sveikutes arteja dukrytes gimtadienis, 3metukai labai noriu iskepti torta pati, bet tiek daug receptuku cia pas jus, net galva apsisuko gal rekomenduotumete koki? paviliojo tortas snikersas su kaameliniu gunasu, bet jis labai saldus matyt, net per daug
kepaiu torta "menulis".nuotrauku deja neturiu. gavosi labai skanus varskinis tortas. siektiek keiciau recepta: i tesla dejau ne apelsinu esensijao itarkavau vieno didelio apelsino zievele, o i varskes krema su blenderiu iplakiau to nutarkuoto apelsino minkstima ir vaniles. i tris sluoksnius tepiau raudonu uogu uogienes gerokai parugstintos citrinos sultim. tai zinokit gavosi labai skanus tortukas ,skaniausias jis man buvo antra diena vakare kai jau pastovejo kambario temperaturoje.
Labas vakaras kepejeles
Negaliu ziuret as situ temu nes seiles taip ir varva
As su tokiu klausimu: Gal kas Vilniuje galetu iskepti ir papuosti krikstynu proga tortuka?
GAleciau pati bet tam neturiu laiko o su papuosimais tai aplamai patyliu
I AZ
Negaliu ziuret as situ temu nes seiles taip ir varva
As su tokiu klausimu: Gal kas Vilniuje galetu iskepti ir papuosti krikstynu proga tortuka?
GAleciau pati bet tam neturiu laiko o su papuosimais tai aplamai patyliu
I AZ
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 16, 15:29)
Bananus, kad jie nepajuostu, reik apvoliot citrinos sultyse
Kepiau Tailandietiska torta, ir pagal receptura ten reikia bananus apvirti, apviriau, bet jie man kai kurie pajuodavo, vieni daugiau , kiti maziau, nezinau kodel taip pasidaro su jais, nes ne viena karta jau viriau...kaip jums buna ir galvoju gal tada butu galima deti juos nevirtus, tiesiog susmulkinti ir apipilti citrinu sultimis
Tortas Napoleonas
Nemėgstu riebių sviestinių kremų, ir dar dažnai būna, kad lakštai nesusigeria tuo sviestu tai sluoksniai išsidraiko.
Šis tortas kitoks, pūslėtas, neriebus, kremu susigėrusiais lakštais, visų buvo išgirtas, jau ir užsakymų gavau
Ir nėra taip sudėtinga kaip atrodo, pagaminti neužtrukau ne valandos.
Tiesa receptuko paieškos baigėsi ties Indrės virtuvė, iš ten nuoroda į video filmuką.
Tešlai:
600 g miltų
300 g svieto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Viską ruošiau kombainu, subėriau miltus, minkštą sviestą, palikau maišytis, vėliau kiaušinis, grietinė ir druska, viskas, dar palikau 3-4 min. maišytis.Tešla labai maloni, nelimpa prie rankų. Suformavau 9 rutulėlius ir pastačiau keliom val. į šaldytuvą.
Iš karto ruošiau kremą, nes dar reikėjo geros valandos jam atvėsti.
Kremui reikės:
750 ml. pieno
1 vanilės ankšties
7 trynių
220 gr. rudo cukraus
75 gr. miltų
150 gr. sviesto
Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm. pločio ir keliu mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus,( man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje,kol paruduoja 7-10 min.
Aš kaip iškepiau lakštus lengvai tariant pašiurpau... kaip vis viso to sulipdyti tortą???
Pūslėti baisiausiai.., bet tai ir yra šio torto "arkliukas"
Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius.
Tiesa !! Vieną lakštą kokį negražiausia atidedame torto papuošimui, trupiniams
Sutepame visus lakštus, vos spustelime visą tortą, kad šiek tiek susėstu, aš dar paslėgiau pjaustymo lentele ir dedame 3-4 val. į šaldytuvą. Išėmus tortas pasėda gerokai, suminkštėja ir gaunasi labai gražios formos, apipjaustome kraštus, ir jau galime jais mėgautis prie kavos
Sutrupiname lakštą kurį buvom atsidėję, sutrupiname tarp pirštų, trupiniai turėtų gautis stambūs ir paskrudiname sausoje keptuvėje iki rudos spalvos. Aptepame visą tortą kremu ir aplipiname trupiniais.
Kad pilnai suminkštėtų lakštai dar paliekame šaldytuve 3-4 val. Pabarstome gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!
Nemėgstu riebių sviestinių kremų, ir dar dažnai būna, kad lakštai nesusigeria tuo sviestu tai sluoksniai išsidraiko.
Šis tortas kitoks, pūslėtas, neriebus, kremu susigėrusiais lakštais, visų buvo išgirtas, jau ir užsakymų gavau
Ir nėra taip sudėtinga kaip atrodo, pagaminti neužtrukau ne valandos.
Tiesa receptuko paieškos baigėsi ties Indrės virtuvė, iš ten nuoroda į video filmuką.
Tešlai:
600 g miltų
300 g svieto
225 g grietinės
2 kiaušiniai
žiupsnelio druskos
Viską ruošiau kombainu, subėriau miltus, minkštą sviestą, palikau maišytis, vėliau kiaušinis, grietinė ir druska, viskas, dar palikau 3-4 min. maišytis.Tešla labai maloni, nelimpa prie rankų. Suformavau 9 rutulėlius ir pastačiau keliom val. į šaldytuvą.
Iš karto ruošiau kremą, nes dar reikėjo geros valandos jam atvėsti.
Kremui reikės:
750 ml. pieno
1 vanilės ankšties
7 trynių
220 gr. rudo cukraus
75 gr. miltų
150 gr. sviesto
Pieną supilti į puodą, valinės ankštį perpjauti išilgai ir mesti į puodą su pienu. Užvirinti ir nukelti nuo ugnies. Kol pienas vėsta išplakti trynius su cukrumi, sudėti miltus ir pilti juos karštą pieną, viską išmaišyti, perkošti ir pakaitinti ant mažos ugnies ~8 min. Tada nuimti nuo ugnies, sudėti sviestą, išmaišyti ir palikti atvėsti.
Iš tešlos kočiojame blynus maždaug 24 cm. pločio ir keliu mm storio, galima kočioti iš karto ant kepimo popieriaus,( man blynai labai lipo, todėl vos pabarstydavau paviršių miltais) kepti 230 C įkaitintoje orkaitėje,kol paruduoja 7-10 min.
Aš kaip iškepiau lakštus lengvai tariant pašiurpau... kaip vis viso to sulipdyti tortą???
Pūslėti baisiausiai.., bet tai ir yra šio torto "arkliukas"
Nieko nereikia pradurinėti ar laužyti..Lakštą dedame puslėta puse į apačią, vos spustelime, pertepame kremu ir vėl puslėta pusė į apačią , o aptepimui lieka tiesus paviršius.
Tiesa !! Vieną lakštą kokį negražiausia atidedame torto papuošimui, trupiniams
Sutepame visus lakštus, vos spustelime visą tortą, kad šiek tiek susėstu, aš dar paslėgiau pjaustymo lentele ir dedame 3-4 val. į šaldytuvą. Išėmus tortas pasėda gerokai, suminkštėja ir gaunasi labai gražios formos, apipjaustome kraštus, ir jau galime jais mėgautis prie kavos
Sutrupiname lakštą kurį buvom atsidėję, sutrupiname tarp pirštų, trupiniai turėtų gautis stambūs ir paskrudiname sausoje keptuvėje iki rudos spalvos. Aptepame visą tortą kremu ir aplipiname trupiniais.
Kad pilnai suminkštėtų lakštai dar paliekame šaldytuve 3-4 val. Pabarstome gausiai cukraus pudra.
Skanaus !!!
Skaniai atrodo... tik va lakstelius pries kepant jei subadytumet, tai nebutu tokiu pusliu, lengviau sutept butu. Bandysim si torta
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 06 20, 09:13)
Skaniai atrodo... tik va lakstelius pries kepant jei subadytumet, tai nebutu tokiu pusliu, lengviau sutept butu. Bandysim si torta
aciu
va kur visa paslaptis as vos neverkiau kaip pamaciau lakstus
QUOTE(Ulė @ 2011 06 20, 09:29)
as kazkada irgi tokiu pusletu prikepiau pusles suseda, ale tept tai sunku...
turiu prasyma iskept napaleona, bandysiu si itariu, kad su kombainu zymiai kokybiskesne tesla iseina kur dar ji paraut:)
ar labai saldus tortas gaunasi"snikersas su karameliniu gunasu"? atleiskit, kad kartojuosi, bet labai laukiu atsakymo
QUOTE(mylimaa @ 2011 06 20, 10:56)
ar labai saldus tortas gaunasi"snikersas su karameliniu gunasu"?
As atsakysiu is savo patirties: saldumas - toks dalykas, kad kol pats savo kailiu nepabandysi, tol nezinosi, kad ir kaip vaizdziai kiti benupasakotu Ganasa dariau tik pati pirma karta ir jis man nesigavo, todel daugiau niekada jo nebedarau, nes jis tepasi tik ant virsaus (nors kiti naudoja kaip pertepima). Puosiu kaip man patinka arba kaip reikia O pats tortas asmeniskai man yra gana normalus, nepasakyciau, kad labai saldus, nors cia priklauso nuo kiekvieno skonio
QUOTE(Aleisaba @ 2011 06 20, 11:17)
labai aciu uz atsakyma
o keptumete ji 3metuku vaiko gimtadieniui? suprantu, kad truputi kvailai klausiu bet sis tortukas man atrodo labai skanutis, bet bijau kad paskui mazoji nuzsisaldintu, nes labai jau saldumynus megsta