Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-14

QUOTE(selinga @ 2011 05 26, 07:59)
Sveikos,merginos smile.gif Turiu keleta klausimu apie Zozefinos torta,gal kas patars ax.gif
1.Ar uztenka biskvitus sulaistyti likeriu?Nebus sausas?O gal dar neprosal ir saldintu vandeneliu?
2.Ar butu labai blogai ,jei likeri pakeisciu,pvz.:kokiu brendziu?
3.Ar sis tortas ,kaip ir Snikersas ar kiti tortai skanesnis siek tiek pastovejes,ar uztenka ji sutept is vakaro?

1.biskvitas jau is saves bus dregnokas,todel labai daug laistyti jo nereikes.
2.pagal recepta laistyti reikia amaretu,arba ji pakeisti galima(ka as ir darau)vanduo+rugstele+pora migdolu esenijos lasu.siaip gali laistyti betkuo,bet sie skysiai priduoda tamtikra skoni/kvapa
3.raso,kad galima valgyti jau po5val,bet man jis skanesnis bent po paros
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 05 26, 08:18)
vanduo+rugstele+pora migdolu esenijos lasu

oj,dar + cukrus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Bijuna @ 2011 05 24, 08:16)
Aga, būtinai parašyk, labai tėvo dienai noriu iškepti, bet kad trapus butu jis nori, o aš ne karto nekepusi jo. ax.gif


Nu va sedziu su kavos puodeli ir ragauju ta napaleona, visu pirma ka norejau pasakyt kad si torta nesu valgius jau kazi kiek metu, kai ji sutepinejau, prisiminiau jo kvapa, nes butent kai sutepiau pasklido tikro napaleono kvapas, vyras mano dar ilgiau nera jo valges, jis isvis net negalejo prisimint kas tai per tortas, o kai uzuode kvapa iskart prisimine biggrin.gif , zodziu dabar jis pastovejes dvi dienas, lakstai islike trapus thumbup.gif , minksti, ne per saldus, ne per riebus, zodziu thumbup.gif rekomenduoju tikrai.Nepamenu kieno receptas tas is SM, jai reiks kam galesiu visa imest vel, ten i tesla konjako pilasi ir jo taippat pilasi ir i krema.
Atsakyti
Aš noriu, prašome įmesti arba nuorodėlę. O pjaunasi gerai, ta prasme nėra, lakštai sau, kremas sau
Atsakyti
Aga, meskite nuoroda, nes pas mane be konjako g.gif biggrin.gif
Papildyta:
Ups, ir kol nesuvalgete dar nuotrauka greit padarykit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 05 26, 13:05)
Aš noriu, prašome įmesti arba nuorodėlę. O pjaunasi gerai, ta prasme nėra, lakštai sau, kremas sau


Jo pjaunasi gerai, niekas nesiskyre, as va kaip tik aplink forma apipjausciau torta, tai ir ragavau is tu gabaliuku biggrin.gif
Va receptas, dar pasikartosiu kad ji ne mano, jis kazkieno is SM, bet kadangi saugausi receptus , o ne nuorodas, tai negaliu atsiminti kas kieno blush2.gif Bet kuriuo atveju ir noriu padekot uz ta receptuka tam kas ji idejot 4u.gif

RECEPTAS
Vienintelis tikras Napoleono torto arba, teisingai sakant, Napoleono pyragaičio
receptas yra tik šis:
Tešlai reikia:
- 700 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 500 g naminio sviesto,
- 5 šaukštų šviežios naminės grietinės,
- 50 g konjako,
- 1 kiaušinio,
- 7 g druskos
Virtam vaniliniam kremui:
- 500 g naminio sviesto,
- 120 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
- 350 g cukraus,
- 1 stiklinės gyvo naminio pieno,
- 3 naminių kiaušinių trynių,
- 20 g vanilinio cukraus,
- 50 g konjako,

T e š l a i ant darbastalio kalvele išsijojami miltai, užbarstoma druska, miltuose padarius duobutę, į ją supilamas konjakas ir sudedama grietinė, įmušamas kiaušinis, sudedamas atšaldytas gabalėliais supjaustytas sviestas ir šaltoje patalpoje kapojama tol, kol tešloje nelieka sausų miltų. Tada iš tešlos suformuojamas rutulys, suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas porai valandų į šaldytuvą. Po to tešla padalijama į 12 vienodo dydžio gabalų ir iškočiojama 12 vienodo diametro 3-4 mm storio papločių. (Kočioti ir perkelti lengviausiai tarp dvejų maistinių plėvelių). Papločiai perkeliami į kepimo popieriumi išklotą skardą, subadomi šakute ir kepami karštoje 180 laipsnių orkaitėje 2-3 min. orkaitėje, kol gražiai pagelsta, bet ne paruduoja. Iš skardos išimami, kai atšąla. Ant lakštų dedama lėkštė arba kita apvali forma ir apipjaunama.

K r e m u i skirtas sviestas ištirpinamas puode, įsijojami miltai ir maišant kaitinama, kol miltai pradeda gelsti. Atskirai prikaistuvyje užvirinamas pienas su cukrumi ir supilamas į sviestą su miltais, smarkai maišant. Dar kiek pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir mediniu šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta. Tada po vieną įmušami tryniai ir gerai išsukama. Kartu po truputį pilamos konjakas bei vanilinis cukrus ir sukama, kol kremas pasidaro purus.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.

P u o š i a m a likusiu kremu ir iš lakštų nuopjovų sutrintais trupiniais: viršus ir šonai aptepami kremu ir apklijuojami trupiniais. Prancūzijoje vieną dalį nuopjovų dar kiek pakepindavo, kad gautųsi tamsesnė spalva. „Napoleono“ viršų aplipdydavo šviesesniais trupinais, o tamsesniais trupiniais per trafaretą išbarstydavo laurų vainiką su N raide viduryje.

Produktus dejua parduotuvinius, miltus iprastus.Kai tesla susikapojau, ji buvo gan lipni, pabandziau ja kociot tarp pleveliu, sunkiai bet isejo, taciau kai kepe tai viskas nerealiai traukesi doh.gif ir ilgai kazkaip kepe.Antru bandymu, pasidariau tesla ir tada dar kokia 100g miltu idejus paminkiau, gavosi puikiai, istraukus is saldytuvo kociojau tiesiai ant sviestinio popieriaus , ant virsaus vis pabarstydama miltais kad nekibtu.
Kremui ir naudojau parduotuvinius produktus.
Cia nupjautieji gabaliukai
user posted image
o cia tortas, bet dar nepuosiau
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Milux @ 2011 05 26, 17:46)
Virtam vaniliniam kremui:
- 500 g naminio sviesto,

- 1 stiklinės gyvo naminio pieno,

o jei pirktiniai produktai,kokie riebumo sviestas ir pienas turetu buti? ir kiek ml jusu stikline? ax.gif
Atsakyti
nezinau kokio riebumo, sviestas kaip sviestas, o piena naudojau iprasta, ne liesa.riebumo nezinau es neraso pas mus.
Atsakyti
Dėkinga už receptą
Atsakyti
Labas kepejeles 4u.gif
As su klausimu.Darysiu torta su braskemis,kazin jei viena sluoksni deciau bananu?Deretu prie braskiu? Ar jie nepajuoduos torte? Desiu juos i grietineles ir maskarpones krema. smile.gif
Atsakyti
Sveikos!

As taip pat kreipiuosi i jus patarimo... ax.gif

Planuoju daryti 3 aukstu torta. Apatinis-Napoleonas, vidurinis-sokoladinis triufelinis, virsutinis - kokosinis. Visi 3 su apdengimo mase. Mane neramina tik viena, kaip juos tarpusavyje sulipdyti, kad nepabegtu vienas nuo kito? Gal esate dare keliu aukstu? Ar Napoleonas atlaikytu? blush2.gif

Aciu labai labai uz patirties pasidalijima! 4u.gif
Atsakyti
Kepiau "Rafaelo", tikrai labai labai skanus torčiukas. Ačiū už patarimus 4u.gif
Dabar sugundė Olestos kriaušinis karamelinis, bet ir vėl turiu klausimų:
1. Kokios kremo produktų proporcijos, nes radau tik aprašytą bendrais bruožais
2. Ar kremai pakankamai tvirti, nes čia jau sviestas nesideda
3. Ir ar lengvai susijungia jau išplakta grietinėlė su Rududu
Planuoju kepti rytoij, tai jei Olesta negali atsakyti, tai gal kuri kepėt ir pasidalinsit patirtim ax.gif
Atsakyti