Sveikos , gal atsakysit man į klausymą , visada pirkdavau krevetes be kiautu nuluptas suryme , o dabar pripirkau su akcija su kiautu , ar jos gaminamos taip pat kaip ir tos be kiautu tik pačiai nulupti prieš gaminant reikia?? ar dar kokio spec paruošimo?
Kepiau vakar Elenos pyraga su spinatais - nerealus
Tik as tu isvardintu suriu namie neturejau, o i parduotuve tingejau vaziuot, tai sutarkavau paprasta balta varkes suri - buvo laaabai kanu. Aciu uz recepta

Tik as tu isvardintu suriu namie neturejau, o i parduotuve tingejau vaziuot, tai sutarkavau paprasta balta varkes suri - buvo laaabai kanu. Aciu uz recepta

QUOTE(kavute @ 2011 06 18, 20:51)
Ūle, o gal galima tiksliau kurioje vietoje bazėje pirkote tą nuostabią kepimo formą?
Labai graži, ir aš tokios noriu, bet neradau krinonos puslapyje
Beje, gal pameni kainą?


Va CIA 45 lt

QUOTE(Can @ 2011 06 19, 18:01)
Sveikos , gal atsakysit man į klausymą , visada pirkdavau krevetes be kiautu nuluptas suryme , o dabar pripirkau su akcija su kiautu , ar jos gaminamos taip pat kaip ir tos be kiautu tik pačiai nulupti prieš gaminant reikia?? ar dar kokio spec paruošimo?
Jeigu pirkot virtas su kiautu,tai tik nulupt reikia

Papildyta:
QUOTE(Ulė @ 2011 06 17, 09:58)
Vištienos širdelės
Isbandyta.Labai skanu


Laba visoms, internete radau labai skanu patiekala, jau dariau ne viena karta, visiems labai patiko.
Cia yra mano pakoreguotas,noriu pasidalinti su jumis

Reikės:
1.5 kg. sprandinės
2 dideliu svogūnu
2 pomidoru
gabalėlis mocarelos sūrio
gabalelis surio
paprikos (nebutinai,bet man skaniau)
truputi alyvuogiu aliejaus
kelios skiltelės česnako
majonezo
druskos,pipiru
RUOSIMAS
Sprandinę susipjaustyti mazdaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm. neperpjautus.
Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir truputi aliejaus įtrinti.
Susipjaustyti mocarelą, pomidorą,paprika,suri ir svogūną.
Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno,paprikos, sūrio, mocarela.
i indeli issispausti kelias skilteles cesnako,sumaisyti su alyvuogiu aliejum ir apslakstyti visa mesa.
Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 90 minučių.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidengti foliją.
Skanaus!!
Cia yra mano pakoreguotas,noriu pasidalinti su jumis
Reikės:
1.5 kg. sprandinės
2 dideliu svogūnu
2 pomidoru
gabalėlis mocarelos sūrio
gabalelis surio
paprikos (nebutinai,bet man skaniau)
truputi alyvuogiu aliejaus
kelios skiltelės česnako
majonezo
druskos,pipiru
RUOSIMAS
Sprandinę susipjaustyti mazdaug 1.5 cm juostelėmis, pjauti ne iki galo, palikti kokius 2 cm. neperpjautus.
Mėsą pabarstyti druska, pipirais ir truputi aliejaus įtrinti.
Susipjaustyti mocarelą, pomidorą,paprika,suri ir svogūną.
Kiekvieną įpjovimą ištepti majonezu, dėti skiltelę pomidoro, svogūno,paprikos, sūrio, mocarela.
i indeli issispausti kelias skilteles cesnako,sumaisyti su alyvuogiu aliejum ir apslakstyti visa mesa.
Dėti į foliją, sandariai apsukti ir kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 90 minučių.
Likus 10 min. iki kepimo pabaigos atidengti foliją.
Skanaus!!
O kaip skaniai atrodo
idomu ar saltas jisai butu skanus ? nuostabus patiekalas


QUOTE(Sabbatini @ 2011 06 21, 15:58)
Labai skanu,bet noriu ATSIPRASYTI,pradejau ziurineti cia jusu receptukus,tai radau labai panasu

QUOTE(Sabbatini @ 2011 06 21, 16:40)
inga4k labai tau aciu uz sita ideja
Ruosiuosi sventai ,net neisivaizduoji kaip man pagelbejai
ir baikit jus zmogu pjaut uz kazkokia klaidele ,kas jums cia darosi? 



Dekui Sabbatini uz supratima ir palaikyma,tikiuos patiks patiekalas

QUOTE(Elena @ 2011 06 19, 12:30)
Įdaras ne per riebus tikrai...sūriai gi skanu išsilydė
Man buvo skanesnis šiltas...o MB pusryčiams kitą dieną valgė ir sakė kad šaltas daug skanesni...tai vat ir nesuprasi su tais skoniais

Man buvo skanesnis šiltas...o MB pusryčiams kitą dieną valgė ir sakė kad šaltas daug skanesni...tai vat ir nesuprasi su tais skoniais

ačiū už atsakymą, išmėginsiu, Jūsų puikūs receptai

Ojėzau, kokie barniai. Aš čia gal visai ne vietoj ir ne laiku su tuo maistu, bet, nū, pietus atnešiau...

Plačiau: http://ribaude.blogs...as-varskes.html
Kalakutienos ir varškės sūrio kepsneliai.
6 kepsneliam susirandam:
200-250 g kalakutienos faršo
pusę svogūno
druskos
pipirų
džiovinto raudonėlio
česnako granulių
100 g riebaus varškės sūrio
kiaušinį
aliejaus kepimui
Procesas:
Svogūną susmulkinam ir su visais minėtais (arba nebūtinai) prieskoniais sudedam į faršą. Idealu, jei galim sau leist apie juos pamiršt porai valandų - anksčiau minėtų veikėjų draugystė kalakutieną subręsti priverčia, t.y. kaip šioks toks marinatas suveikia. Bet jei perfekcionizmas jums svetimas, tai nieko blogo nenutiks, jei proceso šitam etape ir nepristabdysit. Gabalėliais supjaustom varškės sūrį. Mažais tokiais. Bet jokiu būdu netrinam/netarkuojam/pirštais netrupinam. Gi tik šimtgramis, nepervargsit ir peiliu pasidarbavę. Dedam į faršą. Ten pat ir kiaušinį. Išmaišom. Neišsigąstam fakto, kad masė lengvai šaukštu maišoma - viskas gerai. Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus, šaukštu formuojam kepsnelius - kaip kokius blynus, tik storesnius. Apkepam iš abiejų pusių. Valgom su kuo patinka (su padažu ar kokiu draugu).
Plačiau: http://ribaude.blogs...as-varskes.html
Kalakutienos ir varškės sūrio kepsneliai.
6 kepsneliam susirandam:
200-250 g kalakutienos faršo
pusę svogūno
druskos
pipirų
džiovinto raudonėlio
česnako granulių
100 g riebaus varškės sūrio
kiaušinį
aliejaus kepimui
Procesas:
Svogūną susmulkinam ir su visais minėtais (arba nebūtinai) prieskoniais sudedam į faršą. Idealu, jei galim sau leist apie juos pamiršt porai valandų - anksčiau minėtų veikėjų draugystė kalakutieną subręsti priverčia, t.y. kaip šioks toks marinatas suveikia. Bet jei perfekcionizmas jums svetimas, tai nieko blogo nenutiks, jei proceso šitam etape ir nepristabdysit. Gabalėliais supjaustom varškės sūrį. Mažais tokiais. Bet jokiu būdu netrinam/netarkuojam/pirštais netrupinam. Gi tik šimtgramis, nepervargsit ir peiliu pasidarbavę. Dedam į faršą. Ten pat ir kiaušinį. Išmaišom. Neišsigąstam fakto, kad masė lengvai šaukštu maišoma - viskas gerai. Keptuvėje įkaitinam šlakelį aliejaus, šaukštu formuojam kepsnelius - kaip kokius blynus, tik storesnius. Apkepam iš abiejų pusių. Valgom su kuo patinka (su padažu ar kokiu draugu).
QUOTE(Elena @ 2011 06 17, 09:34)
[color=darkviolet]Pyragas su špinatais
Paruošiame įdarą: špinatus perplauname,supjaustome ir trumpam dedame į virintą vandenį.
Nukošiame.Ataušiname, įmušame kiaušinį,tarkuotą Ementalio sūrį,smulkintą Fetos sūrį,paskaniname druska,pipirais ir viską gerai išmaišome.
Paruošiame įdarą: špinatus perplauname,supjaustome ir trumpam dedame į virintą vandenį.
Nukošiame.Ataušiname, įmušame kiaušinį,tarkuotą Ementalio sūrį,smulkintą Fetos sūrį,paskaniname druska,pipirais ir viską gerai išmaišome.
o kam juos deti i virinta vandeni? ar verdanti? kiek laiko palaikyti? zaliu det negalima?

