Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 11-oji tema

QUOTE(naitas @ 2011 06 01, 13:10)
kiek man teko susidurti, tai spec daržely nebūtinai visiems vaikams reikia pagalbos. Leidžiami ir sveiki vaikai. Tai man dabar nuskambėjo kaip stebuklas tai, kad vaikas su spec poreikiais turi laukti eilėje, kad jis neturi pirmumo į spec darželį.
SPECIALIŲJŲ POREIKIŲ ASMENŲ PRIĖMIMO Į SPECIALIOJO UGDYMO ĮSTAIGĄ TVARKA

O šiaip kiekviena savivaldybė - įstaigos steigėja - nustato priėmimo tvarką.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 01 birželio 2011 - 12:15
nenoriu as labai plestis, bet vln su darzeliais striuka, skambinau as i svietimo ministerija, pasake, kad 5000 vietu laukia, o su spec darzeliai ir spec grupem isviso liudnuma, panaikino puse grupiu.
18 uzsiemimo yra katastrofiskai mazai, tokiam vaikui ne tik, kad reikalinga logopedo pagalba ir psihologo, bet ir fizioterapeuto bei masazisto pagalbos. Pabaigsim si menesi logopedo uzsiemimus ir lauksim apie 6 menesius disk vertinimui....
O kur man maza vaika palikti niekam neydomu, tempsiuos kartu. Apskritai niekam niekas neydomu, kol neduosi kysio. Aliskeviciene, musu pediatre, atsako tik i klausimus, kaskart man reikia uzsiregistruoti ir laukti nuo 1 iki 2 savaiciu, kad patekti pas ja.
Nei ji siule mums sanatoriju ar dar kazk.
Vyras isvaziuos bus isvis linksma thumbup.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksanik @ 2011 06 01, 18:28)
o su spec darzeliai ir spec grupem isviso liudnuma, panaikino puse grupiu.
18 uzsiemimo yra katastrofiskai mazai,
niekam niekas neydomu, kol neduosi kysio.
Taip. Valdžia "krizės akivaizdoje" labai daug "sutaupė" spec. poreikių vaikų sąskaita. mad.gif
Taip. Bet ne nulis. mirksiukas.gif
Vilniuje, kaip suprantu, taip pat įdiegta elektroninė priėmimo sistema. Viskas vieša, niekas su kyšiais neprasisuks. schmoll.gif

Nereikia panikuoti. Lįskit visur ir įkyriai ieškokit pagalbos. Vienas viena patars, kitas - kita... Tikrai kažką atsirinksit darbui su vaiku.
Vien čia, SM, "Vaikas nekalba" temas paskaičius, rasit daug naudingų patarimų. mirksiukas.gif

Blogiausiu atveju niekas negalės prikišti, kad nesirūpinot.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 06 01, 18:44)
Taip. Valdžia "krizės akivaizdoje" labai daug "sutaupė" spec. poreikių vaikų sąskaita. mad.gif
Taip. Bet ne nulis.  mirksiukas.gif
Vilniuje, kaip suprantu, taip pat įdiegta elektroninė priėmimo sistema. Viskas vieša, niekas su kyšiais neprasisuks.  schmoll.gif

Nereikia panikuoti. Lįskit visur ir įkyriai ieškokit pagalbos. Vienas viena patars, kitas - kita... Tikrai kažką atsirinksit darbui su vaiku.
Vien čia, SM, "Vaikas nekalba" temas paskaičius, rasit daug naudingų patarimų.  mirksiukas.gif

Blogiausiu atveju niekas negalės prikišti, kad nesirūpinot.

butu tas kysis doh.gif
Aciu uz info
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 06 01, 17:44)

Vilniuje, kaip suprantu, taip pat įdiegta elektroninė priėmimo sistema. Viskas vieša, niekas su kyšiais neprasisuks.  schmoll.gif

chė chė chė... 1000Lt. į švietimo skyrių ir gali darželį rinktis kokį tik nori. Mano kaimynas taip darė smile.gif Aišku bet kas iš galvės negali ten įsibrauti, reikia žinot kokiu keliu tas kyšis turi keliauti.
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2011 06 02, 16:27)
chė chė chė... 1000Lt. į švietimo skyrių ir gali darželį rinktis kokį tik nori. Mano kaimynas taip darė smile.gif Aišku bet kas iš galvės negali ten įsibrauti, reikia žinot kokiu keliu tas kyšis turi keliauti.

laugh.gif matei monopoliją ant kyšių užsidėjo, paimdami sistemą centralizuotai laugh.gif anksčiau darželin nueidavo kas, užtekdavo 200 - 500, dabar jau va reikės 1000.. laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 02, 16:59)
monopoliją
Ir aš taip sakau. hihihi.gif
Atsakyti
verysad.gif doh.gif as su sveiku vaiku nepapuolu i valstybini, gal net ir i pigesni privatu vietu neliks doh.gif o su speciukais doh.gif liudna
Atsakyti
Laba diena,

nezinau ar galiu dziaugtis ar ne, ir bijau labai suklysti, nors PPT sako kad mums visai nereikalingas logopedinis darzelis, nors jis buvo mums rekomenduotas pries pora metu, aisku mes likom senam, o dabar keiciam nuo rugsejo men i kita, kur yra spec pedagoge ir lopopede, na mums rekomenduoja kad dirbtu spec pedagoge, nes nemokam ir daznai nenorim graziai gramatikskai kalbet, laiko suvokimas irgi nera geras, nors matau dabar kad darzelis to tikrai nemoke, nes per kelias dienas mes vakara nuo ryto skiriam, metu laikus tai pat zinom, bet kaip PPT sako yra puse darbo padaryta o puse ne ir kiek man tiket ta PPT g.gif nes realiai as zinau kad dukra daugiau zino nei ten parode, bet nesakau kad ji viska zino, nes kad ir aukletojos parasyta isvadose man sukelia juoka, kai tipo ji islavejus pagal amziu, nors zinau kad vieno ar kito dalyko ji dar nemoka cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ingauk @ 2011 06 03, 14:51)
PPT sako kad mums visai nereikalingas logopedinis darzelis,
zinau kad dukra daugiau zino nei ten parode, bet nesakau kad ji viska zino, nes kad ir aukletojos parasyta isvadose man sukelia juoka, kai tipo ji islavejus pagal amziu, nors zinau kad vieno ar kito dalyko ji dar nemoka  cool.gif
Su kuo ir sveikinu. 4u.gif
Vaikai skirtingai atsiskleidžia namuose, darželyje, nepažįstamoje aplinkoje, todėl reikėtų remtis ne vieno pobūdžio išvadomis, o laikytis "aukso viduriuko". Jei PPT sakė, kad nereikalinga spec. įstaiga, Jūs matot daugiau gebėjimų, nei pademonstravo PPT ar rašo auklėtoja, reiškia, kad galima tikėtis visai neblogų pasiekimų. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Laiko savoka is viso sudetinga. maniskis neskyre metu laiku, vakar, siandien, ryt (ir dabar maiso savokas, aiskinasi pagal fakta). Manau, kad galit pasidziaugt 4u.gif
Atsakyti
kap elgumetes mano vietoj gal galit pakomentuoti blush2.gif
suzinojau dar viena mane dabar jau neramininti dalyka sad.gif i kuri darzeli uzsirasem ten yra logopede spec pedagoge, viskas butu ok, ja vaikai myli, noriai eina pas ja, bet va dirba daugiau kaip spec pedagoge, netaiso garsu, o juk mums ne tik kad reikalingas spec pedagogas bet ir logopede g.gif kam tada eiti is to seno darzelio kuris turi tik logopede i kita, nors man senam darzeli kliuna ugdymas, per visus siuos metus vaikas ismokes tik viena daina nuo pat metu pradzios ir eilerasti, na neskaitant kur moko ja logopede g.gif bijau tu paruosiamuju metu, kai dabar dviem musu vaikams viskas kraunama tevams cool.gif nors mes namuos nemazai dirbam, bet manau pats pagrindinis ugdymas turi vykti darzeli, nes jau grystam namo kartais ir nieko nebe nori daryt, pavargusi visa, o as dar verciu kazka dirbti cool.gif apie antra kabliuka nerasysiu, nes tai susije su sunumi rolleyes.gif
nezinau net ka daryt dabar g.gif blush2.gif
Atsakyti