Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinimas vaikų darželiuose-lopšeliuose

as suprantu,kad desreles yra sh,nes ten mesos nera,tik liekanos.bet jei jus koncervuojat produktus,juose irgi visko prisigamina per procesa ir laikant iki ziemos.

Baltymai – iš aminorūgščių sudarytos makromolekulės. Baltymai įeina į ląstelių ir audinių sudėtį, jų pagalba formuojami ląstelių ir audinių griaučiai, reguliuojama normali organizmo veikla, kovojama su infekcijomis, atliekamos sudėtingos cheminės reakcijos ir kita.

Baltymai yra svarbi mitybos dalis. Rekomenduojama, kad per dieną būtų suvalgoma 0,8 gramo baltymų vienam kilogramui svorio. Jeigu žmogus sveria 80 kg, tai jam būtų rekomenduojama suvalgyti 64 gramų baltymų per dieną.[1] Baltymai yra randami įvairiuose maisto produktuose skirtingais kiekiais

Zuvis,mesa,pienas,kiausinis,duona,zirniai...as suprantu,kad viso to negalima duoti kudikiui,bet dideliam vaikui ir zmogui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reika: 21 rugsėjo 2011 - 15:02
QUOTE(Reika @ 2011 09 21, 16:00)
as suprantu,kad desreles yra sh,nes ten mesos nera,tik liekanos.bet jei jus koncervuojat produktus,juose irgi visko prisigamina per procesa ir laikant iki ziemos.

nene, niekur nerasiau kad koncervuoju ir to tikrai nedarau. sakau tik kad kumpi verciau issikepti orkaitej patiems ir toki naudoti, nei pirkti parduotuveje.
Atsakyti
as asmeniskai desru nevalgau ir desreliu,nes man jos neskanios, nu pripazinkim,jos daromos is liekanu smile.gif
as renkuosi mieliau zuvi ir siaip mesa.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 09 21, 16:00)
Zuvis,mesa,pienas,kiausinis,duona,zirniai...as suprantu,kad viso to negalima duoti kudikiui,bet dideliam vaikui ir zmogui?

manau siais laikais tiesiog butina ziureti, ka valgome. Jei jau moteriske is sveikatos apsaugos patare skaitytis etiketes, nes jei nieko uzdraust negali kas patvirtinta ES, tai turbut tikrai verta dometis daugiau tuo, ka vartojame. Tai kas vadinama maistu parduotuvese ne butinai yra maistas..
Suaugusiam gal kenksmingas poveikis visu tu chemiju nera toks zalingas kaip vaikui, nes jo organizmas nesiformuoja. Bet irgi manau verta dometis sveika mityba siekiant isvengti ligu.
Beje, siandien skaiciau idomu straipsni apie sveiko maisto piramide:
http://www.grynas.lt...s.d?id=49824148
Sakyciau vertas demesio.

Atsakyti
saunu ir gerai,bet si piramide netinkama man smile.gif man siuloma burokai,jautiena ir eriena(mazakraujyste)...
kolkas valgau visa gyvenima ka noriu, sirgti nesirgau niekuo...isskyrus sloga.mano vaikas valgo beveik viska(na del skonio cia nepasigincysi) ,bet irgi nesirgias dar rimtai. Sveika mityba reikalinga tam,kad padetum savo kunui,nes jei kuna silpnas,tu ji labiau priziuri.
zinoma nereik pamirsti sporto.
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 09 21, 16:16)
saunu ir gerai,bet si piramide netinkama man smile.gif man siuloma burokai,jautiena ir eriena(mazakraujyste)...
kolkas valgau visa gyvenima ka noriu, sirgti nesirgau niekuo...isskyrus sloga.mano vaikas valgo beveik viska(na del skonio cia nepasigincysi) ,bet irgi nesirgias dar rimtai. Sveika mityba reikalinga tam,kad padetum savo kunui,nes jei kuna silpnas,tu ji labiau priziuri.
zinoma nereik pamirsti sporto.

Reikia, Jums 40 metu? jei ne, tokiu atveju patarciau neskubeti daryti isvadu, kad esate sveika. nes jei valgote viska ir savo vaikui leidziate valgyti visokius burgerius, kolas, cipsus ir t.t., viskas pasimatys kai jusu organizmas pasens ir nesugebes daugiau perdirbti viso to slamsto kuri i ji kisate...Galeciau visa lekcija cia parasyti kokios ligos laukia nuo tam tikru produktu dazno vartojimo, bet manau jums tai nebutu vertinga, nes kaip mano tevas sako "kto ne kurit i ne pjet, tot zdorovenkim umret". Ir nereikia cia ironizuoti tuos tevus kurie nori savo vaikus maitinti sveiku maistu, ne, ne tai ne isprotejusiu mamyciu ir teveliu ismyslas tai tiesiog noras kad mes patys ir musu vaikai gyventu bent jau iki 90 metu ir nemirtu anksciua laiko nuo infarktu,insultu ir vezio.
Atsakyti
aciu uz palaikyma 4u.gif
beje, beda ne tik ankstyva mirtis nuo visu tu chemiju, o ir visokios baisios skausmingos ligos, kuriu nei sau nei savo vaikui nelinkiu schmoll.gif
beje, vakar turejau ilga pokalbi su darzelio direktore apie maitinima, tai man buvo paaiskinta kad maitinimas darzelyje priklauso ne nuo teveliu ar direktores noru, o nuo higienos centro reikalavimu.. Zodziu desreles du kartus per desimtadieni privalo buti meniu. cukrus kosese irgi privalomas. Norint kazka pakeisti reikia kalberis ne su darzelio vadovybe, kaip supratau, o su aukstesnems instancijom, kurios tokius nurodymus duoda.
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2011 09 22, 16:27)
aciu uz palaikyma 4u.gif
beje, beda ne tik ankstyva mirtis nuo visu tu chemiju, o ir visokios baisios skausmingos ligos, kuriu nei sau nei savo vaikui nelinkiu schmoll.gif
beje, vakar turejau ilga pokalbi su darzelio direktore apie maitinima, tai man buvo paaiskinta kad maitinimas darzelyje priklauso ne nuo teveliu ar direktores noru, o nuo higienos centro reikalavimu.. Zodziu desreles du kartus per desimtadieni privalo buti meniu. cukrus kosese irgi privalomas. Norint kazka pakeisti reikia kalberis ne su darzelio vadovybe, kaip supratau, o su aukstesnems instancijom, kurios tokius nurodymus duoda.

Visuomenės sveikatos centro puslapyje uzdaviau klausima, i ka atsizvelgia darzeliai, kai sudaro valgiarasti. turetu atsakyti i el. pasta. jei sulauksiu atsakymo, nukopijuosiu ji cia.

Musu darzelyje irgi valgiarastis ne koks..nezinau del desreliu nes pietums ju neduoda, o mes kol kas lankome tik puse dienos, bet kai paklausiu savo vaiko ka valgete pietums, atsakymas-sriuba ir kotleta arba sriuba ir plova..balandeliai buvo tik viena kart per 3 savaites.pareina maniskis namo ir dar suvalgo pietums musu namini skanu ruosta be chemijos maista...
Atsakyti
Apie maitinimą darželyje

įdomus straipsnis.
Atsakyti
QUOTE(Tavo_Mano @ 2011 09 22, 16:45)
Visuomenės sveikatos centro puslapyje uzdaviau klausima, i ka atsizvelgia darzeliai, kai sudaro valgiarasti. turetu atsakyti i el. pasta. jei sulauksiu atsakymo, nukopijuosiu ji cia.

Musu darzelyje irgi valgiarastis ne koks..nezinau del desreliu nes pietums ju neduoda, o mes kol kas lankome tik puse dienos, bet kai paklausiu savo vaiko ka valgete pietums, atsakymas-sriuba ir kotleta arba sriuba ir plova..balandeliai buvo tik viena kart per 3 savaites.pareina maniskis namo ir dar suvalgo pietums musu namini skanu ruosta be chemijos maista...

ir as parasiau klausima. Tikiuosi atsakys nors vienai is musu smile.gif Valgiarasciai pas mus darzelyje visada buna pakabinti, tai nereikia ir klausti ka valge, matau kas parasyta. Tik ne viskas patinka kas ten parasyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2011 09 23, 09:58)
ir as parasiau klausima. Tikiuosi atsakys nors vienai is musu smile.gif Valgiarasciai pas mus darzelyje visada buna pakabinti, tai nereikia ir klausti ka valge, matau kas parasyta. Tik ne viskas patinka kas ten parasyta smile.gif

Kai aš šitą aiškinausi tai man aiškino taip: valgiaraštį daro darželio dietologė atsižvelgdama į pinigų sumą ir kalorijas (ne maistingumą naudingumą, bet kalorijas), po to derina su sveikatos centru ir pasitvirtina. Beje jie gali būti patvirtinti pvz prieš 3m. % mano klausymą ar nereiktu perdaryti, nes per tiek laiko kai buvo daromi valgiaraščiai pasikeitė daug kas, o ypač kainos. Buvo atsakyta, kad tėvai gali dalyvauti valgiaraščio sudaryme, bet niekada nenori g.gif Tai sutariau, kad būtinai dalyvausiu kai darys sekanti. Pastebėjau kad valgiaraščiai kurie yra oficialiuose meniu (dešimtadieniai ) nesutampa su tuo kas kabo ant sienos, nes ten pvz. buvo tokie produktai kaip kiaušinis, bananai, ko niekad nesu mačiusi meniu ant sienos .... Kaip patikrinti neįsivaizduoju... kreipiausi į švietimą tai jie tik pažiūrėjo ar turi pasitvirtinę tą meniu (sako gi matau su parašu vadinasi viskas ok). Kreipiausi į sveikatos centrą jie kontrolės neatlieka, o veterinarijos tarnyba tikrina tik švarą, kaip supratau nėra institucijos kuri galėtu [patikinti ar laikomasi patvirtinto meniu. Ar porcijos atitinka dydį ir pan. Žodžiu užburtas ratas, kova su vėjo malūnais......
užtat užsitraukiau viso darželio darbuotojų nemalonę, nes knisuosi ne po savo reikalus. O direktorės žodžiai: "Darbuotojai Jums užtai nepadėkos ir atsimins" manau daug ką pasako. Beje tai buvo pasakyta šalia darbuotojos iš švietimo.
Atsakyti
nuojauta ir buvo kad stengesi mane apramint kad nepridaryciau jiems papildomo darbo. Jei desimtadieniai jau patvirtinti tai niekas ju nenores perdaryti. Man irgi nepatiko kad atsizvelgiama i kaloringuma, o ne i maisto kokybe. Kiek zinau, kalorijos nustatomos maista deginant, o realiai zmogaus organizme vyksta ne degimas, o virskinimas..
Na nors vienas geras dalykas, kad meniu musu darzely pakabintas buna jau is vakaro, ir galiu jei kazkas labai kliuna kita diena maisto savo mergytei nunesti pati.
Atsakyti