O man dabar klausimas iškilo. APmulčiavau lysves jau gana geru sluoksniu žoliniu mulču ir stipriai nulijo lietus. Ar nepradės man mulčius iš apačios pūt? Juk gaunasi kaip ir storas sluoksnis šlapių žolių uždėtas... Tas pats su laistymu - jei prireikia palaistyt...vėl šlapias storas žolinis mulčas.
QUOTE(egute @ 2011 05 14, 08:14)
Indrusep, kaip matau tamsta irgi nuravėjusi viska
o daba ir gi pasiūlyčiau perdauk nesukant galvos viską apmulčiuoti ir tarplysvius jei tik pakanka žolės ar dar ką turite.
mano šiltnamis ir braškės apmulčiuotos kelis metus buvo pjuvenomis tai kai kur dar ir likę jų... jokių palidomų nemačiau vabzdžių... šiemet mb pjuvenų neparvežė tai teks žole apkloti.
Papildyta:
Beja mulčiavimas man super išeitis negauti baudų nuo aplinkosaugininkų kurie vis gazdina už žaliosios masės metimą į konteinerį... daba viskas keliauja į daržą kur pasirodo ir dirvai pagerėja ir drėgmės pakanka ir augalai patenkinti ir dar vaisiai švarūs skinami

mano šiltnamis ir braškės apmulčiuotos kelis metus buvo pjuvenomis tai kai kur dar ir likę jų... jokių palidomų nemačiau vabzdžių... šiemet mb pjuvenų neparvežė tai teks žole apkloti.
Papildyta:
Beja mulčiavimas man super išeitis negauti baudų nuo aplinkosaugininkų kurie vis gazdina už žaliosios masės metimą į konteinerį... daba viskas keliauja į daržą kur pasirodo ir dirvai pagerėja ir drėgmės pakanka ir augalai patenkinti ir dar vaisiai švarūs skinami

Nu jo ravejau ir del to labai gailiuosi

QUOTE(Lotynė @ 2011 05 14, 09:50)
APmulčiavau lysves jau gana geru sluoksniu žoliniu mulču ir stipriai nulijo lietus. Ar nepradės man mulčius iš apačios pūt?
Kokio storio tas geras sluoksnis?
nesvarbu ar saulėta, ar lietinga diena pranašaujama, aš visada kloju tokiu sluoksniu, kad žolė nebūtų susitrombavusi, būtų puri. Ir ant šviežiai užmulčiuoto daržo aš nevaikščioju, kad žolė nesusitrombuotų, tik jai išdžiūvus galiu vaikščioti, kai girdisi trakš trakš.

10-15 cm. Čia taip iš akies, cm nematavau...
QUOTE(diasaja @ 2011 05 14, 09:43)
Aš esu mulčiavusi pjuvenomis kopūstus, morkas, česnakus. Nežinau ar pjuvenos įtakojo, bet morkos buvo apgraužtos, kopūstus kirmėlės mažiau puolė. Kadangi su morkomis pjuvenos man nepasiteisino, tai daržovių jomis nemulčiuoju.

QUOTE(Lotynė @ 2011 05 14, 10:12)
10-15 cm.
Tikrai daug. Aš tiek nededu ir per karščius.
labai lengva nustatyti kada būna per storas sluoksnis-antrą dieną pasijaučia kvapas nemalonus ir karštis eina nuo mulčio.
Jūsų atveju aš pajudinčiau su rankomis mulčią, papurenčiau (ne žemę, bet pačią žolę).
Papildyta:
QUOTE(Otaip @ 2011 05 14, 10:13)
gal nepasiteisino tik man.
Tokiais atvejais aš dalį užmulčiuočiau drožlėmis, dalį kitokiu mulčiu. Ir stebėčiau.
QUOTE(diasaja @ 2011 05 14, 10:22)
gal nepasiteisino tik man.
Tokiais atvejais aš dalį užmulčiuočiau drožlėmis, dalį kitokiu mulčiu. Ir stebėčiau.
matyt taip ir padarysiu

Dar kartą įkeliu nuorodą apie tai koks mulčias geriau tinka kokiems augalamsų Gal atsakymas bus jau pirmame poste?
Bet mums seminaruose aiškino, kad kuo įvairesnis mulčias, tuo geriau, nes augalai gauna įvairias maisto medžiagas. Patariama sluoksniuoti, jei buvo žolė, ant jos ramiausiai galima uždėti pjuvenas, ir vėliau šiaudus ar vėl žolę. Žodžiu - kas pasitaikys tinkamo mulčiui
Bet mums seminaruose aiškino, kad kuo įvairesnis mulčias, tuo geriau, nes augalai gauna įvairias maisto medžiagas. Patariama sluoksniuoti, jei buvo žolė, ant jos ramiausiai galima uždėti pjuvenas, ir vėliau šiaudus ar vėl žolę. Žodžiu - kas pasitaikys tinkamo mulčiui

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 14, 15:05)
kuo įvairesnis mulčias, tuo geriau, nes augalai gauna įvairias maisto medžiagas.
Aišku, vadinasi mano buvo klaida morkas mulčiuoti vien tik drožlėmis. Šiemet bandysiu vėl eksperimentuoti. Paruošiu morkoms miksą

Ačiū, Nuotaikinga

QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 14, 15:05)
Dar kartą įkeliu nuorodą apie tai koks mulčias geriau tinka kokiems augalamsų Gal atsakymas bus jau pirmame poste?
"Norėdami peržiūrėti šį forumą turite užsiregistruoti ir prisijungti."
be registracijos neleidžia peržiūrėt

QUOTE(*TAU* @ 2011 05 14, 18:08)
"Norėdami peržiūrėti šį forumą turite užsiregistruoti ir prisijungti."

tai problema prisiregistruoti???
Ten daug daugiau informacijos ir ji vertingesnė nei šioje tiesiog forumo pokalbių temoje.
QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 05 15, 00:21)
tai problema prisiregistruoti???
Ten daug daugiau informacijos ir ji vertingesnė nei šioje tiesiog forumo pokalbių temoje.
ne problema, aišku