Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

Uj, o kur visos? Baliavojat? Vajej, kaip netaupu ax.gif biggrin.gif
Šiandien per šventinį savaitgalį nuo ryto bizniavau. Per keturias valandas uždirbau 100 EU. Neblogai, sakyciau. g.gif Kadangi dar šiek tiek pinigų liko iki atlyginimo, tai padėsiu mergaitėms. 4u.gif
Ką jūs manot apie vaikų "įdarbinimą"? Na, pavyzdziui, musu rajone gyvena vienas žymus ir labai turtingas žmogus. Jis savo dukra profilaktikai retkarčiai pasodina vietiniame turgelyje, berods, obuolius pardavinėti. MB vaikystės vasaros irgi praeidavo darže. Prisiskindavo braškių daigų ir juos Kalvarijų turguj pardavinėdavo. Taip sau užsidirbdavo rudeniui džinsams ir kuprinei. T.y. butiniausioms prekems (ne pramogoms). Nors tėvai pinigų nestokojo. Man labai tokia mokykla priimtina, bet kažkaip savo mergaičių į turgų stūmt, nzn.. nzn.. g.gif Gal dar tiesiog per mažos, todėl taip atrodo. Gal kas turit patirties?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shoko: 25 birželio 2011 - 13:21
QUOTE(Shoko @ 2011 06 25, 13:16)

Mintis super, bet i turgu- niekada schmoll.gif Ir min nuo 12 metu. Nors, darba rast nelengva sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 25 birželio 2011 - 20:13
QUOTE(Muse @ 2011 06 22, 22:02)
Siandien gavau savo ivertinima (pries mokymus milijona visokiu protingu testu atlikinejome), tai as 100 intravertas, plius dar visokiu tokiu savybiu.

jei esate intraverte tai jums butu kancia pastoviai bendrauti su klientais,dar ir jie buna su savo nuotaikom.. geriau saves neprievartauti,vistiek nieko gero is to nebus 4u.gif bet gal nesate tokia jau uzkietejusi intraverte,pvz as isivaizduoju forume intraverte taip neatvirautu mirksiukas.gif o gal galite ideti koki testa savo tipui nustatyti,idomu ax.gif
Atsakyti
Kumiko, as irgi 100% intraverte, bet dirbu su zmonem (dirbti su zmonem ir bendrauti su zmonem man rodos ne tas pats). Ir dar forume atvirauju biggrin.gif Siaip, atviravimas forume manau intraverto bruozas, ekstravertui uztenka real life bendravimo, forumas- tik budas naujoms pazintims uzmegst, o tesiamos jos jau in real life.

Nors, is kitos puses, gal 100tiniu nebuna, priklauso nuo situacijos, aplinkos, net sveikatos bendrai ir savijautos konkreciu momentu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 25 birželio 2011 - 23:55
QUOTE(Shoko @ 2011 06 25, 14:16)
Man labai tokia mokykla priimtina, bet kažkaip savo mergaičių į turgų stūmt, nzn.. nzn..  g.gif Gal dar tiesiog per mažos, todėl taip atrodo. Gal kas turit patirties?

Turiu patirties ir turguj mirksiukas.gif
Nestresavau, buvo tikrai savotiška mokykla: atsakomybė, bendravimas ir t.t. O pardavinėdavau močiutės užaugintus pomidorus, rudeniop - kriaušes. Ir dabar, jau po daugelio metų, neatrodo, kad kažkas man būtų temdęs vaikystę. Iki pilnametystės esu dirbusi ir parduotuvės pakuotoja, ir a la buhaltere vietiniame vartotojų kooperatyve, ir darželio šeimininkute, ir auklėtoja... Visas vasaras nuo aštuntos klasės dirbdavau. Bent po mėnesį. Ir dar pas močiutę užteko laiko.
Atsakyti
Laisve, bet o kur dabar toki darbeli rast vaikui jei mama/ tetis savos firmos neturi? Bedarbyste, suaugusiems darbo truksta, dideli apribojimai idarbinant paaugli doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 06 26, 09:58)
Laisve, bet o kur dabar toki darbeli rast vaikui jei mama/ tetis savos firmos neturi? Bedarbyste, suaugusiems darbo truksta, dideli apribojimai idarbinant paaugli  doh.gif

Aš ne apie tai norėjau pasakyti. Kalbėjau tiesiog apie patirtį. O mano toji darbinė biografija iš anksčiau, kai visi norintys vasarą galėdavo dirbti, bet nedirbdavo, nes dažnam atrodydavo, kad per atostogas reikia pailsėti...
Ir kad darbas nė kiek negadino nei gyvenimo, nei atostogų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laisvė: 26 birželio 2011 - 09:13
Labas rytas,

įšoksiu į temą truputį blush2.gif kaip šimtaprocentinė intravertė daugiau skaitinėju, bet šiaip nemanau, kad tas trukdo bendrauti forumuose... priešingai, gali apsiskaičiuot iš anksto, kiek gali sau leisti atsiverti, kitaip, nei bendraujant gyvai biggrin.gif

charakterio tipui nustatyti išsamus testas yra čia http://charakteris.i...rakterio-testas. Man jis labai išsamus ir tikslus.

Paauglystėj turguj prekiauti neteko, tik gėlėmis prie kapinių keletą kartų. Patirtis didelė, ir tas savo uždirbtų pinigų turėjimas... super. Tik mažų vaikų į turgų negrūsčiau. Išvis, nežinau, nuo kada vienus paleisčiau, nuo 16m. gal g.gif
Klasiokė paauglystėje vasaromis padėdavo mamai rūbus pardavinėti turguje. Tai nesididžiavo tuo, ir kiti šaipės šiek tiek. Nes vis tiek turguj pirkt rūbus nelygis, o pardavinėt tuo labiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 06 26, 10:12)
charakterio tipui nustatyti išsamus testas yra čia http://charakteris.i...rakterio-testas. Man jis labai išsamus ir tikslus.

Šitas testas tikrai super, irgi norėjau įdėti nuorodą būtent į jį, kai perskaičiau, kad kažkas nežino biggrin.gif

Aš šiaip 70 % ekstravertė, numirčiau be žmonių ir bendravimo jau po kelių dienų. Jei pas mane kas nors vieną dieną neateina pabendraut, kitą dieną pati einu ieškot.

O turginės patirties irgi turiu, prekiaudavau braškėmis ir kitomis sodo gėrybėmis. Čia nuo kokių 12 metų gal. Vėliau tėtis turėjo kioskelį tokį "apie viską", tai ten irgi už pagalbą gaudavau už dieną berods 20 litų, jei gerai pamenu. Čia jau kai vyresnė buvau, kokių 16 gal. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laisvė @ 2011 06 26, 09:02)
Aš ne apie tai norėjau pasakyti. Kalbėjau tiesiog apie patirtį. O mano toji darbinė biografija iš anksčiau, kai visi norintys vasarą galėdavo dirbti, bet nedirbdavo, nes dažnam atrodydavo, kad per atostogas reikia pailsėti...
Ir kad darbas nė kiek negadino nei gyvenimo, nei atostogų...

taip, supratau. As toliau, "kita pastraipa" po Jusu zodziu rasiau: mes dauguma paragavom ivairiu darbu, o vat dabar paaugliai sunkiai randa galimybe. Nors, kas iesko- tas randa, jau nekarta isitikinau. Tik liudna, kad pas mus tai dazniausiai nekvalifikuoti darba, o JAV jie jau nuo 13-14 metu dirba CV grazinimui, daug kas nemokamai, bet tikrai ne bet ka, kryptingai "taskus" kaupia.
Papildyta:
QUOTE(madrugada @ 2011 06 26, 09:12)

blink.gif na labai pataikyta, ypac teigiami/ neigiami bruozai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(madrugada @ 2011 06 26, 10:12)

"Geras, nors ir konservatyvus, pinigų valdymas" thumbup.gif lotuliukas.gif
Reikia įsidėti į parašą, kad nepamirščiau.

Na o mane gyvenimas jau verčia taupyti. Kelios svaitės po technikinės, o šianakt mašina "padėjo užpakalį" tiesiogine šių žodžių prame - dėl neaiškių priežaščių po nakties galas atsigulė ant ratų doh.gif Vyras ir ir sesers vyras pakraipė galvas ir sako, kad nieko gero - greičiausiai lūžo kažkokia dalis (pavadinimo neatsimenu), kurią keičia su visu tiltu cry.gif Jaučiu eisiu skaityti temą iš naujo - ka-kur buvo diskucija nauja vs sena mašina verysad.gif
Atsakyti
Sveikos,

Siandien dar LT, ryt poryt vel isskrendu. Gintes krikstynas nukelem rudeniui, nebespeju. Ir dar daug darbu visokiu, vis tik savaite ne biure duoda savo. Ir dar tos suknistos masinos negaunu, o vyras irgi isvaziuot turi, kazkaip viskas sudetingai cia iseina.

Del intravertu/ektravertu -man pvz sunku su nepazistamais zmonemis bedrauti. Pagal testa -100% intraverte, nes buvau atvira su savimi atsakinedama i klausimus. Gyvenime reikia prisitaikyti -tad siek tiek iseinu is "komforto zonos", bet kol dar ne panikoje -susitvarkau.
Atsakyti