Įkraunama...
Įkraunama...

Extravertas ir intravertas poroje

QUOTE(Elegantiškai sninga @ 2011 05 21, 17:00)
Ar yra žinomos priežastys, kodėl žmogus yra ekstravertas / intravertas? Ar tai tokia [/i]duotybė[/i], kurios logiškai viena ar keliomis konkrečiomis priežastimis nepaaiškinsi (t. y. esi dominuojantis kažkuris ir kitkuo tapti nebegali)? Labai konkretaus atsakymo rasti kol kas nepavyko.

Nors klausimas buvo užduotas ne man, bet trumpai atsakysiu.
Yra teigiama, kad ekstraversija ar intraversija yra įgimta ir negali būti pakeista.
Yra teigiama, kad temperamentą nulemia genas D4DR, nuo kurio priklauso neuromediatoriaus dopamino veikla (jis kontroliuoja jaudulio lygį ir yra gyvybiškai svarbus fiziniam aktyvumui bei motyvacijai).
Taipogi buvo nustatyta intravertų ir ekstravertų skirtinga smegenų veikla (kraujotakos ypatymai, skirtinga smegenyse išskiriamų neuromediatorių veiklos specifika).
Taip pat buvo atrasta, kad pas intravertus labiau dominuojanti yra parasimpatinė nervų sistema, o pas ekstravertus simpatinė.
Atsakyti
QUOTE(LandL84 @ 2011 05 17, 14:26)
Ne, tikrai nieko nesupainiojau smile.gif Nesakiau, kad tai sutrikimas ar liga, jokiu būdu. Introvertų yra apie 25% žmonių, visi kiti ekstravertai. Introvertai dažnai nemėgsta savo savybių, nori būti kitokie, tokie kokie yra ekstravertai - komunikabilūs, energingi, sugebantys tarsi be jokių pastangų įsilieti į visuomenę. Todėl intravertams dažnai reikalinga pagalba pažinti save, suprasti, kad viskas su jais gerai, išmokti panaudoti savo savybes ir gyventi su tuo, o ne prieš. Reikalinga pagalba išmokti socialinių įgūdžių, nesistengti būti kitokiu, tiesiog būti savimi. Pati esu intravertė.


Tačiau save atradęs intravertas netampa ekstravertu. Ir tikrai jau nebūtinai jis nori būti kitoks. O savipažina reikalinga/naudinga kiekvienam, ne tik tiems 25 proc.


Atsakant į temą: aš intravertė, vyras buvo ekstravertas - išsiskyrėm.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2011 06 07, 01:37)
Tačiau save atradęs intravertas netampa ekstravertu..

Taip, intravertas netampa ekstravertu ir atv.
Atsakyti
aš visad galvojau, kad esu intravertė, nes labai gilinuosi į save ir viską analizuoju, bet jei šalia daug įdomių žmonių, tai labai mėgstu ir su visais bendraut, ir lengvai randu bendrą kalbą.. tai taip ir nežinau kas aš tokia smile.gif

o MB tylenis palyginus, bet nemėgsta per daug sukti sau galvos analizuodamas save (bent jau taip sakė jis man)..
Atsakyti