QUOTE(saulute111 @ 2012 02 08, 19:38)
Labai idomu, kalbant apie Auksius, as ju ragavau bent triju skirtingu skoniu ir visu seimininkai tikino, kad pas juos tikrai "Auksis". As pirkau viena Auksi is Sodaitytes sodo, tai pernai buvo kaip lazda, dar be jokiu saku, tikiuosi siemet prades sakotis, bet tam , ko gero, reikia patrumpinti virsune (na dar labai svarbu, ar bus atlaike sia ziema:)?
Ne tiktai auksio, bet visu veisliu obuoliu skonis gali skirtis netgi labai, priklausomai nuo to kaip jie buvo auginami, kada jie buvo nuskinti, kaip jie buvo nokinami ir laikomi. Kaip pavyzdi paimkime viena Auksio obuoli, auganti ant jaunos 2 metu obelaites. Cia jis gauna jam augti ir nokti reikalingu medziagu, vandens ir saules daugiau nei jam reikia. Kitu atveju paimkime ta pati Auksio obuoli, auganti kekeje 10 metu negeneto veiniko viduryje derliaus metais. Retorinis klausimas - ar skirsis ju skonis, kuris is ju bus skanesnis, saldesnis ir grazesnis?
... kas del "lazdos", tai manau, jsu isigijote vienmete obelaite, o tokio amziaus parduodama obelaite retai kada buna ne lazda. Atkreipciau demesi i tai, kad Auksis turi savybe auginti labai "tvarkinga" vainika, t.y. jo genejimas ypac paprastas (ko tarkim, negalima butu pasakyti apie Rubin).