Na, man darželio seselė/dietologė aiškino kiek kitaip: maisto produktų tiekimas į darželius nėra centralizuotas, o tiekia laimėję konkursą, bet gali būti skirtingi tiekėjai skirtingiems darželiams.
Meniu sudaro seselė/dietologė pagal kažkokius patvirtintus dokumentus (pagal juos skaičiuoja, kiek kalorijų, riebalų, baltymų ir t.t. turi gauti kasdien darželinukai). Beje, jos teigimu - darželio ir lopšelio meniu NEGALI SKIRTIS - gali skirtis tik patiekalų svoris, bet ne patys patiekalai

(man nelogiška visada duoti tą patį ir 1,5 m. ir 6 m. vaikui).
Meniu darželyje tvirtinamas visiems metams arba ir ilgesniam laikui, nes jo sudarymas - laaaaaaaaabai sudėtingas dalykas. Sudaromas 10-čiai dienų ar panašiai, po to kartojasi... Beje, meniu nėra nurodoma labai tiksliai, pvz., kokios rūšies kava, batonas, daržovės ar mėsa, taigi...
Keli pastebėjimai apie šio darželio maistą:
mėsą duoda tik maltą, virtą, net į plovą deda maltą,
šviežių daržovių nėra daug, mačiau, kai jas ruošė iš vakaro
vaisiai būna ir geri, bet būna ir prastų (neprinokusių)
duona - tik balta,
batonai - labai pūsti, nenatūralūs (t.y. su daugiau maisto priedų),
pusryčiams - beveik visada košė + sumuštinis (su dešra ar sūriu)
duoda bulvių kugelį, virtų bulvių cepelinus, dešreles, bet ir mėsos kukulių, varškėčių, varškės apkepo būna
labai dažnai vaikams duoda gerti kavą (miežinę arba tirpią

- seselės teigimu, vaikams kavą gerti galima

), kartais arbatą, sirupo gėrimą
Maistą gamina kelios virėjos (viena - pusryčius, kita - pietus ir t.t.), todėl meniu derinamas prie jų galimybių.
Nėra labai prasta padėtis (manau, kad panaši yra ir kituose darželiuose).
Pasiūlymus darželis (dietologė) mielai priima iš tėvų, bet nieko nekeičia, nes keisti NENORI.
Orkinta -> mano vaikai mielai valgo šviežias daržoves, nebūtinai net mišrainėje, pvz., graužia morką ar kopūsto lapo paprašo

Be to, prie maisto priprantama

Ir prie sveiko, ir prie nesveiko
Jokių cepelinų, kugelių darželyje negalima duoti. Taip mums sakė direktorė. Ir pas mus darželyje tokių patiekalų nerasta. Kaip ir silkių, baltų mišrainių...