QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 11, 23:11)
geriau apsieiti pasirodo be jo

))
Geriau šieno lazdeles "veistis"

(bet apie tai gal merginos parašykit, kuri tiksliai receptą prisimenat?)
Bandsysiu prisiminti - pataisykit, kas daugiau pamena. Glėbį tokio šienuko su tom lazdelėm (pagulėjusi krūvoj žolė, būna kai pakeli, toks "dulkių" baltų debesiukas pakyla) - užpilti vandeniu ir pavirti valandą. Tuomet pastatyti kur tamsiai - šieno lazdelės nežūvą aukštoj tempoj, kai dauguma žūva. per tą laką jos pradeda valgyt visa, kas tam kibire buvo (žoles), po savaitės vandens paviršiuje plėvelė blizgi užsideda. Po poros savaičių, atidngus kibirą- matosi apačioje lyg pienas - ten jau būna likę viską suvalgę ir į sporas susimetę tos lazdelės. Skaidrų vandenį nuo viršaus nupilam, o kaip aktyvujį preparatą naudojam ta "pienuką" skiesdami santykiu - viena stiklinė 10ties litrųkibirui (jei gerai pamenu).
na, surašiau kaip prisimenu - kas daugiau ir aiškiau pamena - pataisykit.
Daržu reikia rūpintis kaip savo pilvu - ten keliauja viskas ką galime suvaldyti ar išgertį.
Smardalo nei iš dilgėlių, nei sugedusio maisto nevalgome? Ne. Tai ir nedėkime ant lysvių.
Dėl žuvies miltų, kažkuri rašėte kad pilate.
Man tokie pomidorai užaugę smirda prasmirdusia žuvimi, reiškia - netinkamas dalykas. Jei jūr0s dumbius dėti (kuo kaip mulčiumi gali pasinaudoti pajūrio gyventojai), tada liuks.

taip, kaip savo pilvu. Mano mama pamena metus, kai vištiena iš parduotuvės žuvim smirdėdavo - kaip tik LT buvo pradėta šiuos miltus į vištų maistą dideliu kiekiu pilt

. Yra vaikų, kurie alergiški žuviai - girdėjau, kad nuo tokiu pašaru šertų gyvulių tokie vaikai "sureaguoja", manau, kad nuo daržovių taip pat gali atsitikti -nieko gero
Papildyta:
O aš šiandien braškes sodinau ir mulčiavau. Gaila, kad pjuvenų labai mažai turėjau, tai tik padengiau plonai paviršių, o viską storokai gazonine nupjauta padžiųvusia žole apdėjau (man tokia palikta buvo porą dienų saulėje džiovinta)

))
Įdomu kelioms dienoms pakaks to "šienelio"

Bet kokia atrakcija buvo stebėti kaimynei ką aš ten dirbu

)) Greta ji sodino tą pačią braškių rasodą "kaip visi", žiūrėsim kaip galėsim paskui sulyginti

jo, kaimynams ir aš "nuotaiką pakeliu". tegu sau linksminasi

- žmonėm daugiau vitamino C pasigamins, sveikesni bus, mažiau ligų aplink nešios.
labai greit gazonžolę "suvalgo"
Papildyta:
QUOTE(uolma @ 2011 05 12, 01:50)
Ir ką konkrečiai reikia laistyti šitu užtaisu, visus mulčiuotus daržus, pvz. šiaudais dengtas braškes, ir šviežiai pjauta žole daržoves pamulčiuotas galima? Ir kaip suprantu visiškai rauginti nerikia, nes tėvai tai vis raugdavo kiek pamenu.
Aš pernai laisčiau svogūnus, kai laiškai vasaros pradžioj gelst pradėjo -

labai padėjo.
Papildyta:
QUOTE(indrusep @ 2011 05 12, 07:35)
Sveikos,
Vakar kelias lysves uzmulciavau drebancia ranka (visgi pirmas kartas

) Siandien vakare pabandysiu fotkiu Jums ikelt.
O bet taciau truputelis neramu del mulciaus: Kai kurias lysves uzmulciavau tik ka pjauta zole, tai kaip suprantu kaip ir nieko blogo, taciau keleta lysviu uzmulciavau pusies ir egliu stambiomis pjuvenomis is lentpjuves (be priedu pjuvenos, nes ten tik pjauna, o ne lakuoja ar dazo) Tai ar nenurugstins man zemes tos pjuvenos?

kažkur skaičiau GŽ forume - dėl spygliučių pjuvenų - kad neužrūgština, jei nemaišai jų su žemėmis (nors bet koks mulčo su žemėmis maišymas nėra gerai)- tai tikrai neužrūgštins.