apsinge aciu
Radau
apsinge aciu
apsinge aciu
ZIUTEK. Tikroviškos spalvos nepagaunu. Iš tiesų žiedas visiškai, "teisingai" violetinis, be jokio melsvo atspalvio

Gal turit minčių, kas tai galėtų būti? Pažeidimas - rusvas, sausas, šiurkščiu paviršiumi.

Gal turit minčių, kas tai galėtų būti? Pažeidimas - rusvas, sausas, šiurkščiu paviršiumi.
Litux, jau jusu strepsiukai sakneles leidzia
2 lapo fragmentus buvau imerkus i vandeni nes netilpo vazonelyje tai jau milimetrines sakneles matosi, isodinau i vazona, kada sulauksiu lapeliu?
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 18, 20:27)
ZIUTEK. Tikroviškos spalvos nepagaunu. Iš tiesų žiedas visiškai, "teisingai" violetinis, be jokio melsvo atspalvio
Koks grazus ziedelis
kas joms nutinka manau daznai sunku pasakyti, mano Vesenyje Griozy buvo pradeje visi lapai dziuti rudais plemais, bet nieko, iskarpiau ir dabar visiskai sveiki lapai auga, o kas buvo ir nezinau.
QUOTE(kristinkag @ 2011 05 18, 20:54)
Litux, jau jusu strepsiukai sakneles leidzia
2 lapo fragmentus buvau imerkus i vandeni nes netilpo vazonelyje tai jau milimetrines sakneles matosi, isodinau i vazona, kada sulauksiu lapeliu? 
Labai sunku pasakyti kada lapeliai pasirodys, man siemet labai sunkiai sekasi sulaukti, lapai graziausi kieti stovi, o lapeliu niekaip nesulaukiu, vienos rusies jau pusantro men. ir nieko, o siaip dazniausiai po menesio pasirodo. Esu ir per 2sav. sulaukus
Skarpionuke, kokiom trąšom tręši, kad taip jau sužydėjo
ausrazs, negalėjo vanduo būt užpiltas ir ilgai pastovėt
Kažkas ir su mano gėlynu ne taip
, ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro. Įtariu, kad nekokybiška žemė, nes paliejus-pelkės kvapas jaučiasi arba kenkėjai/ligos
, ar gal akių pabojo
Esu išsigandus ir pasimetus
QUOTE(Litux @ 2011 05 18, 20:41)
Labai sunku pasakyti kada lapeliai pasirodys, man siemet labai sunkiai sekasi sulaukti, lapai graziausi kieti stovi, o lapeliu niekaip nesulaukiu, vienos rusies jau pusantro men. ir nieko, o siaip dazniausiai po menesio pasirodo. Esu ir per 2sav. sulaukus
Per dvi savaites... tai labai jau stropus buvo
QUOTE(dzūkė @ 2011 05 18, 20:53)
, ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro.
Nemanau, tiek daug vandens nebūčiau palikusi. be to, anksčiau buvo mažesnė dėmė, dabar prasiplėtė.
Mano strepsų dažnai geltonuoja nors žemę naudoju tą pačią ir jiems, ir tiems, kurie žaliuoja kaip rūtos.
Ačiū, Litux.
Apie vaikų pasirodymo spartumą - gal čia ir nuo lapo ar veislės gyvybingumo, "vaisingumo" priklauso. Kai kurių vaikai pasimato per savaitę nuo šaknelių pasirodymo. Šaknydinant kiminuose yra buvę, kad vaikučiai pasirodė gerokai anksčiau nei šaknys! O kai kurie lapai būna tikrai užsispyrę. Apatinis strepso lapo segmentas (dalis prie pagrindo) vaikučių paprastai duoda greičiau nei viršutinė.
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 18, 22:25)
Nemanau, tiek daug vandens nebūčiau palikusi. be to, anksčiau buvo mažesnė dėmė, dabar prasiplėtė.
Mano strepsų dažnai geltonuoja nors žemę naudoju tą pačią ir jiems, ir tiems, kurie žaliuoja kaip rūtos.
Ačiū, Litux.
Apie vaikų pasirodymo spartumą - gal čia ir nuo lapo ar veislės gyvybingumo, "vaisingumo" priklauso. Kai kurių vaikai pasimato per savaitę nuo šaknelių pasirodymo. Šaknydinant kiminuose yra buvę, kad vaikučiai pasirodė gerokai anksčiau nei šaknys! O kai kurie lapai būna tikrai užsispyrę. Apatinis strepso lapo segmentas (dalis prie pagrindo) vaikučių paprastai duoda greičiau nei viršutinė.
Ačiū, Litux.
Ir as pastebejau, kad nuo veisles priklauso, Moroznyje Uzory pas mane greitai ir noriai vaikuojasi
kristinkag ar lapeliai "siltnamyje" laikomi pasodinti
QUOTE(dzūkė @ 2011 05 18, 21:53)
Skarpionuke, kokiom trąšom tręši, kad taip jau sužydėjo
, ėmė geltonuot lapai, daugiau iš centro. Įtariu, kad nekokybiška žemė, nes paliejus-pelkės kvapas jaučiasi arba kenkėjai/ligos
, ar gal akių pabojo
o mes senais gerais laikais žeme kaitindavom, kažkaip kad kokio brūdo neužnešt iš žemės.
QUOTE(ausrazs @ 2011 05 16, 19:26)
Tiesa, iš Ebay gavau fuksijų apipuvusiais lapais, nežinau, ar išgyvens. Keliavo 2 savaites, o pakuotė buvo aklinai uždaryta plastiko dėžutė. Tai gerai ten išsitroškino 
ausrazs, na nesuprantu aš tų siuntimų kaip šitokios trapios gėlės, juk yra žiedlapiai, koteliai, kaip juos apsaugoti, kad nenulūžtų, juk paštas nesicackina su tokiu siuntiniu ir neveža kaip kiaušinio, juk čia ne kokia dėžė, kurią mėto kaip nori ir nežiūri viršus ar apačia. Nerizikuoju aš siusti prašančioms, nes nežinia kokios būsenos ta gėlė atkeliautų, todėl jeigu kuriai trūksta tokios spalvos, galiu perduoti, jeigu kas važiuotų į tą miestą. Atliko man toks strepsiukas, dabar gausiai žydi

QUOTE(ogista @ 2011 05 18, 22:24)
ausrazs, na nesuprantu aš tų siuntimų kaip šitokios trapios gėlės, juk yra žiedlapiai, koteliai, kaip juos apsaugoti, kad nenulūžtų, juk paštas nesicackina su tokiu siuntiniu ir neveža kaip kiaušinio.
O aš suprantu
Kiek esu pati siuntusi augalų Lietuvoje paštu ir per autobusų siuntų tarnybas, ne viena gavėja nesiskundė (na, bent jau aš pretenzijų nesulaukiau). Čia kiekvieno pasirinkimas. Tiesiog papasakodama nesėkmės aprašydama istoriją, norėjau pasakyti, kad ne visada sekasi sklandžiai... Todėl užsakinėti ne tik sau, bet ir kitiems žmonėms yra didelė atsakomybė.
QUOTE(Litux @ 2011 05 18, 22:21)
Ir as pastebejau, kad nuo veisles priklauso, Moroznyje Uzory pas mane greitai ir noriai vaikuojasi
Taip uzdengti maiseliu ir butent jie vandenyje isleido saknytes