Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(eveka @ 2011 05 02, 10:39)
Norejau pasiteirauti igudusiuju sodininkiu-ar verta balkone (stiklintame) auginti salotas? Ar uzaugs kas nors valgomo dydzio? Gal geriau vazonus ir ta zeme svogunams, prieskoniams skirti?

man salotos vienos iš greičiausiai augančių ir einamiausių vazoninių augalų. dabar buvau išvykus savaitę, b liejo negailėdamas, dar saulė kepino kaip reikalas, tai kai pamačiau salotas swoon.gif tokių dar nebuvo užaugę niekad, didelės, traškios.... paskiau įkelt foto galėsiu.

QUOTE(Dantiste @ 2011 05 02, 21:08)
kaip apsidžiaugiau šiandien biggrin.gif turėjau praeitais metais žemuogių bliūdą, nebuvo kur žiemai dėti, tingėjau tvarkyt tai ir palikau balkone. O šiandien pamačiau, kad pora daigų šviežių lapelių išleido, nors jau buvo nurašytos, nes visai nudžiuvusios atrodė bigsmile.gif vis dėlto peržiemojo, nors ir nedengiau, ir neapsnigo žiemą. tikrai galvojau, kad nušals bigsmile.gif

aš nusipirkau žemuogių sėklyčių, žinau, kad bus gan vėlokai sodint birželio vidury, bet tik tada kelsimės kitur gyvent, tai dabar nenoriu dar papildomai. bet sakau gal dar vistiek išdygs.
ant pakelio rašo, kad daugemetės, tai norėjau paklaust kokios jos šaknys?
ilgos, storos, kaip auga geriau?
nes užmačiau tokį fainą vazoną, nu ne visai vazonas, bet taip kaip labai sumažinta balėjos kopija, pailga, ir žema su rankenikėm šonuose, pagalvojau, kad visai fainai ten būtų žemuoges, bet jei jom reikia daugiau į gylį augt, tai netiks g.gif
va tokiuose:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grange: 04 gegužės 2011 - 15:29
kai persodinejau maciau saknis. ju daug, labai ilgos ir ratais susisukusios. nebuvo net kaip zemiu nukrapstyt nuo to darinio.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 04, 16:03)
kai persodinejau maciau saknis. ju daug, labai ilgos ir ratais susisukusios. nebuvo net kaip zemiu nukrapstyt nuo to darinio.

et,tai nelabai tiks tada toks, tai geriau į gylį tada g.gif
Atsakyti
Pasidemonstruosiu ax.gif
user posted image

Tik itariu, kad naudos is tu ziedu nebus, o gal man tik atrodo taip g.gif

Stai kokioj stadijoj cukinija ir pomidoras
user posted image
user posted image

Bet vis tiek jau gera... 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Išsamiai
Atsakyti
Dailus jaščikas biggrin.gif

Kaip jūsų darželis po šalnų? Pas mane našlaičių žiedeliai pajautrėję, vienas lapelis pajuodęs (tik va nžn ar nuo šalnos ar šiaip nuo ko). Levanda, žemuogės (pro langą matau tik praeitametes) ir laiškinis česnakas gyvi ir sveiki. Tikiuosi šiemetinės irgi bus sveikos.

Visu likusiu turtu neberizikavau.

aš pabūsiu čiukčia ir paklausiu klausimo tokio: kaip jūs techniškai apdeginėjate agro plėvele? Mano dengimas toks šakarai makarai. Saugau juk kad daigas nenulūžtų, bet ir užklotas būtų. Gal yra išrasta kokia technika - pagaliukai paramstukai ar kas, kad neišradinėčiau dviračio.

Pvz, kaip pomidorus dieną atitengiat, naktį uždengiat? Ir darot tai taip paprastai, kad kasdien nebėda šį darbą atlikt.

Vakar su kepsininės cerata (nieks nežino kur kas nujojo mano agroplėvelę) dengiau hortenziją. nu taip, labai juokinga buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 05 gegužės 2011 - 07:52
As nebedangstau. Uzdengiu ir laikau. Atidengsiu tik kai atsils. Cia fotografuota kai dar buvo silta. Dabar jie visi uzkloti agro plevele. Pagaliukai itvirtinti tam, kad nenuspaustu daigeliu.
user posted image

O seip pasalo tik naslaites. Keleta lapeliu patamsejo ir keleta ziedu nunyko...
Atsakyti
apšalo mano salotos ir kitokia žaluma, bet, kad nedangsčiau, kažkaip blush2.gif
nu jei ką persėsiu nebaisus nuostolis

pasirodysiu ir aš savo rūtų daržą
čia didžioji dalis mano pomidorčikų dar 5 ant virtuvės lango

user posted image

Uploaded with ImageShack.us

o čia balkonas ryte fotkinau, tai per langą bijojau kinkas nušalt biggrin.gif

user posted image

Uploaded with ImageShack.us
Atsakyti
bugaga... o kokias žemes tiems žalumynams beri į lovelius? apačioj darai drenažą?
Atsakyti
va mano slaotos kad užaugo, kol nebuvau namie, kur sakiau įmesiu wacko.gif

user posted image

user posted image

taip tai vis neišlaukdavau, keli lapeliai ir lauždavau, dabar kai pamačiau tai buvo blink.gif

tik nežinau kodėl taip gali būt, kur prie kotelio kai paragauji, kažkokį kartoką skonį turi g.gif lieta buvo nemažai, taip sakau būna kai trūksta vandens, o čia gali būt kad ir kai per daug, ar dar kokia priežastis"?
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 05 05, 12:45)
bugaga... o kokias žemes tiems žalumynams beri į lovelius? apačioj darai drenažą?

žemės ten mišrios, vienos iš kaimo juodžemį parsivežiau, kitos liko nuo pomidorų dar vienos iš pernai metų skirtos daržovėms augint, žodžiu miksas totalus, o drenažo nedarau, pernai ir nedariau ir gerai buvo šįmet nežinau tikiuos ir gerai bus rolleyes.gif
Atsakyti
šaunios salotos thumbup.gif dėl ko karčios tai nežinau, tik apie vandens trūkumą ir buvau girdėjusi.
Atsakyti