Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

QUOTE(apolla @ 2012 02 26, 20:02)
bandau pirma karta  smile.gif nusipirkau zemuogiu seklu  ir pasodinau ant palanges tokiam mini siltnamyje, noriu paklausti kiek daznai reikia laistyti kol daigeliu dar nera ir kai jie isdyksta?  ax.gif

štai čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(apolla @ 2012 02 26, 22:02)
bandau pirma karta  smile.gif nusipirkau zemuogiu seklu  ir pasodinau ant palanges tokiam mini siltnamyje, noriu paklausti kiek daznai reikia laistyti kol daigeliu dar nera ir kai jie isdyksta?  ax.gif

Aš jų nelaistau o purškiu, kol neišdyguios, nes sėklytės mažos labai vos vos užbertos žemėm, tad nenoriu, kad išplautu vanduo jas. O kai sudygs tada jau laistysiu. Dabar papurškiu kasdieną, nes namie labai šilta.
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2012 02 26, 21:05)

perziurejau visa tema, deja neradau atsakymo unsure.gif
Atsakyti
sveikos merginos,

norėjau paklausti visai šviežiai palangių darželio veisėjai kur galima pasiskaityti apie pradžių pradžią blush2.gif . Norėčiau prieskonius labiausiai auginti , bet visiškai neturiu jokio supratimo apie tai ax.gif
Atsakyti
Apie prieskonius gal bandykit įvesti į google ir išmes kur kokios temos. Ten ir supermamų temas parodo jei yra tokios, o net neabejoju, kad yra smile.gif
Papildyta:
http://www.supermama...l=Prieskoniniai augalai&st=588 va čia štai radau apie prieskonius mergaitės kalba mirksiukas.gif O įvedus į paiešką šiame forume (Flora) išmeta ir daugiau temų.
Atsakyti
Labas, merginos.
Aš kaip kiekvienais metais prisisėjau agurkų, pomidorų ir 2 sėkliukes saulėgražų. Pomidoriukai jau sudygo, svogūnai bujoja. Ai, dar žirniai sudygę, bet vaikas su papūgom baigia nulest. Vėliau dar pasisėsiu, kad balkone turėčiau. Žemuogės balkone žiemoja, sniegu užklotos. Tik bijau, kad šalčiai nebūtų pakenkę.
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2012 02 27, 19:34)
Labas, merginos.
Aš kaip kiekvienais metais prisisėjau agurkų, pomidorų ir 2 sėkliukes saulėgražų. Pomidoriukai jau sudygo, svogūnai bujoja. Ai, dar žirniai sudygę, bet vaikas su papūgom baigia nulest. Vėliau dar pasisėsiu, kad balkone turėčiau. Žemuogės balkone žiemoja, sniegu užklotos. Tik bijau, kad šalčiai nebūtų pakenkę.

o zirnius paprastai i vazonus susiejat, ir normalios ankstys uzauga ?
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2012 02 25, 23:10)
Jungiuosi ir aš vėl į šią temą. Šiemet auginsiu gal tik žemuogių kelis lovelius, jas jau pasėjau. O pomidorai kiek beauginau įvairių veislių, tame tarpe žemaūgių ir balkoninių, tai visi man jie labiau į krūmus nueidavo nei į pomidorus. Gal todėl kad baloknas įstiklintas ir pietų pusėje. Galvoju gal tiesiog per gerai jiems buvo  biggrin.gif  Tad šiemet tik žemuogės ir liks manau, jei dar kuo nesusiviliosiu  ax.gif
Iš agurkų irgi naudos buvo mažai, tad nebesodinsiu  smile.gif  Gal trašų kokių jiems reikia ar ko, bet trašų gi dėti nesinori  smile.gif

As manau jiems per gera zeme .Reiktu ja maisyti su darzo paprasta zeme.
Atsakyti
Pasėjau balkoninius pomidoriukus "Moneymaker", tiesiog pomidorus (kam - nežinau... sėklos buvo biggrin.gif), pipirus vienokius (aitriuosius), pipirus kitokius (tabasco).... Kažkurią dieną nueisiu iki sesers, ji turi bulvių iš kaimo, bandysiu sodint kokią vieną kitą maišan.
Vijoklinė šparaginė pupelė ir žirniai dar laukia - ant pakelių parašyta sėti gegužės mėn., tai gal balandžio vidury aš juos pasėsiu.
Ant palangės žiemojęs pipiro krūmas po truputį atsibunda, leidžia naujus lapelius, jau sukrovė porą pumpurų...
O neseniai Norfoj pirkau baisiai įdomias kojines - pašiltintas, sustiprintomis kritinėmis vietomis, su vokiška etikete, tai prie jų buvo petražolių sėklų pakelis bonusu pridėtas biggrin.gif atseit, kojinės daržininkams. Gaila, petražolių nelabai vartojam, irgi pasisėčiau.

Nuotraukose - peržiemojėlis pipiras, užspaustas tarp orchidėjos ir skindapo, ir iš arti pumpuriukas (purvino lango fone wacko.gif )
user posted image user posted image
Ši žiema buvo negailestinga - radiatoriai pleškino kaip pasiutę, o dar buvau primiršus laistyti, tai iš dviejų pipirų liko gyvas tik vienas. Nusipelnęs didvyris.
Atsakyti
Sveikos,

pirmą kartą nusprendžiau pasisėti pomidorų ir auginti juos noriu balkone, todėl susigundžiau parduotuvėje štai tokia veisle. Aprašyme nurodyta sėti kovo balandžio mėnesiais, o jūs kaip suprantu ne tik jau pasisėjusios, bet turite ir sudygusius daigelius. Patarkit jei galit man dėl šių pomidoriukų, ar ne per vėlu jau juos sėti? g.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif

Gal kas gali paaiškinti ką negerai dariau augindama petražoles? Vasarą jas pasėjau balkone, užaugo kuo puikiausiai, rudenį parsinešiau namo ir jos pradėjo vargti. Lapeliai užaugdavo mažiukai, kažkokie lyg padžiuvę, reti. Vienu žodžiu vaizdelis buvo nekoks. Ir galų gale jos visai numiro. Kai išroviau, šaknys lyg ir normalios buvo. Nei sudžiuvę, nei supuvę. Tai va ir galvoju, ką ne taip padariau. Gal ne taip laisčiau? Pildavau vandenį kartais į vazoną, kartais į lėkštelę. Kame bėda? Nenoriu šiemet vėl tų pačių klaidų kartoti. help.gif
Atsakyti
QUOTE(SaVi @ 2012 02 27, 23:06)
As manau jiems per gera zeme .Reiktu ja maisyti su darzo paprasta zeme.

Su daržo žeme maišiau kažkada, bet tada apniko parazitai doh.gif Sliekus išrinkau prieš sodindama, bet voratinklinės erkės puolė doh.gif
Papildyta:
Petražales pavasarį pasėjau darže, vėlų rudenį iškasiau, nupjoviau lapus nurudavuisus, pasodinau į vazoną ir puikiai augo visą žiemą ir dabar žalios žaliausios. Laisčiau kaip bet kurią gėlę, nieko ypatingo. Tad Oncik, net neįsivaizduoju kas jūsiškėms netiko, nes tai visiškai nereiklus augalas.
Atsakyti