Įkraunama...
Įkraunama...

Mes nevalgom po 18 val. RECEPTAI

QUOTE(liepaaa... @ 2011 05 18, 21:50)
Nesupratau,koks cia receptas? g.gif  blush2.gif

Garsioji Klevelio mišrainė.
Atsakyti
QUOTE(KLEVELIS @ 2011 05 18, 18:51)
Reikia :
400 g varškės ,
150 g agurko,
100 g krabų  mėsos,
krapų,
1 v.š. majonezo (hellmanns l. skanu)

Galima valgyti vieną, su kepta duona, skrudintu batonu   thumbup.gif

Tai Klevelio varškytės receptas essen.gif
Tik dar poro gabaliuko neįrašė Klevelis (kartais keičiu svogūno laiškais), matyt labai skubėjo ax.gif Tikrai labai skanu thumbup.gif
Papildyta:

GRYBŲ nauda mitybai

Pievagrybių užkandėlė
user posted image
Reikės:
Didesnių pievagrybių galvučių 20 vnt.;
100 gr maltos mėsos;
1 maža morka;
1 mažas svogūnas;
1 skiltelė česnako;
aliejaus kepimui;
fermentinis sūris 50 gramų;
pipirai ir druska pagal skonį.
Gaminimas:
Pievagrybius nuvalome, išimame kotelius ir šiek tiek išskobiame. Keptuvėje pakepiname maltą mėsą, smulkiai tarkuotą morką, smulkintus česnakus ir svogūnus.

Šiuo kepiniu kemšam pievagrybius ir ant viršaus pabarstome smulkiai tarkuotu sūriu. Kepam orkaitėje apie 10 minučių.

Labai greitas, skanus ir maistingas
Omletas su pievagrybiais
Reikės:
2 kiaušinių
30-50 ml pieno
5-6 pievagrybių
pusės svogūno
aliejaus truputis
druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas:
pievagrybius ir svogūnus supjaustome ir pakepiname aliejuje, kol svogūnai suminkštės. Kiaušinius, pieną, prieskonius suplakme . Plakinį supilame ant grybų ir dar pakepiname ~5 min

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 19 gegužės 2011 - 09:47
Rissoto su pievagrybiais ir daržovėmis
user posted image
4 asmenims :
1 litras vištienos arba daržovių sultinio
300 gr pievagrybių
4 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės kapoto česnako
2 smulkiai pjaustyti svogūnai
200 gr smulkiais kubeliais pjaustytos saliero šaknies
1 smulkiais kubeliais pjaustyta morka
250 gr ryžių
100 ml balto vyno (gaminau be vyno, man ir taip buvo skanu blush2.gif )
50 ml virinto vandens
Kapotų petražolių
Tarkuoto lydyto sūrio
Juodųjų, kvapiųjų maltų pipirų , 2 lauro lapų (nebūtinai, bet man taip skaniau)


Į įkaitusią gilią keptuvę supilkite aliejų, sudėkite svogūnus ir česnaką. Apkepkite, kol svogūnas taps permatomas – apie 3-5 minutes. Sudėkite supjaustytus salierą, morką, pievagrybius, prieskonius, įpilkite 50 ml virinto vandens, ir troškinkite, kol salierai ir morkos suminkštės, o vanduo išgaruos. Kol daržovės troškinasi, užkaiskite sultinį iki virimo ir išjunkite.
Į keptuvę berkite ryžių kruopas ir kepkite, kol ryžiai taps permatomi – apie 2-3 minutes, pastoviai maišykite. Supilkite vyną . Leiskite vynui išgaruoti ir įpilkite 3-4 samčius karšto sultinio. Išmaišykite. Sumažinkite ugnį. Nuo šio momento ryžius reikia maišyti kas 2-3 minutes pastoviai įpilant sultinio, kad juos apsemtų, pasūdykite pagal skonį . Pastoviai maišant pavirkite apie 15 minučių.
Į lėkštę dėkite risotto, užtarkuokite sūrio ir užberkite petražolių. Viską išmaišykite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 19 gegužės 2011 - 12:04
Valiooooooo!!!! thumbup.gif

Hadija, stebuklu stebuklas TU! aciu uz receptuku skyreli!!!!
Atsakyti
Mano labai pamėgti pusryčiai, jau gal savaitę laiko valgau kas rytą biggrin.gif
Reikės:
Duoniukai arba skrudintas batonas;
Lydytas sūrelis;
Saulėgrąžos;
Sezamo sėklos.

Duoniuką arbą skrudinto batono riekę aptepti lydytu sūreliu ir pamirkyti į saulėgrąžų bei sezamo sėklų mišinį (sėklos prieš tai apkepintos keptuvėje be aliejaus).

thumbup.gif

Tokį panašų receptą Zvonkės sesuo kažkada per tv demonstravo, bet ji naudojo natūralų jogurtą ar kažką panašaus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiūša: 27 gegužės 2011 - 09:53
[quote=Nesugausi,2011 05 12, 15:07]
Sluoksniuotos sūrio lazdelės
user posted image
Reikia:
sluoksniuotos bemielės tešlos
kiaušinio
sūrio
paprikos miltelių

Sluoksniuotą tešlą šiek tiek pakočiojam ir padalinam į dvi vienodas dalis. Vieną dalį patepam kiaušinio plakiniu ir užbarstome tarkuotu sūriu (g.b. gouda), prieš šiek tiek paspaudžiame delnu, kad geriau priliptų sūris, apibarstome paprikos milteliais ir ant viršaus uždedame kitą sluoksniuotos tešlos lakštą. Aptepame kiaušinio plakiniu ir vėl kaip pirmąjam sluoksnį apibarstom sūriu, šiek tiek paspaudžiam, apibarstom paprikos milteliais ir supjaustome ilgom maždaug 1,5 cm. storio juostelėm. Juostelių galus sukam į skirtingas puses, taip gauname spiralę. Dedame į skardą išklota kepimo popieriumi. Lazdelės galus prispaudziame prie popieriaus (kad kepimo metu neatsivyniotų). Tą patį padarome su likusiom juostelėm. Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

As si receptuka siek tiek pasikeiciau ax.gif vyras mesaedis, tai norejo siek tiek kad mesyte jaustusi blush2.gif
As ant teslos dejau kiausinuko plakinio, surio ir desreles siaura juostele, tada dar tos paprikos ir truputi keciupo, tada antras teslos gabaliukas ir krastus palipinu, ir kaip tu, susuku ta juostele ax.gif vyrui labai patiko, ziurejo kaip tik su draugu futbolo varzybas, tai valge ir gyre wub.gif
Atsakyti
3 menesius maitinuosi siuo principu (mesa tik su darzovemis, vakare daugiau baltyminis maistas ir nuo 18 val. nevalgau), tai viso numeciau 14 kg per 3 men, nebadauju, jauciuosi soti, ipratusi valgyti mazesnemis porcijomis, vartoti maziau druskos ir cukraus, todel manau, kad man puikiai sekasi thumbup.gif
Atsakyti
pagalvojau, kad ir man laikas pasidalinti savo recptukais:)
Reikės:
pakelio varškės (geriau pusriebė, bet tinka ir liesa);
silkės;
svogūnų laiškų, krapų, ar kitų prieskonių, kuriuos mėgstate;
gabalėlio fermentinio sūrio apvoliojimui.

Varškę sutriname dubenėlyje, tada sudedam smulkiai pjaustytą silkę (be odos, ašakų ir t.t., idealiausiai tam tinka, žinoma, silkių filė, tačiau riebesnė silkė skaniau), smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, druską, krapus ir viską gerai sumaišome.
Tuomet rankomis iš tos masės formuojame "kiaušinius", juos apvoliojame tarkuotame fermentiniame sūryje, galima apvolioti ir svogūnų laiškuose, ir krapuose ir visur, kas manote, kad tiks:), patiekti su majonezu.
Skonis labai įdomus, tačiau mums tikrai skanu, o pabandyti visada galima.
Skanaus.
Jeigu norit pamatyt mano meną, tai kad nepkrauti nuotrauukom, įmetu nuorodą, kur yra receptas su nuotrauka:) Dažnai darau, ir leidžiu fantazijai pasireikšti, keisdama prieskonius:)

http://www.anonsas.l...niai-is-varskes

Taip pat siūlau...
Reikės:
vyšninių kelių spalvų pomidoriukų;
vytinto kumpio;
tepamo sūrelio.

Imam kumpio juostelę, perpjaunam išilgai, patepam sūreliu ir ta kumpio juostele apvyniojam pomidoriuką, persmeigiam dantų krapštuku. Taip suvyniojam visus pomidoriukus. Greita, skanu ir paprasta. Beje, man jie labai patinka vasarą, toks gaivus ir sotus užkandis, jeigu be sūrelio, tai visai ir nelabai daug kalorijų turintis:) Foto čia
http://www.anonsas.l...ai-pomidoriukai
gal dar ką įkelt... namie visos foto, bet nežianu ar tiks:)
Atsakyti
Tęsiam 4u.gif
user posted image
Kreminė moliūgo sriuba
1 kg moliūgo
2 bulvės
1 morka
1 svogūnas
juodųjų, kvapiųjų pipirų
1 a.š. imbiero miltelių
3 skiltelės česnako
lauro lapelių
vištienos sultinio arba sultinio kubelis
stiklinė pieno

Jei naudosite nat.sultinį iš pradžių išverdame vištieną, mėsą išimame .
Moliūgą, bulves, morką, svogūną supjaustom kubeliais ir užpilam sultiniu ( arba vandeniu ir įdėdame sultinio kubelį) kad vos apsemtų, lauro lapų, pipirų, druskos pagal skonį. Verdame kol daržovės suminkštės . Išimti lauro lapus, ir sublenderiuoti (pertrinti) virtas daržoves. Supilam pieną, beriame imbiero miltelius ir išspaudžiame česnaką (galima ir smulkiai sukapoti). Paverdame pamaišant dar porą minučių .
Jei virėte sultinį , galima virtą vištieną supjaustyti kubeliais ir įdėti į sriubą
Valgyti su grietine , puošti žalumynais
Skanaus 4u.gif

user posted image
Moliūgo/bulvių plokštainis
1 kg moliūgo
1 kg bulvių
1 svogūnas
3-4 skiltelės česnako

Sutarkuoti moliūgą, bulves, svogūną , išspausti česnaką , druskos pagal skonį
Kepimo formą sutepti aliejumi ir pabarstyti džiuveseliais (tiks ir manų kruopos ar sezamo sėklos) Kepti orkaitėje kol gražiai apskrus
100 gr. moliūgo/bulvių kugelio (be priedų) ~60kcal
Galima kepti šį kugelį ir su liesa mėsyte ar faršu 4u.gif
Valgyti galima ir su grietine ar su varškės/jogurto/žalumynų padažu
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 23 rugpjūčio 2011 - 10:15
nu šaunuolė tu Belwestut:) skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Dar vienas paprastas receptukas 4u.gif
Moliūgas- labai vertinga daržovė ir turi tik 20 kcal -100 gr 4u.gif
Daugiau apie moliūgus ir receptukai iš jų : Moliūgai Labai skanus moliūgų džemas - skonis kaip apelsinų uogienės thumbup.gif

user posted image
Bulvių/moliūgų košė
1 kg bulvių
0,5 kg moliūgo
virinto pieno

Daržoves supjaustyti gabaliukais, pasūdyti pagal skonį ir virti kol suminkštės.
Nupilti vandenį ir sutrinti virtas daržoves (sublenderiuoti). Virinto pieno pilti iki reikiamos (mėgstamos) konsistencijos.
Galima pagardinti sviestu ar kepintais svogūnais
Skanaus 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(kriro @ 2011 08 23, 11:21)
nu šaunuolė tu Belwestut:) skaniai atrodo thumbup.gif

Patikėk , ne tik atrodo, tikrai skanu aciuks.gif Valgo net ir tie, kurie nemėgsta moliūgų mirksiukas.gif Užderėjo moliūgų , tai reikia suktis ax.gif , o skonis visų mano surašytų patiekalų labiau primena bulvių ... hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 23 rugpjūčio 2011 - 11:05
mirksiukas.gif
QUOTE(Belwesta @ 2011 08 23, 10:32)
Dar vienas paprastas receptukas  4u.gif
Moliūgas- labai vertinga daržovė ir turi tik 20 kcal -100 gr  4u.gif 
Daugiau apie moliūgus ir receptukai iš jų : Moliūgai

user posted image
Bulvių/moliūgų košė
1 kg bulvių
0,5 kg moliūgo
virinto pieno

Daržoves supjaustyti gabaliukais, pasūdyti pagal skonį  ir virti kol suminkštės.
Nupilti vandenį ir sutrinti virtas daržoves (sublenderiuoti).  Virinto pieno pilti iki reikiamos (mėgstamos)  konsistencijos. 
Galima pagardinti sviestu ar kepintais svogūnais
Skanaus  4u.gif
Papildyta:

Patikėk , ne tik atrodo, tikrai skanu  aciuks.gif    Valgo net ir tie, kurie nemėgsta moliūgų  mirksiukas.gif  Užderėjo moliūgų , tai reikia suktis  ax.gif , o skonis visų mano surašytų patiekalų  labiau primena bulvių ...  hihihi.gif

kai bigsiu dietą, reiks pasigamint ir man
Atsakyti