Įkraunama...
Įkraunama...

Jų didenybės POMIDORAI

QUOTE(Ex @ 2011 05 23, 10:39)
Archyvų neturiu ir kol kas nesaugau. Vaizdinė medžiaga šios dienos, prieš valandą daryta smile.gif

Ačiū už fptpreportažą 4u.gif 4u.gif 4u.gif dabar pasidarė aišku kas kaip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 22, 12:07)
Izumrudnoje Jabloko ir Black Prince vaisiai iki 300-400 gr. Tai ir pirmieji žiedai atitinkami manau, tik kad jie niekam tikę.. smile.gif

Pas mane dar ir ant Kiwi toks žiedas mezgasi, tai irgi kažin ar ten kas bus g.gif nu bet pas tave tai tikra obelėlė tas Izumrudnoe jabloko bigsmile.gif nu gryn medelis kur foto įdėjai atrodo su pomidoriukais wub.gif

QUOTE(Ex @ 2011 05 23, 09:15)
Jei norit auginti dviem stiebais, tai vienas šoninis stiebas leidžiamas augti iš po pirma žiedine keke esančio pirmojo lapo pažasties ūglio.

Jei auginsite trim stiebais, tai kitas stiebas leidžiamas augti iš po tos pačios kekės apatinio antrojo lapo pažasties ūglio.

tikrai gera mokomoji medžiaga drinks_cheers.gif net nusikopinau su visa vaizdine medžiaga 4u.gif Žinosiu kaip vyšniniams tris šakas formuot smile.gif

[quote=mairux,2011 05 23, 09:46]
Ar galima pomidorus laistyti per lietų? Žemė jau išdžiūvus, bet nežinau, ar gerai laistyti lyjant. Ar per lietų laikot šiltnamį atidarytą?
Šiaip tai reikėtų palaistyti, geriau iki vidurdienio laistyt ir po palaistymo šiaip rekomenduoja daryt skesvėjį, kad išsigaruotų perteklinė drėgmė, nes kai per daug drėgna ir vėsu pradeda visokios ligos kabintis ... Per lietų pas mane būna pradaryta, nebent didelis vėjas pučia, bet šiaip laikau pravirą dėl aukščiau išvardintų priežasčių ax.gif o šiaip gal kas profesionaliau pakomentuos tą reikalą rolleyes.gif

Man toks klausimas raugų specams biggrin.gif vakar prisiroviau jaunų dilgyniu ir dar gavau dovanų vištų mėšlo ir man pasakė, kad tą mėšlą su tom dilgynėm kartu užraugčiau ir po savaitės jau galėsiu laistyti tom srutom, tai va nežinau ar čia gerai padariau g.gif ir paskui ar reikia skiesti ir kokiu santykiu g.gif
Atsakyti
Jei norit auginti dviem stiebais....

Ačiū Ex už puikią pamoką žaliems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 23, 09:10)
santykinis oro drėgnumas per mažas, kai buvo užkaitinta saulės. Jei sureagavo tik kaikurios rūšys, tai gali būti jų skiriamasis požymis, t.y. didesnis drėgnesnio oro poreikis.

Ir dar vienas klausimas, ar ten tiek mulčo prikrauta per du kartus?

4u.gif

Ne,ne per du. Po biškį vis dadedu. Bet nevienodas jo kiekis.Vienur daugiau,kitur mažiau. O gal gali tai įtakoti? Kai pradėjo suktis lapai,aš nuo tų daigų atitrakiau mulčiu, nes man pasirodė,kad gal jie nepatenkinti už tai blush2.gif Gal būt jiems per storas mulčiaus sluoksnis gavos?
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 05 23, 13:32)
4u.gif

Ne,ne per du. Po biškį vis dadedu. Bet nevienodas jo kiekis.Vienur daugiau,kitur mažiau. O gal gali tai įtakoti? Kai pradėjo suktis lapai,aš nuo tų daigų atitrakiau mulčiu, nes man pasirodė,kad gal jie nepatenkinti už tai blush2.gif Gal būt jiems per storas mulčiaus sluoksnis gavos?

matai, gal tik foto atrodo daugokai. Dar primečiau ar nebus per didelė CO2 koncentracija ties augalais.
Mano ūkio pastraipą įdedu:

Pomidorai. CO2 daro teigiamą įtaką visų augalo dalių augimui, bet tręšimo įtaka labai priklauso nuo apšvietimo lygio. Geromis apšvietimo sąlygomis tręšiant CO2, labai didėja vidutinė vaisiaus masė, o jei apšvietimas prastas, didėja ne tik vidutinė vaisiaus masė, bet ir vaisių skaičius. Aukštas CO2 lygis, esant stipriam apšvietimui, ypač padidina fotosintezės produktyvumą. Tuo metu pagaminama daug asimiliacijos produktų, kurių paklausa nedidėja, nes vaisių skaičius nekinta, išlieka tas pats. Tuo pomidorai skiriasi nuo agurkų, kuriuos tręšiant CO2, didėja ir žiedų, ir vaisių skaičius. Asimiliacijos produktų perteklius kaupiasi lapuose. Pomidorų lapai tampa stori, pradeda suktis. Jei šis periodas trunka ilgiau, jauni lapai būna trumpi. Kai pa­stebimi tokie požymiai, augalų reikia nebetręšti CO2. Taip atsitinka dažniausiai vasarą, kai apšvietimo sąlygos yra labai geros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 23 gegužės 2011 - 13:06
QUOTE(pandora82 @ 2011 05 21, 09:39)
sveikutes smile.gif noriu pasigirti ir parodyti kaip atrodo maniskiai pomidorai auginami siltnamyje taciau kitokiu budu nei visiems iprasta budu  wink.gif biggrin.gif
http://public.fotki....0007/pomidorai/

O tai kokie čia pomidorai? blush2.gif Ir plačiau norėčiau kaip juos augini?
Atsakyti
Patarkit kaip risti pomidorus. Yra stikliniame siltnamyje virsuje pratraukta viela, turiu spagato, bet galvoju kaip teisingiau priristi pomidorus, kad neuzsismaugtu be augdami.
Atsakyti
QUOTE(Tilkas @ 2011 05 23, 15:11)
Patarkit kaip risti pomidorus. Yra stikliniame siltnamyje virsuje pratraukta viela, turiu spagato, bet galvoju kaip teisingiau priristi pomidorus, kad neuzsismaugtu be augdami.

Nepatingėkit atsiversti vieną vienintelį puslapį atgal, yra nuotraukos, kuriose puikiai matosi kaip rišami....
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 23, 14:06)
matai, gal tik foto atrodo daugokai. Dar primečiau ar nebus per didelė CO2 koncentracija ties augalais.
Mano ūkio pastraipą įdedu:

Pomidorai. CO2 daro teigiamą įtaką visų augalo dalių augimui, bet tręšimo įtaka labai priklauso nuo apšvietimo lygio. Geromis apšvietimo sąlygomis tręšiant CO2, labai didėja vidutinė vaisiaus masė, o jei apšvietimas prastas, didėja ne tik vidutinė vaisiaus masė, bet ir vaisių skaičius. Aukštas CO2 lygis, esant stipriam apšvietimui, ypač padidina fotosintezės produktyvumą. Tuo metu pagaminama daug asimiliacijos produktų, kurių paklausa nedidėja, nes vaisių skaičius nekinta, išlieka tas pats. Tuo pomidorai skiriasi nuo agurkų, kuriuos tręšiant CO2, didėja ir žiedų, ir vaisių skaičius. Asimiliacijos produktų perteklius kaupiasi lapuose. Pomidorų lapai tampa stori, pradeda suktis. Jei šis periodas trunka ilgiau, jauni lapai būna trumpi. Kai pa­stebimi tokie požymiai, augalų reikia nebetręšti CO2. Taip atsitinka dažniausiai vasarą, kai apšvietimo sąlygos yra labai geros.

Supratau, Manau teisi esi 4u.gif Ech,kiek man dar žinių ir patirties reikia apie tokius dalykus.
Atsakyti
Merginos, žinau, kad buvo jau apie tai kalbėta, bet... blush2.gif

Matau, kad mano pomidorams trūksta magnio - apatiniai lapai geltonuoja, o gyslelės, bent kol kas, dar žalios.

Iš patirties jūsų, ar kuriai užteko palaistyti atsigavimui dilgėlių raugu ir daugiau nieko ar vis dėl to prireikė kažko kitko/daugiau? Tokiu atveju - ar nieko neatsitiks, jei savaitę teks tokiems pomidorams laukt dilgėlių raugo, nes tik šiandien pastarąsias užpilčiau?...
Keistas man tas geltonavimas, juk prieš savaitę ir Seasoliu paliejau, o jiems vis tiek nepatinka - begėdžiai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 05 23, 16:16)
ar nieko neatsitiks, jei savaitę teks tokiems pomidorams laukt dilgėlių raugo....

Jei tą raugą saulėtoje vietoje laikysi, tai jau po trijų dienų gali juo palaistyti. Tik tada mažiau skiesk vandeniu arba visai neatskiesdinėk. Nebūtina laukt savaitę, kol "mikstūra" dvokt pradės smile.gif
Atsakyti
Ex, o kaip atpažint, kad raugas gali būt per stiprus ar niekaip? O gal kol lauksiu tas kelias dienas dar stipresniu Seasol`iu palaistyt? Bijau, netekt pusės pomidorų verysad.gif
Atsakyti