Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Kaip man bus skaiciuojama motinystes pasalpa:
Balandzio 4 diena nutraukiau vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu ir ta pacia diena mane atleido, bet nuo balandzio 1 as jau buvau priimta kitoje darbovieteje. Dabar laukiuosi ir NGA prasides spalio 10 diena. Galesiu as rinktis palankesni varianta kad skaiciuotu taip kaip su pirmom NGA ir VPA?
Atsakyti
QUOTE(Gugulia @ 2011 06 16, 13:07)
Kaip man bus skaiciuojama motinystes pasalpa:
Balandzio 4 diena nutraukiau vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu ir ta pacia diena mane atleido, bet nuo balandzio 1 as jau buvau priimta kitoje darbovieteje. Dabar laukiuosi ir NGA prasides spalio 10 diena. Galesiu as rinktis palankesni varianta kad skaiciuotu taip kaip su pirmom NGA ir VPA?

taip,galesit.
Atsakyti
QUOTE(zzitukass @ 2011 06 15, 20:55)
Šiuo metu moka kaip visom, tik turint tris ir daugiau vaikų moka 52 lt iki 18m. visiem, aišku iki 2 metų vaikui,  jei motinystės pašalpa neviršija 525lt, moka 97 lt.

Tai ar priklauso tie 52 lt. jei motinystės pašalpa viršija 525 lt ir esi daugiavaikė?
Atsakyti
QUOTE(juranda @ 2011 06 16, 13:50)
Tai ar priklauso tie 52 lt. jei motinystės pašalpa viršija 525 lt ir esi daugiavaikė?

po 52 lt moka nuo 2 metu,jeigu vienam seimos nariui nevirsis 525 lt.
Atsakyti
QUOTE(VŽ @ 2011 06 16, 11:06)
O tai šituo atveju negalioja 12 mėn stažas per paskutinius 24 mėn?  g.gif  Juk kai buvau VPA tai kaip ir stažas skaičiavosi...
Na jau yra įsakymas atleisti, tai kaip ir nieko nebegaliu pakeist.

O ar darbdaviui saket, kad laukiates??? Jei ne - manau, kad parasas - ne problema... Nuneskit pazyma, pasakykit, kad nezinojot dar, kai rasetes... Darbdavys gi nieko nepraranda, jei jus negryztat i darba, o pratesiat vaiko augin. atostogas, o po to i dekreta ir t.t. manau, kad atleidimo data privaloma tokiu atveju nukelt...
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 15, 20:00)
kol esat dekrete,tigi jokiu pajamu neturit,o vaiko pinigai priklauso nuo gimymo,todel uz tuos 2 men kol dar esat dekrete ir moka visiems po 97.50 lt,nes nulines pajamos,o kai jau iseinat i vaiko prieziura,tai jau pajamos kas menesi yra,todel jau ziuri pagal pajamas(pagal mot(tev) pasalpa)

O tai kaip NGA ismoka 30 sav? Prie pajamu neprisiskaiciuoja?
Atsakyti
QUOTE(pupen @ 2011 06 17, 14:23)
O tai kaip NGA ismoka 30 sav? Prie pajamu neprisiskaiciuoja?

taigi NGA ismoka per viena karta,o ne kas menesi.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 06 17, 13:25)
taigi NGA ismoka per viena karta,o ne kas menesi.

Na bet mokama ne uz menesi, o uz 126 dienas.
Atsakyti
QUOTE(pupen @ 2011 06 17, 17:08)
Na bet mokama ne uz menesi, o uz 126 dienas.

tai taip,bet vaiko pinigam ziuri i to menesio pajamas,t.y i to menesio mot(tev) pasalpa,o jos dar negauni,nes esi dar dekrete.Todel tie 2 menesiai yra su nulinem pajamom,kol neprasides vaiko prieziuros atostogos.
Atsakyti
tai gal man ir dabar priklauso vaiko pinigai uz 2 vaikus po 52 lt. , nes balandi pasiemiau kasmetines atostogas ir geguze neturejau jokiu pajamu, tik vyro alga ?dabar jau esu dekretinese ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jur78 @ 2011 06 17, 17:34)
tai gal man ir dabar priklauso vaiko pinigai uz 2 vaikus po 52 lt. , nes balandi pasiemiau kasmetines atostogas ir geguze neturejau jokiu pajamu, tik vyro alga ?dabar jau esu dekretinese  ax.gif

Jeigu praeitu metu pajamos nevirsija vienam zmogui 525 lt,tai galit kreiptis. smile.gif
Apie vaiko pinigus cia tema,nes gausim nuo moderatores,kad ne sitoj temoj bendraujam smile.gif
http://www.supermama...howtopic=656467
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 17 birželio 2011 - 16:45
Neseniai sioje temoje skaiciau, kad esant VPA darbdavys turi 2 metus issaugoti ir darbo vieta, ir atlyginima. Kaip tiksliau su tais 2 metais? Du metai nuo isejimo i NGA ar iki kol vaikui sueis 2 metai?
Atsakyti