Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

Sveikos, as taip pat turiu klausyma del meducio.
Issikepiau lakstus, juos pertepsiu grietinele, bet va del torto aptepimo receptu akys raibsta ir jau susimaisiau. Pries tepant bezei tiek kreminei, tiek kociojamai reikia pertepti sviestiniu kremu. Beze bijau daryti, verysad.gif bijau, kad nesigaus. Iskausi pradziai lengvesniu variantu. Ar galima vien tik sviestiniu kremu aptepti tortuka, i ji planuoju deti dazu. Ar gerai gausis? O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mamy <3 @ 2011 07 11, 15:10)
mmmm......labai skaniai žiūrisi ir gražiai papuošei wub.gif  thumbup.gif

aciu 4u.gif pats smagiausias darbas gaminant torta ji puosti, nors su puosyba man labai nekas biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mylimaa: 11 liepos 2011 - 16:57
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 15:43)
Sveikos, as taip pat turiu klausyma del meducio.
Issikepiau lakstus, juos pertepsiu grietinele, bet va del torto aptepimo receptu akys raibsta ir jau susimaisiau. Pries tepant bezei tiek kreminei, tiek kociojamai reikia pertepti sviestiniu kremu. Beze bijau daryti,  verysad.gif  bijau, kad nesigaus. Iskausi pradziai lengvesniu variantu. Ar galima vien tik sviestiniu kremu aptepti tortuka, i ji planuoju deti dazu. Ar gerai gausis? O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu  blush2.gif

ganasas abejoju ar gausis-jis daug kam nepavyksta schmoll.gif vien su sviestiniu bus neskanu-labai riebu(ir kam ten dazai?) unsure.gif patarciau naudoti saldainine mase-ji turetu pavykti be problemu,ir tuomet sviestinis kremukas tiks plonai aptepti,pries dengiant sia(ar bet kuria kita)mase mirksiukas.gif
receptai yra virsutineje papuosimu temoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(keno @ 2011 07 11, 18:51)
ganasas abejoju ar gausis-jis daug kam nepavyksta schmoll.gif vien su sviestiniu bus neskanu-labai riebu(ir kam ten dazai?) unsure.gif patarciau naudoti saldainine mase-ji turetu pavykti be problemu,ir tuomet sviestinis kremukas tiks plonai aptepti,pries dengiant sia(ar bet kuria kita)mase mirksiukas.gif
receptai yra virsutineje papuosimu temoje 4u.gif



Darysiu torta vaiko gimtadieniui, noriu, kad jis butu visas melynos spalvos. blush2.gif
Aciu uz atsakyma, receptus visus jau nusirasiau. ax.gif Tai, kaip supratau pirma tepam sviestini krema, o po to beze, ar ganasas, saldainiu mase ir t.t. Nepykit, dar tik mokinuos. blush2.gif

Jai gaminu saldainiu mase, kiek laiko ji gali stovet saldytuve pries tepant ant torto? Taip pat ir sviestinis kremas? Aciu uz pagalba
Atsakyti
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 21:29)
Darysiu torta vaiko gimtadieniui, noriu, kad jis butu visas melynos spalvos.  blush2.gif
Aciu uz atsakyma, receptus visus jau nusirasiau.  ax.gif Tai, kaip supratau pirma tepam sviestini krema, o po to beze, ar ganasas, saldainiu mase ir t.t. Nepykit, dar tik mokinuos.  blush2.gif

Jai gaminu saldainiu mase, kiek laiko ji gali stovet saldytuve pries tepant ant torto? Taip pat ir sviestinis kremas? Aciu uz pagalba

as irgi dar tik mokinuos tongue.gif del ganaso nezinau,bet beze ir saldainiu mase dengiame ant plonai aptepto sviestiniu kremuku mirksiukas.gif
o,kam ja laikyti saldytuve-susals i raga schmoll.gif as laikau spintuteje,suvyniota i plevele,o sviestinis kremukas,uzdengtas gali kazkiek stoveti,tiksliai nepasakysiu,bet paragauji ji,ir zinai,ar geras ar jau nebe biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lituke-sypsenele @ 2011 07 11, 12:43)
O kaip del sviestinio kremo sarlot ir ganaso? Ar jie tinka tik aptepti torta, niekas nesusigadina??? Aciu  blush2.gif

Ganasas gauansi ir puikiai, gali dzibuoti torta, tikjis rudos spalvos.As ganasa darua ne su grietinele ir sokoladu, o su grietinele ir rududu ir viskas puikai gaunasi 4u.gif
Atsakyti
[quote=Aleisaba,2011 07 11, 13:19]
[quote=keno,2011 07 11, 13:20]
[/quote]
Aciu uz patarimus, bandysiu tuomet meduti kepti anksciau, o del jaunystes blynu dar ziuresiu, kaip cia i laika isisprausti 4u.gif
Atsakyti
Aciu uz atsakyma, 4u.gif

Virsuje rase moteriskes, kad kociojama beze galima laikyti net iki 2 sav. bigsmile.gif

sveciai atvaziuoja treciadieni, o penktadieni ju vaikiuko gimtadienis. Nesinoretu tada gaminti beze, ar sviestini krema.... o jai nepavyktu..... blush2.gif
todel noreciau jau siandien pasiruosti......

Bandysiu daryti, jai nepavyks, tada nuspalvinta plakta grietinele tepsiu ant virsaus. ax.gif

Aciu uz atsakyma
Atsakyti
Sveiki,
kepu triufelini torta, tik is dvigubos normos ir ne 20, o 25 skersmens apskritimus. Gavosi 9 isviso, bnet tokie plonuciai, ar taip ir turi buti? Ar as per plonus padariau g.gif Gal kas kepete patarkite, kad kitakart nekartociau klaidu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 07 02, 08:39)
nebeturiu dabar to jų kainyno, bet jei gerai prisimenu tai yra karamelizuoti dribsniai, o fasavimas minimalus ar ne 2,5 kg kažkas, kilo kaina neprisimenu, bet žinau, kad man pasirodė brangu ir nepirkau  blush2.gif

Tai galima su keliomis mamytemis susimesti ir nusipirkti, ir ne taip brangiai iseis smile.gif

QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 02, 09:42)
M-7PAIL Paillete Feuilletine dribsniai - sitie gal? 29,14 lt be PVM. Ir po 2,5 kg parduoda. Bet jauciu ju ten maisas visas, nes turetu buti lengvi smile.gif Paskaitau ten ta parduodamu prekiu sarasa, tai kraupu darosi... pastos, pagerintojai, pelesio mazintojai, milteliai, misiniai...

doh.gif

QUOTE(braskelina @ 2011 07 08, 22:15)

O kažin ar braškės stingsta kremuose ir žele g.gif Manau,kad su braškėmis taip pat turėtų būt skanu rolleyes.gif

Jo susitingsta, ir labai skanu, dariau pastoviai su braskemis thumbup.gif

QUOTE(mylimaa @ 2011 07 10, 13:29)
idedu savo 6kg Napaleona smile.gif


labai graziai puostas jusu Napaleonas thumbup.gif

Atsakyti
Triju sokoladu tortas
Dangiskas skonis, pirmenantis kakavinius ledus.
user posted image
Produktai: (18 cm)

100 g. šokolado skonio sausainių
40 g. sviesto
100 g. juodo šokolado
100 g. pieniško šokolado
100 g. balto šokolado
15 g. želatinos
420 ml grietinėlės 35-36 %
375 ml pieno

Eiga: Sausainius susmulkinti iki trupinių. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su sausainiais. Ant tortinės padėklo uždėti tortinės žiedą ir apjuosti jį kepimo popieriumi. Į vidų sudėti sausainių masę, gerai paspausti ir dėti į šaldytuvą 15-20 min. 5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, sumaišyti ir leisti pastovėti apie 5 min. Į puodą sudėti juodąjį šokoladą, supilti 140 ml grietinėlės, 75 ml pieno ir supilti pabrinkintą želatiną. Puodą statyti ant kito, didesnio puodo su šiek tiek vandens ir šildyti ant lengvos ugnies, kol šokoladas ir želatina ištirps. Negalima užvirinti. Pravėsinti ir supilti ant sausainių masės. Dėti į šaldymo kamerą 1 val.
5 g. želatinos užpilti 50 ml pieno, pabrinkinti. Į puodą sudėti pienišką šokoladą, 140 ml grietinėlės, 75 ml. pieno ir gaminti viską taip pat kaip su juoduoju šokoladu. Būtina gerai atvėsinti ir palengva supilti masę ant juodos masės. Žiūrėti, kad nesusidarytų duobė. Vėl statyti 1 val. į šaldymo kamerą.
Iš likusių produktų paruošti balto šokolado masę kaip ir kitas. Atvėsusią, palengva supilti ant pieniškos masės ir statyti į šaldytuvą nakčiai.
Skanaus
user posted image
P.s. šį tortą galimą užšaldyti iki 1 mėnesio ir valgyti kaip ledų tortą.
Atsakyti
Gal as ne i tema ,bet noreciau paklausti ar jus zinot ,kad uzsaldyti galima visus tortus.
Mano uosvienei per balius kai prinesa tortu tai ji smakst i kamera ir viskas.
Ypac kreminiai tai puikiai po to issilaiko.
Atsakyti