Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dosa @ 2011 04 28, 12:32)
kas tie wubikai?  biggrin.gif

wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Akasha @ 2011 04 28, 12:22)
Bet komentavimas, irgi yra puikus mokymasis... privercia ilgiau pasedeti ir paanalizuoti ta fotografija...
drinks_cheers.gif Tarp kitko artimiausiomis savaitėmis semiotiškai analizuosim universitete per seminarą Sutkaus "Saulės palydėjimas ant Palangos tilto" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 28 balandžio 2011 - 12:40
QUOTE(Dalyja @ 2011 04 28, 11:36)

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 28, 11:40)

aaa, tiksliai gi, nu žinosiu dabar doh.gif laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 04 28, 13:26)
sutarėm  drinks_cheers.gif bet jei jau ten grybą pjausiu su komentavimu tai rašykit  lotuliukas.gif

Vat ir man norėtųsi, kad kas pasakytų jei grybą pradėsiu pjaut ax.gif
Atsakyti
3ND
18mm
user posted image
53mm
user posted image
135mm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 28, 12:12)
O kikirikei ir monikutei tai viskas gražu, joms tik duok pasižiūrėt laugh.gif

nu kas čia dabar huh.gif biggrin.gif esu pasakius ir neigiamų dalykų, ir ne vieną ir ne du blush2.gif tik baisiai nepatogu sakyt kažką negero kai pats esi žalias doh.gif manau naujokės irgi supranta tokią savijautą ax.gif ir kaži ar yra atsižvelgiama į pastabas tų, kurios tik pradžiamokslės ax.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 04 28, 13:22)
Siaip ne vien tau, bet ir kitoms merginoms, noriu pasakyti, kad tikrai drasiau komentuokit... pasakysim, gi jei nusisnekesit ir t.t. Bet komentavimas, irgi yra puikus mokymasis... privercia ilgiau pasedeti ir paanalizuoti ta fotografija... Netgi pagyrimai gali buti su siokia tokia analize, kas butent gerai, kas patinka... Galima gi ne visas foto, bet nors kelias taip issamiai paanlizuoti...

* sutinku kad pačiam irgi reikia bandyti išsakyti drinks_cheers.gif nes tada kitaip nuotraukas pradedi matyti ax.gif

QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 28, 13:27)
gražus bokeh smile.gif

kas tas yra ax.gif ?

Aš dar norėčiau paklausti kiek galima tobulėti? Na kur ta riba? Juk ne kiekvienas gali tapti pasaulinio lygio fotografais ir ne kiekvienam žmogui, kuris nori fotosesijos reikia kažkokių "gilių menų" blush2.gif bet juk gi galima pagirti ir senbuvį už jo gražią nuotrauką ir nesvarbu, kad jis jau fotografuoja kelinti metai iš eilės blush2.gif Man va kažkaip Nanuk pagailo, nes kažkaip vis reikalaujama kažko geriau geriau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 28 balandžio 2011 - 12:50
QUOTE(*monikute* @ 2011 04 28, 12:49)
kas tas yra  ax.gif ?

Būk smalsesnė biggrin.gif 4u.gif bokeh

nes kažkaip vis reikalaujama kažko geriau geriau...
Įvairiau, o ne geriau. Ji pati to nori smile.gif Tas, kuris nebenori, išmoksta pradmenis ir dingsta biggrin.gif Jam nebereikia, jis suvokia, kad nebenori, jam užtenka, jam nebeįdomu arba nebūtinai, išmokęs pradmenis, jis čia dūsta ir mokosi kitur ir kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 28 balandžio 2011 - 12:58
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 28, 13:54)
Būk smalsesnė  biggrin.gif  4u.gif  bokeh
Įvairiau, o ne geriau. Ji pati to nori smile.gif Tas, kuris nebenori jau iš čia seniai dingęs biggrin.gif

blush2.gif skaičiau žiemą apie tai kai tik pradėjau skaitinėtis apie fotografavimą, bet va ir pamiršau doh.gif biggrin.gif

Nu nežinau g.gif vistiek man atrodo, kad kažkaip turi būti ta reikalavimo riba... šiaip iš tiesų labai naudinga kai vis kas nors įspiria į sėdimąją biggrin.gif bet kartais pradedama per daug reikalauti blush2.gif o kur ta riba tai va kažkaip ir nežinau blush2.gif gal čia kiekvienu atveju skirtingai yra g.gif ir tas "įvairiau" irgi kažkoks toks sąlyginis dalykas man regis, nes juk dažniausiai fotografuojame žmones, kurie pirmą ar antrą kartą ateina į fotosesiją ir nori gražių nuotraukų, o ne kuo didesnio išlaužto meno ar būtinai įvairesnės foto nei anksčiau buvusiosios blush2.gif ai bet čia tik mano asmeninė nuomonė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *monikute*: 28 balandžio 2011 - 13:03
QUOTE(*monikute* @ 2011 04 28, 12:59)
Nu nežinau  g.gif  vistiek man atrodo, kad kažkaip turi būti ta reikalavimo riba...

Tai gal ir nesuk galvos kol kas, kai būsi pakankamai užaugus ir Tau norėsis kažko kitaip, kitokio, daugiau ir t. t.
Arba mesi visai tai, nes:
*manysi, kad esi pakankamai užaugusi;
*bus nebeįdomu, atsiras kita veikla, vaikai, šeima;
*manysi, kad čia, šioje temoje nebegauni
ir t. t.

Nors Yvetės pavyzdys rodo, kad čia galima gauti, matyt, per amžius. Tik reikia rasti būdų. Ji ne tik prievaizdo rolėje, jai ir pačiai reikia veiksmo - man taip atrodo smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rita Gude: 28 balandžio 2011 - 13:04
QUOTE(Rita Gude @ 2011 04 28, 14:01)
Tai gal ir nesuk galvos kol kas, kai būsi pakankamai užaugus ir Tau norėsis kažko kitaip, kitokio, daugiau ir t. t.
Arba mesi visai tai, nes:
manysi, kad esi pakankamai užaugusi;
bus nebeįdomu;
manysi, kad čia, šioje temoje nebegauni ir pan.

Nors Yvetės pavyzdys rodo, kad čia galima gauti, matyt, per amžius. Tik reikia rasti būdų. Ji ne tik prievaizdo rolėje, jai ir pačiai reikia veiksmo - man taip atrodo smile.gif

tik taip svarstau ax.gif
aš gal čia labiau kalbu apie nuolat fotosesijom užsiimančių žmonių padaromas nuotraukas
Atsakyti
Labuka,

Akashos auto su mažyle labai mielas, dėl grūdo pritariu kritikams. Ir dar katinas labai patiko...spalvos, tas ramus sėdėjimas, žvilgsnis, fonas už jo...nu labai wub.gif dar pastebėjau, kad su juosta labai tobulėji, nes mačiau vienu pirmesnių kadrų ir dabartinius, palyginu...nugi kažkoks randasi vientisas stilius, matosi, kad perkandi vis labiau juostines subtilybes, šviesą, nustatymus turbūt... Laukiu nesulaukiu, kada mane fotografuosi wub.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 04 28, 10:34)
Graziai visai pasidarbavai.... Nesusalot taip apsirenge?

Nesušalom, man buvo nuolat karšta. Aš dar ten visur basa vaiksčiojau ir visa sukaitus buvau. Kažkur skaičiau, kad nėštumo metu moters kūno temperatūra būna aukštesnė, gal dėl to...man dabar amžinai būna karšta doh.gif biggrin.gif

QUOTE(Vanillla @ 2011 04 28, 10:46)
Gotte sake, kad planuojat fotosesija, tai dziaugiuosi, kad ne po taves, nes po tavo darbu, visos mano foto iskart butu nublankusios, o db iki savaitgalio turiu laiko pasidziaugt tongue.gif  siaip buvo labai šilta, bet vsitiek bijojau del Gottes doh.gif , o ji tai viska dare, kad tik geras kadras gautusi smile.gif nuostabus modelis! labai lauksiu jusu nuotraukyciu wink.gif

Mes po Velykinio roto su vyru buvom, tai as tokia lengva jaučiausi po nevalgymo kelių dienų, tai karsčiausi po medžius lotuliukas.gif

O šiaip didelis dėkui tariu ir viešai 4u.gif 4u.gif , nes puikiai praleidau laiką, pasikroviau visą krūvą gerų emocijų, smagiai mergaitiškai pasipliurpėm, man buvo liuks. Vienintelis minusas, jei taip galima sakyti, kad tą dieną labai pavydėjau Vanillai, kad fotografuoja ji, o ne aš doh.gif man konkreti jau fotografavimo manija apsėdusi doh.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 04 28, 11:08)
Gotte, tavo pirmoje foto man perdaug kontrasto, akis paskausta žiūrėti. Apie nukirptą koją pati pasisakei. Antra gal visai nieko.
Trečios vertimas į jb nelabai patinka, išbalintas labai veidas. O ar jb ar spalvota, nežinau. Abi fainos.

dideliausias ačiū už komentarus 4u.gif

Man įdomi ir svarbi visų kritika, man nereikia vien tik liaupsių ir wubs'ų biggrin.gif Kažkaip net nefaina hūna, kai nei vieno kritikos žodžio neišgirstu, nei šis nei tas...atrodo - va kažką ni to jau padariau blush2.gif

Dabar galiu prisipazinti, kad ta mergina - mano puseserė, o ta moteris - mano mama cool.gif

QUOTE(nanuk @ 2011 04 28, 12:04)
Aš tada gana neblogai fotkinau, tikrai... Visi žavėjosi.. biggrin.gif
O va dabar kuo toliau tuo blogiau- vis gaunu komentarų, kritikos, pylos  biggrin.gif

biggrin.gif aš tau rašydamai flickr komenatrą pagalvojau, jei kažkuri mažiau patyrus dėtų tas pačias foto, komentuočiau ne taip.... bet negali neatsižvelgti, kad tai - Laukinės foto, tai ir komentarai pagal žmogų, pagal jo ankstesnes nuotraukas ir pagal jo galimybes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gotte: 28 balandžio 2011 - 13:23
QUOTE(*monikute* @ 2011 04 28, 13:06)
tik taip svarstau  ax.gif
aš gal čia labiau kalbu apie nuolat fotosesijom užsiimančių žmonių padaromas nuotraukas

Na, jei jiems nebereikia, ok, fotosesijas gi greitai galima išmokti daryti, kad klientams patiktų.

Jei supratau apie ką tu. Na, gerai, baigiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Pravda @ 2011 04 28, 13:49)

uzskaitau smile.gif
Atsakyti