Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai ir kiti gesnerijiniai...2

Radau biggrin.gif
apsinge aciu
Atsakyti
ZIUTEK. Tikroviškos spalvos nepagaunu. Iš tiesų žiedas visiškai, "teisingai" violetinis, be jokio melsvo atspalvio
user posted image
Gal turit minčių, kas tai galėtų būti? Pažeidimas - rusvas, sausas, šiurkščiu paviršiumi.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 18 gegužės 2011 - 18:42
Litux, jau jusu strepsiukai sakneles leidzia wub.gif 2 lapo fragmentus buvau imerkus i vandeni nes netilpo vazonelyje tai jau milimetrines sakneles matosi, isodinau i vazona, kada sulauksiu lapeliu? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 18, 20:27)
ZIUTEK. Tikroviškos spalvos nepagaunu. Iš tiesų žiedas visiškai, "teisingai" violetinis, be jokio melsvo atspalvio
Gal turit minčių, kas tai galėtų būti? Pažeidimas - rusvas, sausas, šiurkščiu paviršiumi.

Koks grazus ziedelis wub.gif
kas joms nutinka manau daznai sunku pasakyti, mano Vesenyje Griozy buvo pradeje visi lapai dziuti rudais plemais, bet nieko, iskarpiau ir dabar visiskai sveiki lapai auga, o kas buvo ir nezinau.

QUOTE(kristinkag @ 2011 05 18, 20:54)
Litux, jau jusu strepsiukai sakneles leidzia  wub.gif  2 lapo fragmentus buvau imerkus i vandeni nes netilpo vazonelyje tai jau milimetrines sakneles matosi, isodinau i vazona, kada sulauksiu lapeliu?  4u.gif

Labai sunku pasakyti kada lapeliai pasirodys, man siemet labai sunkiai sekasi sulaukti, lapai graziausi kieti stovi, o lapeliu niekaip nesulaukiu, vienos rusies jau pusantro men. ir nieko, o siaip dazniausiai po menesio pasirodo. Esu ir per 2sav. sulaukus thumbup.gif
Atsakyti
Skarpionuke, kokiom trąšom tręši, kad taip jau sužydėjo blink.gif

ausrazs, negalėjo vanduo būt užpiltas ir ilgai pastovėt g.gif

Kažkas ir su mano gėlynu ne taip unsure.gif , ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro. Įtariu, kad nekokybiška žemė, nes paliejus-pelkės kvapas jaučiasi arba kenkėjai/ligos unsure.gif , ar gal akių pabojo blink.gif
Esu išsigandus ir pasimetus verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Litux @ 2011 05 18, 20:41)

Labai sunku pasakyti kada lapeliai pasirodys, man siemet labai sunkiai sekasi sulaukti, lapai graziausi kieti stovi, o lapeliu niekaip nesulaukiu, vienos rusies jau pusantro men. ir nieko, o siaip dazniausiai po menesio pasirodo. Esu ir per 2sav. sulaukus  thumbup.gif

Per dvi savaites... tai labai jau stropus buvo blink.gif ir as taip noreciau nes labai nusibosta ilgai laukt, bet vistiek sulauksiu thumbup.gif pas mane lapai biski paglebe vazonuose, bet nera visai nuleipe
Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 05 18, 20:53)
Kažkas ir su mano gėlynu ne taip unsure.gif , ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro.

Nemanau, tiek daug vandens nebūčiau palikusi. be to, anksčiau buvo mažesnė dėmė, dabar prasiplėtė.
Mano strepsų dažnai geltonuoja nors žemę naudoju tą pačią ir jiems, ir tiems, kurie žaliuoja kaip rūtos.

Ačiū, Litux.

Apie vaikų pasirodymo spartumą - gal čia ir nuo lapo ar veislės gyvybingumo, "vaisingumo" priklauso. Kai kurių vaikai pasimato per savaitę nuo šaknelių pasirodymo. Šaknydinant kiminuose yra buvę, kad vaikučiai pasirodė gerokai anksčiau nei šaknys! O kai kurie lapai būna tikrai užsispyrę. Apatinis strepso lapo segmentas (dalis prie pagrindo) vaikučių paprastai duoda greičiau nei viršutinė.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 18, 22:25)
Nemanau, tiek daug vandens nebūčiau palikusi. be to, anksčiau buvo mažesnė dėmė, dabar prasiplėtė.
Mano strepsų dažnai geltonuoja nors žemę naudoju tą pačią ir jiems, ir tiems, kurie žaliuoja kaip rūtos.

Ačiū, Litux.

Apie vaikų pasirodymo spartumą - gal čia ir nuo lapo ar veislės gyvybingumo, "vaisingumo" priklauso. Kai kurių vaikai pasimato per savaitę nuo šaknelių pasirodymo. Šaknydinant kiminuose yra buvę, kad vaikučiai pasirodė gerokai anksčiau nei šaknys! O kai kurie lapai būna tikrai užsispyrę. Apatinis strepso lapo segmentas (dalis prie pagrindo) vaikučių paprastai  duoda greičiau nei viršutinė.

Ir as pastebejau, kad nuo veisles priklauso, Moroznyje Uzory pas mane greitai ir noriai vaikuojasi smile.gif
kristinkag ar lapeliai "siltnamyje" laikomi pasodinti

Atsakyti
QUOTE(dzūkė @ 2011 05 18, 21:53)
Skarpionuke, kokiom trąšom tręši, kad taip jau sužydėjo blink.gif

Kažkas ir su mano gėlynu ne taip unsure.gif , ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro. Įtariu, kad nekokybiška žemė, nes paliejus-pelkės kvapas jaučiasi arba kenkėjai/ligos unsure.gif , ar gal akių pabojo blink.gif
Esu išsigandus ir pasimetus verysad.gif

o mes senais gerais laikais žeme kaitindavom, kažkaip kad kokio brūdo neužnešt iš žemės.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 16, 19:26)
Tiesa, iš Ebay gavau fuksijų apipuvusiais lapais, nežinau, ar išgyvens. Keliavo 2 savaites, o pakuotė buvo aklinai uždaryta plastiko dėžutė. Tai gerai ten išsitroškino verysad.gif

ausrazs, na nesuprantu aš tų siuntimų kaip šitokios trapios gėlės, juk yra žiedlapiai, koteliai, kaip juos apsaugoti, kad nenulūžtų, juk paštas nesicackina su tokiu siuntiniu ir neveža kaip kiaušinio, juk čia ne kokia dėžė, kurią mėto kaip nori ir nežiūri viršus ar apačia. Nerizikuoju aš siusti prašančioms, nes nežinia kokios būsenos ta gėlė atkeliautų, todėl jeigu kuriai trūksta tokios spalvos, galiu perduoti, jeigu kas važiuotų į tą miestą. Atliko man toks strepsiukas, dabar gausiai žydi bigsmile.gif

user posted image

Atsakyti
QUOTE(ogista @ 2011 05 18, 22:24)
ausrazs, na nesuprantu aš tų siuntimų kaip šitokios trapios gėlės, juk yra žiedlapiai, koteliai, kaip juos apsaugoti, kad nenulūžtų, juk paštas nesicackina su tokiu siuntiniu ir neveža kaip kiaušinio.

O aš suprantu smile.gif Ne vienas fuksijų mėgėjas įdomesnių fuksijų parsisiuntė būtent iš užsienio. Tiesa, iš Olandijos, Belgijos, Vokietijos atkeliauja greičiau nei iš UK. Kas ryžtasi siųsti augalus, tas gerai pagalvoja apie pakuotę. Maniškių fuksijų nė viena šakelė nebuvo nulūžusi, o lapai neatlaikė ilgokos kelionės šiltnamio sąlygomis. Dabar laukiu strepsų iš tikrai toli, Kanados, - nepasiseks, bus dar viena pamoka. Iš Švedijos strepsiukas atkeliavo šviežutėllis - lyg iš rankų į rankas perduotas, pakuotė buvo super thumbup.gif Ir Dibleys atkeliavo puikiausiai, ir iš privataus augintojo anglo - jau ruošiasi žydėti. O nesėkmių gali pasitaikyti bet kada. Pasikartosiu, bet tiesos yra posakyje – kas nerizikuoja, negeria šampano biggrin.gif
Kiek esu pati siuntusi augalų Lietuvoje paštu ir per autobusų siuntų tarnybas, ne viena gavėja nesiskundė (na, bent jau aš pretenzijų nesulaukiau). Čia kiekvieno pasirinkimas. Tiesiog papasakodama nesėkmės aprašydama istoriją, norėjau pasakyti, kad ne visada sekasi sklandžiai... Todėl užsakinėti ne tik sau, bet ir kitiems žmonėms yra didelė atsakomybė.
Atsakyti
QUOTE(Litux @ 2011 05 18, 22:21)
Ir as pastebejau, kad nuo veisles priklauso, Moroznyje Uzory pas mane greitai ir noriai vaikuojasi  smile.gif
kristinkag ar lapeliai "siltnamyje" laikomi pasodinti

Taip uzdengti maiseliu ir butent jie vandenyje isleido saknytes
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinkag: 18 gegužės 2011 - 21:53