Įkraunama...
Įkraunama...

Mes nevalgom po 18 val. RECEPTAI

Zele torciukas 4u.gif

Tiesiog imu zele miltelius, dedu mazesne vandens norma nei parasyta vietoj 500ml dedu 350ml. Uzverdu vandenuka sudedu zele miltelius labai gerai ismaisau, palieku kiek pravesti. Imu inda kuriame darysiu zele torta. Geriausia silikonine danga. Ja istepu sviestuku. Pilu pravesusia zele, dedu i saldytuva ir laukiu kol sustings. Kai sustingsta zele darau kita sluoksni. Vel taip pat ji paruosiu, bet sitam sluoksniui jau duodu visiskai atvesti. Sustingusia zele istraukiu is saldytuvo, pridedu vaisiu, tada atsargiai pilu jau paruosta antra zele sluoksni ir vel i saldytuva ir taip visus sluoksnius padarau. Man skaniausia kai daug vaisiu. Ir siaip patarciau viena is sluoksniu daryti grietineles skonio zele, nepakartojamas skonis. Man atrodo tu zinai kuriu vaisiu negalima deti, nes nestings zele. Sustingti daug nemazai laiko, nes jeigu ji pavirsutiniskai sustings kai isiminesi is indo kuriame ji yra gali suplysti. Dazniausiai is vakaro padarydavau pietums valgydavome. Taigi jau visiskai sustingusi zele torta istraukiu is saldytuvo. Jeigu silikonine danga, tai labai lengvai atsiskiria zele tortas nuo jos, bet as kiek sonus apipjaustau, kad neitruktu kur nors, bet siaip tikrai labai graziai issiema. jeigu kita danga tai tada uzkaiti vandeni, dedi zele torciuka su indu i ta vandenuka, pora minuciu, nedaugiau, istrauki inda, ant zele torto dedi lekste ir isverti aukstyn kojom, tada zele torta vel i saldyduva ir po kokio pusvalandzio ar 45 min galima valgyti. Reikia i saldytuva nes kai pakaitini vandenyje ji siek tiek atitirpsta. Svarbiausia neperkaitinti Istraukus po 45 min jau ziurek ka jusu seimyna megsta ar grietinele, ar siaip vaisiais apdeti pati virsu. 4u.gif
Atsakyti
Twix pyragėliai
Tešlai:

250 gr. miltų
55 gr. persijotos cukraus pudros
150 gr. šalto margarino
4-6 šaukštai šalto vandens
žiupsnelis druskos

Karamelei:

1 skardinė Rdu du du
1 šaukštas sviesto

Šokolado sluoksniui:

300 gr. šokolado
2 šaukštai sviesto

Į miltus sudėti tarkuotą margariną ir gerai mankom išminkyti ,kol gausis trupiniai. Padaryti duobutę ir sudėti druską, cukraus pudrą ir vandenį, bet ne visą, išminkykite tešlą, jei trūksta vandens pripilkite dar. Tešlos ilgai neminkyti, suformuoti rutulį ir dėti į šaldytuvą valandai.
Iškloti tešla plonu sluoksniu per skardą, subadyti šakute ir kepti 180 laipsnių 20 minučių.
Ru du du ir sviestą dėti į dubenį, statyti ant vandens ir kaitinti maišant, kol taps skysta, lygia karamele.
Dėti ant iškeptos tešlos.
Šokoladą taip pat ištirpinti su sviestu ir dėti sluoksnį ant karamelės., papuošti riešutų drožlėm.
Dėti į šaldytuvą keliom valandom, kad atvėstų.
Skanaus!

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hadija*: 26 rugpjūčio 2011 - 13:35
pyragas

taigi receptas toks:

Obuolių patalui reikės:
5 obuoliukai
sauja razinų
2 cukraus šaukštai
cinamono
40g sviesto
Crumble arba trupiniams:
150g sviesto
150g miltų
100g maltų migdolų
100 g rudo cukraus
50 g balto cukraus
cinamono, jei patinka
obuolius geriausiai imti antaninius, rūgščius, žodžiu, rimti obuoliai iš kaimo geriausiai pasirodys čia, bet jei tokių nėra, tai bandykite rasti obuolius, kurie būtų artimiausi savo skoniu “senoviniam” obuoliams… obuolius nulupti, supjaustyti postambiais gabalais, dėti į puodą kartu su sviestu ir cukrum, ir cinamonu, ir razinom. Lengvai patroškinkite, kad obuoliai truputį suminkštėtų, bet jokiu būdu neišvirkite obuolienės…..
dabar reikia padaryti trupinius. Sviestą būtinai iš šaldytuvo, o ne kambario temperatūros supjaustykite gabaliukais, užpilkit miltus ir maltus migdolus, ir rankomis trinkite sviestą su miltais ir migdolais. tarp pirštų lengvais judesiais, per daug nemaigant, kad neišeitų terliuzas, sviestui ištirpus nuo jūsų rankų šilumos ir maigymo.. užtrukti gali tai iki dešimties minučių maksimum, tada įberti cukrų, dar gerai pamaišyti ir viskas…. (aš dar dedu cinamono, nes labai jau man patinka cinamonas) ir trupinius užpilti ant obuolių patalo (kuris, jau aišku, yra nebe puode, o ištiestas kepimo inde)
200 C orkaitėje šitas dalykas turėtų patupėti iki 40 min.
pastaba: nesitikėkite, kad šį pyragą galėsite susidėti į plastmasinį indelį ir neštis į darbą. šis pyragas valgomas karštas su vaniliniais ledais arba grietinėle….
jo pjaustyti taip pat nereikia ir nepavyks, kabinkite tiesiog šaukštu….
Atsakyti
Javainiukai

Receptas sveikų saldumynų mėgėjams smile.gif Pasigaminkite namie puikius javainių batonėlius be jokių dirbtinių priedų.


3 stiklinės dribsnių (aš ėmiau 5 grūdų dribsnius košėms)
1 stiklinė džiovintų vaisių (slyvų, abrikosų, obuolių, vyšnių, figų, bananų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus
4 v.š. medaus

Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite (man patinka, kai jaučiasi vaisių gabalėliai, tad aš pjausčiau). Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode and vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais. Skanaus!

P.S. Tikrų tikriausi naminiai javainiai smile.gif Skonio net nėra ko lygint su sintetiniais pirktiniais. Nuo šiol juos gaminsiu tik namie smile.gif Vaisius galima dėti kokius tik mėgstate, tai pat galima įberti smulkintų riešutų. Jei norite pagreitinti gamybos procesą - galite naudoti vartojimui paruoštus Miuslius su įvairiais priedais, tuomet teliks viską tik užpilti sirupu ir sustingdyti.

Kiekvieną gabalėlį suvyniokite į maistinę plėvėlę ir laikykite šaldytuve.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liija: 26 spalio 2011 - 17:13
http://gaspadine.alf..._kasneliai.html
tik as dejau 2saujas krakmolo thumbup.gif
Atsakyti
reiks pabandyti, daug viliojančių receptukų čia radau thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liutuxe...: 26 spalio 2011 - 18:32
Kleopatros grožio kokteilis biggrin.gif
http://gyvenimas.del...php?id=13634806
user posted image
Labai paprastas receptukas :
reikia daug morkų, nuvalyti, išplauti ir išspausti sultis
Į stiklinę morkų sulčių įpilti šlakelį (10-20 gr.) grietinėles 10% riebumo (riebalai reikalingi vit.A pasisavinimui, jei nemėgstat grietinėlės, įlašinkit aliejaus porą lašų)

Skanu ir sveika 4u.gif

Po sulčių spaudimo lieka daug morkų išspaudų. Ka daryti?
Kepti morkų kotletus bigsmile.gif ... arba morkų pyragą 4u.gif

Morkų kotletai :
user posted image
0,5 kg tarkuotų morkų
2 kiaušiniai
3 skiltelės česnako (nepagailėkit)
druskos, pipirų pagal skonį
0,5 stiklinės manų kruopų

Aliejaus ir džiuvesėlių kepimui
Kadangi naudojau morkų išspaudas , dar prireikė 0,5 stiklinės vandens ( jei tarkuosit morkas paprastai, nespaudžiant sulčių, vandens nereikia )

Viską sumaišom ir paliekam 20 min. kad išbrinktų manai
Formuojam kotletukus, pavoliojam džiuvesėliuose ir kepam-troškinam su trupučiu aliejaus ant silpnos ugnies po dangčiu, kol apskrus 4u.gif

Skanūs ir karšti ir šalti , tinka kaip garnyras ir kaip atskiras patiekalas.
Labai tinka pagardinti majonezas arba sūris : baigiant kepti, užbarstom ant viršaus šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir kepam kol sūris išsilydis
Skanaus 4u.gif

Morkų pyragas (šiek tiek pakeistas Beatos receptas blush2.gif ax.gif )
user posted image
http://www.beatosvir...g-arthur-flour/
Pagrindui:
1 stiklinė miltų
1 arbatinis šaukštelis valgomos sodos
0,5 arbatinio šaukštelio druskos
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 stiklinė cukraus
0,5 stiklinės aliejaus (kitą kartą pakeisiu sviestu arba aliejaus pilsiu mažiau)
2 kiaušiniai
2 stiklinės smulkiai sutarkuotų morkų (naudojau morkų išspaudas)
1 arbatinis šaukštelis malto sauso imbiero
1 arbatinis šaukštelis malto muskato riešuto

Kremui:
2 indeliai liesos "Švelnios varškės" arba ~ 300 gr. naminės "ricotos"
2-3 šaukštai cukraus (pagal skonį)
2 arbatiniai šaukšteliai vanilinio cukraus

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska, sudėti likusius ingridientus ir gerai išmaišyti . Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, kepti 170 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Atvesinti, išimti iš formos ir nuimti popierių.
Kremą galima tepti ant viršaus(kaip aš dariau) arba perpjauti pagrindą į dvi dalis ir pertepti kaip tortą ax.gif

Kremas: sumaišyti varškę su cukrumi, kol cukrus ištirps
Ant šalto pagrindo užtepti kremą (geriau formoje) ir palaikyti šaldytuve bent kelias valandas.
Puošti galima riešutų ar šokolado drožlėmis , pabarstukais ar kaip kas išmano 4u.gif
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 14 lapkričio 2011 - 15:09
user posted image
user posted imageŠį pyragą kepiau vien dėl pavadinimo...labai jau gražus...
Kai pyragas atvėsta ant paviršiaus pasirodo lašeliai...angelo ašaros...

Pagrindas:
1 stiklinė miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
80 g sviesto
2 šaukštai cukraus
1 mažas kiaušinis

Įdaras:
500 g varškės
cukraus 0,5 stiklinės
3 kiaušinių tryniai
1 šaukštas manų kruopos
100 g grietinės
vanilės pagal skonį

Suflė:
3 baltymai
5 šaukštai cukraus pudros

Eiga:

Pagrindas:
Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir sukapokite su atšaldytu sviestu. Sudėkite likusius produktus ir išminkykite tešlą. Gatavą tešlą suvyniokite į polietileno plėvele ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įdaras:
Sumaišykite visus ingredientus mikseriu, kol kol gausis vientisa masė.
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir sudekite į kepimo formą (skersmuo maždaug 23 cm).
Ant tešlos sudekite varškės įdarą.
Kepkite 180 laips. temp. 30 min.
Suflė sluoksniui suplakite kiaušinių baltymus su cukraus pudra.
Išimkite pyragą sudėkite suflė ir kepkite dar 10-15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Išimkite ir leiskite pyragui gerai atvėsti.Galima palikti vesti orkaitėje.

Man karštas jis pasirodė minkštas lyg tai...bet kai atvėso viskas labai gražiai pjaustėsi.
Atsakyti
user posted image
KEKSIUKAI SU VARŠKE biggrin.gif
Seni mano tetos receptai ir mūsų šeimos labai mėgiami biggrin.gif

Reikės:
2kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 stiklinės pieno
150 g sviesto(arba margarino)
varškės pakelio (180 gr)
arb.šaukštelio sodos arba kepimo miltelių
vanilino
miltų

2 kiaušinius suplakti su 1 stikline cukraus, 150 gr.sviesto(margarino) ištirpinti, supilti į kiaušinius, ten pat sudėti varškės pakelį (180 gr), a.š. sodos arba kepimo miltelių , vanilinio cukraus pagal skonį ir supilti 1 stiklinę pieno. Miltų berti , kol tešla įgaus tirštos grietinės konsistenciją
Keksiukų formas sutepti aliejumi, dar geriau jei turite vienkartinių popierinių formelių , ir kepti orkaitėje 170 temperatūroje , kol gražiai apskrus

Galima kepti ir silikoninėje formoje, žiedo formos su skyle per vidurį .
Skanaus 4u.gif


Gar vienas paprastas keksiukų receptas :
SUOMIŠKI KEKSIUKAI

1 stiklinė cukraus
2 kiaušiniai
200 gr grietinės (30 %rieb)
1 arbat.šauktelis sodos arba kepimo miltelių
1 stiklinė miltų
vanilinas
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, po to į kiaušinių masę sudėti grietinę, vaniliną, sodą ir miltus, ir labai gerai išmaišyti iki vientisos masės. Keksiukų formas sutepti aliejumi arba panaudoti vienkartines popierines formeles , ir kepti orkaitėje 170 temperatūroje
Skanaus 4u.gif



Labai įdomią nesaldžių keksiukų (pyragiukų) versiją radau čia :
http://sodziausmeist...ukai-uzkandukai
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Belwesta: 04 gruodžio 2011 - 13:55
Makaronai su tunais (pagal Beatą)
Reikės:

1 poro
2 morkų
30 g sviesto
1 skardinės tunų
200-300 g makaronų
100 ml ar daugiau liesos grietinės
Druskos
Pipirų
Petražolių

Kaip paruošti:
Kol makaronai verda pasūdytam vandeny, keptuvėje su sviestu truputį patroškinam žiedeliais supjaustytą porą ir stambiai tarkuotas morkas.
Kai daržovės jau beveik minkštos, sudedam tunus (skystį išpilam). Pamaišom, kad jie sušiltų.
Paimam 2-3 šaukštus vandens, kuriame verda makaronai, ir įpilam į keptuvę, kad pasidarytų šiokio tokio padažo. (Vėliau, aišku, pagelbės grietinė.)
Makaronus nusunkiam ir karštus sukrečiam į keptuvę, jau nukeltą nuo ugnies.
Sumaišom su daržovėm ir tunais. Paskaninam grietine, pamaišom. Tik pipirų betrūksta ir gal dar kokios saujelės smulkiai supjaustytų petražolių.
user posted image
Atsakyti
Tiesiog tobulas cheesecake'as - kitų žodžių aš neturiu ir nerandu. Kai jo paragavau, net užsimerkiau ir viena vienintelė mintis buvo - tobula! Tiesiog tobula ir tobuliau nebūna!

Jums reikės:

Pagrindui:
225 g sausainių
100 g sviesto
100 g riešutų

Įdarui:
500 g. ricotos (arba mascarponės)esu bandžiusi ir su namine varške
indelis kondensuoto pieno
didelis šaukštas medaus
250 ml plakamosios grietinėlės
3 v. š. želatinos

Pagrindas: Riešutus pakepiname keptuvėje ir susmulkiname. Labai smulkiai smulkinti nereikia. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais ir užpilame ištirpintu sviestu. Visą šią masę sudedame į kepimo formą (diametras 24 cm) ir suformuojame padą. Kol dariau įdarą, padą įdėjau į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę gerai išplakame. Išmaišome ricotą, kondensuotą pieną ir medų. Tuomet įmaišome išplaktą grietinėlę ir supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elra: 15 gruodžio 2011 - 10:47
Florentinai
user posted image
Taigi reikės:

1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno

250 g kukurūzų dribsnių (a la cornflakes)

Aguonų

Sezamo sėklų po saują

Kaip paruošti:
Orkaitę įjungiam iki 190 C, pasiruošiam skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiam kepimo popieriumi.
Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jei ne, tai teks jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
Ant dribsnių užpilam kondensuotą pieną, sumaišom. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys.
Dėkite po šaukštą lizdelius į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Vėsdami florentinai sutvirtės.Patarimas: kepti ant kepimo popieriaus su silikoniniu paviršium, tada sausainukai neprilimpa ir lengvai nusiima.
Skanaus!
Atsakyti