Plačiau: http://ribaude.blogs...vakarienes.html
Keptas varšikės sūris.
Vienai vakarienei susirandam:
3 pusriekes (arba kiek skrandin telpa) riebaus varškės sūrio
česnako granulių
čili pipirų
sezamo sėklų
druskos
penketą-šešetą mėgstamų salotų lapų
keletą svogūnų laiškų
pomidorą
druskos
pipirų
šlakelį aliejaus
Procesas:
Orkaitė on - 180. Pasiimam folijos lapą, sviestu/aliejum negausiai (bet būūūtinai, jei nenorit paskui laukt, kol sūris atvės, ir galėsit kaip nors tą daiktą nukrapštyt) patepam, sūrį išdėliojam ir pagal skonį/aštrumo poreikį pabarstom anksčiau minėtais prieskoniais. Gražiai supakuojam ir kišam penkiolikai minučių pasišildyt. O po to dar tiek pat - tik jau nudengus, vasara, žinote, niekas baltas būti nenori, lai truputį įdega. Kai jau liks kokios penkios minutės iki proceso pabaigos, salotų lapus suplėšom, svogūnlaiškius supjaustom, pomidorą suraikom, druska ir pipirais pabarstom, aliejum apšlakstom - salotas padarom, norėjau pasakyt. Dėliojam ant viršaus sūrį ir pamąstom, kad, va, kaip paprasta, o kaip neblogai. Skanaus.