Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip susitaupyti, jei gyvenimas neverčia

QUOTE(vaidicita @ 2011 06 01, 16:19)
gudrus klausimas kilo o kas tos butinosios islaidos jums? be ko negalit?
vardinu:
maistas
mokesciai
benzinas
kosmetika siek tiek geresne , ne tik sampunas uz 5lt
dovanos artimiesiems
prekes namams smulkmenos paprastai
vaistai
darzelis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

nu vat man šios yra būtinosios...
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 01, 16:19)
gudrus klausimas kilo o kas tos butinosios islaidos jums? be ko negalit?

...
ne tiek ir daug yra ka isbraukti  g.gif as nerandu ka galeciau brukst brukst ai nereikia biggrin.gif prie nebutinu priskiuriu zaislus vaikams be progos biggrin.gif , kartais vitaminai, kazkokia technika, filmai, pramogos kitokios isvaziavimai kazkur....

Pataisiau pagal save biggrin.gif
maistas
mokesciai
kavine bent 1k/men - man tai gal ir nereikėtų, bet su vaikais yra sutarta 1 kartas į mėnesį privalomai
baseinas bent 1k/men - nereikia
benzinas
atostogos - man nereikia tam papildomų išlaidų
vaikų atostogos
knygos bent 10lt/men
kosmetika siek tiek geresne , ne tik sampunas uz 5lt - nereikia, tik šampūnai, muilas, kremas už 5 Lt
manikiuras, pedikiuras, kirpeja - nereikia
rubai pagal poreiki bet norisi ne is skuduryno biggrin.gif - man tinka ir gerokai nudrengti, vaikams reikia, bet perku kiek įmanoma pigiau
kokybiski batai
joga bent karta i savaite - nereikia
dovanos artimiesiems
prekes namams smulkmenos paprastai
vaistai - nereikia, tiklsiau reikia ypatingai retai
darzelis - nereikia
mokestis už vaikų mokslą
būreliai vaikams
draudimas - turto, automobilio, gyvybės
namų tvarkytoja
prekės namo aplinkos/daržo/sodo priežiūrai
dviračių priežiūra ir atnaujinimas
kompiuterių priežiūra ir atnaujinimas
internetas
šuns, katės, žiūrkėno maistas ir priežiūra
Atsakyti
o cia kurioms nereikia kirpyklos,tai isvis plauku nekerpate ar kaip? ir kaip gali tikti gerokai nudrengti, rubai? blink.gif suprantu,kai zmogus neturi uz ka juos pirkti,bet jei pasirenka tokius deveti savo valia,tai ka as zinau...
Atsakyti
QUOTE(vaidicita @ 2011 06 01, 15:19)
kavine bent 1k/men
baseinas bent 1k/men
knygos bent 10lt/men
manikiuras, pedikiuras, kirpeja
kokybiski batai
joga bent karta i savaite

kavine- daug reciau bunu, nors ne del taupymo, o del vaiku mazumo.
baseinas kainuoja karta metuose (given444 biggrin.gif ) o tada jau nors kasdien wub.gif
knygos- rusiskos visos inete yra, neperku schmoll.gif
manikiurui, pedikiurui- visada gaila, laaaabai retai darau ne pati
batai- tik kad butu, dzin ta kokybe
joga blink.gif wow. Man ir karta gyvenime butu per daug (bet kokio sporto, nebutinai jogos

a, dar vaistai, man kaip ir reiktu masazu, bet, eee, taupau ax.gif

rytoj masina i servisa varau. Pinigine priesinfarktinej buklej doh.gif doh.gif doh.gif (pries pora dienu buvau, varyklis kaist pradejo, kiek velniu gavau blush2.gif pasirodo ausinimo skyscio nebuvo visai, net bakelis isdziuves, na, man ir taip visai gerai vaziavosi bigsmile.gif Bet patarima man dave biggrin.gif Bent karta i sav atidaryt kapota ir paziuret kas po jo darosi, tepalus visokius patikrint blink.gif Na jau neeee schmoll.gif Niekada to nebus cool.gif Galiu as nors kazkokio pasaulio kampo ant savo peciu nelaikyt??? Suderinom kad pas juos uzvaziuosiu laikas nuo laiko, ir patys jie ta kapota kilnos kiek jiems patinka lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 01 birželio 2011 - 23:16
QUOTE(kumiko @ 2011 06 01, 18:07)
o cia kurioms nereikia kirpyklos,tai isvis plauku nekerpate ar kaip? ir kaip gali tikti gerokai nudrengti, rubai? blink.gif suprantu,kai zmogus neturi uz ka juos pirkti,bet jei pasirenka tokius deveti savo valia,tai ka as zinau...

tai kad ta kirpykla kartą į tris mėnesius - 19 Lt, o plaukų dažai kartą į 2 mėnesius - 10 Lt... O rūbai - na ir kiek jų reikia?
Atsakyti
Labas rytas,

Vakar apturejau nuotyki, isireziau i terasos langa, kazkaip galvojau kad atidarytas, o pasirodo -uzdarytas buvo. Tai dabar svarstau, luzo nosis, ar ne. Kraujo kibiras, ant nosies zaizda didziule, skausmas, gerai, kad melyniu nera, o tik tinimas. Visa vakara prasedejau su saldytos mesos gabalu ant galvos. Kaip as i Turkija vaziuosiu? Atrodys, kad vyras sumuse ir atsiprasymui zmona i Turkija atveze. Vaizdelis nekoks.

Svarstau, ar verta rentgena daryt, nes nosis tau kreiva atrodo...

O i tema, nezinau, man viskas butina, as neturiu ko atsisakyti, nes nieko nebutino neperku. Gaunam algas, susimokam paskola, mokecius, draudimus, vaiku taupymui, darzeliui, auklei ir namu tvarkytojai. Kas lieka -maistas, nieko brangaus neperkam, kavines -irgi 1-2 kartus i menesi, gal dar koks kinas ar kita pramoga su vaikais. Tada rubai -amzinai kazkam kazko reikia is 5 zmoniu; tada namas -i ji galima kisti ir kisti -man patinka graziai gyventi.
Nemazai, ypac vasaros sezonu, iseina bendravimui su draugais. Visad kepam koki mesgli, geriam vyra, ir t.t. Buna, kad per 7 dienas kokias 4 susibegam su kazkuo -cia turbut didziausios islaidos, kurios kaip ir nebutinos. Bet as ju tikrai negaliu atsisakyti. Galeciau gal maziau rubams sau leisti -bet buvo laikas, kai tikrai neturejau uz ka pirkti, tai dabar matyt psichologiskai bandau atsigriebti. Nu nera kur taupyti... Vadinasi, reikia tik daugiau uzdirbti.
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 06 01, 18:07)
ir kaip gali tikti gerokai nudrengti, rubai? blink.gif suprantu,kai zmogus neturi uz ka juos pirkti,bet jei pasirenka tokius deveti savo valia,tai ka as zinau...

Tai tam tikra laisvės forma - galiu sau leisti gyventi nekeldama klausimo "kaip aš atrodau kitiems" ir rengtis bei prižiūrėti savo kūną taip, kaip patogu man pačiai smile.gif

Ne visi to nori ir, juo labiau, ne visi supranta. Laisvė iš viso sunkiai suvokiamas dalykas. "Normaliam" žmogui reikia ribų, kad galėtų vertis per galvą bandydamas įtilpti į tas ribas ir pergyventi, kai nepavyksta 4u.gif Turiu tokių ribų per akis kitose srityse. Bet jau išaugau iš to, kad stebėčiausi, ar bandyčiau kitam primesti savas ribas mirksiukas.gif

Patarimas dėl taupymo auginančioms vaikus - leiskit į skautus. Tai viena iš geriausią kainos/kokybės santykį turinčių vaiko užimtumo formų. Dukrai trijų dienų skautų stovykla - 40 Lt. Sūnus važiuoja į privalomą klasės trijų dienų stovyklą, kaina 100 Lt, čia 30 proc. jau padengė mokyklą. Skirtumas akivaizdus.
Papildyta:
QUOTE(Muse @ 2011 06 02, 09:08)
Vakar apturejau nuotyki, isireziau i terasos langa, kazkaip galvojau kad atidarytas, o pasirodo -uzdarytas buvo.

Eina sau... ir dar prieš kelionę. Aš tai varyčiau į rentgeną, nes kitaip pusę atostogų ramybės neturėčiau galvodama, ar kas neatsitiko. Na, dėl savęs tokios patirties neturėjau, bet kai vaikams taip atsitinka, tai ištisai galvoju.

Gal tu kokią juostą ant to lango vasaros sezonui užklijuok. O tai ir vaikai įsibėgėję kada atsitrenks doh.gif
Atsakyti
Tai kad nieko tai nosiai vistiek padaryt negalima, reikia laukti kol tinimas nueis, tada ziuret ar nera kokio poslinkio. Nes jei ir luzis butu, nieko nedarytu -vakar sveciuose 5 min po ivykio daktarus draugus turejome smile.gif.

Kiti neturetu buti tokie ziopli kaip as. smile.gif Ten durys i terasa, kazkodel maniau kad atidaryta smile.gif, matyt mintys kazkur kitur buvo.
Atsakyti
Muse, turejau as toki ivyki kai i veidrodi va taip isimusiau bet ar anksti nakti pasukau uz kampo maniau jau durys buvo nes lyg sviesiau o ten veidrodis smile.gif
persisvieskit butinai kadangi skausmas nenormalus skaudet gali keli metai .. pas mane buvo nosies pertvara kreiva gal nuo to gal ne nuo to. as tada nesvieciau labai kankino sloga gyd pasiule persviest - pertvara.
o po to buvo kitas bajeris guliu lovoj dukra salia sedejo ir jau visu svoriu kaip griuvo atbula tiesiai su pakausiu man ant nosies , melyne abiejuose pusese. ir visa nosis melyna. persviete pasake kad neluze bet pazeistas koks tai virsutinis audinys, nieko negalima padaryt tik tept traumeliu. beda ta kad ilgai skauda ir kreivuma as visteik matau nors ir metai praejo o nosis vis dar jautri... bet kad gydytojai tipo niekuo padet negali g.gif o jeigu luzo tai gal ir draudima gausit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 06 02, 09:45)
Tai kad nieko tai nosiai vistiek padaryt negalima, reikia laukti kol tinimas nueis, tada ziuret ar nera kokio poslinkio. Nes jei ir luzis butu, nieko nedarytu -vakar sveciuose 5 min po ivykio daktarus draugus turejome smile.gif

Sveika atvykus į klipatų būrelį. Man gerklės skausmas ir sloga perėjo vakar naktį į ausies uždegimą. Naktį galvojau nušoksiu nuo proto. KOKS SKAUSMAS. verysad.gif Diekui Dievui buvo Nimesilis. Sedziu ir mastau, kokia pirsliene busiu. Klipatele g.gif
Del pigių būrelių. Maniškė lanko meno mokyklą. Šoka 3 kart savaitėje. 45 Lt/mėn. Esu laaabai patenkinta. Judesys, laikysena, koordinacija. Penktadieniais lankom vaikų jogą. Tik 6 Lt vienas kartas. O mažoji šoks darželyje 40 lt/mėn. O mokyklos išvis visi būreliai nemokami.
Man pačiai joga privaloma, kitaip nupusčiau visai. Graužiu bibliotekos knygas. Pigiai prasisuku, ot uriu daug.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2011 06 01, 17:57)
šuns, katės, žiūrkėno maistas ir priežiūra

Smagu. Daug gyvūnų. Aš auginu dvi kalytes. Viena meška (berno zenenhundė), kita mažesnė iš "Grindos" paimta ir išgydyta (ot išlaidų tada buvo). Praeitą mėnesį patikrinau kiek jos prėda. Apie 100 Lt/mėn. + skiepai, nublusinimas/nuerkinimas, žuvų taukai, šampūnai, parodos
blink.gif Ale man jų reikia.. Negaliu be šūnų. Jas priskirčiau prie būtinųjų išladų.
Atsakyti
Oho, kiek prirašėt bigsmile.gif O aš darbuose parskendusi, nebespėju visko perskaityt.

Merginos, norėčiau patarimo: ar padeda ant užkulnio klijuojamos silikoninės (ar guminės, gerai nė nežinau) juostelės? Dar gegužės pradžioj nusipirkau batus (ir čekį išmečiau doh.gif ), kadangi pirkau ne tos firmos, kaip įprastai, „sutaupiau“ 80 litų. Batų nešiot negaliu, nes trina verysad.gif Mąstau, kaip juos išgelbėt.

Birželio pradžioj (t.y. šaindien) pasitaškiau: kadangi išeiginė, tai pasinaudojau proga ir nulėkiau į Rimi: su jų kortele Neutral milteliams 40 proc. nuolaida bigsmile.gif Beveik 10 litų nuo pakelio bigsmile.gif Man daug jų reikia, todėl ir paėmiau 6 pakučius. Turėtų iki spalio užtekt. Dar pasinaudojau laisva diena ir nulėkiau pas gydytoją siuntimo mokamiems (60 litų) tyrimams, automobilio plovimas (nuo žiemos plautas tik lietučiu blush2.gif ) (24 lt vietoj 30, nuolaidų kortelės privalumas)). Še tau ir mėnesio pradžia doh.gif
Atsakyti
Gal kuri susidomėsit. Įsigyjau ekonomišką skalbimo kamuolį pigiau.
http://www.grupinis....kalbimo-kamuoli
Atsakyti