Įkraunama...
Įkraunama...

Akyčių problemos.Tema nr.6

Sveikutės! Parūpo man, ar leidžiat savo vaikučiams žiūrėti televizorių, jei taip, tai kiek laiko? Gyd. klausiau, tai sakė max 15 min. galima ir tik su akinukais. Aš dieną tai būnu net iš rozetės ištraukus, nes panelė visas knopkes kuo puikiausiai susispaudo ir įsijungia. Na, o vakare, kažkur nuo žinių, tai būna įjungtas kokia pora val. ir žiūrim visi.
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2012 03 20, 14:57)
Sveikutės! Parūpo man, ar leidžiat savo vaikučiams žiūrėti televizorių, jei taip, tai kiek laiko? Gyd. klausiau, tai sakė max 15 min. galima ir tik su akinukais. Aš dieną tai būnu net iš rozetės ištraukus, nes panelė visas knopkes kuo puikiausiai susispaudo ir įsijungia. Na, o vakare, kažkur nuo žinių, tai būna įjungtas kokia pora val. ir žiūrim visi.

Vakare daznai buna ijungtas kelias valandas, bet stengiuos, kad neziuretu tuo metu, jis dazniausiai zaidzia su savo masinom, na gal aki kartais ir uzmeta, bet jei pastebiu, kad isispokso tai isjungiu arba nukreipiu demesi.
O siaip leidziu paziuret filmuku, iseina koks pusvalandis per diena. Anksciau rodydavau per kompa, bet suzinojau, kad kompas dar blogiau negu telikas, todel viska perrasiau ir rodau per televizoriu. Ziuri tik su akinukais, nes ju per diena net nenusiima, nesioja pastoviai.
Atsakyti
Siaip dar yra skirtumas ar kineskopinis tv ar LCD/plazma. ir labai dviprasmiskai gyd apie tai kalba- vieni neleidzia kiti sako kad jokio skirtumo ziures ar ne, aisku ne apie kineskopinius kalbant
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2012 03 20, 16:13)
Siaip dar yra skirtumas ar kineskopinis tv ar LCD/plazma. ir labai dviprasmiskai gyd apie tai kalba- vieni neleidzia kiti sako kad jokio skirtumo ziures ar ne, aisku ne apie kineskopinius kalbant

mūsų gyd irgi sakė, kad jokios kirtumo, jei TV naujos kartos, t.y. ne kineskopinis. o kad kompas kenkia labiau nei TV šitą irgi sakė ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Crazy Lady: 20 kovo 2012 - 15:44
QUOTE(Crazy Lady @ 2012 03 20, 15:35)
mūsų gyd irgi sakė, kad jokios kirtumo, jei TV naujos kartos, t.y. ne kineskopinis. o kad kompas kenkia labiau nei TV tai tiesa ax.gif

Ta prasme jokio skirtumo ar ziures ar ne? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2012 03 20, 16:40)
Ta prasme jokio skirtumo ar ziures ar ne? g.gif

nu taip mum sakė drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Sawanna @ 2012 03 20, 16:08)
Vakare daznai buna ijungtas kelias valandas, bet stengiuos, kad neziuretu tuo metu, jis dazniausiai zaidzia su savo masinom, na gal aki kartais ir uzmeta, bet jei pastebiu, kad isispokso tai isjungiu arba nukreipiu demesi.
O siaip leidziu paziuret filmuku, iseina koks pusvalandis per diena. Anksciau rodydavau per kompa, bet suzinojau, kad kompas dar blogiau negu telikas, todel viska perrasiau ir rodau per televizoriu. Ziuri tik su akinukais, nes ju per diena net nenusiima, nesioja pastoviai.

Nu maniškė irgi nėra taip, kad ištisai žiūrėtų, bet jau kai reklama būna, tai "nieko nematau, nieko negirdžiu", venu žodžiu nėra vaiko biggrin.gif Ir labai mėgėja prieiti arti Tv, tai vis reikia toliau patraukti.
O dėl kompo nežinojau, vyras man kažkada aiškino, kad mažiau kenkia, reiks apšviest kai grįš.

QUOTE(Deep Blue @ 2012 03 20, 16:13)

Dabar galvoju, kineskopiniai, čia tie iš senų laikų ar ir naujesni jau, bet dar su išsikišimu gale g.gif
Atsakyti
svarbus dalykas, kad vaikas žiūrėdamas TV sėdėtų tiesiai prieš jį, o ne kur nors iš šono ar persikreipęs žiūrėtų. čia irgi gyd taip sakė
Atsakyti
QUOTE(Crazy Lady @ 2012 03 20, 15:45)
nu taip mum sakė drinks_cheers.gif

Nu idomiai g.gif Tai taip iseina, kad praktiskai ribot nebutina? Pas mus plazminis, bet vis tiek keistai skamba g.gif
Man tai santariskese sake ir skaiciau, kad jeigu jau rodom filmukus - geriau tai daryti per telika, negu per kompa..
O ziuret leidziu tik tvarkingai atsisedus ant sofos. Prieina arciau - isjungiu (ispejimai ir pabarimai neveikia doh.gif )
Atsakyti
QUOTE(Mistake @ 2012 03 20, 16:45)

Dabar galvoju, kineskopiniai, čia tie iš senų laikų ar ir naujesni jau, bet dar su išsikišimu gale  g.gif

nu kineskopiniai tai tie is vaikystes nu su dideliu uzpakaliu lotuliukas.gif
o LCD/plazma nu tai tie ploksti kur ant sienos gali kaip paveiksla pakabinti bet ne butinai tie 2cm storumo lotuliukas.gif

kompas labiau kenkia nes jis daug mazesnis ir i monitoriu ismeige zvilgsni is arti ziuri o i tv vis tiek gerokai is toliau nei i monitoriu
Papildyta:
QUOTE(Sawanna @ 2012 03 20, 16:51)
Nu idomiai g.gif Tai taip iseina, kad praktiskai ribot nebutina? Pas mus plazminis, bet vis tiek keistai skamba g.gif
Man tai santariskese sake ir skaiciau, kad jeigu jau rodom filmukus - geriau tai daryti per telika, negu per kompa..

siaip tai logiskai nuo knygu tv ir tt vystosi trumparegyste gi ar ne? tada logiska kad toliaregiams net sveika knygos tv ir tt. nu cia taip logiska kaip kad sokoladas yra darzove, bet vistiek nu, jei tikslas yra sumazinti + dioptrijas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Deep Blue @ 2012 03 20, 15:55)
siaip tai logiskai nuo knygu tv ir tt vystosi trumparegyste gi ar ne? tada logiska kad toliaregiams net sveika knygos tv ir tt. nu cia taip logiska kaip kad sokoladas yra darzove, bet vistiek nu, jei tikslas yra sumazinti + dioptrijas  g.gif

Nu tikrai, kad panasiai biggrin.gif
Mes einam kita savaite tikrintis, jau dabar tyliai meldziuos, kad nereiktu stprint akinuku.. unsure.gif o jei koks rezultatas bent mazulyyytis butu tai buciau laimingiausia mama pasauly..
Atsakyti
Man reik uzrasyt mazaja bet tempiu guma pati nezinau kodel. taip nelaukiu to pratinimo prie akiniu, kai prisimenu kaip didzioji ilgai adaptavosi doh.gif
Atsakyti