Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

Tvarkiausi iki 21.40. Pavargau, aišku. Bet perėjau į kitą lygį.. biggrin.gif t.y. iš pirmo į antrą aukštą.
Be to, pora didesnių slovikėlių rugštynių privakavau. Po kelių dienų eisiu dar šviežių ieškot. Ir noriu žemuogių. Duokit, kas nors žemuogių. Nieko nepavyksta užšaldyt žiemai. Kiek nuperku-viską mergaitės sukerta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 06 28, 18:44)

Kaunas.

Sumokėjau mokesčius. Jau trys mėnesiai be šildymo, tai matosi, kad persikėlus į naują namą su didesnėmis voniomis (mes visi voniniai) dujų sąnaudos karšto vandens ruošimui išaugo dvigubai. O dar ir kainą dujų kels doh.gif Reikės dar kartą paskaičiuoti saulės kolektorių atsipirkimą - gal prie dvigubų sąnaudų ir padidėjusios dujų kainos jau apsimokės saulę įdarbinti. Esu sau užsibrėžusi nepirkti saulės kolektorių tol, kol atsipirkimas nebus 5 metai.

Mamo improvizuotam šiltnamį pirmas pomidoras rausta ax.gif Du daigai kažkokie nevykę - be viršūnės. Arba aš po tiekos laiko jau skabyti nebemoku blush2.gif Auginu šoninius, bet ir tie kažokie silpnučiai. Užtai užmezgę pomidorai pučiasi kaip ant mielių ir raudonuoja thumbup.gif Agurkiukus jau keturis nuskyniau, dabar pomidorų laukiu. Paskutinė kartą už maišelį pomidorų iš ūkininko mokėjau 10 Lt (tiksiai net nežinau kiek ten buvo, nes sesers vyras parvežė), keli dar likę. Tai viliuosi, kad savų sulauksiu agurkų daugiau ir pirmųjų pomidorų, šiemet daugiau daržovių pirkti nereikės. Ir morką neiškentusi pirmą išpešiau - pieštuko storio, ale nuploviau ir sugraužiau.

Gerai vasarą - mokesčiai mažesni, maistas pigesnis. Va jei dar vaikams vietoje stovyklų duoti namų tvarkymą ir remontus - būtų tiesiog taupymo rojus.

O žemuogių pavalgymui šiemet pas mane pilna - kasdieną po saujelę nuvalgau. Tiesa - kas perkat, po kiek turguje žemuogės? Bandau orientuotis po kiek mėlynės bus. Nes braškių pas mane buvo labai mažai, neužsišaldžiau. O kaina braškių nesvietiška blink.gif Tai neapsisprendžiu - surizikuoti laukti mėlynių ar visgi pirkti braškes unsure.gif Ką manot uogautojos (tiek miško, tiek ir turgaus) - po kiek šiemet mėlynės turguje bus.
Atsakyti
pagyvenus pirkau zemuoges tai maziukas indukas ten man atrodo 300 ml kaip stikline kazkas panasaus 4lt
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 06 28, 22:31)
Kaunas.
O žemuogių pavalgymui šiemet pas mane pilna - kasdieną po saujelę nuvalgau. Tiesa - kas perkat, po kiek turguje žemuogės? Bandau orientuotis po kiek mėlynės bus. Nes braškių pas mane buvo labai mažai, neužsišaldžiau. O kaina braškių nesvietiška  blink.gif Tai neapsisprendžiu - surizikuoti laukti mėlynių ar visgi pirkti braškes  unsure.gif  Ką manot uogautojos (tiek miško, tiek ir turgaus) - po kiek šiemet mėlynės turguje bus.

Žemuogių kaina pakrito. Stiklinė 2.5-3.5 Lt. O mėlynės turguj kasmet pigesnės būna, nei braškės. Aš visada šaldau mėlynes. Priverčiu kasdien namus, valgom, kai jau nebetelpa, į mažiuką indelį ir į šaldiklį. Vis tiek geriausia ir sveikiausia "kaupti" viduje, o ne kameroje wub.gif Na, o kameroj geriau, nei virti.
Papildyta:
QUOTE(Shoko @ 2011 06 28, 21:46)
Tvarkiausi iki 21.40. Pavargau, aišku. Bet perėjau į kitą lygį..  biggrin.gif  t.y. iš pirmo į antrą aukštą.

Pasitaisau: iš antro aukšto į pirmą...Persidirbau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 06 28, 22:47)
Žemuogių kaina pakrito. Stiklinė 2.5-3.5 Lt. O mėlynės turguj kasmet pigesnės būna, nei braškės. Aš visada šaldau mėlynes. Priverčiu kasdien namus, valgom, kai jau nebetelpa, į mažiuką indelį ir į šaldiklį. Vis tiek geriausia ir sveikiausia "kaupti" viduje, o ne kameroje  wub.gif Na, o kameroj geriau, nei virti.

Tai mėlynių sezonu mano abu vaikai pas močiutę bus. Dukra tai iš karto po stovyklos, o sūnų vėliau vešim. Bet irgi bent 2-3 savaites pabus. Jis jau sunkiau sutaria su močiute, tai ilgiau laikyti nenoriu.
Miškas ten prie namų slenksčio, tai atsivalgo uogų iki soties. Dar ir parenka močiutei žiemai kažkiek. Ir šiaip daržovės savo, pienas, kiaušiniai iš kaimynų. Džiaugiuosi, kad turim kur nuvežti - ir aplinka kita, pailsi, ir sveikatai didelis pliusas. Anyta jau amžiuje, 80+, bet ir vaikai jau ūgtelėję, tai neaišku kas ką prižiūri smile.gif

Pati irgi pavalgau uogų iš miško vaikus lankydama. Iš turgaus tik šaldymui. Po teisybei miške uogauti į "kibirėlį" jau kokią 15 metų kai nebuvau blush2.gif O ir šaldymui jau keletą metų nepirkau - turėdavom savų braškių pakankamai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 28 birželio 2011 - 22:04
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 28, 12:38)

Stripuli, ne tas zodis "ant kiek" kitaip dabar atrodo  doh.gif tada "nerupestingos vaikystes salis", dabat paziuriu: klaikuma kaip tevai tvarkesi  blink.gif nei pardes nei ko, pampersu gi irgi nebuvo, mes vaziavom nuo mano 3,5 ir seses 2, paskui dar puske metais uz sese jaunesne imdavom. Nei vaidens, nei pardes  blink.gif buna lyja savaitem, rubai purvini, skalbia, nedziusta  doh.gif virs kaitlenciu nakciai virtuvej sukabina  doh.gif

Mama tik neseniai po geru 20 metu pertraukos ten nuvaziavo irgi pakraupus buvo, sako "jauni buvom, entuziazmo pilna, prie komforto neprate, tai ir isgyvenom, dabar neisivaizduojama"

nu tada taip, mane vežėsi nuo keturių metų, ir visada turėdavom slapta radiatorių, dabar irgi slapta jungėm, nors šeimininkė kaip tik perspėjo, kad vienas namas prieš savaitę nuo radiatoriaus supleškėjo, bet kad kitaip neįmanoma... pardės nereikėdavo, būdavo valgykla...
na o aš dabar kai mažę vežuosi nuo septynių mėnesių, tai pampersai iš namų, šaldytuvas yra, pardė Molėtuose netoli, kai su mašina pašokt, elektrinė plytelė netgi šiemet dviejų vietų buvo, išvis lafa, taip sakant, komforto visiškai netrūksta, net dušas dabar įrengtas kitoj lauko tuliko pusėj ... smile.gif Ir tualetas ne kaip seniau dvokiantis, o kvepia geriau nei namuose... Nes anksčiau tai atsimenu, varai, nosį užsiimi, išeini, "atsiimi"...

QUOTE(pagyvenus @ 2011 06 28, 22:31)

O žemuogių pavalgymui šiemet pas mane pilna - kasdieną po saujelę nuvalgau. Tiesa - kas perkat, po kiek turguje žemuogės? Bandau orientuotis po kiek mėlynės bus. Nes braškių pas mane buvo labai mažai, neužsišaldžiau. O kaina braškių nesvietiška  blink.gif Tai neapsisprendžiu - surizikuoti laukti mėlynių ar visgi pirkti braškes  unsure.gif  Ką manot uogautojos (tiek miško, tiek ir turgaus) - po kiek šiemet mėlynės turguje bus.

mėlynės šiuo metu po tris litus stiklinė. O su braškėm tai aga, pirmąsyk būsiu nepriėdus, nei užderėjo, nei pirkt už tokias kainas norisi. nu bet nieko, visą žiemą šaldytas parduotuvines kapojom...

va tu penkiolika metų neuogavai, o aš jei kuriuos metus nepauogauju - man kaip ir ne vasara... matyt, pripratimas, nuo trejų metų mane uogaut kaip veždavosi, taip ir įpratau.
Atsakyti
QUOTE(Shoko @ 2011 06 28, 20:46)
Kiek nuperku-viską mergaitės sukerta  wub.gif

o... Maniskei nei viena doh.gif Su cukrum, grietine, tiesiogiai nuo krumo... visi variantai isbandyti, nei zemuogiu, nei braskiu. Mazei braskiu dar kelis uogas gal pavyko isiulyt, vyresne spjauna. Vakar abrikosu po 8lt nusipirkau kelis- nea schmoll.gif Bananai (kuriu dabar nera blink.gif ) ir kriauses, taskas doh.gif

Sveikinu sekmingai judant tvarkymo fronte 4u.gif

QUOTE(stripulis @ 2011 06 28, 22:34)
ir visada turėdavom slapta radiatorių

mes irgi blush2.gif "pod pokrovom noči" duodavo vaikuotiems, tetis i kaldra suviniojes nesdavo biggrin.gif

pardės nereikėdavo, būdavo valgykla...

tai kad tik pietus duodavo, dar kokie 2-3 pavalgymai "is oro", reiks mamos paklaust kur maista eme biggrin.gif

na o aš dabar kai mažę vežuosi nuo septynių mėnesių, tai pampersai iš namų, šaldytuvas yra, pardė Molėtuose netoli, kai su mašina pašokt, elektrinė plytelė netgi šiemet dviejų vietų buvo, išvis lafa, taip sakant, komforto visiškai netrūksta, net dušas dabar įrengtas kitoj lauko tuliko pusėj ... smile.gif

sakai? g.gif Siaip rezgu plana-tarakana ten vasarot, bet panos nors tiek turi paaugt kad nors 10 min butu galima palikt ir but ramiai kad rasi ten, kur palikai rolleyes.gif Nes jei i tulika kaskart visa banda eisim, vandens irgi prazylsiu doh.gif O dar mazei dabar tas laikotarpis, kai mama is regejimo lauko=isterija. Jauciuosi siamo dvyne lotuliukas.gif buna net pajudet negaliu, nepasekiu kokio daikto uz metro- abi sliauziam jo link, nes zingsnis i sona (jau itariu ir suolis vietoj)- draudziamas veiksmas. doh.gif

va tu penkiolika metų neuogavai, o aš jei kuriuos metus nepauogauju - man kaip ir ne vasara... matyt, pripratimas, nuo trejų metų mane uogaut kaip veždavosi, taip ir įpratau.

man tas pripratimas atvirksciai suveke: nuo mazens uogaut, tvarkyt (namus)- nei to nei to nemoku, nenoriu, nedarysiu cool.gif
Atsakyti
namus man visad tėvas sutvarkydavo, realiai taip, o gaila... nėr pripratimo sad.gif mane versdavo tik dulkes valyt ir baldus blizgint, ir aš to ilgiuosi, bet pas mane baldai ne iš blizginamųjų rūšies... patikdavo tas vaško kvapas smile.gif
o vieną kambarį iš dviejų šiandien sutvarkiau iš pagrindų. Neplanavau. priežastis tame, kad gulinėjau popietės, mažė atitempė raktus iš mano rankinės, tai KAD NEDINGTŲ, pakišau po pagalve, o paskui reikalai, vsio takoje, ten ir palikau. Bet kai norėjau juos pasiimti išeidama iš namų, paaiškėjo, kad traukinys nuvažiavo, raktai iškeliavo. Tai ištvarkiau iki paskutinio lopinėlio kambarį, kuriame raktai buvo - neradau... Nu tikiuosi į klozetą nenuleido, nes šakės bus... Yra trečias komplektas, bet jis turėjo būt skirtas paaugusiai Deimantei šiaip jau...
Tad ryt reikės iki lopinėlio ištvarkyti kitą kambarį, virtuvę, koridorių... Kaip sakant, pagreitintas tvarkymas gausis wacko.gif

Beje, jaučiu, nuo liepos vėl išlaidas rašinėsiuos - kažkaip kai nesirašau, tai ir išlaidauju, šį mėnesį nieko ir nesusitaupiau... aišku, buvo išlaidų autoremontui 1200 berods, karate stovyklai 900... bet vis tiek negerai smile.gif reik nors kažką. tai gal galėsiu labiau į temą šnekėt.
Atsakyti
Kas per daug (ar per mazai) nesveika. Ir visai vaiko kazko nemokint- blogai, ir per daug spaust blogai. O kur vaikas buvo, kol tvarkei? Nes pas mane gaunasi tas ant to: jei tvarkau "neprirysus" vaiku- tai kol viena kampa tvarkau tiek pat paskui reikia ju isgriautam kitam kampui sutvarkyt doh.gif

As maisto islaidas jau virsyju verysad.gif vyresne i darza neina, tai jauciasi. Nzn, anoje temoje man vis sake kad "metinuke kaip suaugusi nevalgo", bet maniskes kerta non-stop biggrin.gif 9val- pusryciai, 11val- jau alkanos, perkandam, 13val- sriuba, 17val- mesa, 20val- vakariene, 22val irgi jos nieko pries uzkast truputuka. As tik gaminu arba indus plaunu rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 29 birželio 2011 - 00:43
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 29, 00:41)
Kas per daug (ar per mazai) nesveika. Ir visai vaiko kazko nemokint- blogai, ir per daug spaust blogai. O kur vaikas buvo, kol tvarkei? Nes pas mane gaunasi tas ant to: jei tvarkau "neprirysus" vaiku- tai kol viena kampa tvarkau tiek pat paskui reikia ju isgriautam kitam kampui sutvarkyt  doh.gif

As maisto islaidas jau virsyju  verysad.gif vyresne i darza neina, tai jauciasi. Nzn, anoje temoje man vis sake kad "metinuke kaip suaugusi nevalgo", bet maniskes kerta non-stop  biggrin.gif 9val- pusryciai, 11val- jau alkanos, perkandam, 13val- sriuba, 17val- mesa, 20val- vakariene, 22val irgi jos nieko pries uzkast truputuka. As tik gaminu arba indus plaunu  rolleyes.gif

Mano abu vaikai tokie valgūs (3 metų ir 9 metų).... Tai jau sakau, jog rykliai pas mane gyvena.... pastoviai ką nors valgo.... šaldytuvas tuštėja akyse lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Guoda @ 2011 06 29, 09:56)
Mano abu vaikai tokie valgūs (3 metų ir 9 metų).... Tai jau sakau, jog rykliai pas mane gyvena.... pastoviai ką nors valgo.... šaldytuvas tuštėja akyse  lotuliukas.gif  doh.gif

Maniškė 11 metų. Žodžiai "esu alkana" nuolat skamba namuose. Ir tai akivaizdu - mergina vermišėlio sudėjimo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2011 06 29, 10:06)
Maniškė 11 metų. Žodžiai "esu alkana" nuolat skamba namuose. Ir tai akivaizdu - mergina vermišėlio sudėjimo  biggrin.gif

Mano vyresne irgi biggrin.gif Maziuke dar kudikisko putlumo truputi turi. (isoriskai, svarstykles to nefiksuoja doh.gif )
Atsakyti