Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas 5

nežinau ar į temą, bet paklausiu: pasisėjau špinatus ir jie taip tankiai sudygo, ar retinti, kokiais maždaug atstumais palikti daigelius?
Atsakyti
QUOTE(mazojira @ 2011 09 12, 20:20)
nežinau ar į temą, bet paklausiu: pasisėjau špinatus ir jie taip tankiai sudygo, ar retinti, kokiais maždaug atstumais palikti daigelius?

15-20cm 4u.gif
Atsakyti
Aš liepos vidury nukastų tulpių vietoje pasėjau žirnių.Pagalvojau,gal užaugs.Nu ir akurat.Užaugo nelabai aukšti,maždaug trijų sprindžių,turbūt skubino daugintis,bet ankščių nemažai ir žirniai labai skanūs ir visai nesukirmiję.O dėl špinatų,tai aš sėju tik Naujazelandietiškus špinatus,jie auga nuo pavasario iki pat šalnų,lapukai būna minkštučiai,nesukietėja,jų daug,nes labai šakojasi.Man jie labai patinka,kitokių ir nebandžiau augint.
Atsakyti
QUOTE(nute2 @ 2011 09 12, 22:34)
Aš liepos vidury nukastų tulpių vietoje pasėjau žirnių.Pagalvojau,gal užaugs.Nu ir akurat.Užaugo nelabai aukšti,maždaug trijų sprindžių,turbūt skubino daugintis,bet ankščių nemažai ir žirniai labai skanūs ir visai nesukirmiję.O dėl špinatų,tai aš sėju tik Naujazelandietiškus špinatus,jie auga nuo pavasario iki pat šalnų,lapukai būna minkštučiai,nesukietėja,jų daug,nes labai šakojasi.Man jie labai patinka,kitokių ir nebandžiau augint.

o kur tokiu spinatu seklu yra pirkti?
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 09 12, 14:32)
Lopinėlį jau dabar pradėkite ruošti, pavasarį bus lengviau. Aš naują gabalėlį, kur noriu kad lysvė būtų, uždengiu stora juoda plėvele ir gerai kraštus akmenimis prispaudau. Labai gerai tai daryti ir pavasarį, bet esu darius ir iš rudens. Pavasarį plėvelę nuimsit, beliks šaknis išrankioti, o tada jau kitas etapas. Yra daugybė ir kitų būdų g.gif Galima tradiciškai sukasti, išpurenti ir rugiais apsėti. Pavasarį želmenis nupjauti, o tada irgi jau kitas etapas. Galima kartonu ištiesti (jei lopinėlis ne 1 ha g.gif ) o ant viršaus žolės, šieno sluoksnį...

Dėkui už patarimą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2011 09 12, 14:32)
Lopinėlį jau dabar pradėkite ruošti, pavasarį bus lengviau. Aš naują gabalėlį, kur noriu kad lysvė būtų, uždengiu stora juoda plėvele ir gerai kraštus akmenimis prispaudau. Labai gerai tai daryti ir pavasarį, bet esu darius ir iš rudens. Pavasarį plėvelę nuimsit, beliks šaknis išrankioti, o tada jau kitas etapas. Yra daugybė ir kitų būdų g.gif Galima tradiciškai sukasti, išpurenti ir rugiais apsėti. Pavasarį želmenis nupjauti, o tada irgi jau kitas etapas. Galima kartonu ištiesti (jei lopinėlis ne 1 ha g.gif ) o ant viršaus žolės, šieno sluoksnį...

Sakai dar ir rugiais šiemet apsėt g.gif ar reikia? jei žemė ilgai dirvonavo tai pakaks ir to, kad supus ta velėna per žiemą
Atsakyti
ax.gif aš apie rugius noriu paklausti...aš apsėjau tuščias lysves ir jau sudygo gražiai...tai sakot reik pavasarį juos nupjauti ir tada perkasti g.gif aš galvojau su viskuom apkasti nepjovus...ar bus negerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 09 13, 09:21)
Sakai dar ir rugiais šiemet apsėt g.gif ar reikia? jei žemė ilgai dirvonavo tai pakaks ir to, kad supus ta velėna per žiemą

Taip, bet esmė šaknyse. Jos gerokai išpurens dirvą ir iš pavasario ankstyvo neleis piktžolėms dygti. Vieta bus užimta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 09 13, 09:45)
ax.gif aš apie rugius noriu paklausti...aš apsėjau tuščias lysves ir jau sudygo gražiai...tai sakot reik pavasarį juos nupjauti ir tada perkasti g.gif aš galvojau su viskuom apkasti nepjovus...ar bus negerai g.gif

Jei peraugs, bus didesni- nupjauti, o jei nedidukai- įterpti į žemę, tik negiliai.
Atsakyti
QUOTE(Alenzi @ 2011 08 26, 21:34)
Ech sekasi jum verysad.gif  mano darže ridisėliai gražūs- lapai iki kelių, o gumbiukai
musės dydžio doh.gif Ko neišbandžiau-ir lediniu vandeniu laisčiau ir po vieną grūdeliuką kas 5 cm barsčiau ir daliniam pavėsyje sodinau, neaugina gumbelių nors tu ką blink.gif

P.s Ar mulčiuojate juos sudygusius??

As ridikelius sejau po viena grudeli praskleidus mulcia, uzaugo puikiausi, skaniausi, sultingi ridikeliai. Pries savaite kitoj lysvej pasisejau, saitgali vel sesiu.
Atsakyti

Jei peraugs, bus didesni- nupjauti, o jei nedidukai- įterpti į žemę, tik negiliai.
[/quote]
O as buvau sumascius rugius pries salnas apkasti , kad per ziema suirtu .Tada pavasari butu galima anksciau pasodinti i siltnami
Atsakyti
Mes taip pat plotelį, kur augo buvės apsėjom. Jau sudygę puikiai. Kai nuimsim visą derlių, aparsim. Per žiemą pasitręš suirdami.
Galima žirniais apsodinti. Ankštis panaudoti, o Antžeminę dalį apkasti. Šiek tiek darbo daugiau, nes reikia grivelį iškasti, suguldyti žirnius ir apkasti. Toliau vėl tas pats...ir taip visą plotelį. Bet pasiteisina, nes pasitręšia, atsigauna laukas.
Tik žirnius reikia sodinti anksčiau.
Atsakyti
Sakykit, o kada darže reiktų garstyčias sėti? (ar dar nevėlu?) ir kaip su jomis toliau elgtis, apkasti tik sudygusias, ar paaugintas nupjaut, ir tada apkasti? g.gif
Atsakyti