Įkraunama...
Įkraunama...

Gražūs parkai, dvarai, kitos žymios lankytinos

Padiskutuokim , pvz, apie tokias vietas kaip Gruto parkas Druskininkuose, Europos parkas Vilniuje, Ąžuolyno parkas Kernavėje, piliakalniai ir t.t., kas buvot, kokie įspūdžiai, kur dar verti dėmesio objektai?
Gruto parkas paliko super įspūdį, tie rusiški sentimentai thumbup.gif , karuselės, gyvūnai, bet, kol viską apėjom, jau spėjo ir nusibost, susivienodino viskas rolleyes.gif
Europos parke tai norėtųsi matyt daugiau skulptūrų, kažko ypatingo nepamačiau g.gif
Dar yra akmeninių skulptūrų parkas Vilnojos motely, Kernavėj.
O lankytinos vietos internete nurodytos kiekvieno miesto seniūnijos puslapyje wink.gif
Atsakyti
del europos parko smile.gif

pats ekskursijas ten vedu, tai po ekskursiju zmones pasakoja, jog pirma karta viskas atrode kitaip smile.gif

man irgi: be gido parkas nera toks idomus. svarbu, kad butu zmogus, kuris papasakotu bent apie idomiausias ar seniausias skulpturas... tada parka pamatai visai kitomis akimis wink.gif
Atsakyti
Mamusiuka, ivaziuoji i Lentvari ir vaziuoji per visa miesteli link kilimu fabriko. Desineje yra firmine Lentvario kilimu parduotuvele, o priesais- Tiskeviciu dvarelis buves, ten dabar berods "kilimu" administracija isikurusi. Pasistatai ten masina ir eini pasivaikscioti aplinkui.
O Traku Vokeje irgi vaziuoji pagrindine gatve, kol atsiremi dvaro pastata (ten kazkas su zemetvarka ir gamta dabar isikure). Tai tiek..
O Uzutrakis tai pravaziavus Trakus, link Vievio vaziuojant, bus rodykle nurodyta.
Atsakyti
..............labai grazios vietos yra:Rusneje,Uostadvaryje,Ventes rage,nu reginiai tai nepakartojami,va labai patogu gryztant nuo pajurio vaziuoti panemune,piliu galima pamatyti...........Uostadvary uzlipus i svyturi,matosi Nidos kopos per visas marias,yra labai fainas vandens malunas,mes kaip buvom,tai vieni vokieciai ten gastroliavo,galima issinuomoti kateri ir paplaukioti,i nida nuplaukt,nu zodziu fantastika,paskui yra raiste tokia apzvalgos aisktele,ten irgi uzlipus matosi Nida,tas raistas zmogaus nepaliesta vieta,ramybe ir taip grazu,netgi pravaziuojant pro kelia prasirango gyvate,aisku baisu,bet masinoj tai nieko.........Rusnej irgi labai idomu,suteka i marias trys upes,iirgi reginys thumbup.gif ,vaikai bega paskui masina ir siulo zuvi,atvaziavom,kaip is kokio uzsienio atrodo,na ten toks miestelis,kur visi vieni kitus pazysta,tai pamate nepazystamus,tai supuola vaiku kruvos,bega ir rekia is paskos,na taip sakyciau su linksmtybem tam miestely,visi nuzvelgia,ziuri,atsisuka,na gan savotiskai idomu,zuvis nepakartojama,nes kiekvienam name rukina.................Pabandykit gryztant nuo juros vaziuoti panemune,tikrai reginiai nepakartojami,negu autostrada lekti ........!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo remka: 15 birželio 2004 - 17:17
oij sakes, taip ir sukilo prisiminimai... rusne yra pati jegiskiausia vieta, kiek man teko matyti.

o dar pakeliui galima sustoti juknaiciuose, kur esancioje sanatorijoje zmones yra prigalvoje ivairiausiu sveikatingumo ir atsipalaidavimo programu: halokameros, maudynes baseinuose, povandeniniai dusai ir t. t.

kur kur, bet i halokameras tiesiog butina nueiti. pirma karta as i sanatorija vaziavau kiek nedrasiai - vis tik kaip profesionalas ivairius aprasymus vertinu kiek atsargiau. taciau tai, ka isvydau, pranoko mano didziausius lukescius.

o jau rusnej pramogu!.. ir maziems, ir dideliems. viena is tokiu pramogu - issinuomoti plausta. sau palengva plauki pasroviui, cirskini koki saslyka...

ech, rusne! wub.gif
Atsakyti
...........mes Rusnej apsistojom Pasto name,ten viena puse pastas,kitoj Telekomo valda,tai vakare kepem salykus prie namo,tai puse Rusnes paaugliu mus stebejo,nu juokas net ima,nes ten salia yra tokia aikstele,matosi upes,suoliukai..labai grazi vietele,o vaikai begantys paskui masina siulosi uz 2 litus zvejybai slieku prikast.............nu vienu zodziu,tikrai faina ten........... thumbup.gif
Atsakyti
man atostogos buna tada, kai is darbo iseinu pries 8 vakaro smile.gif jeigu iseinu veliau, sakau, kad einu tiesiog namo smile.gif

halokameros kitaip dar vadinamos drusku kameromis. ieini i patalpa, kur sienos, lubos apaugintos ivariausiomis druskomis. i akis krinta kampe susiraizge voratinkliai - taciau tai nera nesvaros pozymiai. priesingai, voratinkliai halokamerose yra privalomi atributai.

ateini, atsisedi i kresla... pradedi kvepuoji... isiklausai i sklindancia ramia bei raminancia muzikele, kvepuoji ivairiausiu drusku prisotintu oru... pradedi galvoti apie kazka gero ir malonaus... atsipalaiduoji... kuna uzvaldo lengvas tingumas... tavo mintys kazkur tolsta nuo taves... kvepavimo takai prasivalo... organizmas prisisotina ivairiu drusku... o tau buna gera gera... taip gera, kad, rodos, sedetum ir sedetum tarp tu drusku...

isijauciau. uzsimaniau.

kada man bus atostogos?????????????
Atsakyti
atsiminiau, kad dar visai grazus dvaras yra Jasiunuose, cia, tokia gyvenviete link salcininku, kazkas tokio apie 35km.Dvaras -apleistas, baisus, bet parkas, tai grazus.Nors dabar pagalvojau, o kuom jis ten labai nuo kokio nors vingparkio ir skirias? rolleyes.gif
Atsakyti
Matroskinai,
kaip i tuos Juknaicius patekti? Ta prasme, vaziuoji pro sali, sustoji, laba diena, as i drusku kamera noriu laugh.gif Ar ten reikia is anksto susiskambinti?
Papildyta @ [mergetime]1087382356[/mergetime]
Gal zinote kokia vieta tarp Alytaus ir Kauno, kur si sestadieni galetu priimti nakvynei 40 pijoku? Nu, darbuotoju su seimom biggrin.gif
Ir dar. kokios idomios lankytinos vietos apie Alytu? Skubiai,prasom, marsrutas jau sudarinejamas.
Atsakyti
Nakvyne radome Daugu sporto bazeje clap.gif
Atsakyti
QUOTE (nerile @ 2004 06 16, 13:37)
Ir dar. kokios idomios lankytinos vietos apie Alytu? Skubiai,prasom, marsrutas jau sudarinejamas.

man gražiausia vieta - Merkinė tongue.gif . Nzn, kiek km nuo alytaus - gal per toli?? Link Merkinės važiuojant yra nuoroda į Krėvės (o gali ir kito kokio žymaus žmogaus unsure.gif ) gimtinę. Nebuvau ten, nzn nieko, bet gal įdomu??
Atsakyti
Stai cia yra Juknaiciu sanatorijos interneto svetaine. nurodyti ir kontaktai, aprasytos paslaugos.

pacius juknaicius rasti nesudetinga: nuo jurbarko vaziuojant silutes link, senuoju keliu, juknaiciai yra 8 km neprivaziavus silutes. o tik ivaziavus i miesteli, yra didele ir aiski nuoroda, kaip rasti sanatorija.

beje, pats miestelis buvo pastatytas slovingais tarybiniais metais. tai buves pavyzdinis kolukis, kurio projektuotojas gavo berods lenino ordina ar kazkoki kita itin auksta apdovanojima uz architekturines vienumos (visumos) islaikyma. kaip rasiau - tai buvo pavyzdinis kolukis, i kuri vezdavo ne tik pareigunus is visos TSRS, bet ir aukstus svecius is uzsienio - kad parodytu, kaip slovingoje TSRS gerai gyvena eiliniai kolukieciai.

deja, is buvusio spindesio dabar cia mazai kas liko.

nukrypsiu i prisiminimus: cia man buvo siulomas mokytojo etatas pries 6 metus. taciau kai pamaciau, su kokia publika teks dirbti ir su kokiais publikos teveliais reikes bendrauti... labai greitai apsisprendziau.
Atsakyti