O kaip daryti su braškių atsodinimu. Juk atsodinti reikės, o iš kus paimti sodinkų, jeigu ūsai neturi žemės įsitvirtinti? Gal man braškes seniau mulčiuojančios pasakys?
tai , kad braske toks padaras ir ant seno bato augtu pas mane pernai jos tiesiog pabego is mulciuotos lysves i pieva ir ant takelio( kuriam neuzteko mulco). tos kurios liko lysveje( usai) tai sugebejo ir per ji prie zemes prisikabinti. gi braskes is virsaus mulca puola, o ne is apacios kalasi. o, kad braskes daigas butu stipresnis, skaiciau, kad juos labai anksti reikia kirpti ir sodinti i specialiai paruosta zeme, kad sustipretu. mazu norint labai gero daigo galima jam koki puodeli su kompostine zmeme pasiulyti tisiog lysvej netakirpus nuo pagrindinio kero
Sakykite, gal kuri pastebėjote usnių teigiamą arba neigiamą poveikį augalams Mulčiuoju dilgėlėmis, balandomis, varpučiu ir viskuo, ką turiu, bet usnis, kažkodėl išrenku ir išmetu Ranka nekyla pvz. šilnamyje jų prie pomidorų ar agurkų dėti Gal be reikalo apsisunkinu
Sakykite, gal kuri pastebėjote usnių teigiamą arba neigiamą poveikį augalams Mulčiuoju dilgėlėmis, balandomis, varpučiu ir viskuo, ką turiu, bet usnis, kažkodėl išrenku ir išmetu Ranka nekyla pvz. šilnamyje jų prie pomidorų ar agurkų dėti Gal be reikalo apsisunkinu
Turiu tokį klausimą senai mulčiuojančiom. Paprastai derlių nuėmus yra rudenį žemė sukasama ir paliekama. O kaip su mulču? Kaip suprantu, mulčas yra paliekamas per žiemą, o pavasarį žemės paviršius supurenamas kur bus sėjama ir tada sodinama ir vėl dedamas mulčas. Ar teisingai suprantu?
Turiu tokį klausimą senai mulčiuojančiom. Paprastai derlių nuėmus yra rudenį žemė sukasama ir paliekama. O kaip su mulču? Kaip suprantu, mulčas yra paliekamas per žiemą, o pavasarį žemės paviršius supurenamas kur bus sėjama ir tada sodinama ir vėl dedamas mulčas. Ar teisingai suprantu?
Sveiki visi, Ir aš pradėjau mulčiuoti,bet esu "žalias" čia,dar neperkaičiau visos temos o augalai jau savo reikalauja.Turiu kelis greitus klausimus,kelis rūpestėlius. Aš ką tik apmulčiavau šiltnamyje pomidorus ir agurkus,o dabar šitos dienos užėjo,reikia laistyti ar gerai tai daryti per žalią mulčią.Dalyje šiltnamio apmulčiavau jau sukaitusia žole-silosu(tiesiog gavau pilną maišą vejos žolės,ji jau buvo tokia),bet išskaidžiau,nekaista toliau,gal bus gerai. Norėčiau mulčiuoti porus ir svogūnus sodintus iš daigų,bet jie tokie nedideli,bijau viską užpilti,kada jūs po persodinimo mulčiuojate,gal rečiau daigus sodinate nei įprastai,kad būtų lengviau mulčiuoti. Apmulčiavau ankstyvasias bulves (daigintas durpiniuose vazonėliuose),o kaip joms patiko,labai greitai lauke užsikabino,greičiausiai su ankstyvumu su ispanais lenktyniausiu. Ačiu atsakiusiems ir sėkmės daržuose.
drrrrMane ismokino viska seti ir sodinti vagele lysveje kas 20 cm ir tankiai joje svogunus. ir apdirbti lengva,su nagiukais tarpueilius pereinant,ir derlius nenukencia