Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(orcha @ 2012 02 15, 17:05)
POMIDORUS DAR ANKST SĖTI. PALAUKITE KOVO PRADŽIOS.

Ech, tai kol susiruošiu, apsirūpinsiu priemonėmis ir sėklomis, žiūrėk, ir kovo pradžia bus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2012 02 13, 11:23)
nelygu ką augint. galima dalį sėt dabar ir valgyt jaunučius, o kitą dalį vėliau normaliai lauko balkonininkystei. na aš čia apie prieskoninius labiau.

laikas jau ir pipirnių pasisėt biggrin.gif  skolinta foto

user posted image

Gal papasakotumėt, kur pipirnes naudojat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2012 02 17, 15:16)
Žinote, sugalvojau auginti vijoklinę šparaginę pupelę balkone.
Tataigi - pora krūmų pomidorų, pora krūmų aitriųjų pipirų, gal dar agurkas, pupelė, bulvė... ką čia dar sugalvojus pasižaisti  clap_1.gif

bigsmile.gif tai kokio didumo tie balkonai pas tave?

QUOTE(girdenyte @ 2012 02 17, 17:26)
Ech, tai kol susiruošiu, apsirūpinsiu priemonėmis ir sėklomis, žiūrėk, ir kovo pradžia bus smile.gif

Seklu,tai jau pats metas ieskoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sambuka**: 17 vasario 2012 - 17:48
QUOTE(sambuka** @ 2012 02 17, 17:47)
bigsmile.gif tai kokio didumo tie balkonai pas tave?

Kad daugmaž standartiniai.... vienas kokių 3 m ilgio, kitas 5. Plotis apie metrą....
Atsakyti
uodegas, aš bloguose mačiau, kad bulvių maišą reikia papildyti žemėm karts nuo karto, kad reikiamai išaugtų. va net schemutę ant greičio radau:
user posted image

dar nuoroda su paaiškinimu

kažkur mačiau dar aiškiau viską. ten po truputį vis pilo kol pilnas maišas prisipildo, o tada iškasa vos ne pilną maišą bulvių biggrin.gif

QUOTE(girdenyte @ 2012 02 17, 15:26)
Papildyta:
Gal papasakotumėt, kur pipirnes naudojat? 4u.gif

na, jos kaip kokia rukola. kartu prie sumuštinuko kartumėlis toks, ar prie kiaušinio...
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 02 17, 23:13)
uodegas, aš bloguose mačiau, kad bulvių maišą reikia papildyti žemėm karts nuo karto, kad reikiamai išaugtų. va net schemutę ant greičio radau:

Jojo, aš irgi panašią informaciją skaičiau rusiškuose forumuose. Tik ten, žinia, tokį būdą vartojo darže, tarkim, augino bulvės krūmą padangoje, jam paaugus uždėdavo naują ir apkasdavo ne žemėms, o šiaudais. Bus eksperimentas thumbup.gif
Va netgi radau šaltinį http://www.agroxxi.r...thread44-1.html

Kur gauti šiaudų vidury miesto - čia jau antras klausimas g.gif

Va, radau tokį planą kaip mano buto. Du balkonai - gėris thumbup.gif Nepatikėsit, kai ieškojomės buto, specialiai pasirinkau šitokį su dviem balkonais, kad galėčiau iki soties su augalais peckiotis biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uodegas: 18 vasario 2012 - 12:12
Kadangi man su daigais nu tragiskai nesiseka, prasysiu paramos daigeliais. Gal kas turesite daugiau nei reikia balkoniniu pomidoru ir papriku daigeliu? Esu is Vilniaus.

Nedygsta nei prieskoniai. Matyt, ne mano sritis :-(
Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2012 02 21, 11:36)
Kadangi man su daigais nu tragiskai nesiseka, prasysiu paramos daigeliais. Gal kas turesite daugiau nei reikia balkoniniu pomidoru ir papriku daigeliu? Esu is Vilniaus.

Nedygsta nei prieskoniai. Matyt, ne mano sritis :-(

balkoninių tau mielai padovanočiau, bet kad labai toli nuo tavęs gyvenu.

o kokius tu sėjai? dar nevėlu. papasakok ką kaip darei, gal rasim sprendimą
Atsakyti
Sveikutės, darbštuolės smile.gif tiesiog smagu skaityti, kaip Jums sekasi balkoninė-palanginė sodininkystė biggrin.gif O aš norėjau Jūsų patarimo. Įsigijom naujus namučius, ir tik kitą savaitę persikelsime, tad nieko nesėjau anksčiau, nes bijojau, kad transportuojant nenušąltų. Bet ar dabar nebus per vėlu? Sėsiu prieskoninius augalėlius ir čili pipiriukus. O kokia pomidorų rūšis tiktų į balkoną? smile.gif Dėkui už atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringucius @ 2012 02 21, 13:27)
Sveikutės, darbštuolės smile.gif tiesiog smagu skaityti, kaip Jums sekasi balkoninė-palanginė sodininkystė biggrin.gif O aš norėjau Jūsų patarimo. Įsigijom naujus namučius, ir tik kitą savaitę persikelsime, tad nieko nesėjau anksčiau, nes bijojau, kad transportuojant nenušąltų. Bet ar dabar nebus per vėlu? Sėsiu prieskoninius augalėlius ir čili pipiriukus. O kokia pomidorų rūšis tiktų į balkoną? smile.gif Dėkui už atsakymus smile.gif

balkoniniu as pasejau tris - Bajaja, Azteck ir Black Cherry.

prieskoninius gali laisvai seti, cili irgi manau, kad gali. Blogiausiu atveju - jei vasara nelepins, galesi vazona ant palanges parsitempti jei lauke neuzaugs. o jei namie auginti - tai gali seti
Atsakyti
QUOTE(Velniuke @ 2012 02 21, 11:51)
balkoninių tau mielai padovanočiau, bet kad labai toli nuo tavęs gyvenu.

o kokius tu sėjai? dar nevėlu. papasakok ką kaip darei, gal rasim sprendimą

Na, as paseju, bet nesudygsta. Gal perlaistau, gal perdziuna. Palaistau zeme, suberiu seklas, uzdengiu celofanu ir laikau prie radiatoriaus. Ir nesudygsta nei prieskoniai, nei pomidorai, nei paprikos. :-(

O labai toli gyvenat?
Atsakyti
ElePran, aš kai turėsiu, mielai pasidalinsiu drinks_cheers.gif
Va šį savaitgalį planuoju užsiimti sėjos darbais, tai kitą savaitę gal jau turėsiu naujienų, ko turiu ir kiek.
Atsakyti
QUOTE(ElePran @ 2012 02 22, 12:25)
Na, as paseju, bet nesudygsta. Gal perlaistau, gal perdziuna. Palaistau zeme, suberiu seklas, uzdengiu celofanu ir laikau prie radiatoriaus. Ir nesudygsta nei prieskoniai, nei pomidorai, nei paprikos. :-(

O labai toli gyvenat?

aš tikrai toli gyvenu, kitam LT gale ((((

o aš kaisėjau tai daiginimo žemę į kibirą - įpyliau vandenuko, kad gerai sudrėktų, sudėjau į indelius ir po vieną pomidoro sėkliukę su dantų krapštuku sukišau apie 1 cm ir švelniai užspaudžiau. irgi uždengiau maišiuku ir kasdien vėdinau. laikiau irgi prie radiatoriaus ant žemės patiesus storą adijalą. kol nesudygo tai ir nelaisčiau nes pirštu palietus jautėsi drėgmė

gal bandyk dar kartą sėti. juk dar gali. bus pačiai smagu.

be to visi šiti augaliukai skirtingai dygsta, pas vienas greičiau pas mane pvz vieni Jalapenai tik po mėnesio išlindo

QUOTE(uodegas @ 2012 02 22, 12:35)
ElePran, aš kai turėsiu, mielai pasidalinsiu  drinks_cheers.gif
Va šį savaitgalį planuoju užsiimti sėjos darbais, tai kitą savaitę gal jau turėsiu naujienų, ko turiu ir kiek.

Atsakyti