As tai neapsidziaugiau, nes po metu, zinau tikrai,kad vaiko nepaliksiu, o busiu su juo.
QUOTE(leogirl @ 2011 06 20, 19:51)
Na aš irgi šiandien perskaičiau šį straipsniuką ir nudžiūgau. Nes jis leidžia jau po metų grįžti į darbuką ir toliau gaudynėti pašalpą. Nors ją ir teks atoduoti auklei, bet finansiškai tai gaunasi daug geriau, nes lieka dar ir atlyginimas, beto ir darbo vietą išsaugosi 

O kur parasyta, kad galite gryzti i ta pati darba??? Parasyta, kad turite buti VPA ir galite dirbti be apribojimu -t.y. tureti papildomu pajamu, uz kurias gautu pajamu suma nesvarbu ir etatas ar pusantro - irgi nesvarbu...
,,Tuo metu pasirinkus dvejus metus trunkančias atostogas, pirmaisiais metais bus mokama ..."
Jei as ka ne taip supratau, tai prasau pataisyti...
QUOTE(leogirl @ 2011 06 20, 19:51)
Nes jis leidžia jau po metų grįžti į darbuką ir toliau gaudynėti pašalpą.
nepasakyta "gristi i darba", pasakyta "dirbti", tad mano supratimu, i ta pati darba negalima grizti...
QUOTE(linamask @ 2011 06 21, 08:33)
nepasakyta "gristi i darba", pasakyta "dirbti", tad mano supratimu, i ta pati darba negalima grizti...
As ir taip manau, juk negali tam paciam darbe tuo paciu metu buti ir VPA ir dirbti, nelogiska visiskai....bet individualia veikla, verslu ir papildomu darbu uzsiimti bus galima, kad prisidurti prie ismoku
Straipsnyje parasyta, kog antraisiais metais bus galima dirbti jau be JOKIU apribojimu.. tai kodel tai negaletu reiksti, kad galima bus grizti i ta pati darba ir dirbti?
Naujosios tvarkos esmė skatinti vaiko priežiūros atostogose esančius tėvelius greičiau grįžti į darbo rinką, todėl ši tvarka finansiškai palankesnė tiems tėvams, kurie antraisiais vaiko priežiūros metais planuoja dirbti".
Juk darbo rinka, tai ne tik individuali veikla ir verslas kazkoks, o apskritai kaip suprantu visa darbo rinka.. Aisku cia galima diskutuoti labai daug, bet manau, jog geriau reikia sulaukti jau patvirtinto istatymo ir ten viskas bus aiskiai parasyta kur galima dirbt ar negalima. Cia yra tik straipsnis, kuri parase zurnalistas ir galbut galejo kazka ne taip pateikti..
Naujosios tvarkos esmė skatinti vaiko priežiūros atostogose esančius tėvelius greičiau grįžti į darbo rinką, todėl ši tvarka finansiškai palankesnė tiems tėvams, kurie antraisiais vaiko priežiūros metais planuoja dirbti".
Juk darbo rinka, tai ne tik individuali veikla ir verslas kazkoks, o apskritai kaip suprantu visa darbo rinka.. Aisku cia galima diskutuoti labai daug, bet manau, jog geriau reikia sulaukti jau patvirtinto istatymo ir ten viskas bus aiskiai parasyta kur galima dirbt ar negalima. Cia yra tik straipsnis, kuri parase zurnalistas ir galbut galejo kazka ne taip pateikti..
Mamytes, patariu kuo maziau skaitinekite delfio, ir visus kitus straipsnius
Ne pagal juos yra mokamos ismokos, geriau sekite istatymus
Cia tik patarimas, nes pati pries 2 metus laukdamasi sunelio tiek o tiek prisikaiciau, o buvo kaip buvo, t.y. ne taip kaip "zadejo" straipsniai....

sveikos
perskaiciau sia temuke, bet neuzmaciau tokio kl: mano NGA baigiasi 06.27 i VPA 06.28, ar man galios sena tvarka, jei i sodra nueisiu po liepos 1 d. ar butinai turiu nueiti iki liepos 1 d. Aciu
perskaiciau sia temuke, bet neuzmaciau tokio kl: mano NGA baigiasi 06.27 i VPA 06.28, ar man galios sena tvarka, jei i sodra nueisiu po liepos 1 d. ar butinai turiu nueiti iki liepos 1 d. Aciu
Sveikos.
Su pirmu vaiku esu VPA iki š.m. birželio 30d. (pirmam vaikui 2m. suėjo gegužės 11d.)
Antras vaikas gimė š.m. birželio 6d. NGA neėmiau.
Pildant prašymą dėl antro vaiko VPA reikia datą imti nuo birželio 6 (kai gimė antras vaikas) ar birželio 30d (kai baigiasi pirmo vaiko VPA) ?
Su pirmu vaiku esu VPA iki š.m. birželio 30d. (pirmam vaikui 2m. suėjo gegužės 11d.)
Pildant prašymą dėl antro vaiko VPA reikia datą imti nuo birželio 6 (kai gimė antras vaikas) ar birželio 30d (kai baigiasi pirmo vaiko VPA) ?
QUOTE(·..SunShine..· @ 2011 06 21, 14:07)
Sveikos.
nuo gimimo.
Sveikos, mamytės
Bandžiau skaityti temą, gal ką ir praleidau, bet neradau atsakymo į man rūpimą klausimą.
Taigi šiuo metu esu VPA iki 3 metukų. Vaikui 3 rugpjūčio sukanka 3 metai ir aš grįžtu į darbą, o nuo 14 rugpjūčio jau išeinu į nėštumo ir gimdymo atostogas su antru vaikeliu.
Sakykit, nors gausis, kad per pastaruosius 12 mėn pajamų neturėjau, bet buvau soc.draudžiama. Galėčiau tikėtis panašių pinigėlių su NGA ir VPA kaip ir su pirmu vaikiuku? Tik aišku VPA su kitais procentais?
Ar kadangi per pastaruosius 12mėn nedirbau, man niekas nepriklauso?
Iš anksto ačiū už atsakymus

Bandžiau skaityti temą, gal ką ir praleidau, bet neradau atsakymo į man rūpimą klausimą.
Taigi šiuo metu esu VPA iki 3 metukų. Vaikui 3 rugpjūčio sukanka 3 metai ir aš grįžtu į darbą, o nuo 14 rugpjūčio jau išeinu į nėštumo ir gimdymo atostogas su antru vaikeliu.
Sakykit, nors gausis, kad per pastaruosius 12 mėn pajamų neturėjau, bet buvau soc.draudžiama. Galėčiau tikėtis panašių pinigėlių su NGA ir VPA kaip ir su pirmu vaikiuku? Tik aišku VPA su kitais procentais?
Ar kadangi per pastaruosius 12mėn nedirbau, man niekas nepriklauso?
Iš anksto ačiū už atsakymus

QUOTE(viktorijute @ 2011 06 21, 11:19)
Straipsnyje parasyta, kog antraisiais metais bus galima dirbti jau be JOKIU apribojimu.. tai kodel tai negaletu reiksti, kad galima bus grizti i ta pati darba ir dirbti?
jus ziurite tik i sita sakini - paziurekit ir i kitus, pvz. ta, kur raudonai paryskinau. Jei butu leidziama gryzti i senaji darba, tai kam tadaq pasirinkimas auginti 1 ar 2 metus? visi rinktusi tik 2m, nes daugiau pinigeliu gaunas... Galima, aisku bus gryzti i senaji, jei ne viename darbe dirbote ir kazkuriame is ju liksite vpa. Na, bet isaiskinimu nebedaug liko laukt, tada aiskiau bus...
Sveikos mamytes.Gal galit man kas atsakyti?Situacija mano tokia:2011.02 gime antras vaikas,pirmai 4metai.Pries pirma gaudavau 1500lt. atlyginima ant popieriaus,preis antra apie 500lt.Dabar gavau 1200lt. motinystes(tevystes) pasalpa.Ar galejo jie man paskaiciuoti nuo pirmo vaiko ar suklydo
?Aciu.