Įkraunama...
Įkraunama...

Rožės - 7

4u.gif
Gal kas žinot kuo reikia nupurkšti rožes, nes preitais metais nusipirkau matyt sergančią rožę (lapai tokie su juodomis dėmėmis) ir dabar ta rožė toookiiiaaa vargana ir kitos jau apėjo tokiais pačiais lapais su tom dėmėm. Tiesa tie lapai nukrenta patys.

Kan daryt? help.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(nijole0619 @ 2011 07 03, 01:26)
Variantas:
cituoju iš Sibirkos rožyno:
,,...pas mus paplitusi raudonoji vijoklinė 'Flammentanz', kuri gerai žiemoja nedengta".
pati tokią auginu, visad maniau kad tai Simpatija...o pasirodo....'Flammentanz'

Tai iš kur gi taip nusprendei, kad Flammentanz, o ne Sympathie schmoll.gif Man, pvz., daug metų auginama vijoklinė rožė yra Smpathie.... auginau prieš 30 metų, irgi tokia pati buvo... Taigi pirmiausia reikia žinoti skirtumus... Nes abiejų šių rūšių rožės yra visiškai identiškos žiedų ir lapų išvaizda... Todėl iš nuotraukos ar netgi natūroje jų negalima atskirti... O skirtumas labai paprastas... Sympathie žydi be perstojo nuo birželio iki spalio... ir jos žiedai kvepia. Flammentanz žydi vieną kartą per sezoną ir jos žiedai nekvepia. Taigi tik rožės savininkas gali teisingai nustatyti savo rožės vardelį... 4u.gif (Vokiška veislė... patys vokiečiai-selekcininkai apibudina analogiškai... Flammentanz blüht nur einmal, hat auch keinen Duft und ist auch SRT empfindlich, Sympathie dagegen blüht öfters und duftet... Sympathie ist sehr gesund und robust und hat einen tollen Duft. Die blüht von Ende Mai bis zu den ersten Frösten).

Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2011 07 02, 23:14)
Po lietaus nėra labai fotogeniškos biggrin.gif , bet...keletas žiedelių ax.gif

[quote=jediara,2011 07 02, 23:14]
Po lietaus nėra labai fotogeniškos biggrin.gif , bet...keletas žiedelių ax.gif

Nusvaigau nuo grožių ir kvapų... Jediara, parašyk šios savo rožės vardelį? Čia gi ne Abracadabra... schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fonda: 03 liepos 2011 - 16:56
Ačiū ačiū už informatyvius atsakymus apie vijoklinę rožę 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciuple: 04 liepos 2011 - 11:04
O aš po ilgo nerimo, ar atsigaus mano rožės, sulaukiau savo kukliosios žiedų. Keistuolė ji- pirmiausia pražysta geltonai, o paskui nuo pakraštėlių paraudonuoja
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rasiux-: 04 liepos 2011 - 11:08
QUOTE(raganele @ 2011 06 22, 20:11)
Nieko negaliu su savim padaryti - šviečia man jos pro langą biggrin.gif sustok akimirka žavinga, po keleto mėnesių beliks tik screensaveris...
user posted image

O jėrgutėliau koks nuostabumas wub.gif didžiausi komplimentai wub.gif šias gėles mylėjau visada....o šią vasarą išdrįsau nusipirkti ir pasisodinti savo sode.. turiu klausimą, gal kas atsakys...kaip supratau rožes gerai yra apmulčiuoti, dirvą purenti ir t.t. ...o jei apipilti žemę skaldele? g.gif ar neapsimoka?
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 07 04, 11:08)
O aš po ilgo nerimo, ar atsigaus mano rožės, sulaukiau savo kukliosios žiedų. Keistuolė ji- pirmiausia pražysta geltonai, o paskui nuo pakraštėlių paraudonuoja
user posted image

Jau koks grozis wub.gif
Atsakyti
Merginos, patarkit ką daugiamečio pasodint rožių tarpuose. Rožes perkelsiu rudeniop iš kitos vietos,susodinsiu puslankiu palei terasą, bus apie 8 rožes. Jos yra nuo rožinės iki bordo ax.gif Norėčiau kažko ryškaus daugiamečio wub.gif Turiu trejetą krūmelių levandų, bet jos skystokai man žydi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasiux- @ 2011 07 04, 12:08)

Nuostabus vaizdas mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=rasiux-,2011 07 04, 12:08]
user posted image

Sveikos, panaši į SAMBA arba RUMBA 4u.gif
Atsakyti
user posted image
Amadeus pirkta uzpernai is mazo daigelio, siemet mano ugio-165cm
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
user posted image
Papildyta:
Visų rožininkių labai atsiprašau, pirmąkatr nuotraukas įkėlinėjau, kažkokios didelės, bet ir tai pažanga blush2.gif
gal kuri atpažintų prieš paskutinę rožinę (mano saujoj), gavau dovanų, žinau, kad kilminga, bet vardo.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eliza68: 04 liepos 2011 - 16:26
Kompanijoj- exelsa, westerland ir amadeus.user posted image
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2011 07 03, 15:17)
4u.gif
Gal kas žinot kuo reikia nupurkšti rožes, nes preitais metais nusipirkau matyt sergančią rožę (lapai tokie su juodomis dėmėmis) ir dabar ta rožė toookiiiaaa vargana ir kitos jau apėjo tokiais pačiais lapais su tom dėmėm. Tiesa tie lapai nukrenta patys.

Kan daryt?  help.gif  cray.gif

profilaktiškai reikėjo nupurkšti fungicidu ,kad ir bordo ar,,champion,,,nes ta liga plinta ,kai lietingi orai, dabar tie pakenkti lapai nukris ,maniškės atsigavo tik kitąmet. O dabar purškimas tik pristabdys plitimą ....

na,o rožės pas visas pasakiškos thumbup.gif wub.gif dar gausiau žydinčių gražuolių ,mergytės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 04 liepos 2011 - 19:55