Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai, paprikos

QUOTE(Ex @ 2011 06 25, 06:32)
O kaip tau čia dabar pamatuot aštrumą g.gif Aš aštrumų nemėgstu, tai ant 30 cm skersmens picos man labai gana 3-4 vnt explosivo čili pipiriukų (su šiek tiek sėklų)... Nu nėr jie tokie labai atominiai, normalūs. Pats aštrumas sėklose ir membranoje, jei visa tai išmesi, čili žievelė su likusiu minkštimu bus kaip paprika...

Ačiū, reiškia tokie pats tas čiliukai biggrin.gif

O čia parodau kaip taviškiai Medusa auga. Vazone auginu, tai gal dėl to nėra taip gausiai aplipęs ax.gif
O paskui stosiu irgi į eilę sėklyčių, jei galima blush2.gif prisižiūrėjau čia visokių juodų, violetinių bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilaria: 26 birželio 2011 - 14:17
[quote=vobla,2011 06 25, 12:11]
pirkau sveriamas valgymui, tai pavadinimo tikrai nezinau. verysad.gif maniskes turi but geltonos i orandzinuma. jei gerai sunoks, jauciu pasiliksiu seklu ir kitiems metams, nes veda neblogai. tik sodinti reiketu ne i siltnami, o i koki nediduka inspekta, nes labai jau zemauges. gaila, men vietos siltnamy...

maniskes tai turetu rudonos buti ax.gif vis dar auga, niekaip nepradeda nokti doh.gif
As jau mastau kitamet keleta pabandyti pasodinti tarp aukstaugiu pomidoru, tikrai gaila atiduoti dali silnamio g.gif
Atsakyti
Sveikos, skaitinėju čia dar nesenai, tiesiog aš su klausimu atėjau. Pirmą kartą (aišku ir per vėlai) pasisėjau paprikų. Sėklas išiminėdavau iš paprikų, ir kaupiau biggrin.gif na ir nusprendžiau pabandyt, auginsiu tik balkone, kadangi sode šiltnamio nėra, o darže persodintos neišgyveno sad.gif tad parodysiu kokios pas mane jos dabar yra, ir ar man tikėtis kažko iš jų? ir ar nereik giliau jų įsodint? Ačiū kurioms patars kaip elgtis toliau g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 06 29, 15:06)

As jau mastau kitamet keleta pabandyti pasodinti tarp aukstaugiu pomidoru, tikrai gaila atiduoti dali silnamio g.gif

vietos atzvilgiu butu kaip ir logiska, bet man rodosi, kad dregmes suderinamumas bus prastas. Bijodama , kad ciliais paprikos neapsidulkintu- istremiau cili i pomidoru siltnami. oj kaip vargsta verysad.gif kazin ar isvis derliaus sulauksiu, nes paprikos jau dideles, tik nespalvotos, o cili tik zydi, nors seta vienu metu. g.gif verysad.gif logiskiausia butu koki nediduka ispekta kazkaip susiresti g.gif
tiesa, Oda, kurios turejo augti iki 40cm. aukscio. jau turbut 60cm. praaugo unsure.gif vaisiu daug, negaliu skustis, klausimas tik ar skanus bus... bet dabar labai grazus- violetiniai violetiniai biggrin.gif
dar viena paprika isvis ikognito. turejo buti gourmet. bet akivaizdu, kad ne tokios formos vaisiai auga. unsure.gif jau net daigas budama visus gimines augumu lenke, o dabar isvis medis galingas...
Atsakyti
QUOTE(Eugute @ 2011 06 29, 19:20)
Sveikos, skaitinėju čia dar nesenai, tiesiog aš su klausimu atėjau. Pirmą kartą (aišku ir per vėlai) pasisėjau paprikų. Sėklas išiminėdavau iš paprikų, ir kaupiau biggrin.gif  na ir nusprendžiau pabandyt, auginsiu tik balkone, kadangi sode šiltnamio nėra, o darže persodintos neišgyveno sad.gif tad parodysiu kokios pas mane jos dabar yra, ir ar man tikėtis kažko iš jų? ir ar nereik giliau jų įsodint? Ačiū kurioms patars kaip elgtis toliau  g.gif
user posted image

nu gal palauk didesnių specių komentaro, bet manau, kad tokioj taroj tikrai nieko nesulauksi, jei dar nori derliaus tai persodink juos į mažų mažiausiai 5 litrų kibiriukus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eugute @ 2011 06 29, 18:20)
Sveikos, skaitinėju čia dar nesenai, tiesiog aš su klausimu atėjau. Pirmą kartą (aišku ir per vėlai) pasisėjau paprikų. Sėklas išiminėdavau iš paprikų, ir kaupiau biggrin.gif  na ir nusprendžiau pabandyt, auginsiu tik balkone

čia viena mergaitė bandė balkone augint, nelabai kas gavosi, po kelias paprikas nuo krūmelio. Bet ir šiaip taip vėlai sodinant didelio derliaus nebūtų.. Vazonų reiktų kur kas talpesnių, nei dabar susodinta. Giliau nekiškit, maždaug tokiam pačiam lygy. Gerai būtų ištraukt taip, kad šaknys nesusijudintų.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 30, 12:17)
čia viena mergaitė bandė balkone augint, nelabai kas gavosi, po kelias paprikas nuo krūmelio. Bet ir šiaip taip vėlai sodinant didelio derliaus nebūtų.. Vazonų reiktų kur kas talpesnių, nei dabar susodinta. Giliau nekiškit, maždaug tokiam pačiam lygy. Gerai būtų ištraukt taip, kad šaknys nesusijudintų.

Vis dėlto darysiu mini šiltnamiuką sode, ir bandysiu savaitgalį persodint, nes pamačius kiek šaknelių, tikrai nuspręndžiau joms suteikt geresnes sąlygas ax.gif
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2011 06 22, 11:22)
Maniskis tai is Saintlinos gautas... kazi pas ja kokie g.gif

pas mane by.. irgi ilgoki. Aš jau kurį laiką juos stebiu ir vis laukiu, kol pasikeis, ale va daba čia pasiskaitinėjus jau abejot pradedu, ar pasikeis.. g.gif Forma ko tai nelabai panaši į tą, kurios čia visos tikėjomės ax.gif Bet lyg trumpesni nei Ex fotkėj, kaba ant krūmelio nemažai. Kai nuvažiuosiu kaiman, pabandysiu su Cajenais palygint, bet dabar sėdint ir galvojant visgi atrodo, kad skiriasi jie g.gif
Aš savasias sėklas gavau iš RA.

Tiesa, varpeliukas vienas kad užaugo.. ūgiu mane lenkia blink.gif Vazonike augdamas blink.gif Tik žydėt nė nesiruošia, dangun lipa užsispyręs, ir viskas. Na, gal dar susipras unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 birželio 2011 - 11:47
na ar kas atpažinsit pasislėpusį tarp lapų ax.gif ax.gif
user posted image

Atsakyti
sveikos, noriu paklausti,tikiuosi neisbarsit kad skaityti tema reikia ir t.t ,nes db labai laiko neturiu,na jei kas netingesit atsakykit,o jei ne tai vakare bandysiu tema paskaitinet.
tai va,nzn ka daryti,yra papriku istrigusiu tarp sakeliu ir jos bijau kad paauge nukris,nes tas ju kotelis sukasi,kazkoks issikraipes,ar galima butu sakeles apgeneti paprikoms,kad jos augtu laisvai?o ir ar ju paremti su pagaliukais nereikia?
Atsakyti
QUOTE(Bryana @ 2011 07 03, 11:56)
tai va,nzn ka daryti,yra papriku istrigusiu tarp sakeliu ir jos bijau kad paauge nukris,nes tas ju kotelis sukasi,kazkoks issikraipes,ar galima butu sakeles apgeneti paprikoms,kad jos augtu laisvai?o ir ar ju paremti su pagaliukais nereikia?

Nesibarsim smile.gif
o tai tų paprikyčių neišeina atsargiai ištraukt, truputį aukštyn jų viršūnę pakelt ar kaip nors atlaisvint negenint šakelių? Nes aukščiau vėl žydės, augs paprikytės, jei iškirpsi šakeles, paprikų nedaug teturėsi..
Žinau, ir man taip kartais jos įstringa tarp šakų, bet kol dar nedidelės, bandau vis pakelt vaisių kiek įmanoma, kad nenulaužt.
Atsakyti
Parodysiu savo paprikytes - nu kitaip net negaliu vadint, nes visos, net nežiūrint į tai, kad skirtingų rūšių, tokios žemutės. Seniau užaugdavo didžiuliai krūmai, tik derliaus ne kažin kas būdavo...
Čiliukas Hungaria user posted image
Čiliukas Koral user posted image
Saldi raudona user posted image
Atsakyti