QUOTE (rasyte31 @ 2004 06 18, 12:01) |
O musu darzelyje tikrai gerai, sociai ir skaniai maitina. Kaip pavyzdi pateiksiu vakar dienos meniu: Pusryciai: sveikuoliu kose su padazu. Meduolis su arbata. Priespieciai: glaistytas surelis. Pietus: darzoviu sriuba su duona. Guliasas su bulvemis ir agurku salotomis. Kompotas. Pavakariai: bananas, jogurtas. Vakariene: Varskes apkepas su uogiene, pienas. Obuolys. Atleiskite, bet as nemanau, kad tai mazai... |
Tai vat ir puiku, kad pas jus ir priespieciai ir pavakariai yra. O darzelyje, kuri lanko maniske to nera. Pietum buvo pieniska sriuba, desrele su kose ir agurko griezinelis. Vakarienei - varskeciai su padazu ur kompotas. Manau, kad tai mazoka kitiems gali buti.
O kiek pas jus darzelyje, skiriama dienai (jei ne paslaptis aisku) ir kokiam rajone randates, nes as planuoju eiti kalbetis su vedeja, kad vaikams skirtu nors priespiecius, noreciau tureti argumentus, kad kitur daugiau maitina ir uz panasia suma.

Oho, kai kur net 5 kartus valgyt duoda??? Musu darze tai tik 3. Nors musu darzo lankymo stazas, tik daugiau kaip menuo, taciau uzteko susidaryti ispudi, kad maitinimas ner labai super. Pvz. buvau uztaikius, kai pietums vaikams duodamos rukytos gril desreles
, o vakarienei buvo pasiulyta varskes surelis, sumustinis ir obuolys. Nelabai panasu i kokybiska raciona.

maniske pusrycius valgo namie,paskui pietus,pavakariai,vakariene. Kiek skaiciau meniu,maistas ivairus,daznai duoda kose,kas manau vaikui naudingiau uz sosiskas visokias. Beje maniske kosiu megeja. Va kas labai nepatinka tai tos visokios misraines su majonezu,as savo vaikui naie tokiu dalyku neduodu,jai neskanu. O galutinai susinervijau,kai dukte sake,kad dave jiems vakarienei silke. Tokia tiesiog silke. Su duona. Nezinau,neskanu jai buvo. Ir daznai jie ta silke duoda,tiesa,kartais su burokeliais sumaiso. Aukletoja sake,kai buna silke,nei vienas vaikas nevalgo. Lieka vargsai be vakarienes. Kazin ar galima issakyt savo nuomone ten virtuvej ar vedejai? Niu kad nekistu vaikams tos silkes.
As kalbejau su aukletoja del meniu, kad labai jau jis kartojasi. Sake, jie patys kreipesi net, kad toks maitinimas. Bet siaip meniu sudaro sesele, i ja ir reiketu kreiptis. Nu, bet, kad silke duoda, tai tikrai negerai. Nueikit pas sesele arba vedeja ir snekekites, kad vaikams toks maistas netinkamas. Kas daugiau pastoves uz musu vaiku teises, jei ne pacios mamos ar teveliai.

Randames mes Siauliu rajone-jokia cia paslaptis. Kiek tiksliai kainuoja vaiko maitinimas parasysiu ryt, nes dirbu spec.grupeje, kurioje vaikai visiskai nemoka uz darzeli. Bet ta suma tikrai nera didesne nei kituose darzeliuose. Manau, kad tai priklauso nuo to, kokia sudaryta su tiekeju sutartis. O silkes su karstomis bulvemis ir pas mus duoda, bet ji buna numirkyta ir su morkytemis. Ne visi vaikai valgo, bet kitiems tai patinka, dar kiti morkas suvalgo. Aisku, buna ir pas mus visko, bet bendrai paemus negalima skustis.
Man keisčiausias pasirodė, kai beveik dvejų metukų mažę atvedžiau į lopšelį, meniu: cepelinai, bulvių plokštainis (kugelis), žemaičių blynai, pieniškos dešrelės, plovas ir t.t. O toje grupėje buvo ir vos tik metukų sulaukusių vaikučių. Man, prisiskaičiusiai visokių straipsnių apie vaikų maitinimą iš "Mamos žurnalo" ir "Tavo vaiko" ir taip maitinusiai, buvo labai keista. Dar keisčiau turėjo atrodyti tas maistas mano dukrai, pripratusiai valgyti daržoves grynas (nesumaišytas), mėsą irgi gryną (t.y. be jokio padažo); kugelio, cepelinų, plovo ir žemaičių blynų net neragavusiai, gausiai gėrusiai ne kompotą ar kisielių, o paprasčiausią vandenį... Kai lėkštelėje pamatė dešrelę, auklėtojos paklausė: "Kas tas yra?" Kai pirmąkart davė jai plovą, ši suraukė nosį, o į auklėtojos raginimą: "Valgyk, čia mėsytė" paklausė: "O kur ji yra?"
Dukrai rudenį bus penkeri. Pusryčius pavalgo namuose. Iš darželyje duodamo maisto pripažįsta tik sriubą. Tad dažiausiai taip ir prabūna su "naminiais" pusryčiais ir "valdiška" sriuba. Bet kai grįžta namo, tai prie šaldytuvo ar prie spintelės - kaip prie altoriaus. Tarsi meldžiasi, nuolat kartodama: "Esu alkana. Ką man dar duosit..."
Dukrai rudenį bus penkeri. Pusryčius pavalgo namuose. Iš darželyje duodamo maisto pripažįsta tik sriubą. Tad dažiausiai taip ir prabūna su "naminiais" pusryčiais ir "valdiška" sriuba. Bet kai grįžta namo, tai prie šaldytuvo ar prie spintelės - kaip prie altoriaus. Tarsi meldžiasi, nuolat kartodama: "Esu alkana. Ką man dar duosit..."
Laisve, o kaip tu įsivaizduoji, ką vaikas valgys mokykloj? Ten toks pat maistas kaip ir darželyje. Darželiuose maistą ruošia tokį, kokį valgo dauguma vaikų. Maniškis suaugusiųjų maistą pradėjo valgyti sulaukęs metukų. Todėl jam nebuvo nieko keisto ar nematyto. Jis tiek namie, tiek darželyje valgo viską: su padažais, maišytas daržoves. Taviškė pripratus valgyti taip, kaip jūs patys namuose valgot. Todėl jai sunku bus su maistu bet kur. Jei negali valgyti tokio maisto, bandyk tartis su šeiminikėle. Nemanau, kad ji nepadės.
Hmm.. darzelyje i kuri vedu irgi nera priespieciu ir pavakariu.. Maitina 3 k. i diena. Turbut panasiai kaip ir Melituko darzelyje. Nors mes tik kelias dienas einam, tai nesinori kol kas kelti per daug bangu.
QUOTE (Vasara @ 2004 07 13, 23:33) |
Hmm.. darzelyje i kuri vedu irgi nera priespieciu ir pavakariu.. Maitina 3 k. i diena. Turbut panasiai kaip ir Melituko darzelyje. Nors mes tik kelias dienas einam, tai nesinori kol kas kelti per daug bangu. |
Jie yra, tiesiog oficialiai nerasomi. Priespieciams vaikai gauna vaisiu, sulciu, o pavakariams jogurta arba bandele.
QUOTE (Elvita @ 2004 07 14, 13:37) |
Jie yra, tiesiog oficialiai nerasomi. Priespieciams vaikai gauna vaisiu, sulciu, o pavakariams jogurta arba bandele. |
Aha, siandien paklausiau aukletojos, irgi ta pati sake

QUOTE (Elvita @ 2004 07 14, 13:37) |
Jie yra, tiesiog oficialiai nerasomi. Priespieciams vaikai gauna vaisiu, sulciu, o pavakariams jogurta arba bandele. |
Bet siaip tai turetu pranesti ka vaikai gauna tarp pagrindiniu valgymu

Net siurpuliukai nubego, kai pagalvojau, kad nuo rudenelio ir musu darzas laukia-kaip bus su tuo valgymu

Sukus mano mazius

QUOTE (Makarska @ 2004 07 14, 15:19) |
As manau, kad musu darze pavakariu tikrai nebuna, nes pietus vaikai valgo 12.30, po to pietu miegas 13-15 ir vakariene 15.30. Del prispieciu siandien idomumo delei paklausiu. |
Vakariene 15,30

Ydomu, cia visuose darzeliuose puse keturiu vakarieniauja maziukai