Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

o aš dabar žiūrau į Ex pomidorus ir galvoju, kažkaip nuo seno esu įpratus nuskabyt visus lapus iki pirmos kekės g.gif ar to daryt nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(sabale @ 2011 05 31, 16:50)
Ex ,pirmiausia atsiprašau ,jei apie tai buvo rašyta , skaitynėju ,bet nerandu.O dabar toks klausymas .auginu pomidorą 2 stiebais ,šiandien žiūriu ,kad kiekvienas stiebas vėl šakojas į 2 stiebus ,tai gal čia jau iškirpt ,padaryt po 1 stiebą ,ar kaip. ačiū

Apie tai dar nebuvo diskutuota smile.gif Mano pomidoras irgi buvo suformavęs dvigubą viršūnę. Kerpame tą viršūnę, kuri yra žemiau žiedinės kekės. Tai visiškai tas pats, kas formuoti stiebus.
Rodau vaizdine medžiaga smile.gif Tik tą viršūnėlę ne nulaužkite, o nukirpkite. Gražiau ir greičiau užgis smile.gif
user posted image

QUOTE(aaagnex @ 2011 05 31, 17:21)
Klausykit, kas RAF pomidorus auginat ar skabot pažastis? ax.gif

Labai gražus tavo pomidoras thumbup.gif Aš skabau, formuoju du stiebus smile.gif

QUOTE(cezi @ 2011 05 31, 18:33)
o aš dabar žiūrau į Ex pomidorus ir galvoju, kažkaip nuo seno esu įpratus nuskabyt visus lapus iki pirmos kekės g.gif  ar to daryt nereikia g.gif

Lapus taip pat skabau iki pirmos kekės, bet stengiuosi juos nuskabyti palaipsniui, iki to laiko, kol pradeda nokti pirmasis pomidoras. Kai sunoksta ir apsiskina pirmji kekė, palaipsniui vėl skabau lapus iki antrosios kekės. Viskas neskubant, ramiai, palaipsniui, nesukeliant pomidorui streso smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 31 gegužės 2011 - 19:34
Man kilo klausimas, o jeigu palikti pomidora su dviguba virsune, ar tai blogai bus? Butu kaip su dviem stiebais.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 05 31, 20:28)
Lapus taip pat skabau iki pirmos kekės, bet stengiuosi juos nuskabyti palaipsniui, iki to laiko, kol pradeda nokti pirmasis pomidoras. Kai sunoksta ir apsiskina pirmji kekė, palaipsniui vėl skabau lapus iki antrosios kekės. Viskas neskubant, ramiai, palaipsniui, nesukeliant pomidorui streso smile.gif

ačiū pamaniau, kad kažką netaip darau, nu aš gal kiek ir paskubėjau blush2.gif
QUOTE(Neris @ 2011 05 31, 21:40)
Man kilo klausimas, o jeigu palikti pomidora su dviguba virsune, ar tai blogai bus? Butu kaip su dviem stiebais.

tai taip ir formuojami du stiebai biggrin.gif
Atsakyti
atnesu savo pazadeja vaizdine medziaga blush2.gif gan paveluota, bet vis...gal suprasit,nes ant foto piest nemoku, kad parodyt viska tiksliai...
tai va reikia uglius geneti taip kaip matosi foto ir nereikes kiekviena diena sedet siltnamyje juos isskinant ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 05 31, 21:56)
tai taip ir formuojami du stiebai biggrin.gif

Deja....
Taigi rodžiau nuotraukas, aiškinau kaip ir iš ko formuojami stiebai ir vėl "apiat dvadcat piat"... doh.gif
Šoniniai stiebai formuojami iš pažastinių ūglių, o ne iš viršūnių. Bet jei auginot vienu stiebu ir staiga užsinorėjot dvigubais ar trigubais stiebais augint, galit, nieko neatsitiks tam pomidorui. Tik kuo daugiau stiebų, tuo smulkesni pomidorai (tai negalioja vyšniniams pomidorams, jiems galit formuot daug stiebų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 01 birželio 2011 - 07:37
QUOTE(Ex @ 2011 05 31, 20:28)
Labai gražus tavo pomidoras thumbup.gif Aš skabau, formuoju du stiebus smile.gif

nenoriu 2 stiebų, bet gal jei neskabyčiau krūmas augtų g.gif gal neišvarytų taip stipriai į ūgį ax.gif Nu bet išskabysiu turbūt...
Atsakyti
Ex ačiū už patarimus,man net nereikia klaust lotuliukas.gif čia ilendu ir randu atsakymus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(plateliai @ 2011 06 01, 10:27)
Ex ačiū už patarimus,man net nereikia klaust lotuliukas.gif  čia ilendu ir randu atsakymus thumbup.gif

Juk ne pirmą kartą augini pomidorus mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2011 06 01, 08:54)
nenoriu 2 stiebų, bet gal jei neskabyčiau krūmas augtų g.gif gal neišvarytų taip stipriai į ūgį ax.gif Nu bet išskabysiu turbūt...

Jei krūmą auginsi, tai aišku, į ūgį išsivaryt neturės tiek sveikatos. Bet ir vėliau derės, jei šakų daug paliksi....

QUOTE(jediara @ 2011 06 01, 09:45)
Juk ne pirmą kartą augini pomidorus mirksiukas.gif

Todėl ir nieko neklausinėja - ateina, pasitikrina ar gerai padarė ir išeina... biggrin.gif

karsta.gif psio, einu apmokamų atostogų. Tai reiškia, kad toliau patarinės KAŽKAS KITAS, o jei manęs personaliai ko paklaust norėsit - teks mokėt į A/S (asmeninė sąskaita).... lotuliukas.gif
Atsakyti
Ex, palauk dar truputuka, neiseik blush2.gif O kai dviem stiebais pomidorai auga, tai po kiek kekiu leidi kiekvienam stiebui auginti?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 01, 08:56)
Jei krūmą auginsi, tai aišku, į ūgį išsivaryt neturės tiek sveikatos. Bet ir vėliau derės, jei šakų daug paliksi....
Todėl ir nieko neklausinėja - ateina, pasitikrina ar gerai padarė ir išeina... biggrin.gif

karsta.gif psio, einu apmokamų atostogų. Tai reiškia, kad toliau patarinės KAŽKAS KITAS, o jei manęs personaliai ko paklaust norėsit - teks mokėt į A/S (asmeninė sąskaita).... lotuliukas.gif

Ir visos apmokes natura - -pomidorais biggrin.gif
Atsakyti