Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(amarrile @ 2011 05 21, 23:24)
Lietuviškos pomidorų veislės tinkamos auginti lauke: “Laukiai”, “Slapukai”, “Ryčiai”. Labiau šiltnamiams skirta veislė “Viltis” taip pat tinkama auginti ir lauke.
Ne ta citata,bet vistiek cia norejau pagarsinti rolleyes.gif
O taip pat siandien paskaiciau atsakyma i senjoru klausima,kad tokiu pomidoru,kuriu nereiktu geneti-nera cool.gif

4u.gif ax.gif O kur galima įsigyti tų lietuviškų veislių sėklų...neteko matyt parduotuvėse g.gif
Ir kiek reikia genėti žemaūgius g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 05 21, 23:24)
Lietuviškos pomidorų veislės tinkamos auginti lauke: “Laukiai”, “Slapukai”, “Ryčiai”. Labiau šiltnamiams skirta veislė “Viltis” taip pat tinkama auginti ir lauke.

Jau gerokai primirštas antikvaras. Galą gausi beieškodamas.

QUOTE(diuni @ 2011 05 22, 06:20)
4u.gif  ax.gif O kur galima įsigyti tų lietuviškų veislių sėklų...neteko matyt parduotuvėse g.gif

Muziejuose........ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 22, 10:14)

Pas mus Kaune bobulytės pardavinėja daigus stoties turguje, bet..... jie tokie hibridai, neatsparus ligoms, pernai ir užpernai pirkau, tai š..... Kitos veislės užaugo thumbup.gif
Atsakyti
gražūs pomidorai bigsmile.gif :

user posted image

kaip čia jie auginami smile.gif

----

QUOTE(viktner @ 2011 05 22, 08:58)
Pas mus Kaune bobulytės pardavinėja daigus stoties turguje, bet.....  jie tokie hibridai, neatsparus ligoms, pernai ir užpernai pirkau, tai š..... Kitos veislės užaugo  thumbup.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif pas mane pernai pirkti iš kalvarijų turgaus per visa vasarą šiltnamy sunokti nesugebėjo, kažkokie irgi blink.gif daugiau nepirksiu iš turgaus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte525: 22 gegužės 2011 - 09:36
Gal kam bus įdomu ax.gif
Šiek tiek anksčiau rašiau apie Izumrudnoje Jabloko pomidoro stambų žiedą, domėjausi ar toks monstras užmegs ką nors.... foto buvo štai ši:

user posted image

Žiedas žydėjo, nužydėjo, ilgai kybojo, šalia buvę smulkesni žiedai jau ir pomidoriukus užmezgė, o jis, deja, nieko taip ir neišstenėjo... Iš smalsumo laikiau aš tą žiedą, kol nusibodo. Vakar nuskyniau. Netikę tokie žiedai. Praktiškai išbandžiusi, nusprendžiau, kad šiuos didžiagabaritinius žiedus reikia iš karto skint ir geriau leist kitiems žiedams augt. Man ir pernai su tokias monstrais žiedais nieko gero nesigavo.
Dabar štai taip atrodo tas pats pomidoras, iš šoninių smulkesnių žiedų jau užsimezgę pomidoriukai, priekyje, centre matosi likęs kotukas, kur buvęs didysis žiedas:

user posted image
Papildyta:
QUOTE(pandora82 @ 2011 05 21, 09:39)
noriu pasigirti ir parodyti kaip atrodo maniskiai pomidorai auginami siltnamyje taciau kitokiu budu nei visiems iprasta budu  wink.gif biggrin.gif

Pandora, labai gražiai, rūpestingai prižiūrėti ir išauginti daigai wub.gif Jei gerai suprantu, čia ankstyvieji žemaūgiai pomidorai. Per vasarą jie taip ir auga ant lentynų sustatyti ar leidi žemyn? Kaip aukštaūgius augini? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 22 gegužės 2011 - 11:02
is tokiu ziedu,kad kazkas uzaugs maza tikimybe...jei ir uzmegs vaisiu tai jis bus issikraipes...kazkur uzskaicius buvau,kad tokie ziedai pasidaro nuo per dideliu temperaturos svyravimu tarp dienos ir nakties...pas manes ju irgi yra nemazai,grazu ziuret, bet tik tiek ax.gif
Atsakyti
QUOTE(blakstiena5 @ 2011 05 22, 12:02)
is tokiu ziedu,kad kazkas uzaugs maza tikimybe...jei ir uzmegs vaisiu tai jis bus issikraipes...kazkur uzskaicius buvau,kad tokie ziedai pasidaro nuo per dideliu temperaturos svyravimu tarp dienos ir nakties...pas manes ju irgi yra nemazai,grazu ziuret, bet tik tiek ax.gif

Tai kad ne.. Čia veislės tokios stambiavaisės būna ir todėl tokie žiedai formuojasi. Dar pas mane ir ant Black Prince pomidorų pirmieji žiedai tokie stambūs, šalia esantys žiedukai normalūs. Ant kitų veislių niekad nepastebėjau "išsigimimų" nuo temperatūros svyravimų, bent jau pas mane to nebuvo.

Izumrudnoje Jabloko ir Black Prince vaisiai iki 300-400 gr. Tai ir pirmieji žiedai atitinkami manau, tik kad jie niekam tikę.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 22 gegužės 2011 - 11:10
Sveikos 4u.gif
Iškilo klausimėlis g.gif

Paliekant pomidorą augt ne vienu stiebu, geriau pažasties neišskabyt nuo pat žemės ar truputį aukščiau, ar jokio skirtumo?
Atsakyti
Pas mane taip pat yra pora veislių pomidorų,kurie turi pirmą tokį didžiulį žiedą,bet aš jo neskinu.Dažnai pats nugelsta ir nukrenta,o jei ne,tai užauga didžiulis pomidoras.Sveria 800-900 gr.Kiti būna mažesni-apie 300 gr.Čia jau taip būdinga šitom veislėm.
Atsakyti
Labai gelsta apatiniai pomidorų lapai? Prašau patarimo, ką daryti?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 22, 09:14)

as simet vilties pirkau iki prekybos centre. Pirkau smalsumo vedima, nes turiu tokia knygute apie lieyuvisku pomidoru veisles. Ansciau niekada neauginau ju.

Aciu, Lolita, uz atsakyma. Tai kaip suprantu kada nori gali pasirinkti ta atzala ir leisti jai augti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(liepa5 @ 2011 05 22, 15:11)
Labai gelsta apatiniai pomidorų lapai? Prašau patarimo, ką daryti?

idek pomidoru foto, kad galetu merginos pakomentuoti. Gali buti ivairiu priezasciu. Gal saule nusvilino, o gal kokiu nors medziagu truksta.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 05 22, 14:46)
Pas mane taip pat yra pora veislių pomidorų,kurie turi pirmą tokį didžiulį žiedą,bet aš jo neskinu.Dažnai pats nugelsta ir nukrenta,o jei ne,tai užauga didžiulis pomidoras.Sveria 800-900 gr.Kiti būna mažesni-apie 300 gr.Čia jau taip būdinga šitom veislėm.

Gerai, įkalbėjai smile.gif kitiems daigams tada dar nenurausiu tų žiedų, kaip nors ištversiu, palauksiu to didžiulio pomidoro..
Atsakyti