Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(ausrap @ 2011 05 16, 07:41)
Agurkai megsta laistyma per lapus, o pomidorai kiek zinau nelabai. schmoll.gif
Na bet gal nieko jiems nenutiks 4u.gif

parašysiu kaip ten bus, o dabar reikės ieškoti 3 m pločio plėvelės Normalios ax.gif ir dengti.
Atsakyti

PALINA malonu, kad isijungei i musu"pomidorininkiu ligoniu palata",jokio skirtumo nera - tu naujai ar senai prisiregistravus ,cia merginos visos labai saunios ,pasidalina savo ziniom ,patirtim,patarimais ir kas be ko seklytem ,gal skaitei kas dejos nuo pat Nauju metu....
[/quote]
o taip,viską perskaičiau,net po kelis kartus thumbup.gif "pomidorlige" sergu jau seniai,kaip supratau šią ligą galima,bent vienam pavasariui įveikt,jei gauni ką nors įdomesnio thumbup.gif gaila mano kaime tokios "vakcinos" nė su žiburiu nerasi blush2.gif labai džiaugiuos,kad galiu bendrauti su jumis 4u.gif
Atsakyti
Sveika, Palina:), kuo mūsų daugiau tuo smagiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 05 16, 08:32)
parašysiu kaip ten bus, o  dabar reikės ieškoti 3 m pločio plėvelės Normalios  ax.gif ir dengti.

Manau nuo vieno karto tikrai jiems nieko neturėtų nutikti. Viskas bus gerai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 05 16, 09:08)
Sveika, Palina:), kuo mūsų daugiau tuo smagiau  thumbup.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrap @ 2011 05 16, 09:23)
Manau nuo vieno karto tikrai jiems nieko neturėtų nutikti. Viskas bus gerai. smile.gif

dėėėkui, o tai jau Vilniuj vėl lyja, kaip ir visą naktį,

na galėtų Trakų rajone kur pomidorčikai bent nelyti rolleyes.gif ilgaiii
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 16 gegužės 2011 - 10:16
sakykit pomidoru augintojos,kai cia gaunasi,maniskiu beveik visi pomidorai,tiek stoveje kambaryje ant palanfes,tiek issodinti i siltnami, nukepe lapai. doh.gif as taip manau bent...lapai ne visi,o ant kiekvieno pomidoro po kelis lapelius(pasidare tokie balti)tai cia manau bus nukepimas,o ne liga ar maisto medziagu trukumas...taspats su baklazanais ir net paprikom...kas cia daros niekad nebudavo taip,ar saule siemet labai pikta? g.gif
kaime gyvenam,baisu kad galim pomidoru savu neturet verysad.gif jei daugiau nebenukeps,tai gal dar atsigaus,bet jei dar pakepins tai nezinau... verysad.gif (siltnamis dengtas paprasta plevele)
Atsakyti
As sodinau siltnami lietingom dienom,tai viskas gerai kol kas. Bet siais laikais,kai yra agroplevele,reiktu pasodinus ja uzmesti ir nereiketu sukti galvos del nugegimu.Blogo juk nebus,tik komforto daugiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jasia @ 2011 05 15, 23:07)
Na pagaliau ir as patalpinau savo grazuolius i pastovius namucius thumbup.gif Dabar svarbu,kad gerai prigytu.Lolitai aciu,vienas sonas gavosi vien jos man nezinomu veisliu lotuliukas.gif Viso gerio pritupdziau 80 daigu,dar siek tiek pasilikau jei neprigytu.Kitus isveziau giminems ir tai apie 40vnt. doh.gif Na siais metais tikiuosi ragauti visu ir atsirinkti geriausius.Bet bunant cia nelabai tai imanoma.Vis bruksteli kas naujiena ir vel liga doh.gif Bet kaip keista,kad tuscias balkonas blink.gif

Laba,gal dar nori kokiu nors? g.gif dar turiu nepasodintu i pastove gyvenama vieta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte525 @ 2011 05 16, 08:34)
agro plevelę dėjom pačiam viršuje (ne šonuose), kad lietus palaistytų kai nebūnam po savaitę - praeitais metais su agurkais šiltnamy pasiteisino.

Taigi galima nuo alaus bambalius vandens pripylus prie pomidorų pakaišiot,gerai palaisčius apmulčiuot ir išbus savaitę nelaistyti

QUOTE(Palina:) @ 2011 05 16, 09:32)
o taip,viską perskaičiau,net po kelis kartus  thumbup.gif "pomidorlige" sergu jau seniai,kaip supratau šią ligą galima,bent vienam pavasariui įveikt,jei gauni ką nors įdomesnio  thumbup.gif  gaila mano kaime tokios "vakcinos" nė su žiburiu nerasi  blush2.gif  labai džiaugiuos,kad galiu bendrauti su jumis  4u.gif

Mano kaime irgi" vakcinų" nėra ale čia kai privakcinuoja tai net ir nevalgydama pomidorų susodinau 13 veislių šiltnamin,turgun nulėkus "krūtą "vaidinu veisles viena už kitą mandresnes vardindama smile.gif

Atsakyti
QUOTE(dziaugsmelis7x7 @ 2011 05 16, 11:32)
beveik visi pomidorai,tiek stoveje kambaryje ant palanfes,tiek issodinti  i siltnami, nukepe lapai. doh.gif

aš tai neįsivaizduoju kaip jums taip nukepa tie lapai kai pasodinat į šiltnamį g.gif pas mane šiltnamis apšviečiamas taip, kad saulė ant jo šviečia nuo pat ryto iki vakaro, bet lapai nenukepa g.gif gal kad plėvele dengėm ne balta, o melsva, gal ji labiau ultravioletiniams saulės spinduliams atparesnė g.gif ir dar manau jeigu laistot per patį saulės piką ir dar neaišku kuom tai gal ir nudega tie lapai g.gif

o man įdomu, ar dedat kas iš vidaus šiltnamio po stogu agroplėvelę, kad kondensato lašus sulaikytų, kurie labai pradeda varvėt iš po nakties jeigu šiltnamį palieki uždarytą g.gif
ir dar toks kvailas klausimas, ar žuvies miltai gali pomidoro skonį pakeisti? jeigu į duobutę 1 valgomas šaukštas dėtas ir tas pats su žemėm permaišytas? prisiskaičiau ineto platybėse visokių marazmų ir dabar man ramybės nebėr unsure.gif
Atsakyti
Tą kartą kai marazmus dėl žuvies miltų skaičiau, galvon šovė tik dvi mintys: 1) moteriškės be saiko jausmo kas savaitę ir barstė tuos miltus arba 2) žuvuotomis rankomis, t.y. neplautomis, skynė pomidorus.

Lygiai taip pat ir su dilgėlių fermentuotu tirpalu. Jis ir dabar neskiestas beveik bekvapis ( buvo įmaišyta sauja durpių).

Taigi, higienos nesilaikoma arba saiko nebuvimas. Kažin tos, kurios pakasa po pomidorais skaidytis bepradedančius žuveliokus taip pat jaučia žuvies skonį pomidoruose? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 16 gegužės 2011 - 12:45