Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis ant palangės, balkone, terasoje

Nežinau ar čia pataikiau smile.gif Pasisodinau baziliką, krapus, melisą ir petražoles. Į štai tokio tipo bendrą vazoną (ilgą). Tai klausimas toks - ar labai didelę klaidą padariau, kad į vieną? Sudygs jie? Atstumai palikti maždaug po dešimt cm nuo kiekvieno. Ir kaip su laistymu? Sodinau į mišinį - durpės maišytos su natūralia žeme (bent jau taip patarė konsultantė). Pastačiau ant palangės. Saulutė pas mane nuo ryto iki pusiaudienio smile.gif

user posted image
Atsakyti
na pagaliau ir mano darželis ant palangės užsiveisė smile.gif t.y. jau pradėjo dygti smile.gif sudygo bazilikai, mairūnai galvutes rodo ir rozmarinai smile.gif laukiu kada parodys antrus lapelius ir kiti sudygs smile.gif
Atsakyti
Mano darzelis ir jau sudyges smile.gif Siais metais sodinau krapus ir petrazoles lovelyje, bazilikus ir metas (vieninteles kurios nesudygsios..). Man iskilo toks klausymas, o bazilikus reik persodint, kad jie normalaus dydzio uzaugtu?Nes dabar indelyje jie pas mane gal 4 sudyge..Pernai uzaugo ir taip, bet labai jau smulkuciai lapeliai buvo..
Del pomidoru tai net nzn, pernai man jie tokie gigantiski uzaugo (Vilma). Nzn net kodel..Tai siemet nzn nzn ar cia verta prasidet..Bet jei kas dalins daigelius, tai gal koki viena kita paimsiu smile.gif
Atsakyti
Tabaskai dygti pradėjo clap.gif
Atsakyti
Laba diena. Bandysiu prie jusu jungtis.
Noreciau paklausti del metos. Pernai kelis kartus bandziau ir nei karto nesudygo. Sodinau laukia. Gal turit kokiu patarimu,gal geriau i vazoneli,kokia zeme,kaip su saules spinduliais? ax.gif
Atsakyti
Su mėta man irgi iš galybės gal tik viena dygo. Nesigilinau, ko joms ten reikia irnesakyk.gif

QUOTE(biscuit @ 2012 03 10, 15:47)
Nežinau ar čia pataikiau smile.gif Pasisodinau baziliką, krapus, melisą ir petražoles. Į štai tokio tipo bendrą vazoną (ilgą). Tai klausimas toks - ar labai didelę klaidą padariau, kad į vieną? Sudygs jie? Atstumai palikti maždaug po dešimt cm nuo kiekvieno. Ir kaip su laistymu? Sodinau į mišinį - durpės maišytos su natūralia žeme (bent jau taip patarė konsultantė). Pastačiau ant palangės. Saulutė pas mane nuo ryto iki pusiaudienio

Į vieną lovelį visų po kiek sėklų? po vieną ar kaip? baziliką būtų gerai išdygusį persodint pagilinant. Melisos nesu auginusi, bet manau jai taip pat persodinimas reikalingas. petražoles ir krapus praretinsit, jei gausiai prisėjot. suvalgysit kitaip tariant.

QUOTE(nerciuke @ 2012 03 10, 21:36)
Mano darzelis ir jau sudyges smile.gif Siais metais sodinau krapus ir petrazoles lovelyje, bazilikus ir metas (vieninteles kurios nesudygsios..). Man iskilo toks klausymas, o bazilikus reik persodint, kad jie normalaus dydzio uzaugtu?Nes dabar indelyje jie pas mane gal 4 sudyge..Pernai uzaugo ir taip, bet labai jau smulkuciai lapeliai buvo..
Del pomidoru tai net nzn, pernai man jie tokie gigantiski uzaugo (Vilma). Nzn net kodel..Tai siemet nzn nzn ar cia verta prasidet..Bet jei kas dalins daigelius, tai gal koki viena kita paimsiu  smile.gif

bazilikai taip jau būna, kad kuo daugiau auga, tuo mažesni lapeliai darosi, tiesiog trūksta jiems vietos, maistingų medž. ir pan. na bet pavalgymui tikrai galima prisiaugint, auginant kokius keturis krūmelius.
aš mėgstu bazilikus, tai auginu juos dvigubai: prisisėju daug ir keletą jų persodinu po vieną individualiuose indeliuose augti, o kitą gausybę po truputį jaunais daigeliais suvartoju.
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2012 03 11, 13:53)
Į vieną lovelį visų po kiek sėklų? po vieną ar kaip? baziliką būtų gerai išdygusį persodint pagilinant. Melisos nesu auginusi, bet manau jai taip pat persodinimas reikalingas. petražoles ir krapus praretinsit, jei gausiai prisėjot. suvalgysit kitaip tariant.

Du loveliai ir šešių rūšių sėklos. Loveliai nemaži smile.gif Sodinau ekologiškas sėklas, iš pakelių (mažiukai tie).

Kaip dažnai reikia laistyti?

Nerandu dabar konkrečiai, bet iš šių:

http://www.sodininka....html?limit=all

Kaip ir rašiau- bazilikai, krapai, petražolės, melisos smile.gif

Sodininkė iš manęs blush2.gif Todėl ir klausiu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biscuit: 12 kovo 2012 - 09:04
QUOTE(biscuit @ 2012 03 12, 11:00)

Sodininkė iš manęs  blush2.gif Todėl ir klausiu smile.gif

Na gal užaugsim į sodininkes blush2.gif

Mano salotos sudygo, mažiukai tokie- tai paaugus reiks persodint?, du žirniai pradėjo lįsti, petunijos jau irgi po truputuką, nusipirkau 3 pelargonijų svyrančių sodinukus, tai bandysiu komponuot ir čia atsargai, jei mano nedygtų blush2.gif

Dabar klausimai dėl vazonų : kokių reik tiem mažiem pomidoram Venus ir black cherry? nu neisivaizduoju doh.gif
Dabar Senukuose vazonams -30%, o jau grožių thumbup.gif
O Braškėm svyrančiom kokio reik g.gif Mb sake reik pirkt plokščiu kraštuku ir darym "braškinę " sieną ax.gif
OI, kad tik užaugtų viskas... blush2.gif
Atsakyti
Labas rytas
Išdygo melisos thumbup.gif . Va tik klausimas kada jas bus galima į lauką perkelti?
Petražolės dar miega vazone.
Dabar galvoju dar žemuogių pasėt. Nevėlu? Ar jas iškart į vazoną, ar į kokį mažesnį indelį dar reikia prieš tai pasėt? Niekad neauginau balkone žemuogių. g.gif O ir daiginimui vietos visai neturiu. 2 palangės ir tos amžinai apgyvendintos vazonais.
Ir dar svarbiausias priminimas, kad tikrai pirksiu bent kelis balkoninių pomidorų sodinukus rolleyes.gif
Atsakyti
Iš mūsų visų sodininkai tokie irnesakyk.gif

krapų paberk sėklų daugiau aplink, nes jų ten nedaug išaugs iš dviejų sėklų. paberk gal kokį dešimt sėklų papildomai, dvidešimt...

bazilikų, petražolių irgi gal dar įkiščiau keletą, dar dvi tris sėklas papildomai...

esmė tame, kad loveliuose išauga ne kažink kiek tų augalėlių.

pirmasis auginimas tebūna toks. o vėliau galėsi užsiimt ir sėja, pikiavimais ir t.t.
kitąsyk gal būtų geriau sėti mažame indelyje, o paskui jau daigelius kiek ūgtelėjusius į lovelį išsodint g.gif

turbūt kokį šimtądvidešimtpenktą kartą rašau apie pomidorų vazonų dydžius biggrin.gif
Pomidoriukų vazoniukai turi būti aukšti ir siauri. Taigi, kai rašau plotį, reiškia, kad aukštis turi būti didesnis už plotį wink.gif
Venus - nuo 15 cm, aš auginau 25 cm.
Balck Cherry reiktų didesnio, bent 30 cm.

žemuoges ir braškes reiktų pikiuot.

yra gražūs balkoniniai vazoniukai, aš tokius planuoju irgi nusipirkt kada biggrin.gif
user posted image

Mačiau Rimi pigesnę versiją, o Schattellige brangesnę versiją tokių plastikinių vazonų, ten trys vazoniukai viename, dedasi aukštas ant aukšto ir atrodo tikrai dailiai:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 12 kovo 2012 - 09:58
va maždaug tokių proporcijų turi būti pomidoro indelis:
user posted image

tik nasturtų tai jau nesėkit šalia, o tai amarų prisikviesit
Atsakyti
mergaites,kada pikiuot pomidoriuku daigelius is kiausiniu indeliu?beje,naudoju kambarinem gelem tresti kiausiniu lukstu vandeni,gal kartais jis tinka ir darzovems?Gal kuri bandet daigint afrikinius agurkelius?Kazkaip jau 9 diena,bet jie man nelenda...
Atsakyti