
Joje, kaip ir kitose SM temose, negalima klausti prieš tai neperskaičius bent penkių puslapių


SENA TEMA
Čia Ex vaizdinis patarimas dėl rišimo:
QUOTE(Ex @ 2011 05 26, 07:05)
Cezi, ačiū
Čia toms, kurios neturi "krengelių", palapinių kuoliukų ir nori gyvai pamatyti kaip rišami pomidorai
Rišimą pradedame nuo pomidoro. Špagatą aplink stiebą užtenka tik sukryžiuot, puikiai laikosi. Stiebo stengiamės "neprismaugt", kilpelę darome su laisvumu. Virvelės "uodegą" taip pat paliekame ilgesnę, kad reikalui esant, būtų iš ko padaryt didesnį laisvumą pomidorui paaugus. Nykščiu prilaikydami virvės susikirtimo vietą, špagatą lengvai patempdami apsukame aplink daigą aukštyn.

Aplink daigą apsuktą špagatą prilaikome šiek tiek ant įtempimo, kad neatsisuktų, ir keliame aukštyn iki vielos. Glaudžiame, prispaudžiame pirštu špagatą prie vielos reikiamame aukštyje, kad pomidoras įtempime jaustųsi komfortabiliai ir iškart darome kilpelę. Jei ją teisingai užsukote, užverškite patraukdami už trumpojo galo. Ji neturi netikėtai atsirišti. Reikalui esant, nesunkiai galima atlaisvinti. (taupant špagatą, rudeniui galima viską gražiai, lengvai atrišti)


Jei per stipriai užveržėte špagatą ar pomidoro kotui sustorėjus špagatas įsiveržė, atlaisvinkite jį užkišdami pirštą ar vielos galą už kilpelės trumpesniojo galo ir truputį patraukite.



Čia toms, kurios neturi "krengelių", palapinių kuoliukų ir nori gyvai pamatyti kaip rišami pomidorai

Rišimą pradedame nuo pomidoro. Špagatą aplink stiebą užtenka tik sukryžiuot, puikiai laikosi. Stiebo stengiamės "neprismaugt", kilpelę darome su laisvumu. Virvelės "uodegą" taip pat paliekame ilgesnę, kad reikalui esant, būtų iš ko padaryt didesnį laisvumą pomidorui paaugus. Nykščiu prilaikydami virvės susikirtimo vietą, špagatą lengvai patempdami apsukame aplink daigą aukštyn.

Aplink daigą apsuktą špagatą prilaikome šiek tiek ant įtempimo, kad neatsisuktų, ir keliame aukštyn iki vielos. Glaudžiame, prispaudžiame pirštu špagatą prie vielos reikiamame aukštyje, kad pomidoras įtempime jaustųsi komfortabiliai ir iškart darome kilpelę. Jei ją teisingai užsukote, užverškite patraukdami už trumpojo galo. Ji neturi netikėtai atsirišti. Reikalui esant, nesunkiai galima atlaisvinti. (taupant špagatą, rudeniui galima viską gražiai, lengvai atrišti)


Jei per stipriai užveržėte špagatą ar pomidoro kotui sustorėjus špagatas įsiveržė, atlaisvinkite jį užkišdami pirštą ar vielos galą už kilpelės trumpesniojo galo ir truputį patraukite.
