Įkraunama...
Įkraunama...

Gydytojai kurie "nugydė"

QUOTE(mindudo @ 2008 06 17, 11:35)
Nieko, kuo toliau, tuo blogiau bus... Jau dabar gydytojų trūksta, o kai visi dar taip dergia, visai niekas nedirbs, nes mažai jau kas žiūri koks tu, diagnozė - gydytojas, korupcininkas, neišmanėlis... Kai taip apie tave mano, pradedi pateisinti pacientų lūkesčius...  unsure.gif  Jau dabar KMU 10 vietoje pagal Universitetų reitingus.
Siūlau paskaityti knygą "Dievo namai". Ten šiek tiek atsispindi gydytojų rezidentų gyvenimo peripetijos, o ką sakyti apie gydytojus, kurie toje sistemoje dešimtim metų dirba...
Lietuvaičiai iš Europos oi kaip mūsų gydytojus liaupsina, nors ten gydytojai žymiai labiau vertinami... Tuoj iki to ir mes dagyvensime...


Nevisi dergia tuos gydytojus, tikrai yra gerai išmanančių savo darbą gydytojų, lenkiu galvą prieš tokius, bet toks jausmas, kad tų gerųjų liko nedaug. Turiu dukrytę ligoniuką, tenka daug gydytis, tai kartais tokių absurdų su gydytojais būna kad doh.gif Na dažniausiai gydytojai į pacientą žiūri kaip į daiktą konvejerio eilėje, net nesigilina į simptomus, į esančias ligas, paskyrė gydymą be jokių tyrimų, kai pasidarė komplikacijos padaro tyrimus, o negi negalima iškart ištirt, mažiau kainuotų tada ir žmogui ir valstybei už ligonio gydymą ligoninėje. Pas visus būna klaidų, čia normalu, bet kai tas pats gydytojas nugydo kas antrą vaiką tada jau nieko gero manau. O jeigu paprašai skirti tyrimus, tai išpučia akis ir sako neaiškinkit aš geriau žinau.... ką tada sakyti, aš nutylėdavau anksčiau, dabar jau nebetyliu. Dar vienas niuansas, sakydavau skirkit tyrimus, galim susimokėti tik skirkit, bet neskirdavo, kodėl taip elgiamasi nesuprantu.... gal trūksta kompetencijos, gal savas orumas neleidžia klausyti, net sunku pasakyti. Taigi tokia ta realybė kartais būna.
Atsakyti
QUOTE(Linetė @ 2008 06 17, 16:40)
Nevisi dergia tuos gydytojus, tikrai yra gerai išmanančių savo darbą gydytojų, lenkiu galvą prieš tokius, bet toks jausmas, kad tų gerųjų liko nedaug. Turiu dukrytę ligoniuką, tenka daug gydytis, tai kartais tokių absurdų su gydytojais būna kad  doh.gif Na dažniausiai gydytojai į pacientą žiūri kaip į daiktą konvejerio eilėje, net nesigilina į simptomus, į esančias ligas, paskyrė gydymą be jokių tyrimų, kai pasidarė komplikacijos padaro tyrimus, o negi negalima iškart ištirt, mažiau kainuotų tada ir žmogui ir valstybei už ligonio gydymą ligoninėje. Pas visus būna klaidų, čia normalu, bet kai tas pats gydytojas nugydo kas antrą vaiką tada jau nieko gero manau. O jeigu paprašai skirti tyrimus, tai išpučia akis ir sako neaiškinkit aš geriau žinau.... ką tada sakyti, aš nutylėdavau anksčiau, dabar jau nebetyliu. Dar vienas niuansas, sakydavau skirkit tyrimus, galim susimokėti tik skirkit, bet neskirdavo, kodėl taip elgiamasi nesuprantu.... gal trūksta kompetencijos, gal savas orumas neleidžia klausyti, net sunku pasakyti. Taigi tokia ta realybė kartais būna.

Negaliu komentuoti, nežinodamas konkrečios situacijos. Kartais tyrimai nieko (pvz. bet kokio infekcinio susirgimo pirmom dienom) neparodo, todėl būna bereikalingas pinigų, laiko ir vaiko sveikatos būklės švaistymas, kartais reikia labai specifinių tyrimų, kutiuos gali atlikti tik specifinės ar tretinio lygio įstaigos ar pan. Na, įsivaizduokit, atliekamas kraujo tyrimas - ten yra pakitimai, kurie būdingi, ir virusinio ir bakterinio susitgimo pradžiai (pvz. sumažėjęs liaukocitų kiekis), gydymą visvien reikia skirti, nes gi nelauksi, kol kraujyje atsitas būdingi konkrečiai infekcijai požymiai, tai kam tas tyrimas? Jei paskirtas gydymas neduoda efekto, tai suprantama, tuomet verta pasidaryti tyrimą, pasitikslinimui, bet kartais ir pati ligos klinika jau išryškėja ir leidžia įtarti tikslią ligos priežastį, tad tyrimas gali taip ir likti nereikalingas... Be to specifilius tyrimus - pasėlius, virusologinius tyrimus yra sudėtinga ir brangu atlikti. Todėl dažniausiai pasirenkamas gydymas pagal labiausiai tikėtiną pagal esamus simptomus ligos modelį. Pvz infekcinius susirgimus apie 80% sukelia virusai, todėl iš karto skirti antibiotikus neracionalu... Na yra ir individulių sprendimų galimybių. Pvz, turiu pacientų, kurie virusiniais susirgimais serga labai retai, arba jie labai dažnai komplikuojasi bakterijomis, tad skirdamas gydymą, į tai atsižvelgiu, taip pat svarbu kuo serga kiti to rajono žmonės, šeimos nariai ir pan... Vienu žodžiu, diagnozuojant ligą ir skiriant gydymą, reikia atsižvelgti į kuo daugiau faktorių. Kuo daugiau faktorių aprėpiama ir padaroma tikslesnė išvada, tuo geresnis būna gydytojas...
Atsakyti
Deja ir mums teko karti patirtis su nugydymu verysad.gif Mano vieno men. dukrytei prasidejo sloga. Kadangi buvo savaitgalis pasiskambinau gydytojai. Liepe nusipirkti juros vandenuko ir plauti. Taip ir padarem. Pirmadieni issikvietem i namus, nes negerejo, be to pradejo koseti. Apziurejo israse vaistu, treciadieni liepe tik pasiskambinti. Taip ir padariau. Sloga tebebuvo, koset kosejo, taciau neatvyko apziuret. Su gydytoja susitikom tik penktadieni. Ir apziurejus tepasake, kad reik gultis i ligonine, nes jau ji niekuom negali padet. Atrode, kad zeme is po koju isslys... Ligonines priimamajame gavau galutini smugi. Gydytoja pamacius kokiu vaistu buvo skirta net issiziojo is nuostabos: as ju nedrisciau skirti net 11 men kudikiui blink.gif Vos laikiausi.. Persviete plauciukus.. diagnoze - plauciu uzdegimas! Atrode, kad numirsiu.. Veliau informavo, kad tik pati pradzia plauciu uzdegimo, dar diena ir butu apeme visus plauciukus. Puikiu gydytoju deka pasveikom. Persirasem pas kita gydytoja, nors po poros menesiu vel suslogavom, bet daugiau taip tragiskai nesibaige musu sloga smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raimundux: 08 liepos 2008 - 00:00
Antakalnio vaiku poliklinikos gydytoja (ji del amziaus jau nebedirba). Mano vaikui diagnozavo brohchita. Gyde arbatelem, sildymais, paskui antibiotikais -kai emiau bartis. As prasiau dvi savaites padaryti rengtgena, mantu ir t.t. Ji atsisake tuos tyrimus atlikti -nera reikalo. I mano pastabas, kad vaikas naktimis dusta -ji atsake, diena nesimato, kad dustu. o dusulio priepuoliai budavo dazni ir trumpi,po 10 -15 sek, kelis kartus per val. Norejau kviesti greitaja, bet man pasake, kad gydymas skirtas, tai tiesiog ligos -obstrukcinio bronchito pozymiai.

Ir tik kai po dvieju savaiciu "gydymo" pagrasinau, kad i loginine nuvesiu pesti (ji poliklinikos kieme) dave siuntima i ligonine ir prigrasino, jei nepaguldys, tai uz nemalonumus as turesiu atsakyti.

Perejom per kiema ir mano vaikas priimamjame pradejo dusti, o kai padare rentgena -nugriuvo daktarai, subego reanimatologai, infektologai. ABIPUSIS PLAUCIUS UZDEGIMAS su pleuros reakcija, susirinkusiais skyciais, nedidele dalis plauciu visai nedirbo. Ir prie viso to -jokios temperaturos ir arkliskas kiekis leukocitu ir nusedimas. tai rode, kad vaiko imutetas nedirba. O per tas dvi uzdelstas savaites galutinai buvo uzglusintas.
O poliklinikos gydytojai tereikejo padaryti rengtgeno nuotrauka ir skrepliu paseli...

Finale -gydymas 3 men. visu grupiu antibiotikais keliose ligoninese, nes paseliai po tokio poliklinikos gydytojos gydymo nieko neberode, juos reikejo daryti pries skiriant pirmus antibiotikus. Kruvos konsiliumu ir nuolatine baime itampa. Po to sanatorijos, profilaktikos.

kai grizom namo tai ta poliklinikos doktorka kas savaite uzeidavo "pavizituoti", o kai prasidejo po pusmecio bronchitas -su pirma diena isgrudo i ligonine. O ligonineje skyriaus vedeja pamacius mus einancius koridoriumi net pabalo- pati prisipazino "kai jus pamaciau, pasidare silpna, nes dar karta toki maratona praeiti ne juokas. Ir mintyse jau eme suktis gydymo schemos". Bet aciu dievui, tai tebuvo bronchitas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnis: 15 liepos 2008 - 09:36
QUOTE(Domicele @ 2007 11 12, 16:42)
na gerai, papasakosiu ir as........
Klaipeda:
Konsultacine poliklinika
Neurologe Zaliene
beje ji dirba ir vaiku ligonineje neurologiniame skyriuje


Ji taip pat dar dirba Kretingoje „Northway“ medicinos centre.Beje per ją mes taip pat turėjome didelių problemų.
Atsakyti
suprantu, kad skaudu, kai tavo vaikas serga, bet plaučių uždegimu gali komplikuotis bet kuri virusinė ir bakterinė infekcija, ar taip įvyks, ar ne, niekas negali pasakyti iš anksto, todėl vadinti tai nugydymu negalima. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jonė3: 30 liepos 2008 - 12:41
del nugydymui, tai patarciau paziuret "Daktara Hausa" - ten ilgai gydo nuo visko, kol galiausiai randa tikraja beda biggrin.gif

o jei rimtai, tai daugeliui atrodo, kad labai lengva diagnozuot ivairius susirgimus ir ligas..anaiptol..todel neskubekim saukti, kad tas ar anas nugyde ir kad jie nieko nesupranta..
Atsakyti
Man tai "topinis" mamyciu nusiskundimas daktarais yra toks - daznai randi kokiuose komentaruose ar atsiliepimuose - mol vaikas kosejo , slogavo, pirmadieni nuejom pas savo daktare, israse tik arbatu, sirupo nuo kosulio, lasu i nosi, o ketvirtadieni kur nors priemime paaiskejo, kad vaikui PLAUCIU UZDEGIMAS. Ir prasideda purvo pylimai , daktare anoki kitokia, nepastebejo plauciu uzdegimo. Niekam neprisyla, kad tas plauciu uzdegimas issivystyti galejo ir antradieni, ir treciadieni, o pirmadieni jo dar greiciausiai ir nebuvo. O ir antibiotikai profilaktikai - kad neissivystytu plauciu uzdegimas - yra neskiriami, nes tam nera prasmes. O kodel vieniem persalimai komplikuojasi plauciu uzdegimais, o kitiems ne - cia daugumoj nuo organizmo priklauso, imuniteto, ivairiu salygu - pvz., ar is tevu kas nors neruko ir vaikas nekvepuoja dumais - buna ir tokiu, kurie ruko prie vaiku, ypac mamyte ar tevelis sededami kur ant suoliuko su vezimeliu. Pati turiu drauge, kuri nuolat varo ant savo daktares. Syki susirgus vaikui jai buvo liepta neleisti vaiko i lauka, taciau ejom abi su vaikais pasivaikscioti, ji vedesi ir sergantiji, tas begiojo susiles ir tt, sekancia diena ejo koliotis i poliklinika, kodel vaiko nepagydo. Ka cia bepridursi.
Atsakyti
QUOTE(jonė3 @ 2008 07 30, 12:40)
suprantu, kad skaudu, kai tavo vaikas serga, bet plaučių uždegimu gali komplikuotis bet kuri virusinė ir bakterinė infekcija, ar taip įvyks, ar ne, niekas negali pasakyti iš anksto, todėl vadinti tai nugydymu negalima. schmoll.gif


Cia tiesa. Susirgus sloga ne kiekvienas ir pas gydytojus lekiam, o jau pluciu tai ne vienas gydytojas esant tik slogai nesviecia. Paklausyt paklauso. Manau, kad tuo metu plauciukai buvo svarus smile.gif
Atsakyti
sveikos,mano sunus budamas 2-ju savaiciu suslogavo na ir pasiskambinau gydytojai,liepe atvesti i poliklinika,nors pas toki maziuka turejo pati ateiti(tada as to nezinojau),nuejom,apziurejo,sako nieko nera,migdykit vaikuti grynam ore,isivalys nuosyte ir bus ok viskas.po to sekancias 3 dienas vis bandziau ja prisikviesti kad ateitu paziuret,bet ji nemate reikalo,nors vaikuciui tik 2 savaites...galu gale isikviciau greitaja,nes maziukas pradejo visai neprakvepuot aplink lupytes melynavo,na ir ligoninej-plauciu uzdegimas.ilgas ir sunkus gydymas buvo,gydytoja,kuri budejo po to pasake"visa nakti meldziausi,kad greiciau baigtusi mano pamaina,nes bijojau,kad maziukas neistems iki ryto,negrazus zodziai,bet supraskit kokia rimta padetis buvo" tai va taip,ar cia vadint nugydymu ar paprasciausiu zioplumu,aplaidumu ar dar kaip kitaip,pasirinkt kiekvinam....aisku mes daugiau pas ta gydytoja negryzom ir niekam nelinkeciau su tokiais susidurt,ypac kai ju aplaidumo kaina mums yra tokia didele....
Atsakyti
QUOTE(raimundux @ 2008 07 08, 01:58)
Deja ir mums teko karti patirtis su nugydymu verysad.gif Mano vieno men. dukrytei prasidejo sloga. Kadangi buvo savaitgalis pasiskambinau gydytojai. Liepe nusipirkti juros vandenuko ir plauti. Taip ir padarem. Pirmadieni issikvietem i namus, nes negerejo, be to pradejo koseti. Apziurejo israse vaistu, treciadieni liepe tik pasiskambinti. Taip ir padariau. Sloga tebebuvo, koset kosejo, taciau neatvyko apziuret. Su gydytoja susitikom tik penktadieni. Ir apziurejus tepasake, kad reik gultis i ligonine, nes jau ji niekuom negali padet. Atrode, kad zeme is po koju isslys... Ligonines priimamajame gavau galutini smugi. Gydytoja pamacius kokiu vaistu buvo skirta net issiziojo is nuostabos: as ju nedrisciau skirti net 11 men kudikiui  blink.gif Vos laikiausi.. Persviete plauciukus.. diagnoze - plauciu uzdegimas! Atrode, kad numirsiu.. Veliau informavo, kad tik pati pradzia plauciu uzdegimo, dar diena ir butu apeme visus plauciukus. Puikiu gydytoju deka pasveikom. Persirasem pas kita gydytoja, nors po poros menesiu vel suslogavom, bet daugiau taip tragiskai nesibaige musu sloga smile.gif

viens prie vieno musu istorija, tik mes lasiukais, sirupukais gydemes apie 2 men. doh.gif kol eilini karta nepakilo temp netoli 40 ir pati nelekiau i ligonine ( o dar penktadieni isejom kaip ir sveikos ir daktares, kazkiek pakosedamos ir varvancia nosimi) deja musu plauciu uzdegimas buvo jau apemes visa desine puse su nekrotinemis dememis kaip rentgene sake, o kada jos rezorbuosis nezinia... pati daktare nustebusi, nes plauciukai atseit "svarus" buvo, bet galejo bent kraujuka mums paimt g.gif
Atsakyti
Neteigsiu, kad tai būtent "nugydymas", bet iš dalies pasipiktinimą iki šiol jaučiu dėl neatsakingos vaiko priežiūros ir netikslių ligos tyrimų rezultatų....

Dukrytė pradėjo viduriuoti. Realu, kad taip gali būti ir dygstant dantukams. Vaikas neramus...vėl gi - tikiuosi dantys kalti...antrą dieną išmatose kraujo gleivės - sunerimstu ir skambinu gydytojai vėlų šešetadienio vakarą unsure.gif Gydytoja nedelsiant siūlo vykti į Santariškes. Kol susiruošiam (žinodama, kad savaitgalis, griebiu būtiniausius daiktus, nes tikiu, kad paguldys), dukrytė viduriuoja jau krauju doh.gif doh.gif doh.gif Baisiau negu baisu...Lekiam į Santariškes...Temperatūros vaikui nėra...

Priimamajame puiki gydytoja, apžiūri ir kaip tikėtasi, guldo...kadangi reikalingi tyrimai diagnozei...Gulamės...Čia ir prasideda vargai....Jei ne nuostabios slaugės, galima ir išprotėti nuo gydytojų įžūlumo, šaltumo, ir apskritai išgalvotų pirma laiko diagnozių...Nieko, kovoju....

Rezultatai - tik pirmadienį...Praeina pirmadienis...Praeina antradienis...Rezultatų - nėra...Kaip ir diagnozės..O vaikas girdomas - antibiotikais (nežinia kokiais, nežinia nuo ko)...Trečiadienį - diagnozė - salmanialiozė...o ketvirtadienį - važiuokit namo ir pakartotinius tyrimus padarykite po dviejų savaičių...Vaistų nesugebėjo išrašyti, mat išrašys mūsų gydytoja blink.gif blink.gif blink.gif nors turėjo....


Pakartotinius tyrimus atlikome greičiau privačioje klinikoje su šeimos gydytojos pagalba...Deja, po kelių dienų jau salmanialiozės nerasta...nors ji laikosi organizme apie mėnesiuką ar net ilgiau....gydytojai, tik gūščiojo pečiais...Vienu žodžiu,neiašku, kokia žarnyno infekcija mano mergaitei buvo...

Paskirti stiprūs antibiotikai - vaikas vien vėmė....teko nutraukti....

Na čia gal daugiau tokie nemalonūs prisiminimai..... g.gif bet iki šiol taip ir nežinau, kas vaikui buvo, nuo ko...

Atsakyti