar iki galo neužbaigiau, bet jau liko labai nebedaug, keliasdešimt psl.).
Beje, tikrasis veiksmas prasideda perskaičius maždaug trečdalį knygos, taigi įžanga gerokai užsitęsia.
O tie visi brandai ir smukmeniški kievieno daikto, skudurėlio, patiekalo etc. aprašymai mano supratimu skirti parodyti, koks tuščias ir beprasmis to visuomenės sluoksnio, kuriam priklauso pagr. veikėjas, gyvenimas. Kad visas blogis ir prasideda nuo tuštybės. Ir pats pagrindinis veikėjas įvardintas kaip mūsų laikų Dorianas Grėjus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingėnas: 08 gegužės 2011 - 19:12
Va turėjau omeny šitą straipsnį apie knygą "Amerikos psichopatas":
http://www.tekstai.l...-nuo-pikto.html

Ką nors kiek domina šioji knyga, labai rekomenduoju jį perskaityti. Rasite nemažai gilesnių prasmių ir įžvalgų, kurias apšąlus nuo tokio koncentruoto smurto beskaitant šią knygą galima ir praleisti, nepastebėti (o būtų gaila).
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 05, 12:05)
Tu visiškai teisi ax.gif  Tai ar galėtum paskolinti man ją? :
Beje, o myte ar dalyvausi? Lyg ir nieko neminėjai apie tai.

Na kas čia per klausimas. rolleyes.gif Taigi pati pasiūliau,kad paskolinsiu ir kol kas nepirktum. Atnešiu į meetą ir Canetti "Apakimą" ir iš tavęs skolintas knygas.
Tavo knygas visas , tai jau seniai perskaičiau ir visos patiko. Tik nepamenu ar apie visas atsiliepimus esu rašius. g.gif Labai tau ačiū.

QUOTE(Dorifore @ 2011 05 05, 12:20)
Pirmoji net negirdėta man  blink.gif Reiks pasidomėt.

Va šita knyga.Manau tikrai esi girdėjusi,nes anoj temoj ji buvo nekartą minima,girta.
http://www.rasyk.lt/...omanas/919.html
Norėjau daugiau apie ją parašyti, bet sirguliuoju kažko,tai tik parašysiu, kad joje minima nemažai gerų knygų,t,p su skaitymu susijusių gražių citatų.Savo bloge gal kur patalpinsi.
arba atidarant naiją tema, galima būtų patalpinti.
" Skaitymas, Lozoriaus prikėlimas, pakelta žodžių plokštė"

" Skaityti, paprastai kalbant, tai rišti raidę prie raidės.
Vaizdingai tariant, stora knyga yra mūras.
Atleiskite tuos raiščius, ir tas mūras taps debesiu"


Beje dėl nesu tai žinojau, bet taip gavosi. blush2.gif vaikas ant galvos kaip šašas limpa pastoviai, tai jau aš pastaruoju metu dėl taškelių, kablelių, tarpelių, raidelių nesismulkinu. smile.gif
Smagu, kad darbelį susiradai.
Teko kada panašų darbą dirbt dideliam viešbutį.Gerų atsiminimų likę.Įžymių žmonių mačiau nemažai.Teko dirbt kai buvo Nato aukščiausio rango vadovų susitikimas.Jau kokia apsauga buvo.Be apsaugos net iš skyriaus šiukšlių neišsineši.Beje žinok geriausi klientai rusai.O rusų sirgalių sulauks tavo miestas rudenį per krepšinio varžybas, tai tada net ir nakti budėdama jau nebepaskaitysi.
Sėkmės tau darbe. mirksiukas.gif


QUOTE(Papugele @ 2011 05 06, 16:32)

Paasilinna"Kaukianti  maluninka"-  labai labai patiko wub.gif  Ner ko lygint su "Gudrioji nuodu vireja".



QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 06, 16:36)
Džiugu, kad ir tau patiko 4u.gif  Aš irgi pritariu, kad už "Gudriąją nuodų virėją" ji nepalyginamai geresnė drinks_cheers.gif


drinks_cheers.gif

QUOTE(klopedija @ 2011 05 06, 17:59)
Tikėjausi, kad gal Viską sudėjus. Išklausiau audio rusiškai ir nusprendžiau, kad norėčiau turėti šitą knygą, nes pasirodė labai priimtinos Maugham`o mintys ir gyvenimo nuostatos. good.gif

a)Man niekad neužkliūva sulietuvintos pavardės. Atvirkščiai, užkliūva originaliai parašytos pavardės, ypač prancūziškos, kai neišmanai, kaip jas ištarti.  doh.gif



Žinok aš ją irgi norėčiau turėti.Tikrai gera knyga.Tos jo mintys, nuostatos pastebėjimai, labai patiko ypač apie knygų rašymą, knygas, rašytojus, gydytojo darbą. Labai norėjosi dar daugiau sužinoti apie jo paties šeimą, vaiką.Norėčiau jo biografiją paskaityti jei tokia yra.
Ypač ta mintis įstrigo, kur jis teigia, kad "dauguma rašytojų savo geriausius siužetus iššvaisto dar nesuformavę savo stiliaus,dar neįgudę, neįvaldę rašymo meno".
Pav Sužinojau, kad Gi de Mopasanas savo darbus nešdavo peržiūrėti , pataisyti G.Floberui ir tik tada jam leido spausdintis, skelbtis.Gerai darė tas Fluoberas.O tai dabar leidyklos prileidžia tiek ale meninykų rašliavos.medžių net gaila. smile.gif Kiek popieriaus sutaupė ania? Šiaip kada paskambinsiu į ta leidyklą ir pasiteirausiu tos knygos kainos.

a) Dėl pavardžių tai pilnai su tavim sutinku, man taip jau įaugę, kad Moemas o ne Maugham.Nu liežuvį nusilaužt galima.

QUOTE(katilina @ 2011 05 06, 18:03)
*Aš irgi turiu senesnio leidimo, kuris man daug gražesnis. Tiesą sakant, knygos viršelis kažkada mane ir "suviliojo" ją nusipirkti. Taip prasidėjo mano pažintis su Maughamu. Kam patiko kitos jo knygos, siūlyčiau nusipirkti ir šitą.


Šita turiu ir aš . Perskaičiau ir ji man patiko. Tik va su "Aistrų našta" turbūt vieninteliai nekaip sekėsi, bet dar vistiek kada žadu ją paimti ir perskaityti.Man Maughamo dar labai patiko "Mėnulis ir skatikas" Šitą skaitei?

Mergos meete žadu dalyvaut, nes krūva knygų turiu prisiėmus, kurias perskaičiau ir turiu grąžinti.
Gal kuriai ką pažiūrėt iš savų lobių?
Marakeš,Vessta,Caralaite būsit?.


Fati tavo "Šabaš" dar nepradėjau, blush2.gif Gal dar galiu ją pasilaikyti.
O tau gal atnešti Sanajevo "Poxronite menia za plintusom"
Labai įtraukė "Dvasios kalnas".Tiesiog mėgaujuosiu ta knyga.Man tai ji kolkas liuks, tik laiko trūksta ją greičiau pabaigti, nors ir kartu nesinori greit skaityti, tokia įdomi, tai ir kartu sakyčiau truputi gal pažintinė knyga apie Kinijos atokiuose kalnuotose vietovėse sutinkamus mažų tautelių paprastus ir nepaprastus žmones su jų gyvenimo būdu, apeigomis, ritualais, legendomis.

Masako, sveikinu su nauju darbeliu.

Masako dėl knygų nepergyvenk.Žadu kada tavo pusėn važiuoti, tai atvežčiau tau Prisilietima, o "Margaičių trilogiją" dar tik pradėta ir tas "Dvasios kalnas" trukdo ją vėl toliau skaityti. Skaitau ir galvoju, kad ir tau patiktų "Dvasios kalnas"
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 05 08, 21:21)
  Šita turiu ir aš . Perskaičiau ir ji man patiko. Tik va su "Aistrų našta"  turbūt vieninteliai nekaip sekėsi, bet dar vistiek kada  žadu ją paimti ir perskaityti.Man Maughamo dar labai patiko "Mėnulis ir skatikas" Šitą skaitei?

Skaičiau, patiko. Ir "Aistrų našta" patiko. Ir "Teatras", ir dar apsakymų knyga angliškai. Žodžiu, patinka man tas Maughamas (tik, žinant, kiek iš viso yra parašęs, dar labai nedaug jo esu skaičiusi).
Atsakyti
Pajauta, ačiū. Gausiu šitą knygą iš Papūgėlės, tai jau nekantrauju perskaityt cool.gif
Beje, žinojot, kad Moemo "Dažytas vualis", kažkada buvo išverstas kaip "Spalvingas vualis" rolleyes.gif
O gal kuri pardavinėsit "Amerikos psichopatas"? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 05 08, 20:21)
*Na kas čia per klausimas. rolleyes.gif Taigi pati pasiūliau,kad paskolinsiu ir kol kas nepirktum. Atnešiu į meetą ir Canetti  "Apakimą" ir iš tavęs skolintas knygas.
Tavo knygas visas , tai jau seniai perskaičiau ir visos patiko. Tik nepamenu ar apie visas atsiliepimus esu rašius. g.gif Labai tau ačiū.

** Žinok aš ją irgi norėčiau turėti.Tikrai gera knyga.Tos jo mintys, nuostatos pastebėjimai, labai patiko  ypač apie knygų rašymą, knygas, rašytojus, gydytojo darbą. Labai norėjosi dar daugiau sužinoti apie jo paties šeimą, vaiką.Norėčiau jo biografiją paskaityti jei tokia yra.
  Ypač ta mintis įstrigo, kur jis teigia, kad "dauguma rašytojų savo geriausius siužetus iššvaisto dar nesuformavę savo stiliaus,dar neįgudę, neįvaldę rašymo meno".
  Pav  Sužinojau, kad  Gi de Mopasanas  savo darbus nešdavo peržiūrėti , pataisyti G.Floberui ir tik tada jam leido spausdintis, skelbtis.Gerai darė tas Fluoberas.O tai dabar leidyklos prileidžia tiek ale meninykų rašliavos.medžių net gaila. smile.gif  Kiek popieriaus sutaupė ania? Šiaip kada paskambinsiu į ta leidyklą ir pasiteirausiu tos knygos kainos.

*** Tik va su "Aistrų našta"  turbūt vieninteliai nekaip sekėsi, bet dar vistiek kada  žadu ją paimti ir perskaityti.


* Smagu, kad knygos patiko 4u.gif Mačiau, buvai parašiusi apie jas abidvi atsiliepimus. O tavo man paskolinta Eco "Rožės vardas" man irgi labai labai patiko, kad net užsigeidžiau ateityje sau ją irgi įsigyti.

**Nagi labai sudominai bigsmile.gif

*** Tikrai ne viena, aš irgi su ja strigau. Taip ir nepabaigiau pirmosios dalies skaityti. Nors kas ten žino, gal čia tik mums dviems ji nepatiko biggrin.gif

QUOTE(Dorifore @ 2011 05 08, 20:47)
O gal kuri pardavinėsit "Amerikos psichopatas"ax.gif

Aš buvau įdėjusi šiandien skelbimą, bet jau nebeturiu, esu ją pažadėjusi.
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2011 05 08, 20:48)
Va turėjau omeny šitą straipsnį apie knygą "Amerikos psichopatas":
http://www.tekstai.l...-nuo-pikto.html

Ką nors kiek domina šioji knyga, labai rekomenduoju jį perskaityti. Rasite nemažai gilesnių prasmių ir įžvalgų, kurias apšąlus nuo tokio  koncentruoto smurto  beskaitant šią knygą  galima ir praleisti, nepastebėti (o būtų gaila).

įdomu buvo bigsmile.gif ačiū už nuorodą. 4u.gif pasirodo, kai kurias detales pastebėjau (na, kad ir Vargdieniai ant kiekvieno autobuso ar elgetos ant kiekvieno kampo)

Beje, kalbant apie Hugo Vargdienius. Gal kas skaitėt? Mąstau, gal vasarą reiks pasiimti ir perskaityti.

Numanau, kad šią savaitę prie knygos prisėsti nors trumpam galėsiu anksčiau nei penktadienį (kas šiaip jau yra neįprasta laugh.gif ), tai labai laukiu. Įdomu, kaip ten tos šlykštybės ir šiaip, po straipsnio, dar labiau knyga suintrigavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2011 05 08, 22:33)
Beje, kalbant apie Hugo Vargdienius. Gal kas skaitėt? Mąstau, gal vasarą reiks pasiimti ir perskaityti.

Skaičiau. Pati istorija tikrai įdomi, tik man nelabai patiko kai kurie ilgi Hugo aprašymai.
Atsakyti
QUOTE(Pajauta @ 2011 05 08, 20:21)

Marakeš,Vessta,Caralaite būsit?.
   


butinai pioneer.gif
Atsakyti