Įkraunama...
Įkraunama...

Kam tos vestuvės?

QUOTE(Moonte @ 2011 05 21, 22:56)
Esu uz pagyvenima kartu. Jei as buciau turejusi tokia galimybe, kurios neturejau... Tuomet visuomene buvo ziauriai despotiska. Tik vedybomis galima buvo legalizuoti seksa, jo padarinius. Po pirmo kurso, dazniausiai, nemaza dalis paneliu nestukes ir atuomatu vestuves. Kai pagalvoji  doh.gif

Tikrai. Dabar gi laisvė, gyvenk ir sexuok be štampo kiek nori. biggrin.gif Mano sesės anksti tekėjo, dėl to biggrin.gif O aš jau tėvams kitokį gyvenimo būdą pristačiau
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 05 21, 22:56)
Po pirmo kurso, dazniausiai, nemaza dalis paneliu nestukes ir atuomatu vestuves. Kai pagalvoji  doh.gif

jooo, mano viena teta tekejo 23 metu tai tipo jau baisiausia senmerge buvo, kaip ir eme tokia kas blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
visos tekedavo 20-21 metu. is dalies del aplinkybiu - jei studentai susiburkuodavo, o po mokslu paskyrimus i skirtingus salies galus gaudavo tai nekas gi, o susituokusiems paskyrimai i viena vietove budavo, buvo galima seimynine komunalke gauti, pasipirkt jaunavedziu parduotuvej padoresniu dalyku, pagimdzius vaika ar du ar tris jau galima buto tiketis buvo, paskui masinos. irgi ne siaip tuokdavosi (ne visi). bet aisku, pagrindis koziris - legalus seksas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 21 gegužės 2011 - 22:02
QUOTE(ooo @ 2011 05 21, 21:55)
buvom ir mes tunise, gyvenom viesbutyje, gide mus pristate kaip vyra ir zmona, pavardes skirtingos, bet klausimu niekam nekilo. tiesa, orouoste mergaie pasimete, kai pasus abieju vinu metu padaviau, nes nesuprato, kaip cia pas ja du pasai, o lagaminas tada kieno??? tai salia dirbes vyrukas paaiskino, kad tas didelis lagaminas yra musu bendras smile.gif ir kad ne visada pavardes tu europieciu buna vienodos seimoj  lotuliukas.gif
nes jei ka, tai uz gyvenima kartu nesusituokus galima abimes gauti lygtai po 4 menesius kalejimo  lotuliukas.gif

Ar yra koks skirtumas, ar lagaminas vieno, ar bendras, del formalumu klausiu. Ar ne paprasciau tokiu atveju bagaza uzrasyti kazkuriam vienam asmeniui, nei 4 menesius sedeti tuniso kalejime? Na, nebent jums svarbu tunisieciams irodyti svo teise gyventi kartu be santuokos patvirtinimo ir tai pademonstruoti "smutkiu susimetimu" lagamine.
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2011 05 21, 23:37)
Tokia jau ta visuomene... Mokykloje vaikai atkartoja tai ko ismoksta namuose ir prasideda... per storas, per plonas, per ryzas, strazdanotas, biednas ir t.t. Mane ligonineje apstauge, jog mano vaiko pasas ne lietuviskas, o med.sesute paporino, kad bent jau ne juodulis vaikas doh.gif Serga musu visuomene. Sunkiai serga. Pilna pagiezos, paniekos, su 0 tolerancijos. Man skauda sirdi, jog negaliu pakviesti sugyventinio sesers i LT, nes nesu isitikinusi, jog zmonems uzteks tolerancijos.

drinks_cheers.gif Bet visuomenes nepakeisiu, tad stengiuos kiek imanoma prie jos derintis, nenoriu issiskirt is minios...nesu labai stipri...O nuoskaudu pagiezu patiriam visi ir santuokoj ir nesantuokoj, bet tiesiog issirenku sau, jei galiu patogesni buda blush2.gif
Na o apie gimdymo namuose esancia atmosfera, net rasyt nenoriu, ten zmones kazkokie emociskai atbuke...
Atsakyti
QUOTE(der'spirga @ 2011 05 21, 23:02)
Ar yra koks skirtumas, ar lagaminas vieno, ar bendras, del formalumu klausiu. Ar ne paprasciau tokiu atveju bagaza uzrasyti kazkuriam vienam asmeniui, nei 4 menesius sedeti tuniso kalejime? Na, nebent jums svarbu tunisieciams irodyti svo teise gyventi kartu  be santuokos patvirtinimo ir tai pademonstruoti "smutkiu susimetimu" lagamine.

lotuliukas.gif kazkaip prajuokino biggrin.gif
gi ne apie demonstracijas kalba eina, o apie tai, kad kam temptis du lagaminus, jei telpam i viena? o priejus registracijos vieta orouoste ir pasus reikia paduot, ir bilietus, ir bagaza iregistruot, tai viska vienu metu ir pateikem, tai mergaite susimete, kaip ji cia vienu metu skirtingus zmones registruos, gi po viena reikia, jei ne seima smile.gif))) tai ir susimete, kokio cia asmens bagazas, kai suprato, kad bendras tai bet kurio is musu vardu bagazas ejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2011 05 22, 00:00)
jooo, mano viena teta tekejo 23 metu tai tipo jau baisiausia senmerge buvo, kaip ir eme tokia kas  blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif
visos tekedavo 20-21 metu. is dalies del aplinkybiu - jei studentai susiburkuodavo, o po mokslu paskyrimus i skirtingus salies galus gaudavo tai nekas gi, o susituokusiems paskyrimai i viena vietove budavo, buvo galima seimynine komunalke gauti, pasipirkt jaunavedziu parduotuvej padoresniu dalyku, pagimdzius vaika ar du ar tris jau galima buto tiketis buvo, paskui masinos. irgi ne siaip tuokdavosi (ne visi). bet aisku, pagrindis koziris - legalus seksas  biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Mano mociute, 1900 gimimo, tuokesi 30 metu, buvo dar skaisti mergaite su kasytem...
Mano mama tuokesi 25 metu, buvo normalu..
O va mano jaunysteje, tikrai pamenu 23 metu netekejusi, jau skaitesi senmerge..
Dabar merginos vel neskuba tuoktis, vadinas griztam prie senu paprociu, tekama sulaukus brandesnio amziaus.
Atsakyti
QUOTE(Gute 2011 @ 2011 05 21, 23:02)
bet visuomenes nepakeisiu, tad stengiuos kiek imanoma prie jos derintis, nenoriu issiskirt is minios...nesu labai stipri...O nuoskaudu pagiezu patiriam visi ir santuokoj ir nesantuokoj, bet tiesiog issirenku sau, jei galiu patogesni buda blush2.gif
Na o apie gimdymo namuose esancia atmosfera, net rasyt nenoriu, ten zmones kazkokie emociskai atbuke...

Tai jus gyvenate kaip suprantu del kitu...ka zmones pasakys...o nemanote,kad tiems zmonems visai dzin,kaip jus gyvenate:susituokus ar ne...kazkaip uzsiraunate ant "tokiu" pat kompleksuotu zmoniu,kaip ir jus pati...kaip jau ir minejau,turiu draugu,kurie jau daug metu nesusituoke,turi savo verslus,bet nei karto negirdejau,kad skustusi del skirtingu pavardziu(keliauja nemazai) ar kitaip butu pasiepti,izeisti...gimdymo namuose taip pat gimde,bet nebuvo jokiu izeidinejimu(kelios is ju tikrai butu padave i teismus)...o gal pasitvirtina toks posakis,kaip nori gyventi,taip ir gyveni,toks ir kitu poziuris i tave... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 21 gegužės 2011 - 22:24
QUOTE(ooo @ 2011 05 21, 22:09)
lotuliukas.gif  kazkaip prajuokino  biggrin.gif
gi ne apie demonstracijas kalba eina, o apie tai, kad kam temptis du lagaminus, jei telpam i viena? o priejus registracijos vieta orouoste ir pasus reikia paduot, ir bilietus, ir bagaza iregistruot, tai viska vienu metu ir pateikem, tai mergaite susimete, kaip ji cia vienu metu skirtingus zmones registruos, gi po viena reikia, jei ne seima smile.gif))) tai ir susimete, kokio cia asmens bagazas, kai suprato, kad bendras tai bet kurio is musu vardu bagazas ejo smile.gif

Tik paklausiau, kaip jums iregistravo bendra bagaza.

P.S. Nematau nieko juokingo, paprastas klausimas, jei jus tai linksmina, ar sukelia manlonius prisiminimus - i sveikata - juoktis sveika thumbup.gif , bet atsakymas man vistiek neaiskus, kaip su bagazo formalumais pasielgta.
Atsakyti
QUOTE(der'spirga @ 2011 05 21, 23:15)
bet atsakymas man vistiek neaiskus, kaip su bagazo formalumais pasielgta.

iregistravo to vardu, kieno pasa pirma paeme mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 05 22, 00:10)
Tai jus gyvenate kaip suprantu del kitu...ka zmones pasakys...o ne manote,kad tiems zmonems visai dzin,kaip jus gyvenate:susituokus ar ne...kazkaip uzsiraunate ant "tokiu" pat kompleksuotu zmoniu,kaip ir jus pati...kaip jau ir minejau,turiu draugu,kurie jau daug metu nesusituoke,turi savo verslus,bet nei karto negirdejau,kad skustusi del skirtingu pavardziu(keliauja nemazai) ar kitaip butu pasiepti,izeisti...gimdymo namuose taip pat gimde,bet nebuvo jokiu izeidinejimu(kelios is ju tikrai butu padave i teismus)...o gal pasitvirtina toks posakis,kaip nori gyventi,taip ir gyveni,toks ir kitu poziuris i tave... lotuliukas.gif

As neturiu kompleksu,gyvenu del saves ir vyro, susituoke mes seniai, bet as norejau teket, man patinka but istekejusiai, ir dar plius del to, kad istekejau gerai jauciuosi visuomeneje. As truputi kalbejau ne vien apie santuoka, kad nenoriu issiskirt is minios, del daug kitu dalyku...
Atsakyti
QUOTE(Gute 2011 @ 2011 05 21, 23:31)
As neturiu kompleksu,gyvenu del saves ir vyro, susituoke mes seniai, bet as norejau teket, man patinka but istekejusiai, ir dar plius del to, kad istekejau gerai jauciuosi visuomeneje. As truputi kalbejau ne vien apie santuoka, kad nenoriu issiskirt is minios, del daug kitu dalyku...

Dziaugiuosi uz jus...bet sakanti neturinti kompleksu priestaraujanti sau..."gyvenu del saves" ir "kad istekejau,jauciuosi gerai visuomeneje"... dvi priesingybes...o jei nebutumete istekejusi,tai ka...visuomene jus smerktu...juk tai jusu gyvenimas...ir kas jums ta visuomene(kazkaip abstraktus zodis,net neskanus)...va cia ir susidaro problema,kad gyvename,tuokiames ne del saves,o del kitu...ka zmones pasakys...
Esu uzsiauginusi stora oda,tai i aplinkiniu nuomone atsizvelgiu ar kreipiu demesi tik tada,kai pati to noriu ar man to reikia...gyvenimas visko ismokina... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gute 2011 @ 2011 05 21, 21:02)
drinks_cheers.gif Bet visuomenes nepakeisiu, tad stengiuos kiek imanoma prie jos derintis, nenoriu issiskirt is minios...nesu labai stipri...O nuoskaudu pagiezu patiriam visi ir santuokoj ir nesantuokoj, bet tiesiog issirenku sau, jei galiu patogesni buda blush2.gif

O as nenoriu taikytis ax.gif Tiesiog noriu gyventi SAVO gyvenima. Nes ismokau, kad bent jau LT visuomet atsiras kas nors, kuris jaus pareiga islieti savo paplavas. Visi jaucia teise ar kokia pareiga kistis ir nurodineti:kaip renktis, kur studijuoti, su kuo susitikineti, kada vaiku susilaukti, kiek tu vaiku uzgyventi ir ta sarasa galima testi be galo. Visiems vistiek neitiksi 4u.gif
Atsakyti