Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveiki
Pradedam planuoti vaikiuką. Prisiskaičiau jau daug. Belieka pasitikslinti ar teisingai supratau smile.gif
Jei pradėsiu dirbti antrame darbe, tuomet NGA ir VPA išmokas skaičiuos nuo 1 ir 2 darbų DU sumos?
O ar kila kokių nors problemų su dokumentų tvarkymu darbovietėse?
Apskritai kokios problemos gali atsirasti dirbant per 2 darbus? g.gif
Atsakyti
laba diena,
daug skaiciau, bet deje taip konkreciai ir neradau ko ieskojau, gal galite pagelbeti??
siuo metu esu VPA, iki 2012 05 20, su vyru planuojame antra vaikeli. ir noreciau pasiteirauti del NGA. ar galima jas visas 126 d. pvz.pasiimti iki gimdymo, kad isieciau 2012 05 20, o pagimdyciau vaikeli kazkur 2012 rugsejo pradzioj. ar taip imanoma???
nes istatyme nestumui yra 70 d. o gimdymo 56d. ar galima sias dienas stumdyti kaip tau yra patogiau??
ar reik tas 70 d. imti iki 2012 05 20 o likusias 56 po 2012 05 20 kad butu. ir vaikelis tada turetu isvysti pasauli liepos menesi.
visiskai susimaisiau tuose istatymuose ir reikaluose.
patarkit pagelbekit, 4u.gif blush2.gif labai is anksto dekoju.
Atsakyti
kadangi kalbat apie motinystes atostogas, noreciau kad man patartumet, kaip ir ka daryti, as atostogu neisiu, eis mano vyras, bet mes nk nezinom - nuo ko pradeti, kur kokius ir kada dokumentus pildyti. sodros puslapyje parasyta, bet ten nlb aiskiai, nlb suprantu, daug prirasyta ir nk aiskaus.... blush2.gif blush2.gif beto ar man priklauso kokios gimdymo atostogos, jai vyras vaikeli augins.. blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(natasele @ 2011 07 01, 15:16)
Sveiki
Pradedam planuoti vaikiuką. Prisiskaičiau jau daug. Belieka pasitikslinti ar teisingai supratau smile.gif
Jei pradėsiu dirbti antrame darbe, tuomet NGA ir VPA išmokas skaičiuos nuo 1 ir 2 darbų DU sumos?
Apskritai kokios problemos gali atsirasti dirbant per 2 darbus?  g.gif

Taip. Ne. Jokiu.
QUOTE(gintute18 @ 2011 07 01, 15:32)
laba diena,
daug skaiciau, bet deje taip konkreciai ir neradau ko ieskojau, gal galite pagelbeti??
siuo metu esu VPA, iki 2012 05 20, su vyru planuojame antra vaikeli. ir noreciau pasiteirauti del NGA. ar galima jas visas 126 d. pvz.pasiimti iki gimdymo, kad isieciau 2012 05 20, o pagimdyciau vaikeli kazkur 2012 rugsejo pradzioj. ar taip imanoma???
nes istatyme nestumui yra 70 d. o gimdymo 56d. ar galima sias dienas stumdyti kaip tau yra patogiau??
ar reik tas 70 d. imti iki 2012 05 20 o likusias 56 po 2012 05 20 kad butu. ir vaikelis tada turetu isvysti pasauli liepos menesi.
visiskai susimaisiau tuose istatymuose ir reikaluose.
patarkit pagelbekit, 4u.gif  blush2.gif  labai is anksto dekoju.

Nelabai supratau kaip jus cia tas atostogas norit pasiimti ir kodel butent iki 05.20 g.gif Bet NGA galima iseiti tik nuo 30 nestumo savaites ir ne anksciau. Imti jas reikia arba visas 126 dienas arba tik 56 kurios priklauso po gimdymo, jei iki gimdymo nespeji iseit NGA. Jokiu daliu stumdyt, kaitaliot, imt dalimis ar anksciau nei priklauso negalima.
Atsakyti
Sveikos merginos, norejau pasiteirauti tokiu klausimu:
drauge turi gimdyti gruodzio 2d., ji stovi darbo birzoje, nedirbusi. Jos vyras dirbantis, ims tevystes atostogas (1menuo) ir vaiko auginimo atostogas.
Ar ji gaus dekreta suejus 30sav.?
Is kokiu men. jos vyrui skaiciuosis tevystes paslapa ir vaiko auginimo atostogos?

Didelis aciu, kas nepatinges atsakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finn@ @ 2011 07 02, 00:07)
drauge turi gimdyti gruodzio 2d., ji stovi darbo birzoje, nedirbusi. Jos vyras dirbantis, ims tevystes atostogas (1menuo) ir vaiko auginimo atostogas.
Is kokiu men. jos vyrui  skaiciuosis tevystes paslapa ir vaiko auginimo atostogos?

Didelis aciu, kas nepatinges atsakyti  4u.gif

o tetis gali eiti vaiko auginimo atostogu jei mama stovi darbo birzoje?ir abudu auginti vaikuti namie?mano drauge turi gimdyti rugsejo 19d. ir negauna ji jokiu pinigeliu,tai galvoja,kad vyras lai iseina vaiko prieziuros atostogu, nes gaus jis pinigelius ir abudu augins maziuka g.gif
aciu jei kas ir mane apie tai informuos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Finn@ @ 2011 07 02, 00:07)
Is kokiu men. jos vyrui  skaiciuosis tevystes paslapa ir vaiko auginimo atostogos?

Didelis aciu, kas nepatinges atsakyti  4u.gif

Mama uz dekreta gaus tik vienkartine pasalpa is soc.centro 260 lt,kai gims vaikelis gaus vienkartine 1430 lt,tetis gali eiti tevystes atostogu nuo gimymo iki vaikui sueis menuo ir gaut pasalpa jei turi pakankamai stazo.Jam skaiciuos tevystes pasalpa is 2010.11.01-2011.10.31 laikotarpio,ja gaus jiems pasibaigus.Tada gali eiti VPA,pasirinktinai gaudinet pasalpa,arba vienus metus 100%,arba dvejus 70%/40% su galimybe antrais metais dirbti,VPA jam skaiciuos is 2010.12.01-2011.11.31 laikotarpio.Jei aisku jis turi 12 men staza per paskutinius 2 metus.

Papildyta:
QUOTE(editada @ 2011 07 02, 01:19)
o tetis gali eiti vaiko auginimo atostogu jei mama stovi darbo birzoje?ir abudu auginti vaikuti namie?mano drauge turi gimdyti rugsejo 19d. ir negauna ji jokiu pinigeliu,tai galvoja,kad vyras lai iseina vaiko prieziuros atostogu, nes gaus jis pinigelius ir abudu augins maziuka  g.gif
aciu jei kas ir mane apie tai informuos  4u.gif

Aisku gali,prie ko cia mama,jeigu tetis turi pakankamai stazo,tai gali eiti ne tik i tevystes atostogas,bet ir i VPA.O mama stoves ir toliau birzoj.
Papildyta:
QUOTE(auruliux @ 2011 07 01, 14:55)
O jei tokio sakinio neparasai tai gali ir prastesni varianta pritaikyti?

Taip,tada skaiciuos atrodo is paskutiniu 12 menesiu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 02, 08:05)

Taip,tada skaiciuos atrodo is paskutiniu 12 menesiu.

O siaube. doh.gif Tai ka man dabar daryti? Savaites pradzioje uzpildiziau prasyma ir neirasiau to sakinio. Ar galiu as ji patikslinti ar kaip man dabar elgtis, nes paskutiniai 12 men. tai yra 75 proc.. kompensuojamo uzdarbio, o nuo jo dabar dar atskaiciuos 10 proc.
Atsakyti
QUOTE(auruliux @ 2011 07 02, 10:57)
O siaube.  doh.gif  Tai ka man dabar daryti? Savaites pradzioje uzpildiziau prasyma ir neirasiau to sakinio. Ar galiu as ji patikslinti ar kaip man dabar elgtis, nes paskutiniai 12 men. tai yra 75 proc.. kompensuojamo uzdarbio, o nuo jo dabar dar atskaiciuos 10 proc.

man atrodo dabar jau nieko nepadarisit,nebent nuvaziuokit i sodra ir ten paklauskit,jei dar dokumentai nesutvarkyti,turiu omeny jei dar nepaskaiciuota ismoka tai gal ir galima dar bus ka pakeisti.
Atsakyti
QUOTE(Finn@ @ 2011 07 02, 09:37)
labai aciu uz issamia informacija  aciuks.gif  4u.gif

Truputi pridesiu dar. Jei mama ims dekreta, tai tetis VPA gales iseiti tik pasibaigus mamos dekretui. Jei vaikutis gims laiku, tai nepilna men. po tevystes atostogu dar tures padirbet iki VPA.
Papildyta:
QUOTE(natasele @ 2011 07 01, 15:16)
Sveiki
Apskritai kokios problemos gali atsirasti dirbant per 2 darbus?  g.gif

Tikrai jokiu problemu. Kuo daugiau pajamu - tuo geriau (aisku tik lubos pasalpos dydziui yra).
Atsakyti
sveikutes,o kada kreiptis auginimo atostogu,ar labai skubiai,gimus vaikiukui?gimem laiku,mums jau menuo,gal kas zino,kiek laiko dar turim?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tytte... @ 2011 07 03, 18:20)
sveikutes,o kada kreiptis auginimo atostogu,ar labai skubiai,gimus vaikiukui?gimem laiku,mums jau menuo,gal kas zino,kiek laiko dar turim?smile.gif

Tai o dekreta emet?jei taip,tai kai baigsis ta diena,arba anksciau truputeli,o jei neemet dekreto,tai turejot nuo vaiko gimymo dienos darbe prasyma parasyti.
Atsakyti