Įkraunama...
Įkraunama...

Vaismedžiai, vaiskrūmiai

QUOTE(nagla-nachale @ 2012 01 30, 18:10)
Labas mielosios sodininkės 4u.gif
Šiandien prapjoviau kažkokį pirktinį obuoliuką ir radau sudygusias sėklytes ax.gif Taip širdį suskaudo, pagailėjau išmest, galvoju paklausiu patarimo, gal ką iš jų pavyktų išaugint? jei taip, ką man toliau su jomis daryti? Kol kas padėjau į drėgną marliuką, kad nesudžiūtų...
Būsiu dėkinga už patarimus! smile.gif

kažkurioj temoj skaičiau,kad sudygtų ir užaugtų,bet iki normalių vaisių be skiepijimo labai ilgai augti turėtų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Čiaaš @ 2012 01 11, 10:15)
Dabar aš konspektuoju viską ką randu apie obelis, tai iš paminėtų nesodinčiau Jonagold ir  Geneva Early, nes jas reikia pastoviai purkšti  blink.gif

Jeigu numatome auginti rauplėms jautrių veislių vaismedžius
-Geneva Early, Jerseymac, Orlovskoje polosatoje, Paulared, Slava peremožcam, Lobo, Norį, Ligol, Jonagold, Gloster) būtina obelis purkšti prieš ligas sistemingai. Tik tada galima tikėtis išauginti gražius gero skonio obuolius.

ir dar apie Geneva Early kažkas rašė:
Ženeva early - viena didelė rauplė, tiek obuoliai, tiek lapai. Nepirkit šitos veislės, nesuprantu kam ją daugina ir pardavinėja patikliems žmonėms. Ši veislė tik pramoniniams sodams su dažnu purškimu.

Sutinku. thumbup.gif
Tik sitas sarasas kiekvienais metais vis ilgeja. As jau praradau vilti kolektyviniuose soduose isauginti vaisius visai be purskimo, todel uzsimerkiu i tai ir purskiu prisilaikydamas rekomendaciju.
Zodis "sistemingai" cia naudotinas, nes dauguma preparatu yra trumpo veikimo (turbut nenoretume, kad jie veiktu obuolyje menesi ar du...), todel nustojus purksti pries vaisiu nokima, preparatu vaisiuose nebelieka, o medis ir vaisiai jau buna issaugoti.
Jeigu ir toliau bandysite sodinti tik atspariausias ligoms veisles, tai tarp ju skaniu gali ir nebuti. Griskime prie Antaninio... thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 01 30, 18:22)
kažkurioj temoj skaičiau,kad sudygtų ir užaugtų,bet iki normalių vaisių be skiepijimo labai ilgai augti turėtų  ax.gif

"iki normaliu vaisiu be skiepijimo" nesulauksite, nes paprascaiusiai tokiu nebus niekad is seklu.
Atsakyti
Monami, aš irgi esu girdėjusi, kad iš sėklų tik laukinukai išauga, t.y. neperima motininio medžio savybių, todėl reikalingas skiepijimas 4u.gif

QUOTE(MRD @ 2012 01 31, 07:42)

Jeigu ir toliau bandysite sodinti tik atspariausias ligoms veisles, tai tarp ju skaniu gali ir nebuti. Griskime prie Antaninio...  thumbup.gif

O man Antaninė vis dar nepamainoma obelytė thumbup.gif Turiu tokią seną seną antaninę, jau norėjau ją rėžti ir mesti lauk, negalėjau, apgenėjom, išleido va tokius wub.gif ūglius, kurie jau dabar - derančios šakos thumbup.gif tai svyruoju, gal palikt tą antaninę dar? Nes jos obuoliukai tinka man visur: ir sultims, ir obuolienėms, ir obuolių sūriui, ir višta, įdaryta antaniniais, žiauriai skanu thumbup.gif
Aišku, čia skonio reikalas rolleyes.gif
O jei tik valgymui, tai reikia ir švelnesnių, naujų veislių drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na kad jau pradėjot tokią temą apie "skanias" ir geras veisles gal papartumėt kokią rintis tokioms naujokėms ir neišmanėlėms kaip aš blush-anim-cl.gif: pavasarį ketinu nusipirkti vieną obelaitę, tik nežinau i kokias rūšis žiūrėti, o į kokias vengti..
Atsakyti
Merginos,kurioj temoj galeciau pasiskaityt apie avieciu auginima ir dauginima.Siais metais noreciau pasisodint keleta,bet neturiu ne menko supratimo kokias ir kaip.Aciukas
Atsakyti
QUOTE(@š@k@ @ 2012 01 31, 12:41)
Na kad jau pradėjot tokią temą apie "skanias" ir geras veisles gal papartumėt kokią rintis tokioms naujokėms ir neišmanėlėms kaip aš blush-anim-cl.gif: pavasarį ketinu nusipirkti vieną obelaitę, tik nežinau i kokias rūšis žiūrėti, o į kokias vengti..

Teks perskaityt šią visą temą, nes labai daug naudingos informacijos čia yra, ir pagal save atsirnksi kas tau reikalinga ir skanu.
Atsakyti
QUOTE(@š@k@ @ 2012 01 31, 12:41)

Aš tai labai patenkinta LOBO .Obelytė nedidelė-kompaktiška,o obuoliai labai skanūs ,sultingi ,dar iki dabar valgom,nors po truputį pradeda vyst,bet kas keisčiausia jie dar nepuna,o va kitos"nežinomos veislės" jau turi puvimo dėmelių..
Atsakyti
Mums labai patinka Auksiai. Jie rudeniniai, bet išsilaiko ilkgai. Neseniai pabaigėm. Sultingi, nėra storaskūriai. Super, skanesnių neradus, nes patinka sadžiarūgščiai.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 02 07, 08:54)
Mums labai patinka Auksiai. Jie rudeniniai, bet išsilaiko ilkgai. Neseniai pabaigėm. Sultingi, nėra storaskūriai. Super, skanesnių neradus, nes patinka sadžiarūgščiai.

Auksius,drįstu siulyti privalomais sode wub.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 02 07, 09:13)
Auksius,drįstu siulyti privalomais sode wub.gif

Pritariu drinks_cheers.gif, nera ir iš sergančiųjų. Turime bitučių, tai niekad nieko nepurškiam, o Auksio derlius būna labai geras.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2012 02 07, 08:54)

Ir mes gerbėjai šitų obuoliukų drinks_cheers.gif
Atsakyti
yra dar PRIMA,taip pat thumbup.gif obuoliai wub.gif
Atsakyti