Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 11-oji tema

Mergiona, man atrodo jusu maziuke is viso turetu su visais ir visom kalbom moketi, nu tokia geriete ir sypsokle wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2011 06 28, 13:58)
Mergiona, man atrodo jusu maziuke is viso turetu su visais ir visom kalbom moketi, nu tokia geriete ir sypsokle wub.gif

aciu wub.gif Ji tokia ir liko, tfu-tfu, "šypseniuška" wub.gif Siaip, tfu-tfu, pasake kad labai teigiama ispudi palieka: aktyviai domisi aplinka, nesibaido, tonusas norma (valio!), refleksai norma. Nors dar nevaiksto doh.gif (1,2) Tik vat jos konkreciai kalbos supratimas tai g.gif Rodo pirstu lempa ir gele, viskas. Net seses nerodo. Nors paliepimus "duok sesei kamuoli" kaip ir vykdo g.gif tai nzn ka ir galvot. Lauksiu du men tada eisim dar pas logopeda i VRC kalbos raidos ivertinimui (mokamai), nes sako dabar per anksti grynai kalba vertint, nes kitu negerumu jie nemato, o del kalbos viskas gaunasi "mamos zodziais".
Atsakyti
Maniske eme vaikscioti 1metu ir menesio kazkur, bet taip po kelis zingsnius, paskui isikibusi drasiai ir nuejo. Viskam savas laikas. Del kalbos, kalbos supratimas svarbiau, nei pats kalbejimas, nes pasyvi kalba kaupiasi, paskui formuojasi kalbos aparatas ir paskui rpadeda kalbeti, dainuokit, sokit, vaidinkit ir vaikas kalbes 4u.gif maniske pvz. neskao koks jos vardas, jai dzin doh.gif nors broli, mama, teti ivardina, tiesa, kartais sako probiui, supk sese biggrin.gif nes labai megsta suptis, bet saves vardu neivardina pora sykiu apsake savo varda, pakartojo, bet atrodo nesusiejo su savimi, nors pasaukta vardu ateina ir reaguoja (o jau 2 metai)
Atsakyti
Bijau pameluot, bet mano vyresnele rodos 2 metu su biskiu pradejo save vadint vardu. Ne anksciau 2 metu tikrai.
Atsakyti
doh.gif Maniske per logopedo testavima nepratare nei zodzio verysad.gif Ir ka daryt??? doh.gif
Atsakyti
Mergiona, labai gerai, kad rūpinatės. thumbup.gif Vis gi man neaišku, kodėl taip aktyviai šturmuojat VRC ir logopedus, jei nėra (taip suprantu iš bendro konteksto) raidos sutrikimų (VCP, DS ir pan.) g.gif
Siūlyčiau ramiai dirbti su vienu logopedu, paisyti jo rekomendacijų, ir viskas klostysis pamažu, nuosekliai. Visokie "testavimai" tikrai neskatina vaiko atsiverti ir bendrauti, greičiau sukelia stresą ir poreikį užsisklęsti.
Atsakyti
mergiona, ji maza dar, ir su nauju zmogum turi buti kontakas, atsipalaiduoti, tai normalu, akd taip reaguoja, tik jums pinigai i bala 4u.gif Jus gal i PPT eikite, ten nemokamai bus 4u.gif ir vizitu kiek reikia, nes VRC manau kai eiles, tai konvejeris biski darosi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 06 29, 12:35)
Mergiona, labai gerai, kad rūpinatės.  thumbup.gif   Vis gi man neaišku, kodėl taip aktyviai šturmuojat VRC ir logopedus, jei nėra (taip suprantu iš bendro konteksto) raidos sutrikimų (VCP, DS ir pan.)  g.gif  
Siūlyčiau ramiai dirbti su vienu logopedu, paisyti jo rekomendacijų, ir viskas klostysis pamažu, nuosekliai. Visokie "testavimai" tikrai neskatina vaiko atsiverti ir bendrauti, greičiau sukelia stresą ir poreikį užsisklęsti.

tai kad "dirbt su vienu logopedu" neiseina, reikia turet VRC isvada, tada su ta isvada PPT, tada duoda darzui "nurodymus". (mums dar logopedinis darzas priklauso, bet neisim turbut blush2.gif ). Bet jau mes toki kelia ejom ir jau nuo sausio ji darze 3k/sav gauna logopeda thumbup.gif Pazanga akivaizdi, aisku, ir as dirbu, bet visgi svetimas zmogus irgi svarbu kad prisideda, o tai zinot kaip su mama. O dabar mums buvo paskirta tikrintis po 6 men (realiai su visom eilem 9 isejo). Pirma karta sturmavom VRC 2 metu, nes praktiskai nekalbejo nieko, buciau anksciau sturmavus (nerimavau jau nuo metu ir 3 men, nuo pusantru jau rasiausi jos zodzius, maciau kad "labai nelabai verysad.gif ", bet kad "jauna ir durna" buvau, visokiom pasakom bobuciu tikejau doh.gif Po uzrasymo i eile 2 metu tik 2 metu ir 9 men mus prieme, ir tik 3 metu pradejom nuoseklia pagalba gaut.

QUOTE(Alchemie @ 2011 06 29, 12:38)
mergiona, ji maza dar, ir su nauju zmogum turi buti kontakas, atsipalaiduoti, tai normalu, akd taip reaguoja, tik jums pinigai i bala 4u.gif Jus gal i PPT eikite, ten nemokamai bus 4u.gif ir vizitu kiek reikia, nes VRC manau kai eiles, tai konvejeris biski darosi doh.gif

mes nemokamai blush2.gif Saziningai visose eilese atgyvenom (nes "stovejom" apie 9 men eile vargu ar tinka sakyt). PPT mes jau buvom, aciu D ten iskarto dviem metams duoda thumbup.gif (as jauciu nesuprantamai rasau, nuo vienos panos prie kitos metausi, mazoji eis mokamai, del mano ramiu nervu, o vyresne dabar eina planine tvarka, nemokamai)

Tai pas mano pana atvirksciai doh.gif Pirmas kartas-super atidirbo, antras- blogiau, snd- nulis doh.gif Pajaute kad issidirbinet galima i vsio doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2011 - 14:25
PPT isvados darzeliui ir be VRC galioja, uztenka tik ju, kad darzelyje butu skirtas logopedas ir anksciau ir mokestis darzelio mazesnis buvo, dabar nuo miesto priklauso, atrodo ta lengvata dingo. O PPT eiles mazesnes ir bent jau pora logopedziu lietuviu kalba kur tikrina ta tikrai rekomenduoti galiu, moka sueiti i kontaktas ir puikiai dirba patikrinimo metu. Ten kas metai pasitirkti ejome ir kas metai gavome isvadas. dabar jau du metus nejome, nes buvo svarbi psichologine/emocine raida, kuri nuo fizines atsilikinejo, bet padarius pajkartotina testa po 2 metu ji jau atitiko norms ir dabar turbut tik kitais metais eisime pasitikrinti 4u.gif o VRC as nenoriu..kazkaip nei eiles, nei konsultaciju..jiems mano vaiks laaaaaabai idomus, nes tokio neturejo, bet is to idomumo, jie man nieko patarti negali doh.gif
Atsakyti
Alchemie, as gi "psichota mama", mes jau nuo 2 metu VRC duris ismusinejom, o PPT tik nuo 3 metu dirba ir tai laaabai nenoriai, nuo 3,5 realiai. Neturi metodiku ir laiko jaunesniu vaiku raidai vertint. Mus prieme tik kadangi VRC ivertinima turejom. Musu darze buvom jauniausi kada nors pateke pas logopeda testiniai pagalbai thumbup.gif (darze)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2011 - 16:41
Psichova mamka lotuliukas.gif ir ismuse pagalba vaikui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 29, 15:20)
tai kad "dirbt su vienu logopedu" neiseina, reikia turet VRC isvada, tada su ta isvada PPT, tada duoda darzui "nurodymus". (mums dar logopedinis darzas priklauso, bet neisim turbut  blush2.gif ). Bet jau mes toki kelia ejom ir jau nuo sausio ji darze 3k/sav gauna logopeda  thumbup.gif
Blogai, kai "psichovos mamkos" per daug informacijos gauna. hihihi.gif (Čia aš ne piktai, prašau neįsižeisti. 4u.gif )

Darželiui visiškai užtenka PPT pažymos ir raštiško tėvų sutikimo. Net į spec. įstaigą pakliūti nebūtinos VRC rekomendacijos. Išėjo, kad iš Šeškinės į Baltupius važiavot per Vievį. hihihi.gif
Na, bet ne tai svarbu. Svarbu, kad su vaiku dirbama. Daugiau pasikliaukit darželio logopedės nuomone. Ugdantis pedagogas gerai pažįsta vaiką, o diagnostinėse įstaigose neretai apsišauna. Ne dėl patirties stokos, o dėl to, kad ne visi vaikai pakankamai atsiskleidžia.

Esu beveik garantuota, kad po metų-kitų Jūsų mergaitė nebeturės kalbos problemų. mirksiukas.gif
Atsakyti